Autor Wątek: który klan wyleci z Rokuganu  (Przeczytany 3612 razy)

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
który klan wyleci z Rokuganu
« Odpowiedź #40 dnia: 2008-04-28, 13:14 »
To, że Race to manipulacja to widać jak na dłoni. Ludzie dadzą się manipulować, to firma robi swoje.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #41 dnia: 2008-04-28, 13:20 »
Mnie caly storyline wali na ryj juz od dawna... ale jak mi klan wytna to ja chyba podziekuje za dalsza gre, bo nie poto zbieram te karty od kilku edycji, liczac, ze cos bedize przedrukowane etc zebym  teraz na nowo musial cos innego kompletowac od 0.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2008-04-28, 13:32 »
Cytat: "Ertai"
Mnie caly storyline wali na ryj juz od dawna... ale jak mi klan wytna to ja chyba podziekuje za dalsza gre, bo nie poto zbieram te karty od kilku edycji, liczac, ze cos bedize przedrukowane etc zebym  teraz na nowo musial cos innego kompletowac od 0.

Dokladnie. Juz nie mowiac o tym ze czesc kart naprawde bedze trudno dostac mimo SE-banzai. Kompletowanie commonow, uncommonow z dodatkow laczacych jest kuzwa b.trudne jesli sie tego nie robi wtedy gdy wychodzi dany dodatek... Teraz juz boxow z KD czlowiek nie uswiadczy, ludzie zalatwili sobie po komplecie i trzymaja bo maja sluszna swiadomosc tego ze poprostu nie zalatwia tego gdzie indziej... To jak ja mam skompletowac jakos bezbolesnie i bez wydawania tony kasy kolejny klan na gre... Chyba bede gral na Maw`s G. lol...

I teraz tak myslac to jak mi skasuja Fenole to jestem w dupie az po same uszy...  bo 90% kart ktore wykorzystuje fenol wykorzystuje tylko on... Spelle, akcje oparte na elemental trait, holdinigi samurai/shugas... Cala masa rarow z pieprzonego KD/TTT bedzie warta nic jak skasuja klan bo to on byl glownym i docelowym ich urzytkownikiem... Wiec nie dosc ze trace mozliwosc gry i rozwoju klanu to jeszcze tak naprawde zostaje z makulatura... Gowniana opcja...

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 2008-04-28, 13:41 »
Mnie osobiśce rozwaliło hasło Todda - wyjdźcie i walczcie o honor swego klanu czytaj. płąć ile możesz aby móc sobie pocieszyć się grą. Race polega na wpompowywaniu kasy w firmę. Jak czytam, że ptk w Race zdobywa się za ilość zamówionych heraldów .... a potem piszą że nie ma juz heraldów i zaczniesz dostawać je od następnego ... to są kpiny milenium. Nawet nie chcę pomyśleć ile kasy wydałem  na grę, a co dopiero inni którzy grają od początku. To są potworne pieniądze. Jeżeli jakiś klan zniknie (a podejrzewam, że to jakaś wielka ściema z tą kasacją) to wszyscy ludzie którzy wpakowali kasę w znikający klan powinni wypłacić każdemy pomysłodawcy wywalenia klanu potężną bombe w pysk.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #44 dnia: 2008-04-28, 14:10 »
Oni mysla tak : wywalilismy szczury , z dosc spora iloscia graczy , ludzie zaczeli grac czyms  innym i bylo ok. Wywalilismy inne frakcje , ludzie sie przerzucili i znowu bylo ok. Wiec czemu teraz mialoby nie byc ok? W koncu nie wszystkie klany sa od poczatku istnienia karcianki i nikt nie powiedzial ze musza zostac do samego konca:P
Pytanie tylko po jasna cholere robia cos takiego , jak ludzie tak czy siak zamawiaja heraldy , tak czy siak placa kase by cos w storyline sie wydarzylo i tak czy siak walcza o to by ich klan byl na wysokim miejscu.
Ten kto jest w stanie wypalic kase na to by cos sie stalo w storyline  , kase ta wyplaci tak czy siak i nie potrzebuje do tego jakichs specjalnych motywacji w stylu niebezpieczenstwa utraty klanu , inni zas moga sie wkurzyc polityka jaka teraz opracowal sobie AEG.
Mysle ze chlopaki nie do konca to sobie wszystko wymyslili.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #45 dnia: 2008-04-28, 14:25 »
Mniej klanów - łatwiejsze wydawanie kolejnych edycji i dodatków, bo mniej testowania. W pewnym momencie pamiętam było tego strasznie dużo (klanów), niektóre cieszyły się zapewne mniejszą popularnością, albo nagle stały się przegięte i niszczyły bilans gry - wyleciały, ot co.

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 2008-04-28, 14:27 »
Tylko, że obecnie klanów jest tylko 9 i wszystkie sa one wiekszymi klanami mającymi swoje fan basy. i chyba żaden z tych zagrożonych wypadnieciem jakoś przegięty specjalnie nie jest.

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #47 dnia: 2008-04-28, 14:29 »
Ja nie jestem za wywaleniem żadnego z klanów, więc proszę nie po oczach  :wink: Tak samo uważam jak wszyscy chyba że to bez sensu będzie jeśli dojdzie do skutku i nikomu wylotu jego klanu nie życzę.. Pisałem jedynie o tym czym mogą się kierowac panowie z AEG, jak się domyślam jest..

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 2008-04-28, 14:30 »
Nie zdziwie się Panowie, jak Pająk stanie się Shadsami znowu i będzie wszystko po ,,staremu", a AEG będzie się jarał jak to wszystko wymyślił.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2008-04-28, 14:43 »
ja bym głosował zeby wywalili Lwa bo ostatnio mnie troche wkurza :D

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2008-04-28, 14:45 »
...powiedział zagorzały Skorpion...  :D

miyato,

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2008-04-28, 14:46 »
Patent z pająkiem z jednej strony jest bardzo prawdopodobny ale z dugiej może się zdarzyć że wyleci coś innego od pająka i wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Jestem przekonany choć pewności niemam bo to tylko moje przypuszczenia że gdyby rejsa wygrał skorpion to wywalą mi zurawia podobnie jak wygrała by modliszka.

Co sie zas tyczy tego że rejs jest ustawiony z góry to jest to absolutna prawda która aż w oczy kole. Miałem próbować walczyć o punkty dla żurawia w różnych erpegowych konkurencjach ale uznałem że to jest nic nie warte po tym co zostało odwalone Kunoichiemu. Zreszta dziadowski AEG ma własny system oceny i erpega i karcianki który jest w glównej mierze przewidziany na rynak USA (przynajmniej tak mi sie zdaje z tego co robią) ktory jak wszyscy wiemy jest najbardziej tępym narodem na świecie i kupi każdy chłam. Już nawet nie chce mi sie mówić o tym jak potraktowali gościa który wskazał błędy w ich erpegfowych produktach i powiedział że za ich zgodą naprawi to czego niedopatrzyli i ulepszy mechanikę tak żeby nie yło żadnych wątpliwości żeby dawała jeszcze więcej mozliwości i radochy i przedewszystkim była zgodna z duchem kalnów i tym co widzielismy w dodatkach pierwszoedycyjnych. Tym bardziej lepiej nie mówić o kolejnych pomysłach na erpega które nam nasza "kochana" firma zaserwowała. Poprostu aż żal na to patrzeć.

Mam tylko nadzieję że naprawde jest to tylko wielka ściema z likwidacją klanu i będzie w miarę dobrze.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #52 dnia: 2008-04-28, 16:07 »
Patent z pająkiem z jednej strony jest bardzo prawdopodobny ale z dugiej może się zdarzyć że wyleci coś innego od pająka i wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Jest napisane, ktory klan za co ma wyleciec. Najbardziej prawdopodobny atm jest smok.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2008-04-28, 16:21 »
To, że jest tak napisane, nie znaczy że tak będzie. Ja spodziewam się wszystkiego.

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2008-04-30, 17:31 »
Niech wywalą smoka... zaopiekujemy się ich monkami... i shugenjami... i samuraiami!:)

Pong

• blank Personality
« Odpowiedź #55 dnia: 2008-05-01, 02:50 »
Jak wywalą jakis klan to pare osob sie ucieszy, ale znacznie wiecej wkur.. , tych ktore graja tym klanem i nie tylko.

A strategia AEG jest paskudna, no coz.. kase chca trzepać i tyle. Niestety to rynek hamerykanski wyznacza dla nich standardy

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #56 dnia: 2008-05-01, 10:47 »
Cytat: "Pong"
A strategia AEG jest paskudna, no coz.. kase chca trzepać i tyle. Niestety to rynek hamerykanski wyznacza dla nich standardy

OMFG! Firma która chce zarabiać pieniądze!? Co za wstyd!

O mnie za mnie, niech wyleci jakikolwiek klan byleby wróciły Szczury (choćby) na Winter Warren. :)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #57 dnia: 2008-05-01, 10:56 »
Nie no, Winter Warren było super :D  Szzkoda że na zasadach SE straciłoby bardzo wiele ze swojej siły. Ale jakby wróciło to bym się nie obraził  :wink:

Pong

• blank Personality
« Odpowiedź #58 dnia: 2008-05-01, 12:10 »
Cytat: "kempy"
Cytat: "Pong"

OMFG! Firma która chce zarabiać pieniądze!? Co za wstyd!

Sorki Kempy moze sie nieprecyzyjnie wyrazam, bo nie chce mi sie w klawiature tyle klepać- "strategia paskudna" mialem na mysli np.polityke z heraldami, a "no coz.. kasa" wyrazało bezbrzeżną aprobatę dla praw popytu i podazy  :D

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2008-05-01, 12:43 »
Dokłanie. Nie mmam nic do firmy które chce zarobić przeciez wydaje tę karcianke żeby na niej zarobić a nie dla obrazków. Niemniej niechaj to robią uczciwie. Jak słysze i widzę za co dostaje sie punkty w rejsie to az człowieka skręca.