Autor Wątek: W&D Mantis Previews  (Przeczytany 16338 razy)

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-05-03, 00:03 »
oo kolejny fallower z cawaleria miło.. i teraz wiem czemu shono ma trait commander ;]
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Pong

• blank Personality
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-05-03, 00:31 »
Dissolution zeby to wsadzac to kilku commanerow musialoby byc, no u mantisow to drugi non-unik sie pojawił to moga działac  :wink:

A kraby maja jeszcze yagimakiego - dowodce-bimbrownika   :D

Art tej pani rzeczywiscie osrany, kolorowiutko, niespójne no i moze stać prosto i drapać sie po kolanie
Ale reszta obrazkow niczego sobie, naprawdę. Szczegolnie Hub of commerce     jak dla mnie super art

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-05-03, 00:34 »
Cytat: "Pong"
A kraby maja jeszcze yagimakiego - dowodce-bimbrownika   :D

Ha! Dzięki za przypomnienie, zapomniałem zupełnie o Hida Bobie  :lol: Fajnie jakby jeszcze jakieś akcje pod commanderów były w przyszłości.

Cytat: "Pong"
Ale reszta obrazkow niczego sobie, naprawdę. Szczegolnie Hub of commerce jak dla mnie super art

Też przyznam zauwazyłem to samo.. Fajne jest to tło, taki speed-paint jedynie, co daje efekt oddalonego horyzontu za mgłą, ma to swój urok :)

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-05-03, 00:43 »
Ten set potwierdza to, czego początek było widać już w STSie, mimo, że nie każdy to dostrzegł. Brak synergii. Postacie, które mają traity do jednego deku, ale działają w innym. Totalny chaos, wymieszanie z poplątaniem. Brak pomysłu i rzucanie randomowych abilitek "kiwnij" "wyprostuj" "bow for RA 2 bez nawala".

Ale do kart!

Pani Eriko - już mówiłem, dobra lasia. Nic broken, ale jest fajna.

Kitsune Engo - przepiszę to co napisałem na KM; Kitsune 'genja bez elemental traitów. Przeżyłbym, gdyby robił 3 golda za spelle, albo nie kiwał się do swojej reakcj. Limited jest z dupy IMO. Poza tym to Fox rzeźbiący Foxa, do tego wyglądającego jak figurka z czekolady :P Bądźmy szczerzy - Dragonowi kensaj mogliby dać się pochlastać za takiego kolesia. Ja raczej mówię "meh". Ale to story win jakiś.

Moshi Chuuya - pierwsze wrażenie "MOSHI!" Drugie "nie ma elemntal traita?" trzecie "GDZIE JEST KU*WA SHUGENJA TRAIT?! WTF?! MAGSITRATE SAMURAJ?". W Heraldzie był Tsuruchi Chuuya. Whatever. Ta pani jest typowo defensywną postacią. Nie widzę tego w ofensywie :( Ratuje ją jedynie koszt. I bardzo fajny, klimatyczny art. Tylko te traity... DT potwierdza tylko, że ma więcej pojęcia o balecie niż o mantisie.

Tsuruchi Akinobu - brakuje mu tylko wielkiego, wielkanocnego jaja w tle. WTF? Nawet mu budoka/ashigaru nie dali, żeby był jeszcze gorszy :P Ale śmieszy mnie niezmiernie.

Tsuruchi Taiga - Tsuruchi z łukiem, który nie strzela. Super. Abilitka? No oczywiście... niby mogę kiwnąć komuś attachment, ale nic specjalnego. Standardowe staty i Commander. Kosztować mógłby 7.

Yoritomo Fushou - Prawdziwa GWIAZDA seta. Kolo ma 2HR i 3PH, do tego jest 4/4 NAVAL Magistrate NONUNIQE, kumpel Buntaro i ma równie bezużyteczną abilitkę jak on :D Ale i tak będzie grany. Bo ma genialne statsy.

Yoritomo Han-Ku - nic specjalnego. Powinien być non-uniqe, bo nic nie robi. Staty za koszt są wporzo. Anty kawaleria i movement trick dobry przy przerzucaniu mięcha/honor runnerach. Może się zmieści, nie wiem tylko za co za bardzo.

Hub of Commerce - podoba mi się pomysł powrotu do Mantisowego Gold Control. Ale to nic nie robi.

Yobanjin Mercenaries - przy pierwszym wejściu powinno nie tracić 2 honoru. FAIL.

Gunso Kisho - na pierwszy rzut oka wygląda świetnie. Ale to wielka porażka - nie może zwiększyć swojego RA (bo byłby wtedy jak Snow Ridersi za 1/3 ceny), nie może zwiększyć RA z Mantis Strenght, Arrows from the Woods, Soul of Winds etc. Dodatkowo nie ma navala, bo po STRZELA. Nie, do attachmentów to NIGDY nie wejdzie. Wolę Mantis Strenght.

Dissolution - nic specjalnego. Monk ma rację tylko co do desperatki. Poza tym - jakby złożyć dek na kiwających się followerach to długo by on nie pohulał ;-) Follower albo jest prosty, albo jest martwy. I tyle. Nie pomaga przy kiwaniu całego unitu, bo musimy mieć prostego commandera.

Tengoku's Justice - Śmiech na sali. Dają to do naszego previu bo jest słowo mantis we fluffie. Unixowa karta ale chyba też bez wspaniałości jak dla nich. Szczerze? Prędzej znajdę złoto na granie Yoritomo Isoshiego (ma naval, samurai 6f i lepszą tego typu abilitkę) niż miejsce na granie tego czegoś.

Żeby nie było - nie narzekam - konstruktywnie komentuję przydatność tych kart. Brakuje im synergii, ale jest lepiej niż przewidywał Self-Appointed Prophet of Doom IMO. Cieszę się z nowego, zabawnego kitsune, ze śmiesznego zajączka i z totalnie zrypanej pod względem klimatu moshi. Kolejne ereczki do klasera. Niektóre nawet ładnie wyglądają. Najlepsza postać seta to magistrate, co mnie specjalnie nie cieszy. Pewnie niedługo dla każdej z tych kart znajdę nowe, dobre strony ;P

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-05-03, 02:29 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Pewnie niedługo dla każdej z tych kart znajdę nowe, dobre strony ;P

Jak Ci sie uda to daj mi znac. Mi sie jedynie gunso podoba a to z racji tego, ze mam sentyment do deckow strzelajacych (jeszcze zanim bylo naval itp).

Po raz kolejny wyrazy wspolczucia dla zielonych braci.
Time is precious. Waste it wisely.

Matsushiro

• temptation Personality
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-05-03, 03:14 »
Mantis = Chujnia ( sorki ale to prawda i trochę mnie to smuci )

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-05-03, 03:17 »
Jeżeli ktoś uważa, że Mantis na tym forum reprezentowany jest przez samych malkontentów, zapraszam na www.kyudenmantis.com do działu Previews. Niedawno wpadł pogaworzyć tam Reese.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-05-03, 03:35 »

Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-05-03, 03:39 »
Drożdżu, wystarczy na pierwszej stronie. Nie musi być na każdej ;-) Chyba, że chcesz nam podokuczać ;P

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-05-03, 04:28 »
Yobanjin mercenaries to dali chyba po to, zeby sobie oszczedzic upokorzen podczas grania z dyshonorem i ulatwic przeciwnikowi zagranie bomby...
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-05-03, 07:53 »
wypowiem się tylko o paru postaciach
Tsuruchi Akinobu - moimzdaniem fajny gość box który może coś robić tylko zależy od tego jak złożysz deka no i mozna mu podbijać siłe z followera

Gunso Kisho - moim zdaniem fajny follower nie jest unikiem wiec mozna nawzajem podbijać strzały innemu gunso kisho lub taiostom lub snow ridersom itp itd to chyba jest jakaś synergia?

Dissolution - jeżeli jest dostę do commanderów to jest to fajna karta mówisz o bolujących sie followerach? a brothers in arms z exp? a pesantki a bołowanie o przeciwnika? łatwiej odtapować postać a potem follwerów niż cały unit
Walec

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-05-03, 10:27 »
Synergia jak jasna ch...FFG... - między followerem klanowym a followerem z GC wyższym niż postacie, ale i tak 10x lepszym od mantisowych postaci. Nie mówię, że to zły follower. Ale zmiana dwóch słówek w jego wordingu uczyniłaby go kartą graną w bardzo wielu dekach.

Tsuruchi Akinobu to jest jakiś dowcip, mój kolego. Nie chcieliśmy budoków, no to mu go nie dali.

Dissolution - dobra, to znajdź jeszcze na takie ujwieco w deku, gdzie jest z 20-15 slotów na akcje.

Kitsune

• Mantis Clan
  • blank Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-05-03, 11:35 »
Hehe jak jeden Kitsune konczy grac to beda was zasypywac innymi :P

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-05-03, 11:42 »
tak  nim to byla fajna historia . byl budoka , byl ashigaru . A potem DT zajazylo "mantisy ich nie chcą' i przyznam napaliłe sie troche na nowgo goscia , a tu bam prin version i ten sam tylko z traitem aspirant . czysty mrok.

Tsuruchi Taiga - Tsuruchi z łukiem, który nie strzela. Super. Abilitka? No oczywiście... niby mogę kiwnąć komuś attachment, ale nic specjalnego. Standardowe staty i Commander. Kosztować mógłby 7.

Yoritomo Fushou - Prawdziwa GWIAZDA seta. Kolo ma 2HR i 3PH, do tego jest 4/4 NAVAL Magistrate NONUNIQE, kumpel Buntaro i ma równie bezużyteczną abilitkę jak on Very Happy Ale i tak będzie grany. Bo ma genialne statsy.

pozwole sie nie zgodzic geralt , co do tych dwóch . 8g za postac 4/4 bez akcji to nie jest super staty to norma jest . gostek ma akcje co nie robi nic  , ale masz racje [zreszta tak jak reese to powiedział] bedzie grany , bo decki HM i tak nie maja wyboru i brak jest postaci z 4chi do niszczenia provincji . tlumaczenie reese'a ze mantisy maja slabych gracze i decki , bo nie uzywaja saya/maru/kaukatsu do dishonorowania w deckach miodne . ale nie tak dobre jak "nie powiem wam ze jest działajacy deck na magi , bo to zniszczyło by moja wiarygodnosc ale wait and see'[a potem faktycznie pojawia sie deck na magi tylko dragonowy . oh how we lol'd about this].

nowy commander z pewnosci najlepsza postacia setu jest . Gostek do EHP  z akcją  :shock: i to nie taka co nie robi nic . tylko taka co w military matchupie cos robi . mrok juz nie moge sie doczekac supportu do commanderów [aha akcja jest w porzo ] .

co do reszty sie zgadzam z toba . yank , yank , crap co nie powinien istniec karta nie do mantisów , crap . han ku fajny drugi mantis z akcja.

cos malo analizy karty w tym preview . 2 strony o artach gadacie :D
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-05-03, 12:07 »
A co tu analizowac... Jak narazie mantis chyba najgorsze prev dostal...

Kuni Jinoku

• Crab Clan
  • inexperienced Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-05-03, 12:15 »
A ja myślałem że tylko kraby dostaną słabe kartoniki. A jednak ktoś ma gorzej, i porównując power level, to ja nawet dobre karty dostałem. Ale mnie naprawde bardzo ciekawi - czy design team :
a) robi to specjalnie
b) chleją na umór za każdym razem jak wymyślają mantisy
c) są tak beznadziejnymi debilami, że myślą że tworza dobre karty, tylko jakoś się tak dziwnie złozyło, że wszyscy gracze mantisowi nie umieją ich wykorzystać.
Może by się spytać na l5r.com na forum? Odpowiedzą?;]
crab clan courtier

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-05-03, 12:37 »
jakbysmy mieli sekretne forum[a moze kurde mamy i ja nic nie wiem :shock: ] to bym postnął kilka modrąci DT . ale tak to sie wstydze [a tlumaczyc nie bede bo za leniwy jestem .

a propo statów i naszego blank ziutka geralt . spójrz nasz nie robi nie a crane np dostają 4/4 5/7/4 Duelist Magistrate Commander Battle: Bow a dishonored enemy personality . Gain 2 honor the controler of the dishonored person loses 2 honor . fakt nie jest courtierem i samurajem ale zeby nasz magi miał działac na podobnym lewelu to chyba by musiał w open/battledishonorowac goscia bez attachy.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Walec

• eternal Personality
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-05-03, 12:47 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Synergia jak jasna ch...AEG... - między followerem klanowym a followerem z GC wyższym niż postacie, ale i tak 10x lepszym od mantisowych postaci. Nie mówię, że to zły follower. Ale zmiana dwóch słówek w jego wordingu uczyniłaby go kartą graną w bardzo wielu dekach.

a jaka byś chciał synrgię? to jak mantis zabijał 7 postaci przed pierwsza akcją przeciwnika no wiesz nie żartuj to powiedz mi jakie inne klany mają synergie ? spider nie ma lion niema crab niema itd

jakbyś grał fenolem to byś zobaczył że synergia za daleko posunięta to najgorsze co może być
mówisz ze masz tylko 15-20 slotów a kto ci każe grać na takiej liczbie attachy?

słysze czasto jęczenie bo to niepasuje to tego deku to moze złóż inny

mnie mówię że te karty sa silne ale moze by ktoś się zebrał w sobie i coś nowego wymyśli

a co do postaci 3 forsa za 5 golda z kresa z strzałem za 0 lub wiecej no niewiem czy az taka porażka
Walec

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-05-03, 13:03 »
Najlepszy z tego wszyskiego jst flavor na disolution... to chyba wystarczy za komentarz...

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
W&D Mantis Previews
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-05-03, 13:47 »
Najgorsze pre jakie widzialem od dawna... Mantisy teraz spadną pod Spidera xD