Autor Wątek: Granie: Warszawa  (Przeczytany 473043 razy)

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
Odp: Granie: Warszawa
« Odpowiedź #560 dnia: 2012-06-08, 23:33 »
Proszę o info nt. Gryfa gdzie on się aktualnie znajduje? Z tego co już "wiem" jutro coś tam się dzieje (podobno jak co tydzień ;) ) i chciałbym się tam pojawić....

-------------------------------------------------------
już wiem :D http://www.mtgnews.pl/forum/viewtopic.php?f=113&t=58848&st=0&sk=t&sd=a jutro będę :)
« Ostatnia zmiana: 2012-06-08, 23:56 by MarcOs »
Mantis Clan ? KamiKadze ? Samurai ? Naga ? Fudo ? Exp MarcOs

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #561 dnia: 2012-06-09, 00:21 »
A o której masz zamiar się tam pojawić? Od której oni w ogóle są czynni?

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #562 dnia: 2012-06-09, 00:50 »
11-12 :) jak się ogarnę może wcześniej...
nie wiem jak są czynni ale jutro sobota

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #563 dnia: 2012-06-09, 15:28 »
Jest ktoś dzisiaj chętny aby pograć?
OP

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #564 dnia: 2012-06-09, 18:13 »
Byłem dziś w nowej siedzibie Gryfa - załoga dopiero go urządza. Ponoć ma ruszyć od połowy tygodnia ;D
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #565 dnia: 2012-06-15, 00:09 »
"Graal
Witajcie,
 Dobra wiadomość. Nasz sklep w Blue City awansował na Stronghold lv.1 :)"

http://www.facebook.com/WarszawskaScenaL5r

Grtulacje dla sklepu!!! to już drugi sklep z lvl>0 w wawie :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ktoś ma jakieś tele-namiary do Gryfa bądź info czy w sobote coś się tam dzieje poza remontem?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Info nt. jajka ( Egg of Pan Ku) http://www.facebook.com/WarszawskaScenaL5r

"Coraz więcej osób chciałoby sobie również pograć on-line przez Egg of Pan Ku, więc utworzyliśmy sieć na nasze potrzeby. Nazwa to "L5R Warszawa 1", hasło to "jajko". Wpisujemy te dane tak jak napisałem, tylko bez cudzysłowów. Ponieważ w podstawowej wersji Hamachi pozwala tylko na jednoczesne podłączenie się 5 osób, sieć ma nr 1 i będziemy tworzyli kolejne w miarę potrzeby, zgodnie z przyjęta praktyką na świecie :)) /AL"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sorry że tak wszystko w jednym ale nie chciałem zaśmiecać :)

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #566 dnia: 2012-06-15, 08:05 »
Co do Gryfa - wczoraj jak byłem rzucić okiem to właśnie sprzątali po remoncie. Część towaru już była na półkach. Wpadnę tam jeszcze dzisiaj i dam znać jak sobie radzą.

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #567 dnia: 2012-06-15, 10:09 »
Ok czekamy na info...

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #568 dnia: 2012-06-15, 15:32 »
Dzisiaj już będzie 1-szy turniej Magic'a chyba. Akurat była tylko osoba sprzątająca więc nie było za bardzo o czym rozmawiać. Stołów do gry jest chyba ze 6. Chodzi mi o stoły takie do kancianek, a nie do bitewniaków. Boxy i startery do legendy leżały już na półkach więc myślę, że będzie dobrze. Wniosek jest taki, że jak by ktoś chciał to można się już na jutro spokojnie tam umawiać. Godzin otwarcia nie znam.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #569 dnia: 2012-06-15, 15:51 »
Dobra, to kto by jutro przed południem jechał do Gryfa? I kto będzie dziś w Blue City?

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #570 dnia: 2012-06-15, 23:58 »
W BC dziś byłem ja :D i jeszcze przynajmniej 6 osób które również grają w krążki więc 8) zapraszamy Warszawę w piątki do Graala w Blue City :)
Jeżeli chodzi o Gryfa to wstępnie ok 13 jutro
Pozdrawiam :D

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #571 dnia: 2012-06-22, 14:37 »
Drobny update ze strony warszawskiego środowiska - 2 spośród stołecznych strongholdów - Graal Blue City oraz Wargamer - osiągnęły 2 poziom :)

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #572 dnia: 2012-06-29, 01:55 »
Witam wszystkich,

Zainteresowałem się ostatnio Legendą, stąd też kilka kwestii które chciałbym skonsultować:

1. Z założenia ma to być na razie hobby nr2, dlatego nie chcę w L5R ładować od razu jakichś wielkich ilości kasy i talię najchętniej złożyłbym z kart z poprzednich edycji (Celestialowy arc zapewne), które jak zauważyłem ostro tracą na wartości w porównaniu do bieżącej edycji. Pytanie czy znajdą się chętni do pogrania w takim wypadku (na zasady EE oczywiście)? Turnieje mnie na razie interesują w minimalnym zakresie (w tym zakresie czas zabiera mi warhammer bitewny), chodzi raczej o casualowe pogranie przy browarku (przy czym casualowo nie znaczy słabymi taliami). A jeśli chwyci to się w przyszłości zobaczy.

2. A jeśli można  pograć, to gdzie? Zauważyłem, że w sklepach (Blue City za daleko, najbliżej mam chyba Wargamer), ale trochę niezręcznie grać mi tam wychodząc z założenia że na razie nic się w nich nie kupi. Co poza tym? ? Paradox? Coś innego?

pozdrawiam

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #573 dnia: 2012-06-29, 02:17 »
1. Z założenia ma to być na razie hobby nr2, dlatego nie chcę w L5R ładować od razu jakichś wielkich ilości kasy i talię najchętniej złożyłbym z kart z poprzednich edycji (Celestialowy arc zapewne), które jak zauważyłem ostro tracą na wartości w porównaniu do bieżącej edycji. Pytanie czy znajdą się chętni do pogrania w takim wypadku (na zasady EE oczywiście)? Turnieje mnie na razie interesują w minimalnym zakresie (w tym zakresie czas zabiera mi warhammer bitewny), chodzi raczej o casualowe pogranie przy browarku (przy czym casualowo nie znaczy słabymi taliami). A jeśli chwyci to się w przyszłości zobaczy.
Moim zdaniem szkoda kasy na starą edycję. Lepiej już kupić/wysępić od ludzi trochę commonów i uncommonów i złożyć coś w aktualnej edycji. Do zapoznania się z systemem i pogrania przy browarku wystarczy, a w razie czego można będzie tych kart później używać jeśli temat "zassie". Większość ludzi teraz grających zaczynała stosunkowo niedawno i b. niewiele osób ma stare karty. Zresztą dodatki z końca celestiala (Before the Dawn, Second City) są teraz tanie i jednocześnie wchodzą w zakres EE więc to rozwiązanie wydaje mi się optymalne jeśli chcesz niedrogo wejść w system.

2. A jeśli można  pograć, to gdzie? Zauważyłem, że w sklepach (Blue City za daleko, najbliżej mam chyba Wargamer), ale trochę niezręcznie grać mi tam wychodząc z założenia że na razie nic się w nich nie kupi. Co poza tym? ? Paradox? Coś innego?
Kupowanie nie ma żadnego znaczenia. Możesz spokojnie przyjść i pograć. Każdy kiedyś zaczynał i nikt nie będzie na Ciebie wilkiem patrzył jak nie wyłożysz stówki na blat;). Tam pracują gracze tacy jak Ty i wiedzą o co chodzi ;).

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #574 dnia: 2012-06-29, 08:50 »
Witaj,
Zgadzam się ze Stazim.... Odpuść sobie celestial to tak jakbys chcial grac w battla 7ed vs 4ed niby podobne ale... Jezeli chodzi o dodatki sc i btd to jedynie boostery poniewaz w starterach jest masa kart non legal... Jeżeli interesują Cię gry cusual to proponuję kupić starter ee ok 100 + ew podstawkę do klanu eow jeżeli wybierzesz któryś z tych trzech ok.50 zl... Jeżeli  turnieje Cię nieinteresuja z uwagi na pokrywanie sie z sobotnim battlem pare kart ktorych bedziesz potrzebowal mozesz smialo proxowac tak aby to nie byl to caly deck... ;)
Jeżeli chodzi o sklepy to właśnie gl. Wargamer i Graal BC... W Wargamerze wg. mnie jest jeden minus wzgledem BC czynny do 19 i pomimo tego ze zaczekaja na koniec partii to tak troche.glupio siedziec komus na głowie... Myślę że z uwagi na dużą liczbę nowych graczy będzie można pomyśleć nad jakimś turmieju w formacie ashigaru... Jezeli chodzi o paradox byłem ostatnio kilka razy i krazkow nie widziałem ale tam faktycznie można by.było pomyśleć i coś zorganizować... A gdybyś już miał deck to chętnie w paradoxie bym sie spotkal... Jeszcze odnośnie paradoxu to musze odkopac swojego warzona ;) więc pon by pewnie odpadal tak jak pt i sb z uwagi na legende i turnieje  chociaz czesc jest w nd... Pozdrawiam....

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #575 dnia: 2012-06-29, 17:38 »
Witam wszystkich,
Zainteresowałem się ostatnio Legendą, stąd też kilka kwestii które chciałbym skonsultować:

Możesz mieć o tyle łatwiej, że z tego co się orientuję spora grupa planuje powrót do świata Rokuganu w Warszawie.
Będzie więc łatwiej o jakieś spotkania w większym gronie nie do końca obeznanych z tematem ;)
(przynajmniej w obecnych warunkach, zasadach i obecnej historii)

Wiem co mówię bo... sam do tej grupy należę i coś czuję, że... będzie się działo ;)
W każdym razie możesz liczyć na mnóstwo dobrej zabawy (bo przecież o to w tym wszystkim chodzi)

No, właśnie Paradox to ciekawe miejsce. Kiedyś mnóstwo eventów (organizowanych przeze mnie) odbywało się właśnie tam.
Luźne granie również. Czy ktoś się orientuje czy zmieniła tam się ekipa ?? Może by do tego wrócić ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #576 dnia: 2012-06-29, 17:48 »
Byłem w paradoxie właśnie z miesiąc temu i jak pytałem się o pierścionki obsługi to nawet takiej gry nie kojarzyli... Co nie  oznacza że ich tam nie ma... Ale miejsce naprawdę wartę uwagi...

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #577 dnia: 2012-06-29, 18:10 »
Co by nie było niedomówień. Ja pamiętam Paradox jeszcze ze starej miejscówki.
Jednak było to jedyne miejsce gdzie przy % można było oddać się rozkoszom seppuku ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #578 dnia: 2012-06-30, 00:46 »
Gryf jutro tj. 30.06 wstępnie ok 12 min 3 graczy już powinno być... :) ZAPRASZAMY
gram poxami bo poczta kart nie przynisła i nie mam masaya koników i innych zabawek ;P
adres Nutki 1a 5 min pieszo od metra ursynów
« Ostatnia zmiana: 2012-06-30, 01:04 by MarcOs »

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #579 dnia: 2012-06-30, 02:01 »
Update wyników turnieju w Cruxie do postaci bardziej interesującej :D
Kempemu dziękuję za czujność ;)