Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
dzięki piękne, w takim razie muszę częściej na forum zaglądać a co się z Wargammerem stało? Towarzystwo przestało dopisywać czy aż tak zamknięte się zrobiło, że to bardziej ustawki znajomych na konkretne partie niż spotkanie społeczności warszawskiej?
a co do bushi to wydaje mi się, że może mi się spodobać a na pewno biorąc pod uwagę moje skromne zasoby karciane
Cytat: Auro w 2013-05-03, 12:58a co do bushi to wydaje mi się, że może mi się spodobać a na pewno biorąc pod uwagę moje skromne zasoby karciane bushi to wcale nie mniej wymagający format niż construct, tyle, że powerlevel niższy, no i karty łatwiej zdobyć. Złożyć decka jest tak samo łatwo / trudno, a przy rozgrywce też się nakombinujesz.
Cytat: Zapasnik w 2013-05-03, 20:42Cytat: Auro w 2013-05-03, 12:58a co do bushi to wydaje mi się, że może mi się spodobać a na pewno biorąc pod uwagę moje skromne zasoby karciane bushi to wcale nie mniej wymagający format niż construct, tyle, że powerlevel niższy, no i karty łatwiej zdobyć. Złożyć decka jest tak samo łatwo / trudno, a przy rozgrywce też się nakombinujesz.oj ja i z najprostszym demo deckiem miał bym problem aby coś zdziałać - zbyt mało gier rozegranych i zbyt słaba znajomość zasad i kart ale comonów i uncomonów trochę mam dlatego pisałem, że może mi się spodobać swoją drogą bushi to przede wszystkim militarki? czy wszystko da się na nim złożyć równie łatwo? pozdrawiam.
to ja tak orientacyjnie jeszcze spytam bo się trochę pogubiłem bushi zakłada karty od BtD w górę bez FL i TSE? (te dwa sety to w całości promki?)
ale swoja droga dlaczego akurat H&T jest legalne, a WoH, FL, TSE itd nie, to nie bardzo rozumiem...
Power Level tych dodatków to drobiazg. Po prostu ktoś musiałby przysiąść z tymi dodatkami i posortować to co nie rozwali Bushi w drobny mak. Oczywiście ta lista byłaby całkowicie arbitralna ale litości.Wiadomo że Hiruma Nikaru żywi się łzami swoich wrogów ale na przykład http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=9805,#hashid=e9e92297e4c6c054d81ec10e7850a812,#cardcount=2 nie niszczy wszechświata. Dlaczego nie można nim grac? Albo http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=9812,#hashid=27f387852f7254525ab3aeba4db1c3fa,#cardcount=2? Te koksy napełnią serce każdego przeciwnika grozą