Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: burning_librarian w 2015-09-25, 16:41pogadaliśmy wczoraj trochę o przyszłości grania w krakowie i mamy następującą propozycję: onyx edition z dopuszczeniem domków z siege'a (ergo karty z czarnym kleksem, od Twenty Festivals w górę, domki z Onyxa). Co do mnie, to gdyby ktoś chciał pograć w formacie Ivory z niebieskim kleksem, mogę przynosić też jeden lub dwa decki w tym formacie.Obgadaliśmy format w Jawo i wniosek który się nasunął z automatu to, że obcinanie do samego Onyxa jest bez sensu. Jest to najkrótsza droga do zanudzenia się na śmierć. Ograniczona pula kart, minimalne możliwości różnorodności. Generalnie mnóstwo minusów.Raczej chcielibyśmy przeforsować 20F extended (czy jak to się tam zwie) i grać od CoM aż po Kres_Czasów (z banami na PEWNE kartony). Do tego będziemy cisnąć Siege (oby2) i WoH. I tak, mamy zamiar składać talie specjalnie pod to 20F strict czy Onyx zostawiamy sobie na późniejszy czas. Kiedy to sytuacja będzie wymagała odświeżenia dostępnej puli. Na razie obcinanie puli kart nie wydaje się być dobrym posunięciem.
pogadaliśmy wczoraj trochę o przyszłości grania w krakowie i mamy następującą propozycję: onyx edition z dopuszczeniem domków z siege'a (ergo karty z czarnym kleksem, od Twenty Festivals w górę, domki z Onyxa). Co do mnie, to gdyby ktoś chciał pograć w formacie Ivory z niebieskim kleksem, mogę przynosić też jeden lub dwa decki w tym formacie.
Cytat: Jar Jar w 2015-10-01, 12:52Cytat: burning_librarian w 2015-09-25, 16:41pogadaliśmy wczoraj trochę o przyszłości grania w krakowie i mamy następującą propozycję: onyx edition z dopuszczeniem domków z siege'a (ergo karty z czarnym kleksem, od Twenty Festivals w górę, domki z Onyxa). Co do mnie, to gdyby ktoś chciał pograć w formacie Ivory z niebieskim kleksem, mogę przynosić też jeden lub dwa decki w tym formacie.Obgadaliśmy format w Jawo i wniosek który się nasunął z automatu to, że obcinanie do samego Onyxa jest bez sensu. Jest to najkrótsza droga do zanudzenia się na śmierć. Ograniczona pula kart, minimalne możliwości różnorodności. Generalnie mnóstwo minusów.Raczej chcielibyśmy przeforsować 20F extended (czy jak to się tam zwie) i grać od CoM aż po Kres_Czasów (z banami na PEWNE kartony). Do tego będziemy cisnąć Siege (oby2) i WoH. I tak, mamy zamiar składać talie specjalnie pod to 20F strict czy Onyx zostawiamy sobie na późniejszy czas. Kiedy to sytuacja będzie wymagała odświeżenia dostępnej puli. Na razie obcinanie puli kart nie wydaje się być dobrym posunięciem.jak dla mnie 20F, ONYX i 4 dodatki to nie jest mała pula kart
Karte Honesty mozna trzymac na rece face-up. Profity z tego tytulu, jak karta wejdzie do gry, sa opisane na kartach.
Jakies piwo dzis?
Czy z Krakowa / Jaworzna / okolic pisze się ktoś na turniej (sobota) jakoś w lutym / marcu w formacie 20F/EP?
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?