Autor Wątek: gdybania o prerejestracji  (Przeczytany 5869 razy)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
gdybania o prerejestracji
« dnia: 2009-01-29, 11:42 »
jak juz musze to bede ale jak mi cos wypadnie to nie bede
a wogole to nie wiem kiedy to?
To może kliknij na startowej stronie ccg.net.pl link "Potrzebne informacje/All information you need", na który wskazuje pogrubiony napis "Kliknij", znajdujący się pod gigantycznym znaczkiem koteja. Mam niejasne przeczucie, że to może pomóc. Względnie, chociaż ta wersja jest dla Ciebie chyba za łatwa, bo, jak widać, z niej nie skorzystałeś, spójrz na pierwszą linijkę tekstu pod samym znaczkiem.
« Ostatnia zmiana: 2009-01-29, 11:44 by gaijin »

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-01-29, 12:01 »
jak juz musze to bede ale jak mi cos wypadnie to nie bede
a wogole to nie wiem kiedy to?
To może kliknij na startowej stronie ccg.net.pl link "Potrzebne informacje/All information you need", na który wskazuje pogrubiony napis "Kliknij", znajdujący się pod gigantycznym znaczkiem koteja. Mam niejasne przeczucie, że to może pomóc. Względnie, chociaż ta wersja jest dla Ciebie chyba za łatwa, bo, jak widać, z niej nie skorzystałeś, spójrz na pierwszą linijkę tekstu pod samym znaczkiem.

zniszczyles go swym ogromem ironii :PP

p&P
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-01-29, 13:35 »
Newsflash update : to ma być Kotei Kit ?! Le żenada. Dobrze że boxy są z z GotE...

A MOŻE NIE SĄ ?! Idę ciąć i sprawdzić displaye. Z AEGiem nigdy nie wiadomo, mogli w displayach z napisem "Glory of the Empire' przysłać np. Rise of the Shogun... Nie robię sobie jaj, firma zażądała X kasy za shipping a przesyłki przysłała za X/2, jak takie numery robią to nic mni enie zdziwi.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-01-29, 13:45 »
Newsflash update : to ma być Kotei Kit ?! Le żenada. Dobrze że boxy są z z GotE...
A co w tym kicie się znalazło, że jest tak biednie? Bo chyba mówiłeś w tamtym roku, że to jakieś 3000-4000 tys. PLN kosztuje.

Nie robię sobie jaj, firma zażądała X kasy za shipping a przesyłki przysłała za X/2, jak takie numery robią to nic mni enie zdziwi.
Wiesz..kryzys jest, papier pakowy drożeje.. ::)

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-01-29, 13:48 »
Nie robię sobie jaj, firma zażądała X kasy za shipping a przesyłki przysłała za X/2, jak takie numery robią to nic mni enie zdziwi.
Moze w tym tez jest clo lub inne koszty? Raczej takich jaj by nie robili by zarabiac na wysylce....

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-02-13, 16:48 »
Moze w tym tez jest clo lub inne koszty? Raczej takich jaj by nie robili by zarabiac na wysylce....

Cło, a zwłaszcza VAT płaci odbiorca - czyli ja. A firma zażądała pi razy oko 300$ (dokładnie nie pamiętam) za shipping, a są trzy paczki po 50$ każda ... Fajnie, nie ?

Newsflash : preregistrowało się 20 osób (plus team węgrów i team czechów), ale wpłaty mam od 3. Gah

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-02-13, 17:01 »
no ja sie pre cos tam dopiero jak wplate zrobie, wczesniej bezsensu :)

w poniedzialek machne przelewik mysle :)
Shoju na prezydenta! :)

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-02-13, 17:07 »
A właśnie pytanie czy jak się zarejestruje wcześniej to muszę zrobić przelew? Bo w tym momencie nie posiadam konta bankowego i wygodniej by mi było zapłacić na miejscu. A zarejestrował bym się dla informacji orgów bo chyba to jest dla nich naistotniesze

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-02-13, 17:12 »
Pozatym Sejmi nic nie zacheca do robienia przedpłaty
w poprzednim roku dostaliśmy za to jajka niespodzianki pomysł niezły ale wiesz co poco mam wcześniej wpłacać.
Walec

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-02-13, 20:25 »
Żeby zaplecze logistyczne było lepiej przygotowane? Żeby orgom było łatwiej?

Ja się preregisternąłem, ale chwilowo jestem w plecy z kasą. Z racji, że nie lubię nosić przy sobie dużo gotówki, to na 100% zapłacę przed przyjazdem.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-02-13, 21:05 »
Pozatym Sejmi nic nie zacheca do robienia przedpłaty
w poprzednim roku dostaliśmy za to jajka niespodzianki pomysł niezły ale wiesz co poco mam wcześniej wpłacać.
Ja się prerejestrowałem i jajka nie dostałem. Płakać nie płakałem i nie będę, ale drugi raz się nie nabiorę na nieokreślone "niespodzianki". Bo to był słaby dżołk.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Eldar

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-02-14, 01:43 »
Powiem szczerze, że mogę zapłacić wcześniej ale chciałbym wiedzieć czy są z tego powodu jakieś dodatkowe korzyści? Jeżeli nie, to daruje sobie, na razie się zarejestrowałam i zrobiłem rezerwacje noclegu a zapłacę na miejscu. W związku z tym pytanie do orgów - czy przedpłata jest konieczna czy mogę bez problemu zapłacić na miejscu?

Nataku

• Unicorn Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-02-14, 02:16 »
Chłopaki zapominacie o jednym. Sejmitar kolejny rok z rzędu organizuję nam kotei. Kolejny raz sobie na nim nie zagra. Kolejny raz będzie się stresował z powodu jakiś losowych komplikacji o których teraz nawet by nie pomyślał;]
Jasne, że to co na niego wyłoży mu się zwróci ale nie łatwo w jednym okresie wyłożyć grubą kase, dlatego w pełni rozumiem przedwpłaty. I to bezinteresowne, żadnych profitów być nie musi.
Na pewno są tacy, którym przedwpłata nie zrobi krzywdy, a kto nie ma kasy trudno zapłaci na miejscu.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-02-14, 10:50 »
Sephirion - nie wiem jakim cudem nie dostałeś jajka niespodzianki, przepraszam... Szkoda, że dowiedziałem siętym dopiero teraz, tak nadrobiłbym jakoś wcześniej...

Opłata : nic nie trzeba płacić wcześniej, ale pre-rejestracja jest kompletna z przedpłatą. Jeżeli okaże się (w co baaaardzo wątpię) że frekwencja przebije dach - pierwszeństwo w uczestnictwie będą mieli ci którzy się prerejestrują... I to właściwie jest jedyny 'bonus' preregistera.

« Ostatnia zmiana: 2009-02-14, 11:02 by sejmitar »

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-02-14, 12:49 »
Sephirion - nie wiem jakim cudem nie dostałeś jajka niespodzianki, przepraszam... Szkoda, że dowiedziałem siętym dopiero teraz, tak nadrobiłbym jakoś wcześniej...

Opłata : nic nie trzeba płacić wcześniej, ale pre-rejestracja jest kompletna z przedpłatą. Jeżeli okaże się (w co baaaardzo wątpię) że frekwencja przebije dach - pierwszeństwo w uczestnictwie będą mieli ci którzy się prerejestrują... I to właściwie jest jedyny 'bonus' preregistera.

chcesz powiedziec ze mozna przyjechac i nie zagrac? :) hehe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-02-14, 17:59 »
Dlatego jest pre-reg... Aby można było dobukować dodatkową salę, albo w ogóle zmienić lokal, jak nagle się okaże że frekwencja ma być 100+.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: gdybania o prerejestracji
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-02-14, 18:08 »
ja sie zarejestrowałem i zapłaciłem zawsze byłem grzecznym chłopcem :P

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-02-14, 18:17 »
moje dośwadczenie z przedpłątami itp itd .

pozbywając się wcześniej pieniędzy powinno się otrzymywać coś w zamian np. rabat, koszulka, dodatkowe promki itp itd. to jest uskuteczniane na wszystkich zagranicznych turniejach i było tez tak robione na wcześniejszych koteiach, nie wiem czemu nastapiło ostatnio odejście od tego, ale jeżeli nastapiło nie nie powinno być zdziwienia że mało kto chce pozbyć się wcześniem pieniedzy.
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-02-14, 18:31 »
Muszę się zgodzić z Walcem. Mamy kryzys, a 120 zł to jest zawsze jakiś kapitał, który można zainwestować, pożyczyć na procent itp. ;) Dobrowolne pozbywanie się go z dobroci serca jest strzelaniem sobie w sto...yyy.. Bayushi sayę.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2009-02-14, 18:52 »
czy ja kogoś zmuszam ? nie chcecie, to nie, nie ma obowiązku, zastrzegłem się że może być problem z resources które sa ograniczne, zastrzegłem się, że raczej nie powinno to wystąpić. a co do kryzysu - co powiesz na inwestycję, która wisi od października, nie jest obliczona na zysk i ma 4 cyferki przed przecinkiem a nie 3, a w jej środku uderzył kryzys, skok kursu dolara etc rujnując plan finansowy ?

Co miałem powiedzieć, powiedziałem, w tym wątku się nie wypowiadam więcej bo po co. Obowiązku (że się powtórzę) nie ma.