Autor Wątek: Death at Koten - preview (strona oficjalna i nie tylko)  (Przeczytany 92544 razy)

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
Odp: Death at Koten - preview (strona oficjalna i nie tylko)
« Odpowiedź #320 dnia: 2009-04-14, 19:08 »
Patrzac na klimat w jaki idzie legenda zastanawiam sie czy jest wogole sens placic duzo kasy za karcianke w klimacie mangi w swiecie rokuganu .

A czemu właściwie miałoby nie być? Pomijając oczywiście to, że do porządnej mangi to tym ilustracjom sporo niestety brakuje.
+5 do lansu (by Sephirion)

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #321 dnia: 2009-04-14, 19:10 »
szkoda ze uniq
Ha, ha, ha.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #322 dnia: 2009-04-14, 19:26 »
Ależ mi żal ludzi którzy wydadzą 100$ na chujowy komiks, i 99 chujowych kart, żeby mieć tego courtiera ze skorpionów. Złamany, ale z całego seta, grając skorpionem, nie potrzebujesz nic innego.

Uwagi niektórych o grywalności wszystkich postaci do skorpiona od GotE (czyli licząc poison tokeny), składam na karb ogólnego niedorozwoju (biorąc pod uwagę sposób prezentowania tej opinii - powiązanego z adhd).

Bwt - Co jest nie tak z ręką tego gościa? Jak u kury..
« Ostatnia zmiana: 2009-04-14, 19:29 by katsa »

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #323 dnia: 2009-04-14, 19:33 »
Ależ mi żal ludzi którzy wydadzą 100$ na chujowy komiks, i 99 chujowych kart, żeby mieć tego courtiera ze skorpionów. Złamany, ale z całego seta, grając skorpionem, nie potrzebujesz nic innego.

Uwagi niektórych o grywalności wszystkich postaci do skorpiona od GotE (czyli licząc poison tokeny), składam na karb ogólnego niedorozwoju (biorąc pod uwagę sposób prezentowania tej opinii - powiązanego z adhd).

Bwt - Co jest nie tak z ręką tego gościa? Jak u kury..

Pewnie jest stary albo niezly jajcarz z niego. Gdzies slyszalem, ze na starosc albo jak sie duzo smiejesz to ci sie kurze lapki robia...
Time is precious. Waste it wisely.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #324 dnia: 2009-04-14, 19:35 »
To może być także spowodowane posiadaniem innego niż jedyny właściwy (we're all fucked, everything sucks) poglądu na tą sprawę.

Prośba, jak już plwasz żółcią na prawo i lewo to postaraj się jednak omijać ludzi, k?
Myśl. Potem pytaj.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #325 dnia: 2009-04-14, 20:46 »
lol - ten szugas kasuje też limited kille w siebie - bez dishonoru u przeciwnika, ale jak się nie ma co się lubi...

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #326 dnia: 2009-04-15, 02:34 »
Shugas-courtier skorpioński wygląda zdeczka jakby się z Lin Kuei wywodził i miał w rodzinie Sub-zero & Co.
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #327 dnia: 2009-04-15, 09:36 »
a nikt nie komentuje mantisowej wróżki . jakie to piękne . A jeżeli chodzi o scorpy to blitz student bedzie grany , tak widze to okiem mojej duszy .

a uniks to może i byłby fajny jakby nie był unikiem tak , to nie ma co wygadywać o jego comander traicie jak unix ma za mało commanderów ,żeby używać akcje . a jak do maidenkowego decku ktos chciałby wsadzić koksa to są lepsze i maja na sobie akcje.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #328 dnia: 2009-04-15, 11:20 »
Tak przeglądam te nowe karty i wiem, czego nie będę pokazywał noobom żeby ich zachęcić. Art jest po prostu słaby... Ja rozumiem, że to wydanie komiksowe, ale, proszę szanownych artystów - komiks można rysować na odwal albo porządnie.

Poszczególnych postaci nie skomentuję, bo jestem trochę na bakier z kombosami :) Za to dziwi mne ilość postaci. Żury, Kraby i Skorpy po 4, pozostali po 3... Mam nadzieję, że doszusują do kompletu?

postacie bez abilitek trochę upłytcają grę ;[

z drugiej strony Design team i testerzy mają mniej roboty...
nie można przegiąć zdolności kolesiowi który jej nie ma...:)

Akodo Shigetoshi :P jak poprawisz się na 'nie ma textu' to Akodo Shunori patrzący na Shigetoshiego ;)
« Ostatnia zmiana: 2009-04-15, 11:37 by sejmitar »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #329 dnia: 2009-04-15, 11:58 »
Za to dziwi mne ilość postaci. Żury, Kraby i Skorpy po 4, pozostali po 3... Mam nadzieję, że doszusują do kompletu?
Każdy klan po 4 postaci - tak twierdzi Brian Reese na forum aeg

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #330 dnia: 2009-04-15, 12:55 »
ja myślę, że same arty nie są złe... to co źle działa na to, że tak niefajnie prezentują się na kartach to te zbliżenia :/
Niestety wtedy bardziej w oczy rzucają się szczegóły.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #331 dnia: 2009-04-15, 13:23 »
Szczegóły, których nie ma. Sam komiks prezentuje się nieźle, ale karty z tego wychodzą nędzne, z nielicznymi wyjątkami - Kazunori moim zdaniem jest super. Natomiast twierdzenie, ze to manga, to jedna wielka bzdura, komiks jest zdecydowanie w stylu zachodnim. Owszem, niektóre nowe ilustracje (kilka z Gifta, niektóre z GotE) sa utrzymane w lekko mangowym stylu, ale Kotena to zdecydowanie nei dotyczy.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #332 dnia: 2009-04-15, 14:25 »
Eee... komiks prezentuje się nieźle ? Właśnie komiks prezentuje się słabo. Pomijam to, że wszystkie arty na kartach są cut&paste (co na pewno im nie pomaga)... Ale ta kreska i ta kolorystyka jest po prostu - dla mnie - słaba. Niedorobione szkice, płaskie kolory, praktycznie brak przejść... Jeżeli chodzi o jakość, to wygląda to teraz na klasyczny pop-comic (chociaż pewnie będzie wydany na kredzie).

Sorki, ale singli się w ten sposób nie wydaje. To się sprawdza w masówce, kiedy trzeba kolejne historyjki dodawać w miarę regularnie (a i to wymaga odpowiednich umiejętności). Singla się dopieszcza, to ma być perełka kolekcjonerska... A nie coś co wygląda jak kolejny kawałek kolorowego papieru na półce... Zwłaszcza, jak się do cholery planuje potem wziąć kadry i pociąć na obrazki do kart, bo ktoś skąpi kasy na dodatkowe arty do kart.

Po szumnych zapowiedziach oczekiwałem czegoś porządnego, a wyszło ... ta sobie.

Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #333 dnia: 2009-04-15, 14:53 »
Umówmy się, nie o komiks nam tu chodzi =). Owszem, trochę podkładek pod piwo dali, ale jest też ładnych parę kart, które z pewnością będą intensywnie grane, nawet jeśli wyglądają brzydko jak kupa po jagodach.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #334 dnia: 2009-04-15, 15:51 »
arty sa zalosne. czytuje rozne komiksy ale tak slabych rysunkow dawno nie widzialem. o ile poziom artow na 'normalnych' kartach w l5r jest raczej dobry to tutaj ponizej przecietnej :<
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #335 dnia: 2009-04-15, 15:56 »
arty sa zalosne. czytuje rozne komiksy ale tak slabych rysunkow dawno nie widzialem. o ile poziom artow na 'normalnych' kartach w l5r jest raczej dobry to tutaj ponizej przecietnej :<

No jest, jest, zwłaszcza te cholerne zbliżenia.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #336 dnia: 2009-04-15, 16:14 »
Arty są słabe (Ale naprawdę Kazunori i Sensej mi się podobają, ew Chugo Seido), kreska w komiksie jest nędzna a jedno i drugie ma tyle wspólnego z mangą co z impresjonistami flamandzkimi.

Umówmy się, nie o komiks nam tu chodzi =). Owszem, trochę podkładek pod piwo dali, ale jest też ładnych parę kart, które z pewnością będą intensywnie grane, nawet jeśli wyglądają brzydko jak kupa po jagodach.
Game of Sincerity ma tragicznego arta. Ale no cóż...
Myśl. Potem pytaj.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #337 dnia: 2009-04-15, 16:43 »

Ale no cóż, rządzi =). Na koteju chyba w dwóch grach było ostatnim gwoździem do trumny, a nie policzę, ile prowincji mi uratowało =).

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #338 dnia: 2009-04-16, 00:23 »

A np. mi się całkiem podoba. Dużo zyskuje w powiększeniu (http://genzoman.deviantart.com/art/A-game-of-sincerity-102108640). Nie jestem uprzedzony do "mangowej" kreski, więc mi tu nie przeszkadza, no i w odróżnieniu od artów z DaK daje radę. To samo mogę powiedzieć np. o Shinjo Ming-Li, Osano-Wo's Rebuke albo The Wind's Favor (wszystkie ten sam ilustrator). Tak zresztą moim skromnym zdaniem DaK powinno właśnie wyglądać - zupełnie inny poziom dopracowania.

A dla tych skorpionów, którzy na widok czegokolwiek choćby zbliżonego do mangi plują trzy razy przez lewe ramię i dostają wysypki mam złą wiadomość - dostaniecie niedługo ninjaskę Shosuro rysowaną przez tego samego pana :P
http://genzoman.deviantart.com/art/New-Shosuro-113426994
+5 do lansu (by Sephirion)

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #339 dnia: 2009-04-16, 00:31 »
e tam, mangowe obrazki nie sa zle ;)
Shoju na prezydenta! :)