Autor Wątek: Death at Koten - preview (strona oficjalna i nie tylko)  (Przeczytany 92544 razy)

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
Odp: Death at Koten - preview (strona oficjalna i nie tylko)
« Odpowiedź #360 dnia: 2009-04-16, 16:32 »
nawet nie strasz to bylaby wielka strata dla AEG i..... dla nas :P a chuda to jeden z piekniejszych artow jakie w zyciu widzialem, zreszta jest na moim desktopie ;)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #361 dnia: 2009-04-16, 16:48 »
Też mam argylowy art na pulpicie ;P co prawda to kobune podpalające miasto, ale co tam xD

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #362 dnia: 2009-04-16, 17:44 »
nawet nie strasz to bylaby wielka strata dla AEG i..... dla nas :P a chuda to jeden z piekniejszych artow jakie w zyciu widzialem, zreszta jest na moim desktopie ;)

Like, join the club ;)
+5 do lansu (by Sephirion)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #363 dnia: 2009-04-16, 23:32 »
no fajnie fajnie, zrobcie sobie fan klub i bedzie pysznie

wracajac do daidojich, to ja rowniez uwielbiam art gempachiego, teruo i yaichiro (bo sa sliczne), tylko ze od GotE glowny kierunek artow idzie troche w innym kierunku (takim przypominajacym mange) i patrzac z tej perspektywy to wole tego przyszlego daidojiego niz np. kakite omori
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: 2009-04-16, 23:44 »
wracajac do daidojich, to ja rowniez uwielbiam art gempachiego, teruo i yaichiro (bo sa sliczne), tylko ze od GotE glowny kierunek artow idzie troche w innym kierunku (takim przypominajacym mange) i patrzac z tej perspektywy to wole tego przyszlego daidojiego niz np. kakite omori

Omori nie ma z mangą nic wspólnego. Po prawdzie to żaden z artów żurowych CE legal nie ma z mangą nic wspólnego. Czepiasz się.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #365 dnia: 2009-04-17, 00:15 »
Ja tam mam takie zdanie, że nie podoba mi się taka kombinatoryka z rysunkami. W SE i wcześniej zdarzały się arty kozackie jak i zarówno na maksa paściate ale raczej były to rysunki utrzymane w jednym klimacie, nie było ani nawiązań do mangi ani żywcem zjechanych rysunków z komiksów. A tu zaczynamy mieć graficzną lekko shize bo ni to manga, ni to rysunki rodem z VS, ni to stare dobre rysunki z legend z czasów golda np.

layout już przełknę nowy ale patrząc na rysunki jako całość - nie podobają mi się wcale. I dwa - trzy lepsze nic nie zmienią, liczy się wygląd całej karcianki. A komiks to jakieś nieporozumienie... lepiej by było jakby zabrali się za kminienie czy karta x nie jest przegięta i dlaczego, a nie bawili się w wypuszczanie gówna które i tak każdy kupi ze względu na karty zawarte w zestawie... Imo lepiej by zrobili normalny set dodatkowy jak było do tej pory z normalnymi rysunkami...
« Ostatnia zmiana: 2009-04-17, 00:17 by Chemik »

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #366 dnia: 2009-04-17, 01:48 »
W nowym layoucie co mnie strasznie wkurwia (pardon my french ale tutaj nie mozna lzejszego slowa uzyc):
- mniejsza czcionka na kluczowych rzeczach (staty, hr, gc, ph) = mniej czytelne
- brak bordera = ch...FFG... wie czy to follower czy postac, a jak juz postac to z jakiego klanu
- dlaczego zrezygnowali z laterenek jako F/C? Zle to bylo? Ja lubilem a teraz to jakas nudna kupa jest

Co maja in plus:
- wiecej miejsca na art
- wiekszy i czytelniejszy textbox

Moim zdaniem plusy nie rownowaza minusow...

O power levelu sie nie wypowiadam bo niewiele na chwile obecna mozna powiedziec. Ja tylko mam nadzieje, ze pokaza wiecej postaci w stylu Hida Togeriso, ktore nie sa broken a sa bardzo fajne.
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #367 dnia: 2009-04-17, 08:22 »
- mniejsza czcionka na kluczowych rzeczach (staty, hr, gc, ph) = mniej czytelne

force i chi ta sama wielkość jak w starych kartach, gold koszt mniejszy niż w orginale HR i PH bardzo podobne wielkością tylko sztandar i wachlaż są mniejsze

- brak bordera = ch...FFG... wie czy to follower czy postac, a jak juz postac to z jakiego klanu
bordery są tylko mniejsze już na piewszy rzut oka widać co to jest po jednej dwóch grach nawet się nie zastanawiasz a postacie mają pod teksten i przy swojej zazwie mon klanowy wiec chyba trudno pomylić

- dlaczego zrezygnowali z laterenek jako F/C? Zle to bylo? Ja lubilem a teraz to jakas nudna kupa jest
brzydkie były te ostatnie latarenki po oglądaj sobie jak one wyglądały w openie

u nas w gliwicach ludzie szukają starych kart w wowych ramkach bo poprostu są dużo ładniejsze

dobre rysunki z legend z czasów golda np.

no tu to ja już się zakrztusiłem goldowe arty hahahaha dobre hahaha
przecież do była tragedia pierwszej wody szczytek finezji była aprill lee które przez wszystkie lata nie nauczyła się rysować rak zawsze wychodzą jej jak rączki tyranozaura duzo za małe
później zaczeły się pojawiać arty Eagla, beet art, argyle baker

jak wam się nie podobają arty i wszystko takie be to poprostu nie grajcie poco macie się męczyć
sa to zmieny ale zmiany nie sa ani dobre ani złe a na pewno przywrócą troche życia tej karciance,
Dak jest specyficzny ja bo nie oceniam ani dobrze ani zle niektóre arty mi sie podobaja nie które nie
ale chyba nie gramy w L5R dla artów tylko dla ludzi i dla frajdy jaką gra nam daje
Walec

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #368 dnia: 2009-04-17, 09:53 »
walec zwrócił uwage na to co najistotniejsze

i przypominam, że to nie jest topic do dyskutowania o wyglądzie kart
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #369 dnia: 2009-04-17, 13:52 »
były arty i dobre i złe ale przynajmniej nie skalowali czegoś na chama z gównianych komiksów.

April Lee faktycznie produkowała masowo potworki, ale poza Kokujinem to jakoś mi w pamięci nie utkwiło nic na dobre... Może jakieś niszowe klany rysowała (lol).

I Walec ludzie dzielą się na mega niezadowolonych (np. Katsa), na umiarkowanie niezadowolonych (np. JA), na umiarkowanie zadowolonych (np. TY imo) i na mega zadowolonych (jakoś nie widać...).

Jeśli tyle osób mówi raczej, że coś jest takie sobie to coś jest na rzeczy...

Zresztą i tak skończy się na tym, że art będzie w stylu kupy z mangą a jak karta będzie miała powerlevel to będzie git...

Drożdżu za wolno pokazują kartony aby to komentować, ale skoro tak bardzo chcesz to imo konikowy unique jest zajefajny - oby wam takich więcej dali :p
« Ostatnia zmiana: 2009-04-17, 13:54 by Chemik »

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #370 dnia: 2009-04-17, 14:13 »
dla mnie set jest  z dupy, nie dali ani 1 wróżki konikom...
za to kihos z fire tokenami jescze przez 2 miechy będzie rządził światem ;)

Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #371 dnia: 2009-04-17, 14:13 »
ktory to kihos?

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #372 dnia: 2009-04-17, 17:05 »
ktory to kihos?

http://www.thelionclan.com/swiftsword/viewtopic.php?f=38&t=4901

Mrrrok i zuo. Obrazka nie ma, bo ci debile z dragonowego forum zamieścili go w postaci zipa do zassania, zeby go zassać, trzeba być zalogowanym, a żeby założyć konto trzeba osobiście zamienić trzy maile z moderatorem. Kij im pod ogon w związku z tym.
« Ostatnia zmiana: 2009-04-17, 17:09 by Flint »
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #373 dnia: 2009-04-17, 17:16 »
« Ostatnia zmiana: 2009-04-17, 22:13 by Togashi Sparrow »

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #374 dnia: 2009-04-17, 17:20 »
Niestety, bezpośredni link nic nie da. Musisz go wrzucić na jakiegoś imageshacka czy inną cholerę.

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #375 dnia: 2009-04-17, 18:12 »
i na mega zadowolonych (jakoś nie widać...).

Good morning. :D

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #376 dnia: 2009-04-17, 18:27 »
Mi się też podoba. Jestem autentycznie zachwycony nowymi wzorami kart, a i arty w większości przypadają mi do gustu.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #377 dnia: 2009-04-17, 20:54 »
Ja tez jestem wielce zachwycony, że składając w zamówienie w preorderze, znam może połowę seta i że nie wiem nawet jaką Uniqe postać dostał klan którym gram...

-_-

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #378 dnia: 2009-04-18, 02:50 »
geralt ja powiem ci tak . nie będziesz jego używał. więc sie nie martw. kupiłeś cały set,żeby za 2 dodatki grać swarmem scout/commanderowym [który zresztą nie ludzko będzie zbierał w kuper od cranów i scorpów , co będzie ewenementem w historii clock deck vs smarm].

a no i dla komiksu of course kupiłeś zapomniałem. przedełwżystkim dla komiksu . a tak przynajamniej każą mówić ludzie z AEG.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #379 dnia: 2009-04-18, 20:55 »
hey Self-Appointed Prophet of Doom, Kolo który w Maastricht grał Mantisem w Top 4(IRC) z którym de facto miałem zaje... szczęście:)
grał właśnie swarmo boxami....
i kasował i crany i scorpy i nwet ten elightment zwycięski...

ja też z nim miałem ostro i ciężko na Eggu XX Partii a w finałach ja wiedziałem czym on gra, on czym ja,
ale to ja miałem więcej farta;)

Niemniej deck był naprawdę dobry i jechał scorpy pomimo kart z cyklu huda chunkyu...

no a co będzie w CElestialu to Tylko Ty wiesz...:)

No Chyba, ze chłopaki z Wawy wsadzą Cię do bagażnika i pzesłuchają w jakiejść piwnicy..

Napisz chociaż czy k.. dadzą koniom wróżki w CE bo w DaK już mnie wyruch..
:)
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz