Autor Wątek: Death at Koten - preview (strona oficjalna i nie tylko)  (Przeczytany 92547 razy)

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
Odp: Death at Koten - preview (strona oficjalna i nie tylko)
« Odpowiedź #200 dnia: 2009-04-02, 22:08 »
zaraz, a co on właściwie robi? Dobiera karty? Ano właśnie :P

Mylisz sie. Mieli karty a nie dobiera. Jakby dobieral karty to bylby zajebisty.

I co do 5/5 za 7: a jak nie dostaniesz tej karty to jest 0/5 bez (sensownej) zasady. Yummy.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #201 dnia: 2009-04-02, 22:26 »
moim zdaniem fenol jest zajebisty pozwala budować taką rękę aka nam najbardziej pasuje chyba go wcisnę do spidere:)
Walec

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: 2009-04-02, 22:28 »

@jabbas- watpliwe, wiekszosc z tych keywordow bedzie raczej tylko i wylacznie jako odpalanie akcji. zreszta czemu niby commander mialby pakowac jeszcze dodatkowo armie tak po prostu, jezeli sa akcje ktore tak dzialaja...

true . mnie nie przeszkadza to ze jest trait thunder tylko ze po magistrate /ashigaru i budoka to jest kolejny trait który nic nie robi . czy moze zeby byc dokaldniejszym robi . zabiera nam sloty na
mantisowe
karty , które ni jak nie odzyskamy [vide ashigaru/budoka etc]. to troche tak jakby w jednej edycji jakis klan dostała waya na "story teller'ów" , gunso i powiedzmy architektów .

Tak sobie pomyslalem, czy ty zmieniasz czasami plyte ?
znaczy sie co , jako mantis nie mam prawa skrytykowac glupiej i nie działajacej karty , bo mantis i tak przez wiekszosc dodatków dostwał crap wiec powinienem byc  przyzwyczajony  do tego typu kart? dobrze cie zrozumiałem.

to reszta takich tratów mogłaby również coś mieć, choćby nie ubber powernego...
a co do akurat force bonusa i commandera: tak dla klimatu...
skoro w armii na prowincji jest dowódca, to reszta dostaje ze szczęścia kociokwiku
i power rangers:)
tylko że to przeważnie jest załatwiane przez mechanike klanu[np berzerker trait albo commander jak klan moze grac na followerach ]. nigdy "nowe" traity nie beda nic robiły a juz napewno nie force bonusy.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #203 dnia: 2009-04-03, 00:25 »
Teraz mnie uderzyło.

Magistrat. 5 Chi. 0 HR. 2PH. 3PH Abilitka pozwalająca na przemiał decku w limicie i wsparcie na ostatniej prowincji... 7 złota to nie jest w sumie tak dużo. Zobaczymy jakich dostaniemy magistrów w CE ale wygląda na to, że pan będzie wizytował nawet u skorpiona ;D.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: 2009-04-03, 11:00 »
Jabbas ja jestem calym sercem za Twoim pomyslem ale jak bardzo bys plakal gdyby Duelist wyzywal w Battle na duel za bow, a jako odmowa byloby odjechanie do domu i dishonor?
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: 2009-04-03, 13:49 »
@Self-Appointed Prophet of Doom- wiesz co, prosze Cie nie bluznij. mantis ma bardzo sensowny deck na duzych followerach z commanderami na czele (ma chyba najlepszcyh commanderow w ogole...) ktory zamiata bardzo ladnie, wiec prosze Cie nie marudz

a fenolowy shugas/ magister jest bardzo dobry, co z tego ze nie ma sily- fenolom to chyba nigdy nei przeszkadzalo, ma duzo chi, magistra ktory pozwala odpalac mocne magistrowe akcje przeciwko postaciom z 4ph, co dla wiekszosci magistrow jest dosc utrudnione, poza tym ma keyworda void wiec pozwala automatem dociagnac karte z seeking the ancestors- i jeszcze kosztuje smieszne 7, wiec duzo deckow wsadzi go tylko dlatego ze mozna go sensownie kupic
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #206 dnia: 2009-04-03, 14:18 »
@Self-Appointed Prophet of Doom- [jakiś nieistotny racjonalny argument] wiec prosze Cie nie marudz
A ja proszę, żeby żadne dziecko nie było głodne. I o pokój na świecie. I o rakietowe rolki.

A nie, te już mam.

To o powtarzalny limitedowy honorloss w CE na nieunikalnej scorpion clan postaci o gc poniżej 8.
Tylko bez HR bo to nie jest śmieszne.

EDYT:

Jabbas ja jestem calym sercem za Twoim pomyslem ale jak bardzo bys plakal gdyby Duelist wyzywal w Battle na duel za bow, a jako odmowa byloby odjechanie do domu i dishonor?
A Bitter Lies? Negowałby własną śmierć za dyshonor, wysadzenie attachmentów i wyjście z gry, żeby po dwóch turach wrócić za darmo jako reakcja na asygnowanie piechoty? :D

Chłopaki, przykro mi mówić, ale Lotus już był. Sam jestem całym sercem za przywróceniem większej ilości dziwnie działających traitów, sensejów i windów (PLX!) ale no niestety.
« Ostatnia zmiana: 2009-04-03, 14:26 by Sephirion »
Myśl. Potem pytaj.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: 2009-04-03, 16:02 »
A ja proszę, żeby żadne dziecko nie było głodne. I o pokój na świecie. I o rakietowe rolki.

tjaaa to prawda, mniej wiecej podobna szansa ze prosba sie spelni- to samo o powtarzalnym hr lossie z postaci ponizej 8 kosztu   ;D

a lotus niech lepiej nie wraca, jak slysze teksty o tym jak to szczury na legalu rozjezdzaly pierwsza prowincje w 2 turze a pozostale najpozniej do 4tej to mi sie niedobrze robi

albo opowiesci o mantisach strzelajacych masakryczne ilosci RA w kilka celow... tez milutko- obecny RA jest calkeim sensowny, szczegolnie ze wiekszosc luda gra kompletnie bez attachy
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #208 dnia: 2009-04-03, 16:07 »
Z lotusa to mi najbardziej brakuje Kisady
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: 2009-04-03, 17:27 »
obydwie postacie niezły

feniks jest naprawde niezły

konik średni ale nie powiedziałbym, że jest slaby - a 4ph to nie jest żaden problem chyba że sie gra strikte na stratach honoru a z tego co wiadomo o deckach comanderowych pod koniki to raczej nie będzie tam wielu akcji które powodują straty
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #210 dnia: 2009-04-03, 17:48 »
obecny RA jest calkeim sensowny, szczegolnie ze wiekszosc luda gra kompletnie bez attachy

Dobrze, że są jeszcze tacy, co potrafią ironizować.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #211 dnia: 2009-04-03, 18:26 »
@Self-Appointed Prophet of Doom- wiesz co, prosze Cie nie bluznij. mantis ma bardzo sensowny deck na duzych followerach z commanderami na czele (ma chyba najlepszcyh commanderow w ogole...) ktory zamiata bardzo ladnie, wiec prosze Cie nie marudz
tak , tylko jakos kotei nie wygrywamy . ciekawe czemu [i to nawet na malych koteiach albo tam gdzie od lat wygrywamy] . zreszta co deck na duzych gosciach [bedacy klonem decku orochi mechanicznie] ma do kiha z redukcja sily odpalangeo lepiej z thunder shugenjy , kiedy ani w SE ani we CE nie widac mantisowego decku na szugasach[działajacego geralt , działajacego ;) ] albo do faktu ze przez SE uraczono nas ashigaru/budokami i nie działajacymi magistratami ?

ma chyba najlepszcyh commanderow w ogole..
tak którzy jakos tak sie sklada rotują niedługo .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Yoritomo Itto

• Mantis Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #212 dnia: 2009-04-03, 20:01 »
Panowie nie dajmy sie zwariowac, nigdy nie moze byc tak zle zeby nie moglo byc gorzej.
SE to juz niemalrze historia a CE wyglada calkiem obiecujaco jak na razie. Co prawda jestem sceptycznie nastawiony wzgledem mantisowych magistrate z powodu niskiego Chi (3) oraz czarno widze RA jako ze jest on restrykcyjny i wykonywany w wiekszosci przez followersow. Widze jednak ciekawie zapowiadajacy sie deck na commanderach oraz blitz deck na scoutach a to nie najgorszy poczatek.

P.S: Co sie stalo z kartami z temptation dla mantis, scorpion i lion? mialy byc legalne w SE i CE czy cos przegailem?

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #213 dnia: 2009-04-03, 20:08 »
Miały.
Miał i miał.
Myśl. Potem pytaj.

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #214 dnia: 2009-04-03, 22:36 »

dobry stuff

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: 2009-04-04, 00:11 »
The Sensei zajebisty. Zdziwię się, jak go nie zobaczę w naporowych deckach innych klanów. Box commander też dobra rzecz.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

AzBest

• Mantis Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #216 dnia: 2009-04-04, 00:58 »
Boxowy Commander YUPI!  ;D abilitka  ,może być
mogli by mu dać +1 gc i navala ,ale i tak go lubie pozatym art ma zajebisty

Sensei 6/4 za 7 toż to prawie jak maseru  , myśle ,że w skorpionie będzie łądnie śmigać ale czy w innych dekach zobaczy się 
« Ostatnia zmiana: 2009-04-04, 01:01 by AzBest »

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #217 dnia: 2009-04-04, 02:07 »
On jest boxowym commanderem również dla kuców. Już widzę, w którym klanie będzie częściej grany :P
+5 do lansu (by Sephirion)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #218 dnia: 2009-04-04, 04:11 »
Ja sie zastanawiam jak to bedzie z tymi skorpami, skoro maja bardzo duzo postaci bez '-' w hr (0 to juz nie to samo). To moze bolec.
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #219 dnia: 2009-04-04, 07:42 »
Sensei 6/4 za 7 toż to prawie jak maseru  , myśle ,że w skorpionie będzie łądnie śmigać ale czy w innych dekach zobaczy się 
on sobie nie może dać bonusa tylko innej postaci
Walec