Autor Wątek: [CE] - strona główna  (Przeczytany 70061 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: [CE] - strona główna
« Odpowiedź #240 dnia: 2009-06-06, 18:17 »

za to miecz , będzie grany i to pewnie do końca , bo DT ma wizje żeby spidery były najbardziej pk klanem w CE . więc im głebiej w edycje tym powinien być lepszy .

jeżeli ma być Pk klanem to napewno nie będzie w nim miejsca za itemy które nic nie robią nie zabijają nie bołują itp jeżeli ma być breader to napewno nie powinien się zmieścić bo tam w bitwach pojawiają się tylko postacie stworzone a te nie moga tej givery doczepić, może bedzie w paragonach ale tylko na początku bo potem np będa lepsze karty
Walec

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #241 dnia: 2009-06-06, 18:36 »
no w defensie D. sie sprzatnie ewentualnie, a w ataku ?? bez sneaka kupe mozesz, cisniesz i w defie pierwsza akcja z D. przejmuje i dupa ...

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #242 dnia: 2009-06-06, 18:51 »
Z dyshonorująco-poisontokenującej perspektywy skorpiona to ten ziom i tak jest miękką fają przy Domotajce. Co nie zmienia faktu, że jak na razie zajmuje honorowe 3 miejsce (bo co ja niby mam zrobić Chenowi? Przeforsować? Ach, no tak. Tokenem go.).
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: 2009-06-06, 22:22 »
no w defensie D. sie sprzatnie ewentualnie, a w ataku ?? bez sneaka kupe mozesz, cisniesz i w defie pierwsza akcja z D. przejmuje i dupa ...

da sie chronic unikalnych typow kartami z reki. w obronie moze dostac z navala sneaka przeciwnika- wiec lipne wytlumaczenie.
po zagraniu akcji moze sobie i kleknac. grunt zeby go tam nie stukneli.
no i jak juz ktos zauwazyl-teraz raczej edycja klekania/wstawania.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #244 dnia: 2009-06-07, 13:17 »
Tak, kładziemy big D. a on w razie czego zdupca, bo karty do zdupcania w CE też są.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-07, 16:19 by Geralt_Bialy_Wilk »

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #245 dnia: 2009-06-07, 14:34 »
(...) w obronie moze dostac z navala sneaka przeciwnika (...)

O co chodzi ? Czy ja dobrze rozumiem, że tam ktoś napisał że Sneak może zagrać obrońca żeby obronić się przed Navalem ? (urge ... not ... to ... laugh ...)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #246 dnia: 2009-06-07, 14:38 »
Nom Duży Dariusz to mrok ;P Ale znów nie demonizujcie tych naporowych champów (o Domotai nie mówię...) bo jak ktoś nie będzie miał w decku sposobu na ich ubicie/zatrzymanie to będzie miał z dupy deck...

Klamka - solidna jest ale pasuje do decku (kensai/monk), który mi nie pasuje więc wstrzymam się od komentarza.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 2009-06-07, 15:31 »
(...) w obronie moze dostac z navala sneaka przeciwnika (...)

O co chodzi ? Czy ja dobrze rozumiem, że tam ktoś napisał że Sneak może zagrać obrońca żeby obronić się przed Navalem ? (urge ... not ... to ... laugh ...)

przeciwnek sie uciekneł spomiedzy navala i sneaka
i wtedy wyjdzie ze albo naval albo sneak. i ze obronca tym dostanie.
i wszystko gra ;D
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #248 dnia: 2009-06-09, 09:51 »
Mientusy pokazali. Jeżeli znajdziecie coś, do czego się można w Naizenie przyczepić to ja wysiadam. :P

Machajki z kolei nie rozumiem na co, po co i dlaczego, ale możę to jakieś hidden Mientus kombo.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #249 dnia: 2009-06-09, 09:53 »
Mientusy pokazali. Jeżeli znajdziecie coś, do czego się można w Naizenie przyczepić to ja wysiadam. :P

Miętki jesteś, było mówione - nie soluje prowek, drogi, ma 0 HR, a Ranged 6 to nie jest kill action.

Klamka jest zdziwna, ale z drugiej strony - wstawanie holdingu fajne jest.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #250 dnia: 2009-06-09, 10:24 »
I ma jeszcze źle wykadrowaną ilustrację. I drogi jest.

A sierpy... dziwne są. Wyglądają na mocne, pytanie ile będzie w CE holdingów dających więcej niż 3 złota.
+5 do lansu (by Sephirion)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #251 dnia: 2009-06-09, 10:30 »
Naizen - staty są jak najbardziej OK. Teraz soluje standardowe prowki, czego nie robił w wersji XP2, ze zdolnością soluje też rzeczy w stylu Great Carpenter Wall. RA6 to może nie taki kill jak u Chena, ale jak na RA to dużo. Jest okej. Druga akcja jest bardzo fajna. IMO Akcja na domku powinna brzmieć właśnie tak, tylko że obniżać kosz o 1-2 i nie dawać follow-up action.

Naizen nadal ma niewysoki koszt, dostał commandera, nadal ma 3PH, wymaga 0 (czemu nie kreska?  ;) ). Zobaczy grę, szczególnie na początku, czego nie można było powiedzieć o wersji XP2.

Ponadto ma niezły flavor i obrazek też mi się podoba, choć już szykuję osiem ton C4, ponieważ zabrali Naizenowi krótkofalówkę. ;>

Klamka? Faktycznie - jest dziwna. Ale bądźmy szczerzy; wszystkie klamki są wsparciem, żadna z klanówek nie zabija/odsyła. Niektóre wyglądają lepiej, niektóre gorzej. Ta klamka wspiera domek i samego championa (bo są goldożerni, oj są). Tylko czemu traci 1 honoru? -_- Skorpionowa nie ma "zabij sobie gościa z 4F", lionowa nie ma "nie wyprostuje się w następnej fazie prostowania", spajderowa nie ma "dostań -1C token" albo innych takich głupich pomysłów. No ale cóż, na coś musiałem ponarzekać ;>

Preview jest okej, ratuje AEG przed bandą niewyżytych amerykanów w zielonych koszulkach po tym, co pokazali wcześniej. Szkoda tylko, że Heavenly Weapon to nie Eku. That'd be frakin auesome! xD

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #252 dnia: 2009-06-09, 10:51 »
ma lepszą akcje niż domek , range 6 może nie jest najmocniejszą kill akcja ale i tak wole to od tego co miał [0 kill akcji] .faktem jest , że mantisowa broń jako jedyna ma koszt który faktycznie może zaboleć , ale bez niej to domek pseudo ehp wogóle by nie działał tak to musisz już "tylko" zostawić odbowowany domek ,żeby użyć w turze przeciwnika . a i mocarne kombo z barley farmem.

A naizen nie ma kreski , bo mantisy to klan honorowy[patrzy na dziugaczke...wybucha śmiechem]. flavor jest jakiś dziwny . oczywiscie że na morzu nikt z naizenem nie wygram , my mamy flote większą niż craby i crany razem wzięte a inne klany floty poza handlową nie mają . Ale liony to zawsze masters of obvious. :D
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #253 dnia: 2009-06-09, 11:31 »
Uwaga! Paskudne i niesprawiedliwe generalizowanie na podstawie najbardziej wokalnych klanowców na czikan!
Zawsze u graczy mantisowych dopatruję się podobnej tendencji jak u jednorogów (teraz tego nie było tak wybitnie widać ale circa połowa postów o chenie była autorstwa Quasa a on popełnił ten sam błąd). Mianowicie mówiąc o swoich czampach nie zauważają jednego standardowego banalnego szczegółu. To może być dla nich oczywiste ale:

Nie każdy champ ma navala.
Nie każdy champ na kawalerię.

Bardzo proszę brać to pod uwagę przy porównywaniu tych panów z resztą.
Koniec generalizacji.

Naizen jak dla mnie jest straszny. 8F, Naval, Niebezpieczny RA (Hirose z Seppunem leży :-\) i to wszystko za 11G (OK, z dyshonorem za 13 i to mnie bardzo cieszy)? Darn!

Proszę brać pod wzgląd to ile dyshonor ma/będzie miał followerów w decku...
Trochę mniej niż zyliard.
Myśl. Potem pytaj.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #254 dnia: 2009-06-09, 11:43 »
Gdyby nie naval, Mantis byłby drugim, gorszym, krabem.

Tak, koszt Naizena to jedna z jego największych zalet i o tym też już pisałem. Naizen jest tani.

Nie każdy champ ma kawalerię. Nie każdy champ ma taktyka. Nie każdy czamp ma jednocześnie samuraja i szugenję... Tak można długo.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #255 dnia: 2009-06-09, 11:51 »
Naizen jak dla mnie jest straszny. 8F, Naval, Niebezpieczny RA (Hirose z Seppunem leży Niezdecydowany) i to wszystko za 11G (OK, z dyshonorem za 13 i to mnie bardzo cieszy)? Darn!
ty ja wiem że naval to wróg numer jeden control decków , ale ja bym się raczej martwił jego battle akcją niż range  . w CE jest troche kart których on nie zastrzeli [albo pójdzie redirect] albo poprostu będzie musiał strzelić w followera [np u phenoli , kilku militarek ] . inni champowie mają też dość kondycjne kill akcje [no może poza domotaiką i kei , jak one duelują to raczej zabiją ] , ale raczej te kill/negacja przechodzą przez wszystko [paneki ] albo da się to jakoś buffnąć[chen dostaje dzigaczke jakąś] . oglólnie większość champów to jest wążna nie dla tej kill akcji[no poza domotaiką] co ma  , ale dla gołych statów[kei/chen] i drugiej akcji[cała reszta].

Nie każdy champ ma navala.
tak ale my zawsze jesteśmy drudzy naval pozwala nam contrować to ,że mamy mniej kart mniej postaci i holdingów [ogólnie]. do tego champ jest jednym z niewielu który ma akcja prawie zawsze . wiec naval daje mu coś zrobić.
Nie każdy champ na kawalerię.
dragonowy ma , unixowy ma . phoenixowy i cranowy nie musi mieć , bo honorówki są . scorpion to control , jakby mógł to by w ogóle do bitwy nie jechał [bogom dzieki ,że to się troche ma zmienić ] etc
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #256 dnia: 2009-06-09, 12:08 »
Absolutnie nie mam zamiaru kłócić się z wami bo macie rację, chciałem tylko po prostu zaznaczyć coś o czym nie wspominacie a mi bardziej niż bardzo rzuca się w oczy. Jak to sam SAPoD zaznaczył, dla kontrolek nawal to koszmar na równi z kawalerią a wy raczyliście to uprzejmie przemilczeć.

Jeszcze tylko jedno:
[...]tak ale my zawsze jesteśmy drudzy[...]
Ychm.
Myśl. Potem pytaj.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 2009-06-09, 12:13 »
[...]tak ale my zawsze jesteśmy drudzy[...]
Ychm.

Wyjątkiem od tej pory będzie Skorpion. Nie wiem czemu, wg mnie to idiotyzm. Powinien być na równi z Mantisem przynajmniej. Mnie walka ze Skorpionem kojarzy się z ogromną ilością reakcji. Zawsze. A to jest tempo boost. Jest jeszcze spajder, ale spajder robi przed swoją dynastią wpierdylion postaci, więc whatever...

A naval przemilczeliśmy (unix kawalerie) bo to oczywisty trait dla czempiona po prostu... To tak samo oczywiste, jak to, że Domotai jest duelistką a Shigetoshi tiktakiem.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 2009-06-09, 16:51 »
zaraz... shigatoshi jest tiktakiem ? ???
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Mess

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Nyu ^.^
    • MessiahFuture DA
« Odpowiedź #259 dnia: 2009-06-09, 17:27 »
zaraz... shigatoshi jest tiktakiem ? ???

Coś nie tak? T.T Oczywiście, że jest.
Lion Clan ? Samurai ? Tactician ? Scout ? Fire ? Courtier ? Magistrate ? Spymaster ? Loyal ? Unique

http://l5rnetwork.ning.com/profile/JoannaJankowiak ^.^