Autor Wątek: [CE] - strona główna  (Przeczytany 70025 razy)

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
Odp: [CE] - strona główna
« Odpowiedź #140 dnia: 2009-05-27, 23:27 »
ogólnie GOTE+DaK+previu CE

widzę, ze nie tylko power levelem kart zniechęcają do kuca(bo to akurat byłoby dobre)
ale i grafikami... to jakaś porażka..

wiem wiem, patrząc odkąd pamiętam to kuc miał zawsze grafiki daleko pod kreską (choć chagi exp 4 nadrobił wiele)...

ale to co dali w Daku i porównując do innych championów...
i to jeszcze baker rysował...

ech...

trzeba będzie zrobić alternate arty :)
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #141 dnia: 2009-05-27, 23:48 »
Chen jest wporzo (poza artem).

Nietykalny politycznie, kawaleria, tiktak, commander, zabija. Nie ma co narzekac.
A bron tez przejdzie, openowy wyprost albo zabranie komus kawalerii nie jest zle (chociaz obawiam sie, ze jak skorpy mialy w mirrorach wyscig po panekiego to teraz kuce beda sie scigac uo po to to).
Time is precious. Waste it wisely.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 2009-05-27, 23:51 »
chen fajny w kńcu ludziki przestaną marudzić ze wygrywamy przez chagiego nie zmienia to jednak faktu że 3 turowy chen rozwiązuje sprawe szybkiego pojazdu

lanca no cóż bonus do F nie jest zły i akcja nie do pogardzenia podejrzewając ile postaci dostanie cavalerie poza konikiem a prostowanie nie jest złe
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #143 dnia: 2009-05-28, 00:02 »
majcher unixowy troszku odstaje .
chen znosny...choc do poprzedniego clan championa duzo brakuje :'(
znośny no tak postać solująca prowincje w kawaleri znośna nie złe no i zabijajaca ot tak moim zdaniem i tak jest za silny sam trait cavalety już daje niesamowity dopał a to jeszcze jest comander (coraz ich wiecej w konikach) i żeby tego było mało to taktyk no tak słabiutko no a majcher jakby albo ktoś wystawił brońborze kogoś z kawalerią albo miałbyś zbołowaną postać po ataku to jeszcze un bow słabo bardzo słabo

a tak btw co wam nie pasujew tym arcie mi się dużo bardziej podoba niż np domotai w jakiejś kospicznie dziwnej pozie i z tragiczną kreską  Chen ma dobrego solidnego arta do którego ciężko się przyczepić bo i zaco nie ma heroicznej pozy czy co?
Walec

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 2009-05-28, 00:04 »
Nie no, porażka. Wychodzi w trzeciej turze i łyka TYLKO JEDNĄ prowincję? Nie o takie Kuce walczyłem...
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #145 dnia: 2009-05-28, 03:08 »
Przynajmniej tę prowincję którą soluje to już soluje w miarę skutecznie.

A art mi się też podoba. Nie jest cukierkowy, nie jest dziwaczny jak bloodspeaker-wannabe-Domotai, Chen nie wygląda na robotnika budowlanego z łopatą jak Shigetoshi. IMO jeden z lepszych (obok Tsukimi i Kei).
+5 do lansu (by Sephirion)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 2009-05-28, 09:05 »
majcher unixowy troszku odstaje .
chen znosny...choc do poprzedniego clan championa duzo brakuje :'(
znośny no tak postać solująca prowincje w kawaleri znośna nie złe no i zabijajaca ot tak moim zdaniem i tak jest za silny sam trait cavalety już daje niesamowity dopał a to jeszcze jest comander (coraz ich wiecej w konikach) i żeby tego było mało to taktyk no tak słabiutko no a majcher jakby albo ktoś wystawił brońborze kogoś z kawalerią albo miałbyś zbołowaną postać po ataku to jeszcze un bow słabo bardzo słabo

a tak btw co wam nie pasujew tym arcie mi się dużo bardziej podoba niż np domotai w jakiejś kospicznie dziwnej pozie i z tragiczną kreską  Chen ma dobrego solidnego arta do którego ciężko się przyczepić bo i zaco nie ma heroicznej pozy czy co?

zobaczymy co trait commander bedzie dawal. i jakim kosztem.
zabija nie ot tak tylko postac z mniejsza sila- czyli juz postaci boostowanych przez clan champa feniksa bedzie ciezko dorwac. jak ogolnie wszstkich championow i polowe innych kroowek. a cytujac Ciebie wystarczy dolozyc followera z 4-5 sily i voila.

majcher-> momento,jak go doloze i pobiegne do ataku to w openie bedzie juz kiwnieta,wiec jej skilla nie odpale. a nawet kon nie ma tyle hajsu zeby sobie zostawiac postacie za min 9 kasy w domu(5+4)

Przynajmniej tę prowincję którą soluje to już soluje w miarę skutecznie.

A art mi się też podoba. Nie jest cukierkowy, nie jest dziwaczny jak bloodspeaker-wannabe-Domotai, Chen nie wygląda na robotnika budowlanego z łopatą jak Shigetoshi. IMO jeden z lepszych (obok Tsukimi i Kei).

soluje ja rownie skutecznie jak kazda kroowka,nie wazne czy ma sily 6 czy 9. outery/refy czy inne paskudztwa dzialaja na niego rownie skutecznie.

art ogolnie fajnie narysowany,ale chodzi raczej o ogolne wrazenie artystyczne-> unix podobnie jak lew jest malowany w sposob malodynamiczny. a "Kokosz z wasami" z DaK to juz wogole mistrzostwo swiata. ::)

Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 2009-05-28, 09:09 »
oczywiscie nie moglo byc inczej, kuc musial byc najbardziej przegiety... jak zwykle...
no coz obecne winy ciagle jednego klanu nic ich nie nauczyly...
Shoju na prezydenta! :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #148 dnia: 2009-05-28, 09:38 »

zobaczymy co trait commander bedzie dawal. i jakim kosztem.
zabija nie ot tak tylko postac z mniejsza sila- czyli juz postaci boostowanych przez clan champa feniksa bedzie ciezko dorwac. jak ogolnie wszstkich championow i polowe innych kroowek. a cytujac Ciebie wystarczy dolozyc followera z 4-5 sily i voila.

no ale kto broni czenowi zrobic (follower czy item to zawsze była broń koników) to samo pozatym przeciętny fokus 3 na taktyku i zabija juz 8 forsa czyli 3/4 championów (jeżeli nie mają dodatkowych bustów) i zapewnie wiekszośc tych samurai fenolowych nawet po buście,

majcher-> momento,jak go doloze i pobiegne do ataku to w openie bedzie juz kiwnieta,wiec jej skilla nie odpale. a nawet kon nie ma tyle hajsu zeby sobie zostawiac postacie za min 9 kasy w domu(5+4)
to ty chyba mało koniem grywałeś właśnie posiadanie kawalerii pozwala na to spokojnie nie musisz angażaowac całych sił do ataku tylko tyle by zjechać prowincje a zostawienie typa w domu to zawsze 2 postacie w obronie conajmniej

soluje ja rownie skutecznie jak kazda kroowka,nie wazne czy ma sily 6 czy 9. outery/refy czy inne paskudztwa dzialaja na niego rownie skutecznie.
tylko tu nie chodzi o to że może solować prowincji ale on może je solować w kawalerii a to dużo róznica pozatym nie ma dużo krowek które soluja prowincje same z siebie
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 2009-05-28, 10:37 »
1)taktyk-jak sie w 2 akcjach nie umiesz pozbyc kolesia to mi przykro. czegos w fate brakuje.
dokladanie att-to dziala w obie strony,nikt nie broni przeciwnikowi robic to samo.

2)jasne,ale to ma juz znaczenie w srodkowej czesci partii. a tam z zalozenia przeciwnik ma siedziec na max 2 prowincjach,wiec moze dawac rade bronic w miare skutecznie obie.

3)w kawalerii solowac ja bedzie albo z att albo po zgraniu karty. w obu przypadkach nie jest to takie za darmo-cos z reki jednak wyleci.
kroowek jednak troszku jest(na chwile obecna).

BTW,ja nie mowie ze Chen jest badziew jakich malo(bo jest calkiem dobry) tylko nie ma co go tak demonizowac; do Chagiego mu jeszcze daleko.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #150 dnia: 2009-05-28, 10:54 »
Ta, tylko Chagi był br0ken nawet jak na brokena.

Tatkyk - z tego co widać (czyli braku Superiora) to już nie będzie lajcik jak wcześniej, tylko dopałka do Force i requirement do niektórych kart (3 czy 4).
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 2009-05-28, 10:56 »
no quas racji to ty nie masz

natomiast walec ma ją w większej części swojej wypowiedzi

Fakt Chen Chagim nie jest i chwała mu za to

przez całą edycje omijałem Chagiego szerokim łukiem

a zobacz że w CE tych krówek jest malutko więc to nie będzie takie proste jak do tej pory ale trzeba pamiętać że wraca Charge!!
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #152 dnia: 2009-05-28, 12:19 »
teraz-ch...FFG... wie ile sie sprawdzi z krazacych pdfow. ale troche krowek bedzie (szczegolnie po stronie spidero-oniaczy)-fakt nie w kazdym klanie.

Ta, tylko Chagi był br0ken nawet jak na brokena.

Tatkyk - z tego co widać (czyli braku Superiora) to już nie będzie lajcik jak wcześniej, tylko dopałka do Force i requirement do niektórych kart (3 czy 4).

to jedna z tych kart ktorych bedzie mi brakowac najbardziej

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: 2009-05-28, 12:35 »
Eee... Co to są krówki?
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: 2009-05-28, 13:14 »
postacie z dużym F

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #155 dnia: 2009-05-28, 13:18 »
o jakich postaciach mówisz? w spiderze bo poza championem to jakiś dużych forsów umożliwiajacych zjechanie prowincji to ja tam nie widzę a co do oniaczów to chyba to trochę inna sprawa
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 2009-05-28, 14:24 »
o jakich postaciach mówisz? w spiderze bo poza championem to jakiś dużych forsów umożliwiajacych zjechanie prowincji to ja tam nie widzę a co do oniaczów to chyba to trochę inna sprawa

oniacz=spider. tak wyglada to na teraz.
postac z 6+F(w CE):
oprocz championow wyliczylbym: 3+ craby,1+ spider.
w w/w clanach jeszcze sporo postaci z 5F

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #157 dnia: 2009-05-28, 15:49 »

oniacz=spider. tak wyglada to na teraz.

no tak oniacza nie można kupic bez honoru i traci się za niego honor, tak samo lion może grac na oniaczak czy konik (chociaż krzemian grał na bozu)
Walec

Nataku

• Unicorn Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 2009-05-28, 16:46 »
Niektórzy to mają już jakieś skrzywienie patrząc na karty unicorna;]
Chen słaby nie jest, ale że przegięty?

Proste porównanie Chena do Kei:
Obie karty mają taktyka i cavalerie
Trait Kei IMO lepszy od Chena, zawsze się przyda.
Obie akcje zabijają, obie mają restrykcje, ale power level podobny
Kei o 2 golda tańsza (tak wiem, wymagania honorowe ale jednak)
Chen wygrywa o całe 1 w forcie (no ale patrz: trait)

A w wypowiedziach: Kei dobra lub bardzo dobra a Chen przegięty;/

Co do solowania prowincji - postać za 14 golda, takie przegięcie że potrafi to zrobić (i to z wyrzutem karty)? Za ten sam koszt mogę kupić 2 postacie 4 forcowe z abilitką, lub takiego moto choon-yei (ktory też soluje) i 2 holdingi.

Majcher jak mówił quas po ataku mniej przydatny, dlatego mrokiem na pewno nie jest, za to fajnie będzie działał z bowowaniem w openie. Fajna karta

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 2009-05-28, 16:48 »
MOD ON

co do unixa - dotyk Chagiego w 3 turze boli przez dwie edycje... :P

a serio - jest ok - nie jest przegiety.
« Ostatnia zmiana: 2009-05-28, 21:07 by Shinjo Drożdż »