Autor Wątek: [CE] - strona główna  (Przeczytany 70049 razy)

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Odp: [CE] - strona główna
« Odpowiedź #260 dnia: 2009-06-09, 17:42 »
zaraz... shigatoshi jest tiktakiem ? ???

Coś nie tak? T.T Oczywiście, że jest.
Ekhm...

Sarkazm.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #261 dnia: 2009-06-09, 17:43 »
I dzięki temu że jest tiktakiem prowincje soluje dopiero po zrzuceniu karty z ręki.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #262 dnia: 2009-06-10, 04:49 »
Jak mod kasuje posty, które w jego nieomylności są offtopowe to niech kur... w swojej łaskawości zostawi tą część posta, która offtopowa nie jest...

wyraziłem swoje zdanie na temat Naizen`a i klamki zielonych i nie będę drugi raz się powtarzał - jak mod potrafi kasować to niech też tą część wlepi w mój post...

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #263 dnia: 2009-06-10, 04:51 »
Rzucili tematy skorpów.

Scorpion

Primary Themes

Magistrates

The Scorpion Magistrates are the masters of punishing the dishonored individual. They will form the basis of a military dishonor strategy for Scorpion. Punishing the dishonored on the battlefield and through ongoing loss of honor. The deck will combine both loss of honor and military aggression as the knowledge and investigations of the Magistrates lead to the downfall of opposing generals before, during and after the battle.

The Scorpion Magistrate?s focus for victory will be either complete destruction of their enemies militarily, or complete destruction of their enemies politically. Either is fine to a Scorpion.

Ninjas

Ninjas are the intelligence gathering, espionage and assassination arm of the Scorpion Clan. Trained in the art of subterfuge and stealth from very early in their lives they strike at opponents on and off the battlefield. Many a worthy opponent has been rendered weak , ill or worse before ever reaching battle. In many ways the ninja are the equivalent of scouts, except rather than relying on knowledge of the ground, they rely on prior knowledge (and often interference) with the enemy leaders. The ninjas are characterized through use of poison and access to hidden information ? often times knowing more about the other player?s deck than he does!

The Ninjas primary focus for victory will be militarily by poisoning their enemy. And their enemy?s families. And their enemy?s friends. And their enemy?s friend?s families. And their enemy?s friend?s family?s?

Secondary Themes

Courtiers

Where the Scorpion Magistrates punish individuals for their deeds, the Scorpion Courtiers are ruthless in destroying an entire clans power base. Any fault, any opportunity, any weakness and the Scorpion will use it to reduce the status of another clan. Their main arena is the courts and the political stage. Where the Crane will often put you down in order to make themselves look better, the Scorpion focus entirely on making you look bad. And looking bad in the eyes of the Empire, the Court and the Emperor spells certain doom.

The Scorpion Courtier?s main focus for victory will be to shame their enemies into non-existance so that their clan?s name is stricken from Rokugani history and the mere mention of it is a criminal offense.

Kensai

The Scorpion Kensai are the swordsmen of the Bitter Lies Dojo. However, their techniques are very different to many other Kensai. Some say they rely on making the most of chance or luck. No one is quite sure of their technique. Like all things Scorpion it is shrouded in mystery and to get too close can only end one way. However they operate, the Scorpion Kensai are a lethal, determined and ruthless opponent and Bitter Lies Swordsmen can be devastating on the battlefield.

The Scorpion Kensai?s main focus for victory will be military. As time progresses, their ability to use their ?luck? to their advantage will be explored in their mechanics.
+5 do lansu (by Sephirion)

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #264 dnia: 2009-06-10, 09:32 »

pozostawię to bez komentarza...

Widzę, że dla scorpów stworzyli zupełnie nowe victory conditions. Zamiast wygrywać militarnie, na honor, dyshonor przeciwnika czy też na oświecenia- scorpy będą:

a.
complete destruction of their enemies militarily, or complete destruction of their enemies politically
b.
by poisoning their enemy. And their enemy?s families. And their enemy?s friends. And their enemy?s friend?s families. And their enemy?s friend?s family?s?
c.
main focus for victory will be to shame their enemies into non-existance so that their clan?s name is stricken from Rokugani history and the mere mention of it is a criminal offense.

wniosek z tego taki- Jeżeli skorpioński gracz w czasie gry będzie chciał was poczęstować chipsem czy kanapką - NIE BIERZCIE - ZATRUJE WAS, WASZĄ RODZINĘ, RODZINĘ WASZEJ RODZINY (czy jakoś tak)...

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #265 dnia: 2009-06-10, 09:36 »
etam nie mantisuj klusek ;)

nie jest tak tragicznie, chociaż fakt że z opisami to pojechali :)

ja jestem ciekaw co kensaiom wymyślą, a i tak połączenie magistrów i polityków pewnie da się wymodzić więc jakoś to będzie, chyba... ;)
Shoju na prezydenta! :)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #266 dnia: 2009-06-10, 10:29 »
scorpiono bedzie wygrywał przez NPE . rundy trwające 20min i co druga karta będziwy mówiła "i potasuje deck przeciwnika". ludzie będą się bali ,że przy dłuższych grach protektory nie będą wytrzymywać , a jak nie masz czy zastąpić i grasz znaczonym deck'ime i kicked out of the tournament.
Jak to mówi moją żona "Taka jak powinno być".
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #267 dnia: 2009-06-10, 10:33 »
to ja już wolę grać w CE na zatruwanie rodziny przeciwnika...

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #268 dnia: 2009-06-10, 10:41 »
scorpiono bedzie wygrywał przez NPE . rundy trwające 20min i co druga karta będziwy mówiła "i potasuje deck przeciwnika". ludzie będą się bali ,że przy dłuższych grach protektory nie będą wytrzymywać , a jak nie masz czy zastąpić i grasz znaczonym deck'ime i kicked out of the tournament.
Właśnie po przeczytaniu takich postów mam za każdym razem ochotę postawić Ci ołtarz na którym będę robił ofiary z małych futrzastych zwierzątek.

The Scorpion Kensai?s main focus for victory will be military. As time progresses, their ability to use their ?luck? to their advantage will be explored in their mechanics.
Boję się mechaniki "flip a coin" z pokemonów -_-...
« Ostatnia zmiana: 2009-06-10, 10:51 by Sephirion »
Myśl. Potem pytaj.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #269 dnia: 2009-06-10, 10:55 »
Panowie, ale o co wam właściwie chodzi? Że się AEG twórczo rozpisał na temat warunków zwycięstwa? Na tej samej zasadzie feniks ma wygrywać na szugasach przez zostawienie atomowej pustyni, a kucowi commanderzy przez słuchanie krzyków tratowanych ofiar. Może to tylko mi się wydaje, ale "this way's way to victory will be through prolonged epic ownage, surprise buttsex and teabagging afterwards" brzmi chyba lepiej od suchego "military" :P

Z magica, jak już. I tak, też bym nie chciał tego zobaczyć w L5R.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-10, 11:00 by Feroz »

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #270 dnia: 2009-06-10, 10:56 »
może też chcą mieć cenzure nicków jak Self-Appointed Prophet of Doom ;)
Shoju na prezydenta! :)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #271 dnia: 2009-06-10, 11:33 »

WIN

Wiesz, jest szansa, że może będą się np. podbijali za fokus, albo obniżali przeciwnika za fokus... Co jest o tyle fajne, że jeśli się będzie składać deck na wysokim fokusie, będzie mozna dorzucić duele...
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #272 dnia: 2009-06-10, 11:35 »
Myślę, że jeśli już, to raczej będzie chodzić o focus przeciwnika. Składanie swojego decku pod same FV 4 to not exactly luck factor.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #273 dnia: 2009-06-10, 11:37 »
W nocy dostałem maila z AEGa - release CE przeniesony został na 29/06 :(
Squeek

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #274 dnia: 2009-06-10, 11:45 »
Shit to nici z preriliza w Nurnberg :(

Bayushi Seita

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Skorpion z imienia, Skorpion z natury
    • Scorpion hideout
« Odpowiedź #275 dnia: 2009-06-10, 13:07 »
Jednym słowem kontrolny dyshonor umarł... Ja na prawde nie rozumie czemu jako alternatywa dla wjazdówek przeszkadzały im talie które swoje robiły w limited/open. Teraz cała gra bedzie się toczyła w battle phase, a action bedzie chyba tylko do podorzucania sobie itemów i reconów... Sad... I jak tu grać politykiem??

Ludzie, to nie jest forum o grze "Legend of the Five Lawyers"!

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: 2009-06-10, 13:16 »
Jednym słowem kontrolny dyshonor umarł... Ja na prawde nie rozumie czemu jako alternatywa dla wjazdówek przeszkadzały im talie które swoje robiły w limited/open.
Hmmm...nie wiem..

Może dlatego, że w Lotusie duelówka krejnowa mogła przelecieć 3 razy swój deck, zrobić zyliard honoru, zbowować/zabić wszystkie wrogie postacie, nie przejmując się w ogóle tym, co robi przeciwnik. Przy czym gry trwały nie 5, a 25 minut, bo tenże przeciwnik był zmuszonydo kilkukrotnego ciągnięcia 3 kart z wierzchu decku, tylużkrotnego powiedzenia "strike", każdorazowego odłożenia reszty kart na spód decku oraz patrzenia z nienawiścią na człowieka stawiającego pasjansa po drugiej stronie stołu.

Taak, może to dlatego..

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #277 dnia: 2009-06-10, 13:17 »
Jednym słowem kontrolny dyshonor umarł... Ja na prawde nie rozumie czemu jako alternatywa dla wjazdówek przeszkadzały im talie które swoje robiły w limited/open Sad...
Bo amerykany nie umiały z nimi grać, przegrywały i wyciągały wnioski, że deck jest zuy i z dupy (proponuje poczytać uber-whining wszędzie na aegu.

I jak tu grać politykiem??
Błękitne piżamy zapraszaja?

Sucks to be Scorpion.
Myśl. Potem pytaj.

Bayushi Seita

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Skorpion z imienia, Skorpion z natury
    • Scorpion hideout
« Odpowiedź #278 dnia: 2009-06-10, 13:29 »

Błękitne piżamy zapraszaja?

Sucks to be Scorpion.

Grałem już zarówno żurkiem, jak i ninjami, ale radość znalazłem właśnie  w dyshonnorze... Ichoć zazwyczaj dostawałem lanie to grało śię tym fajnie...
Długie zastanawianie sie przeciwnika nad tym czy może sobie pozwolić na zdyshonorowanego kolesia - bezcenne
Teraz czuję się tak jakby zabrali mi klan którym gram:(

Ludzie, to nie jest forum o grze "Legend of the Five Lawyers"!

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #279 dnia: 2009-06-10, 13:44 »
Też mi się nie podoba utłuczenie defensywnego dyshonoru. Bo co, niby żury sobie mogą honorować/dyshonorować w domu, nie atakując, ale nam już nie wolno? Bueee.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!