Autor Wątek: [CE] - strona główna  (Przeczytany 70054 razy)

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Odp: [CE] - strona główna
« Odpowiedź #300 dnia: 2009-06-18, 15:43 »
Drugi domek żurawia cały czas jest fajny. Może nie ma już tego tempa jakie się uzyskiwało kiedy można było go uzywać jak był kiwnięty ale cały czas jest mocny. Nie wierzę że nagle stracił połowę mocy albo jest już tylko cieniem samego siebie. Stracił tempo -tak. Czy stracił moc - nie.

Zgadzam się więc całkowicie z walcem że trzeba będzie trochę bardziej pokombinować i tyle. Zresztą przy nowych zasadach golda trzymanie prostego domku nie powinno byc problemem. Poza tym nie wiadmomo jakie jeszcze postacie dostanie każdy klan w tym i żuraw oraz jak będzie działał favor. Kto wie czy nie przedrukuja nam expowanego hideo albo nieexpowanego hideo albo magistrata 4/4 za 9 który pod nowy magistracko dyshonorujący way by się sprawdzał genialnie. Ja osobiście będe bawił się dwoma dmokami i trzymał dwie talie. Honorowy pojazd i kontrolke polityczną. Uważąm że oba domki sa tak samo dobre.

Pisanie i narzekanie nic nie zmieni. Trzba to jak mówili inni przegryźć i spróbować kombinowac coś na tym co jest a nie płakać. Poza ty modliszcze obcieli chyba wszystko. To jest dopiero załamka. A nam co ? pojechali jeden domek i to też nic straszneg9o nie zrobili i już raban się narobił że krzywdzą. Ludzie trochę godności tak jak żuraw :) czy to polityka czy wojna czy pojedynki przyjąc nalezy to co jest jak samuraj a nie biegać do imperatora bo biją. Mi też jest żal dimonda i duelówki która była czystym pasjansem albo innych rzeczy. Zdążyłem już jednak przywyknąc do tego co jest. I wiecie co jest dobrze. Środowisko jest zrównane nikt nie ma jakich większych przegięc jest fajnie. Naprawde nie wiem o co się wkurzać i nad czym płakać.

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #301 dnia: 2009-06-18, 15:45 »
Ale, ten, pokazali go oficjalnie na głównej... Znaczy owszem, z sunagawą wtopili i pokazali wcześniejszą wersję, i się modliszki przedwcześnie pospuszczały, ale myślę, że tym razem ta zmiana zostanie. I dobrze.

Jak pierwszy raz pokazali Shiro Kitsuki oficjalnie to dzialal w ataku i mogles w pierszej turze zjesc przeciwnika. Szkoda ze do printu trafila inna wersja  ;)

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #302 dnia: 2009-06-19, 00:29 »
@ Tatsuyoshi - Tylko wiesz... Dają nam mnóstwo zabawek do których przydatny jest favor (np. Doji Odaka, Imperial Decree),  a opcji jego brania w openie jak na razie nie za wiele. O ile dobrze kojarzę to tylko ten domek. O braniu w bitwie nie wspomnę (jak na razie chyba tylko Domotai). Pozostaje mi żywić nadzieję że zobaczymy jeszcze jakieś opcje brania favoru w openie w przyszłości.
Jak sam favor będzie działał to tutaj ma już mniejsze znaczenie. Bardziej istotne jest to, że jak już napisałem powyżej my tego favoru potrzebujemy do opłacania kosztów innych akcji.
A w temacie kasy, brak tych 4G naprawdę potrafi zaboleć. Nie wiem jak będzie z mechaniką golda w CE ale w SE granie Shizuką, która też była typowo kontrolna, pod względem wyrabiania się z kasą było czasem raczej ciężkie.
Ja osobiście preferują decki kontrolne i bardziej myślałem o graniu w CE właśnie na 7FP a nie na domku scoutowym a tu widzę że może być smutno.
No nic... Trzeba będzie potestować i się zobaczy. Ale jak na razie mrocznie jawi mi się przyszłość decku politycznego w CE.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #303 dnia: 2009-06-19, 11:42 »
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #304 dnia: 2009-06-19, 12:22 »
opcji jego brania w openie jak na razie nie za wiele. O ile dobrze kojarzę to tylko ten domek.

http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=7686
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=7747

Taaa. Za pierwsze tracisz honor a drugie jest limited...
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #305 dnia: 2009-06-19, 12:30 »
ale duża cześć akcji na z rzucenie favoru tez jest limited
Walec

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #306 dnia: 2009-06-19, 12:43 »
Jest tez troche takich, co to rzucanie favoru maja jako opcjonalny koszt (z regoly wtedy sie dostaje honor albo cos), co moze krejnow interesowac.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #307 dnia: 2009-06-19, 13:03 »
2 battle (jeden opcjonał, jeden required if not imperial) , 2 openy i Odaka. Z rzeczy CE legal.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #308 dnia: 2009-06-19, 15:00 »
opcji jego brania w openie jak na razie nie za wiele. O ile dobrze kojarzę to tylko ten domek.

http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=7686
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=7747

Tia... Jak już napisał ManitOu za pierwsze trzeba tracić honor więc nawet o tym nie pomyślałem. Ale jak już mi przypomnialeś to pewnie okaże się, że z konieczności trzeba będzie to potestować (z wielkim niesmakiem jednak). A drugie to Limited więc tylko do naszych machinacji Limitedowych się nada i używane będzie na pewno.

A tak swoją drogą to akcje battle które wymagają favora jednak są śmieszne.
Imperial Decree - odeślij kogoś a jak przy okazji zrzucisz favor to dostań honor. Qrcze, tak po namyśle to ja wolę jednak zachować ten favor i nie dostać honoru. Zawsze to lepiej mieć to dodatkowe odesłanie na ręce, ne?? (zakładając że działanie favoru się nie zmieni) Więc można generalnie uznać kartę jako wymagającą favoru jaką "miętką" i pomijalną.
Imperial Interceccion - no tutaj to już można założyć że przy graniu An Imperial Marriage ten koszt zrzucenia favoru się nie liczy.
Zobaczymy jakie zabawki favorowe działjące w Open jeszcze się pokażą, wtedy zobaczymy czy faktycznie jest tak miękko czy nie.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #309 dnia: 2009-06-19, 15:13 »
Imperial Decree nie jest takie glupie jak sie moze wydawac. Zawsze to odeslanie i potencjalny honor gain. Jezeli dzieki tym 2 punktom honoru mialbys ture wczesniej dobic do 40 to zawsze jest to dobra opcja.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #310 dnia: 2009-06-20, 09:52 »
ale nie kosztem prowincji-czesto jednej z ostatnich.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #311 dnia: 2009-06-20, 12:35 »
ale nie kosztem prowincji-czesto jednej z ostatnich.

Timing is everything.