Autor Wątek: Kraków - Celestial Edition Inauguracyjnie  (Przeczytany 31218 razy)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Kraków - Celestial Edition Inauguracyjnie
« Odpowiedź #180 dnia: 2009-07-14, 09:09 »
Co do power levelu starterów - IMO najmocniejsze to crane, skorp, unix.

Nie rób mi tego więcej stary, spadanie z krzesła boli nawet wtedy gdy się śmieję

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 2009-07-14, 09:19 »
hej ale skorp nie był zły :)

najsilniejsze jak zwykle zresztą były kuce (zjadanie za friko 2 prowincji zawsze jest mocarne), spidery były całkiem całkiem, z cranem akurat nie zagrałem więc ciężko powiedzieć a skorpem się o zgrozo śmigało bardzo fajnie :D
Shoju na prezydenta! :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #182 dnia: 2009-07-14, 10:38 »
spidery były całkiem całkiem

Ugh? Widziales karty jakie sa w starterku do spidera?

Od zarabania monkow, ktorzy poza Tetsuo nic nie robia i nie mozna ich doslac w sumie z niczego... i kilku samuraiow ktorzy nic nie robia po za tym ze maja brzydkie obrazki. Po prostu MHHROK
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: 2009-07-14, 10:44 »
a po co dosylac?

no nie wiem, ja widzialem ze kazdy spider sie mnozyl na potege, po 6-8 ghuli na stole to byl standard.. jesli to jest slabo to ja nie wiem co by cie zadowolilo :)
Shoju na prezydenta! :)

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: 2009-07-14, 10:57 »
No i co z tego że się mnożył skoro nic nie robił :P Spider radził sobie jedynie z dragonem (który robił jeszcze mniej :P ) albo ze scorpionem. Tak naprawdę do poziomu Crane'a i Unicorna żaden inny klan się nie zbliżył, ale jeśli miałbym wymienić jakieś inne klany to crab sobie radził w miarę i phoenix mógł złożyć całkiem działającą honorówkę dzięki temple of shinsei, touch of ice i unstoppable power.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #185 dnia: 2009-07-14, 11:14 »
Spider byl calkiem ok. Mialbym 4-1 gdyby nie fatalna decyzja, odnosnie prowincji na ktorej sie bronic (Miki jechal w 2, wybralem ta niewlasciwa i przegralem gre). Ale moze ja mialem po prostu farta bo dostalem 2x insight, 1x control (ktorego nie uzylem), 1x justly i falling-leaf strike w kartach. Nie uzywalem Hisao i Kuronady (jako chyba jedyny) i nastawilem sie na monkow bo byli najsilniejsza opcja. Akcje w stylu split the reed czy tiger climbing mountain okazaly sie bardzo mocne. Jak wrocilem do domu i popatrzylem na karty, to zdecydowanie kensai theme bedzie u nas najlepiej chodzil (zwlaszcza jak jakis domek pod to wyjdzie).
Na undeady to nie ma sie co nastawiac bo jest troche za duzo kart, ktore je strasznie krzywdza (Inferno - nie mozna sie mnozyc, Imperial Census, Fury of the Dark Lord - bo usuwa postacie z discarda i nie mozna sie mnozyc, A Legion of One i pewnie jeszcze jakies inne, o ktorych zapomnialem). Paragony ze swoim discard theme tez srednie raczej (zeby chociaz Knowledge zostawili).
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #186 dnia: 2009-07-14, 11:31 »
wiesz co jakbys wygrał pierwszą grę to tez byś na inne osoby trafił
a tak nie trafiłeś na żadnego unix i krana
Walec

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #187 dnia: 2009-07-14, 11:47 »
wiesz co jakbys wygrał pierwszą grę to tez byś na inne osoby trafił
a tak nie trafiłeś na żadnego unix i krana

No tez racja :) Chociaz powiem ci, ze nawet chcialem, bo tak same militarki tylko brutalne a chcialem sobie potestowac na fenia czy krejna wlasnie.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #188 dnia: 2009-07-14, 11:49 »
To bys sobie potestowal jak pieknie twoje zombie dostaja strzala miedzy oczy, klocki zostana odeslane a reszta z tych 6-8 ghouli zostaje zjedzona bo przeciwnik ma wiecej F w armii niz ty i dales mu +12 honoru...
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #189 dnia: 2009-07-14, 11:51 »
Jakos nigdy nie mialem duzo ghuli. Max 5 ale to dluga gra byla.
Z odsylaniem mialby problem bo mialem 3x height of courage w talii i 4 karty dosylajace przynajmniej. No chetnie bym sprawdzil :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #190 dnia: 2009-07-14, 11:54 »
To zes sfarcil decka ;)

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #191 dnia: 2009-07-14, 11:58 »
Ja, poza Unicornem i Cranem, do silnych starterów bym zaliczył jeszcze Mantisa. Myślę, że wyciąganie followera z discarda, w takim formacie turnieju, jest niezwykle mocne, a w dodatku follower broni przed masą akcji.
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #192 dnia: 2009-07-14, 13:46 »
Ja, poza Unicornem i Cranem, do silnych starterów bym zaliczył jeszcze Mantisa. Myślę, że wyciąganie followera z discarda, w takim formacie turnieju, jest niezwykle mocne, a w dodatku follower broni przed masą akcji.

A ja grałem na Porcie i szło mi całkiem nieźle. Przegrałem z Matsu Giro, bo sfarcił guzik wody do mojego mountains of phoenix :P i już nie zdążyłem odbudować mojej potęgi militarnej  ;D No a z Ravenem po prostu chyba bym nie wygrał - 2x range attack w chi (każdego zabija) co ture + akuma :P Nawet pankiem się tak nie przejąłem specjalnie :D

Nie wiem, ja z followerów w tym starterze/boosterach to miałem fixowanego untested, gunso, tego fużego za 7 co kartę zjada, spearmanów. Nawet tactical advisor nie dali. Jakby mi jakiś taoista czy inny snow rider siadł, to może bym grał DGC :P A tak mój domek generował za to, że jest, co turę 3-6F.