Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Generalnie uważam, że AEG uszkodził dość mocno ten domek. On przecież ma tylko i wyłącznie tę zdolność i nic więcej nie robi. (...)
Self-Appointed Prophet of Doom:Something like :6/4/3Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality . Random dude:Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.
A tak serio - argumnet 'przecież on nic innego nie robi' jest trochę ... oczywisty ? Trudno znaleźć domek który 'robi coś jeszcze' ponad to co na nim napisane
Nie demonizowałbym też konieczności trzymania go prostego. Fakt, 4G w plecy, ale to po prostu wymaga innego podejścia do manipulacji favorem. Nie odnosiłbym też starych doświadczeń z goldem do nowej edycji, ten dodatkowy holding potrafi sporo namieszać - już teraz procenty sie inaczej rozkładają...
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
(...)Trudno znaleźć domek który 'robi coś jeszcze' ponad to co na nim napisane (...)
face it nobody likes krane
@gejzyn1. Akurat domek testowalem i radzi sobie calkiem niezle z militarkami. Za to nie testowalem tego domku od strzelania.
2. Masz favor na koniec swojej tury jak grasz z militarka, jezeli dobrze skladasz deck i go rozgrywasz. Moze musisz pocwiczyc?
3. Nowa edycja czlowieku. Tutaj nie bedzie City of rich frog, Eventu +8, postaci ktora bowuje w openie i courtow. Honorkowka nie bedzie juz tak latwo wciskac. A juz napewno nie militarki.
Gaijin coś wytłumaczył ? Jak na razie widzę tylko wypowiedzi 'działało jak było kiwnięte a teraz nie działa, więc jest mniej możliwości'. Ale to nie jest wytłumaczenie, to jest truizm... Tak, 7FP nie działa kiwnięty. Tak, będziecie musieli więcej kombinować. Tak, to dla was gorsza opcja, bo trzeba będzie wybrać. Ale to nie jest równoznaczne z tym, że domek jest słaby. Bo nie jest.
I nie mówię o tym, że 7FP nie będzie w ogóle działał. Mówię, że będzie działał gorzej.
Anyway, komentarze Żurawi w sprawie 7FS (poza artem, bo gustibus non est disputandum) uważam za odruchową reakcję na zabranie czegoś Żurom. Najpierw podnosi się krzyk, raban i leci do Cesarza(-owej), bo a nuż się uda odkręcić.
Pewnie Bayushi Shinzo, to tylko taki nick dla zmyłki, żeby nikt Cię nie rozpoznał. Bo pewnie grasz krejnem, albo innymi honorówkami i wygrałeś ileś kotei, albo byłeś z tego typu deckami w topach. Przepraszam, ja tylko 2 razy byłem top krejnem na koteju i zajmowałem 5 miejsce w ogóle, ale tylko w Polsce niestety, więc się pewnie do Ciebie z tak żałosnymi osiągnięciami nie umywam. Mój lamerski sposób na utrzymanie favoru na koniec tury, to niezrzucenie go, czyli użycie o jeden raz mniej, ale pewnie topowi gracze mają na to bardziej pro sposoby.
Powtarzam, moge sie dwoma rekami podpisac pod petycja do AEG, zeby ucieli tego waya, a poszli w militarny support do scoutow. Szkoda bedzie tylko tych, co chcieliby pograc troche politycznym deckiem.
Cytat: gaijin w 2009-06-18, 12:48Pewnie Bayushi Shinzo, to tylko taki nick dla zmyłki, żeby nikt Cię nie rozpoznał. Bo pewnie grasz krejnem, albo innymi honorówkami i wygrałeś ileś kotei, albo byłeś z tego typu deckami w topach. Przepraszam, ja tylko 2 razy byłem top krejnem na koteju i zajmowałem 5 miejsce w ogóle, ale tylko w Polsce niestety, więc się pewnie do Ciebie z tak żałosnymi osiągnięciami nie umywam. Mój lamerski sposób na utrzymanie favoru na koniec tury, to niezrzucenie go, czyli użycie o jeden raz mniej, ale pewnie topowi gracze mają na to bardziej pro sposoby.Sam sobie odpowiedziales. Koniec z mojej strony.
Cytat: Bayushi Shinzo w 2009-06-18, 12:57Cytat: gaijin w 2009-06-18, 12:48Pewnie Bayushi Shinzo, to tylko taki nick dla zmyłki, żeby nikt Cię nie rozpoznał. Bo pewnie grasz krejnem, albo innymi honorówkami i wygrałeś ileś kotei, albo byłeś z tego typu deckami w topach. Przepraszam, ja tylko 2 razy byłem top krejnem na koteju i zajmowałem 5 miejsce w ogóle, ale tylko w Polsce niestety, więc się pewnie do Ciebie z tak żałosnymi osiągnięciami nie umywam. Mój lamerski sposób na utrzymanie favoru na koniec tury, to niezrzucenie go, czyli użycie o jeden raz mniej, ale pewnie topowi gracze mają na to bardziej pro sposoby.Sam sobie odpowiedziales. Koniec z mojej strony.Ah, czyli jednak jesteś topowym krejnowym graczem w ukryciu? No to może pochwal się osiągnięciami, co?
Panowie moze lepiej skonczymy to bezsensowne narzekanie, bo to raczej nie topic "Czemu moje karty sa do dupy".
Z postów Shinzo wynika, że nasza twierdza jest tak samo dobra jak była, tylko ja (i inni, którzy są zdania odmiennego, pewnie też) jestem kiepskim graczem i nie potrafię tego dostrzec.
CytujZ postów Shinzo wynika, że nasza twierdza jest tak samo dobra jak była, tylko ja (i inni, którzy są zdania odmiennego, pewnie też) jestem kiepskim graczem i nie potrafię tego dostrzec.się okaże.. trzeba patrzeć na to na tle nowej edycji.. wiadomo że jak by działał zbowowany to był by lepszy ale możliwe że domek craneowy w ce może być tak dobry jak stary w SE, bez sensu takie kłutnie. Tak jak by mówić że obecne personalki są złe w porównaniu do lotusowych.