Autor Wątek: Kłotnie o domek krajnowy  (Przeczytany 14507 razy)

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
Odp: [CE] - strona główna
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-06-18, 14:58 »
To ja tez moge powiedziec:

stare VPI:
  masz 3G lub w obronie kładziesz choinke

nowe VPI:
  masz 3 G  lub w obrioen kiwas chlopka, reszta choinki cie rozjezdza

Z postów Shinzo wynika, że nasza twierdza jest tak samo dobra jak była, tylko ja (i inni, którzy są zdania odmiennego, pewnie też) jestem kiepskim graczem i nie potrafię tego dostrzec.
się okaże.. trzeba patrzeć na to na tle nowej edycji.. wiadomo że jak by działał zbowowany to był by lepszy ale możliwe że domek craneowy w ce może być tak dobry jak stary w SE, bez sensu takie kłutnie. Tak jak by mówić że obecne personalki są złe w porównaniu do lotusowych.

Az tak to nie przesadzajmy... Musze tutaj stanac nieco w obronie Gaijina bo z faktami klocic sie nie mozna:

stare 7FP:
W turze przeciwnika bowuje mu jedna postac I druga odsylam w bitwie ALBO bowuje mu 2 postacie.

nowe 7FP:
W turze przeciwnika bowuje mu jedna postac ALBO odsylam jedna w bitwie.

Roznica jest calkiem spora.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-06-18, 14:59 »
Nie podoba ci sie klan ktorym grasz? To go zmien.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-06-18, 15:00 »
roznica jest , nikt nie kwestionuje. moze sie komus podoba mniej lub bardziej. mozna argumentowac.

nie podoba mi sie ton wypowiedzi ze jestem zajebisty bo cos tam (wstaw cokolwiek) wiec moje zdanie jest wykladnia dla wszystkich. Bardzo blisko tutaj do bycia po prostu nadetym bufonem i tyle.

wiec gaijin zluzuj , nawet jesli masz racje, albo wydaje ci sie ze masz racje , to stawianie sie nad innymi i pokazywanie innym gdzie jest ich miejsce bo jestem zajebisty i tyle , jakos nie wspolgra mi ani z duchem tej karcianki ani z twoja osoba - bo takiego sobie ciebie nie przypominam na kotei. wiec nie wiem skad to nadecie.  

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-06-18, 15:01 »
Dyskusja jest jakby domek był już wydany, reprintowany, znerfowany i w ogóle a domku na papierze jeszcze nie macie :) dlatego lepiej jakbyście PDF-a nie widzieli bo się w #$%^ od tego poprzewracało trochę.

Ale, ten, pokazali go oficjalnie na głównej... Znaczy owszem, z sunagawą wtopili i pokazali wcześniejszą wersję, i się modliszki przedwcześnie pospuszczały, ale myślę, że tym razem ta zmiana zostanie. I dobrze.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-06-18, 15:04 »
@ertai- bez przesady, nie trzeba od razu zmieniac klanu. to ze gaijin twierdzi ze domek jest zalosnie slaby to ma niestety racje, bo jest. a czym bedzie gral to juz jego sprawa

a ze gaijin sie napina... niech mu ktos wentyl odkreci... ja tego nie zrobie  ;D

mnie sie tez nie podoba z dupy domek do dragona, ale pewnie z przyzwyczajenia i tak cos na nim zmontuje... slabe bo slabe, ale grac bede
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-06-18, 15:11 »
roznica jest , nikt nie kwestionuje. moze sie komus podoba mniej lub bardziej. mozna argumentowac.

nie podoba mi sie ton wypowiedzi ze jestem zajebisty bo cos tam (wstaw cokolwiek) wiec moje zdanie jest wykladnia dla wszystkich. Bardzo blisko tutaj do bycia po prostu nadetym bufonem i tyle.

wiec gaijin zluzuj , nawet jesli masz racje, albo wydaje ci sie ze masz racje , to stawianie sie nad innymi i pokazywanie innym gdzie jest ich miejsce bo jestem zajebisty i tyle , jakos nie wspolgra mi ani z duchem tej karcianki ani z twoja osoba - bo takiego sobie ciebie nie przypominam na kotei. wiec nie wiem skad to nadecie.  
Horror, no więc właśnie w takim tonie wypowiedział się Shinzo, którego argumentem było "poćwicz, bo widocznie jesteś za cienki". Ja nigdy, przenigdy, nie używałem takich argumentów w żadnej dyskusji, ale jeśli już Shinzo się do nich ucieka, to chciałbym wiedzieć, z jakiej pozycji do mnie tym tonem przemawia, skoro się wypowiada o moich umiejętnościach.

Cytat: Ratman
I owszem, ja też uważam, że po nerfie ten domek stracił 50% mocy, ale trudno - zaciskasz zęby i idziesz dalej. (Swoją drogą, w CE to skorpion też nie dostał wybitnych domków, że nie wyrażę się ostrzej)
No przecież ja dokładnie to piszę od początku. Nie będę drugi raz wklejał tego, co wkleiłem Sejmitarowi, ale przecież od początku mówię - to też a propos Twojej wypowiedzi, Horror - że domek nie jest nagle do dupy i kompletnie niegrywalny. Nie zgadzam się natomiast z bzdurnym twierdzeniem Shinzo, że nic się nie stało i jest tak samo wspaniale i że my, krejny, whinujemy, a gdybyśmy poćwiczyli (a przynajmniej ja), to byśmy przejrzeli na oczy.

Już jaśniej nie jestem tego w stanie powiedzieć.

@ertai- bez przesady, nie trzeba od razu zmieniac klanu. to ze gaijin twierdzi ze domek jest zalosnie slaby to ma niestety racje, bo jest. a czym bedzie gral to juz jego sprawa
Kolejny, który ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Ludzie, litości. Nie napisałem, że jest żałosnie słaby, tylko że jest gorszy niż w wersji z SE. Dostrzegasz różnicę?

a ze gaijin sie napina... niech mu ktos wentyl odkreci... ja tego nie zrobie  ;D
Patrz wyżej.

« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 15:14 by gaijin »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-06-18, 15:19 »

Az tak to nie przesadzajmy... Musze tutaj stanac nieco w obronie Gaijina bo z faktami klocic sie nie mozna:

stare 7FP:
W turze przeciwnika bowuje mu jedna postac I druga odsylam w bitwie ALBO bowuje mu 2 postacie.

nowe 7FP:
W turze przeciwnika bowuje mu jedna postac ALBO odsylam jedna w bitwie.

Roznica jest calkiem spora.
no nie do końca bo dalej można tyle samo zrobić tylko że stronghold musi być odbołowany wiadomo że na poczatku moze byc z tym problem ale jest to łatwy do zniwelowania dyskomfort poprostu wymaga lepszego przemyślenia tego co się będzie robiło w danej turze

I co do twojego posta Gaijin ty zazwyczaj piszesz z pozycji pozdro pocwicz ja wiem lepiej przecież jestem zajebisty
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 15:25 by Walec »
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-06-18, 15:25 »
[...]
[...]

I co do twojego posta ty zazwyczaj piszesz z pozycji pozdro pocwicz ja wiem lepiej przecież jestem zajebisty
To było do Manit0u? Czy do mnie? Czy do kogo?

EDIT: Do mnie? Ok, to podaj jakieś przykłady, bo sobie nie przypominam, żeby argumentował w ten sposób, że ja jestem zajebistym graczem (bo NIE jestem i mam tego świadomość, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości), więc mam rację. Aha, i skoro robię to "zazwyczaj", to znaczy, że taka argumentacja jest w większości moich postów. A to już są jakieś kompletne bzdury, a Ty, Walec, jesteś niesprawiedliwy.

EDIT 2:
dalej można tyle samo zrobić tylko że stronghold musi być odbołowany wiadomo że na poczatku moze byc z tym problem ale jest to łatwy do zniwelowania dyskomfort poprostu wymaga lepszego przemyślenia tego co się będzie robiło w danej turze
Od lepszego przemyślenia nie pojawi Ci się 4G znikąd, jeśli tego złota nie masz. Ja tylko twierdzę, że stary 7FP jest lepszy niż nowy, bo ze starym mogłeś się nie biedzić na tym, jak zostawić odbowowany domek/zatrzymać favor na koniec tury, a z nowym musisz. To wszystko. Nie twierdzę natomiast, że nowe 7FP jest do dupy kompletnie. Jeśli uważasz, że oba domki są tak samo mocne, to faktycznie dalsza dyskusja nie ma sensu..
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 15:38 by gaijin »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-06-18, 15:27 »
cześć do manitu czesc do ciebie
Walec

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-06-18, 15:37 »
Walec wyjął mi to z ust
no nie do końca bo dalej można tyle samo zrobić tylko że stronghold musi być odbołowany wiadomo że na poczatku moze byc z tym problem ale jest to łatwy do zniwelowania dyskomfort poprostu wymaga lepszego przemyślenia tego co się będzie robiło w danej turze
jak dla mnie to każdy domek mógłby mieć koszt bownięcia się, nic mnei tak nie denerwowało jak przeciwnik radośnie szasta złotem a lew się produkuje jak tu kasę wydać ii mieć akcje z domku na zapas...
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 15:39 by Matsu Girro »

Rise above.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Odp: Kłotnie o domek krajnowy
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-06-18, 15:46 »
Ja się chętnie dowiem, jakie doświadczenie w Celestial Edition (ja sensownym poziomie) mają zwolennicy/przeciwnicy/tragikomicy/piewcy tej czy innej wersji. Porównywanie tego, co się dzieje na koniec edycji, z tym, co się będzie działo na początku w nowej, bez wiedzy jakie nowe karty wychodzą, ze świadomością powaznych zmian w mechanice ? Oj, bez przesady.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #51 dnia: 2009-06-18, 15:53 »
że tak nie musze daleko szukać
Pewnie Bayushi Shinzo, to tylko taki nick dla zmyłki, żeby nikt Cię nie rozpoznał. Bo pewnie grasz krejnem, albo innymi honorówkami i wygrałeś ileś kotei, albo byłeś z tego typu deckami w topach. Przepraszam, ja tylko 2 razy byłem top krejnem na koteju i zajmowałem 5 miejsce w ogóle, ale tylko w Polsce niestety, więc się pewnie do Ciebie z tak żałosnymi osiągnięciami nie umywam. Mój lamerski sposób na utrzymanie favoru na koniec tury, to niezrzucenie go, czyli użycie o jeden raz mniej, ale pewnie topowi gracze mają na to bardziej pro sposoby.

poza tym nie napisałem ze są takie same domki tylko ze przy umiejętnej grze jego zdolność będę równie często wykorzystywane i jego nowa wersja nie będzie powodować dużego dyskonfortu
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2009-06-18, 16:04 »
że tak nie musze daleko szukać
Pewnie Bayushi Shinzo, to tylko taki nick dla zmyłki, żeby nikt Cię nie rozpoznał. Bo pewnie grasz krejnem, albo innymi honorówkami i wygrałeś ileś kotei, albo byłeś z tego typu deckami w topach. Przepraszam, ja tylko 2 razy byłem top krejnem na koteju i zajmowałem 5 miejsce w ogóle, ale tylko w Polsce niestety, więc się pewnie do Ciebie z tak żałosnymi osiągnięciami nie umywam. Mój lamerski sposób na utrzymanie favoru na koniec tury, to niezrzucenie go, czyli użycie o jeden raz mniej, ale pewnie topowi gracze mają na to bardziej pro sposoby.
No do k.. nędzy, przecież ten post był reakcją na post Shinzo, który w odpowiedzi na moje NIEZWIĄZANE ZE SKILLEM argumenty napisał, że może powinienem jednak poćwiczyć.

poza tym nie napisałem ze są takie same domki tylko ze przy umiejętnej grze jego zdolność będę równie często wykorzystywane i jego nowa wersja nie będzie powodować dużego dyskonfortu
Będziesz miał 4G mniej, albo będziesz musiał wrzucić jakieś karty, których wcześniej wrzucać nie musiałeś. Dla jednych to duży dyskomfort, dla innych mniejszy. Ale ZAWSZE dyskomfort. I to wszystko. Grać, będzie się dalej na 7FP grało. I tego nigdy nie negowałem.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #53 dnia: 2009-06-18, 16:08 »
No do k.. nędzy, przecież ten post był reakcją na post Pewnie Bayushi Shinzo, który w odpowiedzi na moje NIEZWIĄZANE ZE SKILLEM argumenty napisał, że może powinienem jednak poćwiczyć.
a ile gier rozegrałeś w CE? ja akurat żadnej nie wiem ile ty ale Bayushi Shinzo moze ich rozegrał parę dlatego ja też planuję poćwiczyć intensywnie CE , a ty nie ? za mias się unosic dumąmożesz poćwiczyć jak ja :)

Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #54 dnia: 2009-06-18, 16:10 »
Łołżesz ty kurde...
A co ma to za znaczenie ze crane ma gorszy domek? Ze zurawie placza? I chu... z tego. Skoro cos zmienili na gorzej to domek jest gorszy a nie taki sam. Skad wogole taka dyskusja. Czy sie tym da grac czy nie... to sie okaze chyba troszke pozniej... a podsumowac to bedzie mozna dopiero przy nastepnej edycji... o co chodzi fokle?
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2009-06-18, 17:22 »
No do k.. nędzy, przecież ten post był reakcją na post Pewnie Bayushi Shinzo, który w odpowiedzi na moje NIEZWIĄZANE ZE SKILLEM argumenty napisał, że może powinienem jednak poćwiczyć.

a ile gier rozegrałeś w CE? ja akurat żadnej nie wiem ile ty ale Bayushi Shinzo moze ich rozegrał parę dlatego ja też planuję poćwiczyć intensywnie CE , a ty nie ? za mias się unosic dumąmożesz poćwiczyć jak ja :)
Walec, nie zmieniaj ciągle tematu, ok? Miałeś wykazać, że "zazwyczaj" w moich postach używam argumentu swojego zajebistego skilla. Czekam na przykłady, albo odwołanie tego krzywdzącego twierdzenia.

Co do Shinzo, to właśnie dlatego go zapytałem, czy jest w playteście, albo ma tam znajomków i testował 7FP w takiej wersji. A jeśli nie, to z jakiej pozycji się wypowiada, że jeździ po mnie (pod względem skilla), jak po łysej kobyle.

Jeśli już natomiast bardzo chcesz wiedzieć, ile gier rozegrałem w CE, to rozegrałem ich kilkadziesiąt, jeśli nie ponad 100, ale jako ma to znaczenie w tej kwestii, skoro nie testowałem 7FP w nowej wersji? I na koniec: tak, mam zamiar poćwiczyć intensywnie w CE. So what?

Łołżesz ty kurde...
Skoro cos zmienili na gorzej to domek jest gorszy a nie taki sam. Skad wogole taka dyskusja.
No niby to takie oczywiste, ale jednak nie dla wszystkich.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #56 dnia: 2009-06-18, 18:22 »
stary ty czytasz czasem swoje posty? już to co przed chwilą napisałeś powoduje że ludzie odbierają cie jakos buffona
Czekam na przykłady, albo odwołanie tego krzywdzącego twierdzenia.
jizas czy ty nie traktujesz siebie za poważnie?
jak chcesz to masz tylko z tego topicu
twoja wypowiedź nim shinzo cokolwiek powiedział na twój temat
Ale pierdoły opowiadasz, Shinzo. Widać, że krejnem nie grasz i/lub tego domku ze zdolnością w tej wersji nie testowałeś.
oraz
O tym jak bzdurny jest ten pogląd mógł się przekonać każdy, kto grał z honorowym deckiem na Kyuden Kyotei i np. radośnie bowował sobie postacie do Governorów, atakował wszystkim itp. itd., a potem nagle taka śmieszna honorówka wypłacała mu w 3-4 prowincje, bo wszystkie postacie przeciwnika leżały. Więc MA znaczenie to, ile postaci sypiesz, a 4G robi różnicę, bo to zazwyczaj jedna postać na turę więcej, a często z inną honorówką wygrywasz właśnie poprzez zjedzenie 1-2 prowincji i podcięcie jej produkcji.
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2009-06-18, 19:34 »
stary ty czytasz czasem swoje posty? już to co przed chwilą napisałeś powoduje że ludzie odbierają cie jakos buffona

Ci, którzy mnie poznali osobiście, wiedzą, jaki jestem. Jeśli ktoś, szczególnie osoba, która ze mną w życiu nie rozmawiała, uważa mnie za bufona, to jej sprawa i generalnie mam to w dupie, bo wiem, że nie każdy musi mnie kochać. Nieco zabawnie ten zarzut brzmi w Twoich ustach, biorąc pod uwagę Twoje niejednokrotne przechwałki na tym forum, jak to zrobisz deck i wszystkich pojedziesz. Ja sobie nie przypominam, żebym robił coś takiego.

A odpowiadając na pytanie: Twoją wypowiedź traktuje poważnie, bo dotyczy faktów. Napisałeś "najczęściej", a jak widzę udało Ci się na poparcie swojej tezy podać całe dwa posty (o których niżej). Moich postów na tym forum jest łącznie chyba ponad tysiąc, więc powinieneś podać mi ponad 500 przykładów moje skillowego wywyższania się.

jak chcesz to masz tylko z tego topicu
twoja wypowiedź nim shinzo cokolwiek powiedział na twój temat
Ale pierdoły opowiadasz, Shinzo. Widać, że krejnem nie grasz i/lub tego domku ze zdolnością w tej wersji nie testowałeś.
No i gdzie tu coś o moim skillu i o tym, że jestem zajebisty? Napisałem, że opowiada pierdoły i napisałem czemu to pierdoły. To, że nie testował tego domku w tej wersji jest (na 99,9%) faktem i nie ma nic do moich umiejętności. To, że nie gra krejnem, też.

O tym jak bzdurny jest ten pogląd mógł się przekonać każdy, kto grał z honorowym deckiem na Kyuden Kyotei i np. radośnie bowował sobie postacie do Governorów, atakował wszystkim itp. itd., a potem nagle taka śmieszna honorówka wypłacała mu w 3-4 prowincje, bo wszystkie postacie przeciwnika leżały. Więc MA znaczenie to, ile postaci sypiesz, a 4G robi różnicę, bo to zazwyczaj jedna postać na turę więcej, a często z inną honorówką wygrywasz właśnie poprzez zjedzenie 1-2 prowincji i podcięcie jej produkcji.
I znowu, gdzie tu jest cokolwiek o mojej zajebistości? Przecież ten scenariusz powtarzał się w praktycznie każdym raporcie z turnieju, gdzie krejn dochodził wysoko. Shinzo przedstawił jakiś scenariusz, ja mu napisałem, że jego wizja mija się z rzeczywistością i pokazałem dlaczego, ANI RAZU nie odnosząc się do moich gier (pisząc coś w stylu "haha, takich leszczy, co się wybowowywali, to ja wciągałem nosem).

Ale widzę, że masz swoją teorię (także odnośnie tego co pisałem o 7FP) i to co napiszę i tak nie ma znaczenia, więc spoko, niech będzie, że:
1. Uważam, że jestem zajebistym graczem i jak ktoś się ze mną nie zgadza, to jest łajzą i nie umie grać.
2. Uważam, że po zmianie 7FP nie nadaje się do gry i jest totalnie do dupy.

Niektórzy chyba nie zauważyli więc: EOT
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 19:57 by gaijin »

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #58 dnia: 2009-06-18, 19:37 »
dobra widzę, że tutaj pomoże jedynie:

RYJE ZAMKNĄĆ KONIEC PIE.DOLENIA!

jeździjcie po sobie na GG albo co bo zasyfiacie forum

pozdrawiam

Jabbas

Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality