Autor Wątek: Imperial Assembly, czyli nabijanie levelu sklepu  (Przeczytany 2711 razy)

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
Imperial Assembly, czyli nabijanie levelu sklepu
« dnia: 2009-08-05, 08:43 »
Hej,

Otwieram ten wątek, aby zająć się sprawą nabicia 7 levelu dla krakowskiego Barda. Będzie to miało na celu organizację w tym roku w Krakowie Storyline'a.

W tym momencie w Krakowskim Bardzie zarejestrowanych jest 12 osób z IA (czyli 4 level), jest to liczba trochę myląca, ponieważ kilku osobom aktualnie kończy się prenumerata.

Chciałbym aby osoby, które są zarejestrowane na ten sklep, zgłosiły się w tym poście oraz poinformowały, kiedy kończy im się prenumerata.

CRAB 2 (???,???)
CRANE 1 (???)
DRADON 4 (???,???,???,???)
MANTIS 3 (???,???,???)
SCORPION 2 (???,???)

Ponadto, chciałem prosić osoby, które zamierzają w najbliższym czasie zakupić prenumeratę o zarejestrowanie się w sklepie w Krakowie. Oferuje pomoc w załatwieniu wszystkich formalności (np. jak ktoś nie wie jak to zrobić, nie ma karty kredytowej żeby zapłacić itp.).

Prenumerata roczna kosztuje 40$, co biorąc pod uwagę obecny, raczej korzystny kurs dolara daje kwotę ok 120zł. W zamian otrzymuje się nowe numery Heralda wraz z promkami, które są dostepne jedynie tam ( czasami są tam kosmiczne karty, których potem nie da się dostać).
Ponadto, osoby z prenumeratą mogą liczyć na preferencyjne ceny np. za wpisowe na tego Storyline'a.
Myślę również nad tym aby zróżnicować wpisowe na turnieje krakowskie w zależności od tego, czy ktoś ma wykupiona prenumeratę.

Musimy zebrać 21 osób z prenumeratą

Na zakończenie będę mailował z AEG-iem w sprawie dokładnego wyjaśnienia jak działają poszczególne bonusy związane z programem Stronghold Store.

Te bonusy poniżej:

Free Booster Pack Day

Later this year, AEG will offer and support Free Booster Pack Day. Every player who goes to their Stronghold Store will get free L5R booster packs with purchases made there.
Będę mailowal kiedy to się zaczyna i jak dokładnie działa

Imperial Guard
Stronghold Stores will have the opportunity to nominate players and staff from their communities that deserve recognition. AEG will recognize and reward the best of the best as part of our 15-year celebrations in 2010.
Będę mailowal kiedy to się zaczyna i jak dokładnie działa

Stronghold Store Level Rewards, 2009

* Level 1 (3 IA Members): Imperial Assembly Store Package
      This package will include big stack of Imperial Heralds, promo cards, and three free 2-issue subscriptions to the Imperial Assembly for NEW members to the Assembly.

* Level 2 (6 IA Members): Hantei Cards for the Myth: Pantheons
      A new stand-alone card game, Myth is a trick-taking game about powerful gods battling for control of cities and followers. The main game has 10 gods to choose from, but your L5R players will have another option! This reward will contain packages of 5 L5R-inspired Myth cards that will be sent to Stronghold Stores of level 2 when the Myth card game ships in July.

* Level 3 (9 IA Members): Discount Coupon
      This coupon is good for $20.00 off the total of one purchase of an L5R Celestial Edition CCG Pre-Release Tournament Kit.

* Level 4 (12 IA Members): Rare Card Packs
      At Level 4, the reward is a special bonus for the players: Rare Card packs. These packs will include 10 rare cards to be distributed to all members who claim the store as their Stronghold Store.

* Level 5 (15 IA Members): Celestial Edition L5R Singles Binder
      This card-game binder will include seed cards to help players finish out their decks, and take their builds to the next level.

* Level 6 (18 IA Members): Free L5R Tournament Kit
      There?s not much to say about this one. Simple, and great for players and store alike.

* Level 7 (21 IA Members): Mega Game Global Storyline
      Later this year, we have a very specific and targeted storyline event coming. Only stores of Level 7 or higher will be qualified to run this event. Level 7 stores will also receive the AEG Raffle Pack, which will include 4 prizes and 200 raffle tickets. 1 raffle ticket will be awarded with each L5R booster pack or other AEG purchase. (If your state does not allow raffles then you can determine how you wish to distribute the prizes).

* Level 8 (24 IA Members): 1 Free Graphic Novel Set
      A free Death at Koten set, worth almost $100.

* Level 9 (27 IA Members): One Celestial Edition/Expansion Booster Pack Display
      Who doesn?t love free cards?

* Level 10 (30 IA Members): L5R CCG Level-10 Storyline Event
      Stores that hold their Level 10 status for one year, or that gain Level 10 status, will be part of the new series of exclusive Level 10 Storyline Events.

* Level 15 (45 members): Mega Game Unique Storyline
      Stores of Level 15 or higher will be part of a unique Storyline Event tied to the upcoming new Mega Game.

* Level 20 (60 Members): Make A Card Event
      Stores of Level 20 or higher will be offered an event or contest to get a card into the game. The card will carry both the name of the store and the name of the player who wins the contest.

Cóż powiedzieć, ja rejestruje się w tym tygodniu (bo mi się kończy prenumerata) i aby móc zamawiać promki na turnieje.

Więc chłopaki i dziewczęta do łopaty i się deklarujemy

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Miki

• Scorpion Clan
  • blank Personality
  • *
Odp: Imperial Assembly, czyli nabijanie levelu sklepu
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-08-05, 08:56 »
Właśnie mi się scorp kończy, bede starał się jakoś skołować kasę na przedłużenie.

Piotrekk

• Unicorn Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-08-05, 10:06 »
Ja będę chciał się w najbliższym czasie w końcu zarejestrować,

do kiedy musisz zebrać te 21 osób? (tak żebym zdążył do tego czasu załatwić formalności...)

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-08-05, 10:29 »
chciałbym zakończyc całą akcję do konca sierpnia

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-08-05, 11:43 »
CRANE 1 (???)

Jedyny crane to ja, a prenumerate mam do nastepnego numeru tj. vol.3/no.3, na dzień dzisiejszy nie zdecydowałem czy będe przedłużał, ale jest to dosyć prawdopodobne.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-08-05, 11:46 »
Te trzy Mantisy to z tego co wiem Ja, Aramasu i jego brat? Mam jeszcze chyba ze dwa numery dostać.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-08-05, 13:08 »
Ja mam dragona i chyba mi sie wlasnie skonczyla prenumerata :P bedzie trzeba to wykupie nastepna.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-08-05, 19:47 »
Aby zachecić ludzi do kupowania assembly - od września startuje w Bardach Kluskowy program lojalnościowy. Wszystkie osoby, które bedą miały aktywne assebmly, bedą miały w każdym Bardzie zniżkę na produkty legendy 10%.

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-08-12, 09:46 »
a Klusek jak mam udowodnic posiadanie aktywnego IA?

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-08-12, 09:51 »
kiedyś można było sobie wydrukować taką jakąś karteczkę, formatu wizytówki, która wchodziła do portfela. Teraz sądzę, że w każdym bardzie mają internet i moga sobie na bieżąco sprawdzić czy masz czy nie.

To jest jeszcze do ustalenia. Rabat bedzie od września.

TAK SAMO OD WRZEŚNIA (PRZYNAJMNIEJ W KRAKOWIE- CHOCIAŻ BEDĘ DO TEGO NAMAWIAŁ RAVENA I SEJMITARA) ZACZNĘ RÓŻNICOWAĆ WPISOWE NA TURNIEJE W ZALEŻNOŚCI CZY KTOŚ MA ASSEMBLY CZY NIE. NP. KIEDYT NORMALNE WPISOWE NA TURNIEJ W KRAKOWIE WYNOSI TERAZ 10ZŁ TO OD WRZEŚNIA OSOBY Z ASSEMBLY BEDĄ PŁACIŁY ZA KAŻDY TURNIEJ 8ZŁ, A TE BEZ 12ZŁ

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-08-12, 09:55 »
TAK SAMO OD WRZEŚNIA (PRZYNAJMNIEJ W KRAKOWIE- CHOCIAŻ BEDĘ DO TEGO NAMAWIAŁ RAVENA I SEJMITARA) ZACZNĘ RÓŻNICOWAĆ WPISOWE NA TURNIEJE W ZALEŻNOŚCI CZY KTOŚ MA ASSEMBLY CZY NIE. NP. KIEDYT NORMALNE WPISOWE NA TURNIEJ W KRAKOWIE WYNOSI TERAZ 10ZŁ TO OD WRZEŚNIA OSOBY Z ASSEMBLY BEDĄ PŁACIŁY ZA KAŻDY TURNIEJ 8ZŁ, A TE BEZ 12ZŁ

a nie uwazasz ze to jest troche nie fair? wydaje mi sie ze to moze zniechecic nowych graczy do przybywania na turnieje.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-08-12, 10:31 »
Klusek, w obecnej chwili metoda na udowodnienie, że jest się w IA to zalogowanie się przy kimś na stronę L5R i pokazanie swojego profilu... Także ciężko to widzę.

Zniżka na produkty L5R - pomysł bardzo fajny, aczkolwiek nie wiem czy przejdzie na dłużej (Bard też zaciska pasa, jak wszyscy).

Zniżka na turnieje - kiedyś kombinowaliśmy z tym pomysłem, ale kompletnie nie wypalił... Osoby, które nie miały IA naprawdę niemile traktowały fakt tego, że 'assemblowicze' mają taniej. No bo niby dlaczego? Bulenie tej stówy rocznie daje ci pewne wymierne profity (no dobra, 4 paczki promek i czaaasem coś jeszcze) od firmy, dlaczego na turniejach na których wszyscy się zrzucają na nagrody ci z IA mają płacić o 10% czy 33% taniej ? Do tego dochodzi problem osób, które w L5R pogrywają okazjonalnie, pojawiając się na co którymś turnieju i które nie mają zamiaru wstępować do IA (bo im się nie opłaca), ale które przecież biorą udział w rozwoju lokalnego środowiska na swój sposób. Zmuszanie ich do płacenia dodatkowego haraczu za swoje hobby uważam za nie fair.

Alternatywa : ogranicz dostęp do nagród za stronghold store do zarejestrowanych assemblowiczów. Ewentualnie rozciągnij to na inne dobra rozsyłane przez firmę (takie jak Imperial Gift). IMO to osiągnie zamierzone cele bez antagonizacji środowiska. Do tego promocja informacji o IA - z zyskami indywidualnymi (co dostajesz za to że jesteś) i zbiorowymi (co dostaje sklep za to że jest).
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-08-12, 10:34 »
Dwa mantisowe są moje i brata, kończą się odpowiednio vol.3/no.5 i vol.3/no.6

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-08-12, 10:38 »
Klusek, w obecnej chwili metoda na udowodnienie, że jest się w IA to zalogowanie się przy kimś na stronę L5R i pokazanie swojego profilu... Także ciężko to widzę.

To akurat taki wielki problem nie jest, mozna przyniesc laptopa i zobaczyc przy kims, bo o wi-fi teraz nie tak znow trudno. Ew nawet niektore komorki maja teraz wifi :P

Alternatywa : ogranicz dostęp do nagród za stronghold store do zarejestrowanych assemblowiczów. Ewentualnie rozciągnij to na inne dobra rozsyłane przez firmę (takie jak Imperial Gift). IMO to osiągnie zamierzone cele bez antagonizacji środowiska. Do tego promocja informacji o IA - z zyskami indywidualnymi (co dostajesz za to że jesteś) i zbiorowymi (co dostaje sklep za to że jest).

Nie mam nic przeciwko tym nizszym/wyzszym wpisowym na turniej ale ta opcja wydaje mi sie ciekawa i godna przemyslenia.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-08-12, 10:58 »
Fajnie, dzięki takiej 'weryfikacji' wystarczy odrobina skilla w webowaniu i każdy jest w IA :) To jużlepiej centralny spis zrobić, od razu będzie wiadomo kto gdzie jest (co się czasami przydaje np. w promkolandii)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

katsa

« Odpowiedź #15 dnia: 2009-08-12, 11:10 »
Czy AEG wam płaci za to? Bo IA ma gówniany stosunek ceny do wartości, nie bardzo rozumiem czemu chcecie promować głupotę. Zniżki na produkty l5r w bardzie to jedna sprawa, ale ten pomysł z turniejami jest śmieszny.

Jak AEG chce sprzedawać nieaktualną (w Polsce) broszurę reklamową, to krzyżyk na drogę, że Ty się w to angażujesz, może jakoś Ci się to opłaca, ale oczekiwanie, że ludzie się dorzucą wpisowym jest idiotyczne.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-08-12, 11:49 »
to juz nie ma opcji print screen? pamietam ze drozdzu przesylal mi tym sposobem potwierdzenie zrobienia przelewu zebym mu szybciej karte wyslal. mysle ze print screena kazdy moze zrobic.

promki nie sa takie zle  i z tego co widzialem przynajmniej dwie byly ostatnio grane.

karty za koku to jest zly interes? z tego co czytalem ostatnio byl peddler za 20 koku. to zly interes?

@katsa . zamiarem kluska jest chyba osiagniecie takiego levelu sklepu zeby zorganizowac storyline - a nie bo mu za to placa

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-08-12, 12:44 »
zamiarem kluska jest chyba osiagniecie takiego levelu sklepu zeby zorganizowac storyline - a nie bo mu za to placa

Ja wychodzę z założenia, że jak zrobimy odpowiedni level sklepu to  mi i innym się to bedzie opłacać, tak że to 100zł wydane na IA nie bedzie istotnym kosztem.

Właśnie dlatego AEG nie traktuje Polaków poważnie, bo nie ma z polskich graczy żadnych zysków, nie ma dystrybutora, który bespośrednio daje im pieniądze, nie ma graczy z IA, którzy bezpośrednio dają im pieniądze, nie ma więc rynku i biznesu w małym kraju na wschodzie Europy....

Jeżeli byśmy mieli chociaż 1 silny ośrodek zorganizowany wg zasad AEGa (silny sklep z dużą ilością zarejestrowanych graczy) to może AEG zacząłby nas uważać za soć więcej niż wschodnią prowincję Niemiec.

Nie wiem jak inni - Ja jestem gotowy zaryzykować te 100 czy 120 zł aby zmienić jakościowo scenę tej gry w tym kraju. Biorąc pod uwagę, że oprócz mnie jest jeszcze trochę graczy w tym kraju, którzy na każdy dodatek wydają kwotę 2-3 krotnie większą i nie za wiele z tego mają oprócz nowych kart.

Tutaj trzeba wydać tylko 100-120 zł i to raz na rok.

Jeżeli kogoś zadowala poziom zaangażowania w tą grę na poziomie grania w karty śmiesznymi deckami przy piwie z 3 kolegami to nie ma problemu - nikogo nie moge zmusić do wydania jego pieniędzy. Nie moge tez nikogo zmusić do wypisywania głupot na forum mimo, że jego jedyny kontakt z ta grą to wspomniane spotkania od czasu do czasu przy piwie i pogranie z garstką znajomych lub granie na eggu kartami, na które nie wydał nawet złotówki bo woli np browar lub nową supskrypcję do WoW'a.

Jak komuś zależy to zapłaci te 120 zł i bedzie po sprawie, a jak komuś nie zależy w ogóle to może zapłacić te 4 zł więcej za turniej bo i tak przychodzi na niego raz na miesiąc i i tak nigdy do tej gry nie kupi boxa za 360 zł np.

Taka jest niestety bolesna prawda.

I jeszcze a propos dygresji horrora o płaceniu mi przez kogoś czy zarabianiu na L5R - grybym miał pewność, że ten pomysł wypali i będę mógł zarobić na tej grze to sam zapłacił bym AEGowi za te 21 IA i trzepał kasę. 

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-08-12, 12:58 »

Jeżeli kogoś zadowala poziom zaangażowania w tą grę na poziomie grania w karty śmiesznymi deckami przy piwie z 3 kolegami to nie ma problemu

to o mnie, moich kolegach i moim dragonowym deku? :)

I jeszcze a propos dygresji horrora o płaceniu mi przez kogoś czy zarabianiu na L5R - grybym miał pewność, że ten pomysł wypali i będę mógł zarobić na tej grze to sam zapłacił bym AEGowi za te 21 IA i trzepał kasę. 

jestem calkowicie po twojej stronie klusek. w sumie jak nie ma sie czegos konstruktywnego do powiedzenia albo zrobienia to po co sie odzywac w tonie marudzaco-zjebanym. niczego to nie wnosi konstruktywnego ani do dyskusji ani do zycia. zaangazowanie jest konieczne w karcianke zeby cos sie ruszylo od samego gadania to mozna syfa na jezyku dostac.

katsa

« Odpowiedź #19 dnia: 2009-08-12, 13:04 »
Wiem, że na tym nie zarabiasz (bo ciężko by było w tym momencie), coś słabniesz intelektualnie z tego zaangażowania. Co nie zmienia faktu, że, IA i l5r to produkt, AEG na tym zarabia, IA jest skrajnie nieatrakcyjny (zwłaszcza w Polsce). Układ w którym nie posiadający IA płacą za turnieje posiadających IA, jest niesprawiedliwy i idiotyczny.