Autor Wątek: Imperial Assembly, czyli nabijanie levelu sklepu  (Przeczytany 2715 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: Imperial Assembly, czyli nabijanie levelu sklepu
« Odpowiedź #20 dnia: 2009-08-12, 13:15 »
A czemu uważasz że jest to produkt nie atrakcyjny cenowo? dzieląc to na poszczególne numery to
25-30 zł za 4-6 promek i gazetkę ( w tym że czasem nie ktore promki sa must have w wielu dekach)
 plus mozliwośc dostawania profitów za np. liczbę graczy z twojego klanu (promki, baner ect) plus w miarę tanie do uzyskania karty za koku.
co do różnych kosztów wejściówek to zgadzam się że to nie najlepszy pomysł ale uważam ze tylko osobu z aktywnym IA powinny miec dostęp do nagród za lvl sklepu i mieć np . pierwszeństwo i czymś takim jak IG itp
Walec

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #21 dnia: 2009-08-12, 13:19 »
IA jest nieatrakcyjny bo? Zaledwie trzy z promosów które dostałem ostatnio (Surprising Resistance, Lightwater Bay, Belly of Fudo) gdybym miał kupować jako single, wydałbym na nie już sumę większą niż zapłaciłem przy rejestracji. A wspominam tylko o tych promosach które mi wchodzą do ładnych paru decków.

Sorry, chrzanisz waćpan.
+5 do lansu (by Sephirion)

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2009-08-12, 14:00 »
1) Mogą tam włożyć legalne Kami, to ciągle jedna karta. Dobra, zła, w drukarni ma tą samą wartość. Nawiasem mówiąc, historia IA jest taka, że chyba jednak większość promek była na nic.
2) Gazeta jest nic nie warta, ma 6 stron autoreklamy i dwie strony bezwartościowego tekstu.
3) Potrafi przyjść do Polski z opóźnieniem wykluczającym użyteczność.
4) Możliwości wpływu na środowisko nie będę wyceniał, moim zdaniem to kwestia promocji, ich nic nie kosztuje, to tak jakby kazali sobie płacić za reklamy w systemie pay per view.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2009-08-12, 14:45 »
3) Potrafi przyjść do Polski z opóźnieniem wykluczającym użyteczność.

ze tak powiem: sie nie zgodze. byl taki wypadek jakis czas temu ale z tego co pamietam , IH szedl wtedy przez dystrybutora ktory zamiast je przeslac dalej trzymal je w szafie a potem przeslal je Sejmitarowi(?) wszystkie naraz. jak sie ejidzi zreflektowalo to przyslali jeszcze raz ten sam numer zeby wszystko naprostowac.

pzoa tym wypadkiem IH mialem prawidlowo po okolo tygodniu od daty wydania. 

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 2009-08-12, 15:13 »
Taa, horror, ten wypadek to nie był pojedynczy, i AEG też tak szybko się nie reflektował, heraldy dwa pod rząd się nam długo czkawką odbijały. To zresztą był główny powód 1szej Dystrybucyjnego Powstania Węgierskiego.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2009-08-12, 15:17 »
Taa, horror, ten wypadek to nie był pojedynczy, i AEG też tak szybko się nie reflektował, heraldy dwa pod rząd się nam długo czkawką odbijały. To zresztą był główny powód 1szej Dystrybucyjnego Powstania Węgierskiego.

ja mialem problem z jednym IH , odkad zrobilem subskrypcje. i pamietam tez jak przyjechales i rzuciles heraldami w Bydgoszczy i powiedziales "bierzcie co wasze" :) ale ja  stamtad przywiozlem tylko jeden numer a nie dwa

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #26 dnia: 2009-08-12, 15:37 »
Ale tutaj nie chodzi chyba o kawalki papieru tylko o mozliwosci jakie daje liczba graczy. Czy gdyby Klusek wiedzial ze on sam jedyny bedzie mial IA w Krakowie i nikt wiecej to by bral? Nie wydaje mi sie. Ale skoro jest plan zebrania wiekszej ilosci osob po to zeby otwieraly sie dodatkowe mozliwosci przed graczami (czyli na dobra sprawe wszystkimi nami, bo jak bedzie turniej storyline w Krakowie to ja z checia pojade). Ale trzeba taka akcje agitacyjna robic madrze. Placenie wiekszej kasy na turnieju i udowadnianie ze mam IA jest imho nie trafionym i to mocno pomyslem. Przyznawanie bonusow od AEG w postaci promek za turniej + Imperial Gifty + dodatkowy stuff spoko - slowem wszystkie rzeczy jakie wypracowali sobie gracze poprzez support IA powinny byc przeznaczone dla tych wlasnie graczy albo z uwzglednieniem tych wlasnie graczy na szczytach listy (np przy rozdawaniu IG).

Ktos moze powiedziec ze nie chce placic na nagrody dla osob ktore maja IA ale z drugiej strony ci co maja IA "placa" aby ci co nie maja dostali Imperial Gifty, czy inne mozliwosci... mysle ze troche zwyklej solidarnosci tutaj powinno pomoc + ewentualnie dodatkowe bonusy... ale nie minusy (bo to na dluzsza mete chyba nikogo nie przekona a jedynie moze odstraszyc od srodowiska i karcianki wogole).
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #27 dnia: 2009-08-12, 15:48 »
mysle ze troche zwyklej solidarnosci tutaj powinno pomoc + ewentualnie dodatkowe bonusy...ale nie minusy

Równie dobrze mógłbym napisać, że normalnie wpisowe na turniej wynosi 12 zł /osoba, a posiadacze IA mają 4 zł zniżki i byłby tylko bonus, a nie było żadnego minusa, ale nie o to chodzi...

Chcę przekonać większą ilość osób do zakupu IA i zarejestrowanie się pod Barda Krakowskiego, ponieważ uważam, że wtedy ogólnie bedzie lepiej dla graczy, a oczywiście gracze z IA będą mieli specjalne bonusy, pierszeństwo w dostaniu np. takiego IG1 czy IG2, zniżki na boostery i startery w bardzie, na turniejach itp.

Ja zamierzam stworzyć taki mały "program lojalnościowy" dla prenumeratorów na zasadzie:

Wy wydajecie 120 zł na "bezużyteczny shit", a to 120 zł wraca do was w ciągu roku z nawiązką w postaci zniżek na turnieje (mniejsze lub większe), specjalnych turniejów dla IA memberów, dodatkowyh nagród na koteiu za weście itp. Ogólnie na rzeczy, na które nawet jak nie kupilibyście IA membershipu i tak musielibyście wydać kasę graląc w tą grę.

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #28 dnia: 2009-08-12, 16:02 »
Równie dobrze mógłbym napisać, że normalnie wpisowe na turniej wynosi 12 zł /osoba, a posiadacze IA mają 4 zł zniżki i byłby tylko bonus, a nie było żadnego minusa, ale nie o to chodzi...

Jasne, jest to symetryczne tyle, ze trzeba brac pod uwage to co bylo wczesniej. Jak robiliscie turnieje po 10zl a teraz nagle sa po 12 a dla IA po 8 to nie bangla... jak dalej sa po 10 a dla IA po 8 to juz jest bonus.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
« Odpowiedź #29 dnia: 2009-08-12, 16:03 »
Ludzi sie przekonuje bonusami.

Minusami sie ich tylko odstrasza albo wychodzi ze cos ktos maci.

Nie dziekuje, nie mam az tyle zaufania do obslugi z krakowskiego barda zeby sie przepisac tam.

Pozatym w kato mam lev5 w tej chwili, a w krakowie jest lev4 .

My tez mamy program lojalnosciowy :) z Ravenem mozna umowic sie pod prysznicem w Norynmbergi ( urocze miejsce ;) ) a ja jako bonus robie tipsy.

Bardziej na serio: zycze powodzenia.
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #30 dnia: 2009-08-28, 13:28 »
Chciałem powiedziec ze Katowice mają już level 6 i jeszcze 3 osoby i będzie 7
Walec

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #31 dnia: 2009-08-28, 13:46 »
Korzystając z okazji chciałbym zapytać na jakich zasadach rodzielane były IG2 na Kraków, Katowice i Wrocław. Przypomnę, że kato dostało 20 setów, krak 24, nie wiem ile wro.
Squeek

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #32 dnia: 2009-08-28, 14:07 »
Chciałem powiedziec ze Katowice mają już level 6 i jeszcze 3 osoby i będzie 7

Sądzę, że najrozsądniej będzie jak osoby w Krakowa przeniosą się do Barda Katowickiego - wtedy przynajmniej 1 storyline zrobimy.

Dużo jepiej jest dla nas zrobić jeden duży ośrodek niż 2 mniejze - może wtedy AEG popatrzy na Polskę łaskawszym okiem

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2009-08-28, 15:41 »
jest to opcja, prawdą jest że jak narazie dystrybucja materiałów promocyjnych do Katowic zaczyna mnie wpieniać, nie wiem czy to wina AEG czy dystrybutora z Niemiec, czy Barda w Krakowie, nie mam pojecia wiec narazie nie wskazuje nikogo placem ale jak juz ktoś poruszył temat współpracy to miałbym 2 prośby:

1. do innych strongholdów o informacje czy dostali ostatnie promki na turniej

2. do ludzi w Kraka żeby spróbowali wyczaić czy to Bard nie dostaje tego stuffu czy moze "zapomina" przesyłać go dalej

ja ze swojej strony pisze listy do AEG, jeszcze mi odpisują ale z coraz większym opóźnieniem. Jeśli chodzi o fuzje graczy z Katowic i Krakowa to jasne jestem za 

przemoo99

• Crab Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2009-08-28, 18:22 »
Witam

Siedze teraz w Sheffield (Anglia) i tutaj tez czasami sa problemy z promkami... Wiec moze jednak AEG...

A co do lvl - tutaj mamy skromny 12 :)
Kuon nie zyje :( NIECH ZYJE KUON!!!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #35 dnia: 2009-08-28, 19:07 »
imperial gift 2 : nie wiem czy to było jakoś rozdzielane odgórnie, czy AEG przysłał karton na adres sklepu. Wrocek miał 23 egzemplarze IG2.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #36 dnia: 2009-08-28, 20:16 »
Korzystając z okazji chciałbym zapytać na jakich zasadach rodzielane były IG2 na Kraków, Katowice i Wrocław. Przypomnę, że kato dostało 20 setów, krak 24, nie wiem ile wro.

Jeżeli w Katowicach lub Wrocławiu brakuje IG2 dla ludzi - to określcie swoje zapotrzebowanie- zobaczę co da się zrobić :)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2009-08-28, 20:21 »
brakuje nam 10 honorów i i 10 glory

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2009-09-15, 14:19 »
Mam zamiar zamówić prenumeratę heralda. Nie chce mi się czytać całego topic-u więc jedno proste pytanie: Czy powinienem to zrobić przez jakiś nasz sklep. Czy to komuś pomoże? Czy po prostu wejść na stronę AEG-a i zamówić "na pałe" ?

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2009-09-15, 14:24 »
Stazi a skąd Ty właściwie jestes?