Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Wkurza mnie coraz powszechniejsze używanie na forum jakiś głupich zwrotów z zagranicznych forów np. Owned, stample, IMHO, OMW, ect. nie wiem jak was ale mnie to strasznie razi, ja wiem ze moja polszczyzna jest zostawia wiele do życzenia ale to przynajmniej jest polszczyzna, nie piszmy jak durni amerykanie , to nie są gry CS. Piszmy po ludzku.Nie wiem czy admini się do tego przychylą ale nie chcialbym widziec tego poprostu na naszym forum.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Jezeli ktos rozumie co pisze to po co mam sie ograniczac do uzywania tylko i wylacznie poprawnej polszczyzny?
Nastepnie zabronimy uzywac emotek bo to tez nie po polsku?
żeby inny ktoś kto nie zna tych skrótów też mógł zrozumiec? wiesz Ertai to sie nazywa "komunikacja"
jeśli rozgraniczasz obrazki na polskie i nie polskie to kiedyś mi musisz opowiedzieć jak to robisz i jakimi kryteriami sie kierujesz
Alez wy pierdolicie o dupie maryny
to równie dobrze możemy pisać po hiszpańsku też mu translate podpowie no nie bądź śmieszny
a jak ktoś nie rozumie ? tych twoich lol itp? poza tym emotikony to jest symbol nie sktór wiecnie ma pochodzenie i nie musi być interprewowany nie jest to skrót od nie polskiego zwrotu
Skrót ? skrócony zapis wyrazu lub wyrażenia, zbudowany z jednej lub kilku liter (inna nazwa to: abrewiatura). Skróty zapisuje się stosownie do obowiązujących dla danego języka norm ortograficznych, przyjętych zwyczajowo konwencji pisowni dla konkretnych skrótów (różne znaczenia, wyjątki) lub w sposób swoisty dla skrótów nazw własnych ? szczególnie jeśli są to skróty stosowane w odniesieniu do podmiotów gospodarczych i instytucji.