Autor Wątek: Kotei 2010 Poland PnP (Podziękowania 'n Przemyślenia)  (Przeczytany 42277 razy)

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
Odp: Kotei 210 Poland PnP (Podziękowania 'n Przemyślenia)
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-03-24, 12:52 »
hey niezmiernie się cieszę, że wiele moich zagrań w swissie
było na tyle epickich, że moi przeciwnicy je pamiętają ;)

special pozdro dla Kempego;D
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-03-24, 15:13 »
super było :)

i 1 raz na poważnie grałem w CE, stwierdzam, że po poprawkach ten debilny dyshonor nawet będzie działać (za wyjątkiem lwa oczywiście ale w SE też miałem auto-lose z lwem więc niewiele się zmienia ;D )

wielki plus dla klepka za przytarcie nosa jabbasowi na wstępie :P
wielki minus dla buraka za uczenie ekipy szczecińskiej jak grać z moimi dekami :P

Shoju na prezydenta! :)

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-03-24, 15:51 »
Zdjęcie 132 - tzw. grupa trzymająca władzę :)
Zdjęcie 150 - Dlaczego Klepek nie wszedł do topa :P
« Ostatnia zmiana: 2010-03-24, 15:54 by klusek »

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

JNQ

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-03-24, 16:40 »
No i pora na mnie:

+ Za "trainpalma" dla Jar Jar'a
+ Dla Pani ze sklepu za "32 piwa i mydełko poproszę"
+ cla całej ekipy śląskiej raźno jadącej razem pociągiem
+ dla orgów za całokształt.
+ Za Kotei'ową dotację do Browara marki Bosman (bo 8mki bym już nie dał)
+ Dla TOP 3 za genialną postawę przez cały turniej
+ dla InterRegio za bilety Ty i Raz Dwa Trzy - naszego cichego sponora
+ dla Centuriona, za finał o TOP Scorp'a
+ Dla dwóch maluchów którzy zaparli się żeby przyjechać na Kotei (i zarazem dla ich rodziców)
+ dla dzików, bo przy nich czuliśmy się bezpieczniej niż w centrum Dąbie.
+ dla wszystkich, którzy nie poddali się bandwagonerstwu i zagrało swoimi klanami dzięki czemu mieliśmy tak dużą różnorodność

- brak checkdecków, i zbytnią pobłażliwość sędziów jak na tej klasy Turniej
- Za brak organizacji Pogodynki i morski mokry klimat
- za brak miotły w domkach
- 10th anniversary epic fail
- Dla Mantisa za genialne paringi TOP Scorpów w ostatniej rundzie
- żywieniowy Cennik campingowy i totalny brak fajek
- 3 rundy w Ashigaru to zdecydowanie za mało jak na taki Fun - WE WANT MORE ;)
- (edit. linia usunięta)
- dla bandwagonerów.
- dla bandwagonerów nawet w Ashigaru.
- dla Wielkiego Dż, za epick fail w składaniu decku i znajomości własnych kart.
- dla Tasiora, że nie grał Spiderem.

A tak ogólnie to wielkie dzięki Wszystkim i za Wszystko, impra była przednia i obyśmy się spotkali za rok ;)
« Ostatnia zmiana: 2010-03-25, 09:05 by JNQ »

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-03-24, 21:29 »

A tak ogólnie to wielkie dzięki Wszystkim i za Wszystko, impra była przednia i obyśmy się spotkali za rok ;)

od razu epick fail... każdemu może się pomylić synchronized atack z border ambushem, maja podobne arty... zwłaszcza po tych 9 bosmanach :P

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-03-24, 22:28 »

od razu epick fail... każdemu może się pomylić synchronized atack z border ambushem, maja podobne arty... zwłaszcza po tych 9 bosmanach :P

Ej, ja się w Ashigaru pomyliłem i wsadziłem do decku 3x Deadly Orders zamiast Certain Death :) Właśnie ze względu na podobne ilustracje. Trzeba było mnie słyszeć jak kurwiłem, kiedy się zorientowałem w sytuacji :P
+5 do lansu (by Sephirion)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-03-24, 23:14 »
ok, odpisze bo mam juz dosc tego syfu

po pierwsze janku- przepraszam bardzo, gralem z Toba na turniejach w katowicach ladne kilka razy, czy zwalowalem Cie kiedykolwiek? czy podmienialem karty? gralo sie ze mna nieprzyjemnie? zawsze mi sie wydawalo ze jestem bezproblemowym graczem, pozwalam cofac ruchy i w ogole nie robie pod gorke. to za przeproszeniem K&%^&$ M*^!!! jakim prawem piszesz takie gowna implikujace jakobym kogos walowal albo moja postawa nie byla w porzadku...

cala sprawa rozbijala sie o to ze ZAPOMNIALEM DOPISAC jednej karty na liste... to nie wal, po prostu sie pomylilem i dla wszystkich zainteresowanych bylo to jasne. to przepraszam czemu nagle jestem niby na ustach calej polski grajacej w l5r jako niby czolowy walkarz? macie jakies dowody? cos waznego do powiedzenia, czy tylko plotki z 3ciej reki?

chcialbym tez znac opinie ludzi ktorzy naprawde moga miec cos do powiedzenia czyli sedziow i ludzi ktorzy ze mna grali- np. centuriona, mareckiego, jacy albo pinkola. a nie gosci ktorzy piernicza trzy po trzy

tak btw to moze wilczy opowie jak to sie pieknie zachowal, a potem przestanie krytykowac innych bo kurna nie ma do tego prawa, oj nie ma.

ja to sie najwyzej moge cieszyc ze sedziowie w szczecinie to rozsadni ludzie i zasedziowali jak zasedziowali, czekam co powie kazdy z was jak kiedys zapomni dopisac jednej karty. swoja droga to zaoferowalem jacy sam ze moze dostac autowina ze mna, ale on nie chcial bo ma jaja i zagralismy.

jak jeszcze jakies baby maja cos do plotkowania to prosze bardzo, czekam.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-03-24, 23:25 »
Dużo by opowiadać ale :

+ dla Feroz Ithi Gaijina i Flinta za wspaniałą atmosferę, i przygarnięcie nas gdy nie mieliśmy dokąd pójść! na prawde dzięki chłopaki
+ dla tej samej ekipy za gre w Gota ktora dała mi więcej emocji pozytywnych niż cały kotei (ah ta nienawiść Lanisterów do Starków), mimo iż Gaijin i Gendo siedzieli obok chyba i tak mieli z nas ubaw.
+ dla ludzi zza granicy że sie pojawili
+ dla Sejmitara za najlepszą czekolade i granie jego i moim deckiem na raz!

-Za ogólną bucowatość ludzi. Cóż jak widać, nie zawsze to dobrze, że pewne rzeczy są niezmienne.  Na następnych koteiach popieram zrobienie cyklicznego konkursu na największego buca turnieju. Wyniki byłyby zadziwiające =]
-Dla Krzemiana, że moje karty są tak nieczytelnie i pisane po chińsku i cięzko je spamietać  będąc trzeźwym
-Dla Thriving Lighta za to ze tak zle jest napisany i ciężko go użyć i, że wlasciciel karty nie wie jak on działa
-Dla Kluska który po tym jak dowiedział się że zostalo kilka minut do końca i że prawdopodobnie przegra drugą grę caly czas wybierał która z 2 prowinji ma zaatakować Akumą i kminił jak tu nie dopuścić do trzeciej decydującej rozgrywki.
- Wilczy Ty wiesz...
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-03-25, 00:09 »
tak btw to moze wilczy opowie jak to sie pieknie zachowal, a potem przestanie krytykowac innych bo kurna nie ma do tego prawa, oj nie ma.

You're welcome.

Otóż po przybyciu do swojego domku usłyszałem od Damiana, iż pojawili się u nas Miraż i Brejker. Generalnie miałem inne plany na zagospodarowanie naszej przestrzeni (wiązało się to chociażby z tym, że obiecałem już Hance i Mesie, że je przenocujemy) toteż miejsca dla tych panów nie miałem. Wzruszony historią o tym jak to oni nie mają pieniędzy i nie mają gdzie spać, uznałem, że mam to generalnie między prawym a lewym pośladkiem, szczególnie, że Mesa i Hania dorzucały się do domku ergo wychodziło mnie to taniej. Poinformowałem ich wówczas poprzez Damiana (i tutaj właśnie uważam, że postąpiłem niefajnie, bo mogłem to zrobić osobiście), żeby radośnie opuścili lokal i szukali dalej. Sorki, ale nie widziało mi się wybulać dodatkową kasę, bo szanowni panowie chcieli gdzieś spać. Szczególnie, że właściwie Was nie znałem, co ułatwiło mi tylko podjęcie decyzji. Może i wyszedłem przez to na chuja w Waszych oczach, ale i tak nie mam wyrzutów, sorry, pozdro, no offence, go get some drink.

Także oj nie mam prawa do krytykowania, co oznacza, że widzimy się w kolejnej dyskusji gdzie będę krytykować i nie tylko.

Do przeczytania. :P

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Kotei 2010 Poland PnP (Podziękowania 'n Przemyślenia)
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-03-25, 00:22 »
miraz i breaker nawet nie zdazyli sie Ciebie jeszcze zapytac czy moga... ;D poza tym pieniadze mialem i nie bylo z tym problemu (brakowalo raczej wolnego domku... ::)). ale fakt jeszcze nie zdazylem Cie zobaczyc a juz taki sympatyczny akcent. tylko ze to co zrobiles to pikus, dostalem abzage zgarnalem torbe i poszedlem gdzie indziej, tez mi problem...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

popkorn

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-03-25, 00:25 »
ok, nawet jesli bylem ciekawy za co te plusy i minusy to juz nie jestem...
url=[/url]

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2010-03-25, 00:27 »
Jakiekolwiek dalsze dywagacje kto gdzie spał/niespał i dlaczego w tym temacie zkończą się ostrymi banami
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #32 dnia: 2010-03-25, 00:32 »
i tutaj mamy ciekawy problem filozoficzny! Jak to możliwe że jedni drugich mają w dupie jednocześnie sami będąc w dupie u tych drugich.
Co więcej czy to oznacza iż wnętrze dupy A będące jednocześnie zewnętrzem dla B, może być wewnątrz dupy B będąc przez nie otoczonym zewnętrznie? Czy może dupy te są tak szybkie, że potrafią jednocześnie być w tych drugich dupach, jednocześnie też je mając w dupie.

Mi się Kotei mega podobał, pomimo iż ta wredna d... Horror to ^$^%$##
I pomimo iż większość z Was ma wredne ryje a już napewno charakterki
to i tak było sympatycznie i takich imprez jak najwięcej;)

Podziękowania dla orgów, gdyż organizacja takiego eventu to naprawdę Ciężka robota.
A jak na to co cała infrastruktura oferowała to i tak super!

pozdrawiam

Jabbas

Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #33 dnia: 2010-03-25, 07:56 »
-Dla Krzemiana, że moje karty są tak nieczytelnie i pisane po chińsku i cięzko je spamietać  będąc trzeźwym

sorry stary ale zagranie akcji zpostaci która umarła 2 tury wcześniej to chyba wał
shame on krzemian że tego nie zauważył wczasie gry ale to nie twój jedyny wał na tym turnieju santa też wałowałeś na honorze, Jacę też wiec nie mów mi o bucowatości 
do Breekera nic nie mam jego błąd zapewne nie zamierzony postąpił bym tak jak sędziowie
ale ty kolejny kotei z rzedu odstawiasz takie numery wiec sory stary
Walec

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #34 dnia: 2010-03-25, 09:43 »
A możemy zminimalizować roztrząsanie minusów i skupić się na plusach ? Każdy miał na koteju jakiś zły dotyk który go teraz będzie bolał - Paku dosłownie, bo go dorwali ninja, ja zobaczyłem 9 holdingów z rzędu w top16 (dzięki czemu udało mi się to, że wszystkie moje holdingi były albo na stole, albo w discardzie, albo na spodzie decku), temu karty się pomyliły, a tamten coś zapomniał wpisać. Ktoś kogoś zawsze nazwie bucem, pogniewa się, głupim textem rzuci, zagra nie fair etc. Ja nie zamierzam krzyczeć na całe forum jak wielkim chujem jest X, którego wredotę (a wcale nie wał) długo będę pamiętał. A wcale z gościem nie grałem :P

Kotej był świetny... Sami zresztą zobaczcie - powtarzające się minusy to takie, które są 'z przyczyn niezależnych'. Cena żarcia i pogoda. A to że ktoś scrashował social roll? To się zawsze znajdzie, na następnym koteju będziemy to opowiadać jako anegdotkę :)

Jeszcze raz dziękuję ekipie ze Szczecina!
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #35 dnia: 2010-03-25, 09:48 »
-Dla Kluska który po tym jak dowiedział się że zostalo kilka minut do końca i że prawdopodobnie przegra drugą grę caly czas wybierał która z 2 prowinji ma zaatakować Akumą i kminił jak tu nie dopuścić do trzeciej decydującej rozgrywki.

You are welcome stary.

Już nie mogę się doczekać przyszłego roku - może znowu zagramy...

Nie będę się zniżał do poziomu szamba i wdawał się w utarczki słowne z osobami, których nie szanuje.

Tyle w tym temacie.

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2010-03-25, 11:12 »
No to i ja napiszę dwa słowa od siebie.

+ dla orgów za to, że zorganizowali super turniej ściągając sporo osób z zagranicy
+ dla wszystkich fajnych chłopaków (i dziewczynów), którzy się pojawili - szkoda, że widzimy się tylko raz na rok
+ dla Pinkola i Kluska za półfinał - było epicko, było tak, jak w grach l5r powinno być

- dla mojego decku i mojej gry czyli wielkiej kupy
- dla Szczecina, że leży 500 km od Wawy
- dla restauracji, wielkości porcji i cen

I jeszcze dwa komentarze specjalne:

1. Przestańcie, do ch.., wchodzić Brejkerowi na głowę - człowiek po prostu nie dopisał karty do LISTY, a to w żaden sposób nie wpłynęło na szanse jego przeciwników w grach z nim. Miał legalne decki 40/40? Miał. Grał fair? W tych grach, które widziałem, grał. No to w czym problem? Tak, zapewne sędziowie mogliby mu dać double lossa ze względów _proceduralnych_, ale nie dali (i dobrze, imo), a Wy wypowiadacie się tak, jakby był ostatnim skur, specjalnie oszukującym przeciwników.... Już podczas koteja słyszałem, jak np. Aoshi rozpowiadał jak to Breaker "nie dopisał karty na liście", ale też, że "nie miał paru kart w fejcie i dynastii". Może jeszcze grał kartami z AGOTA i groził przeciwnikom bronią? Ta typowa polska zawiść. Rzal i smótek.

2. Mirage, nie opowiadaj pierdół. Klusek nie stalował. Jesteś sam sobie winien, bo w pierwszej grze myślałeś na ruchem długie minuty, a czas na fajkę nie był wliczany do czasu meczu. Poza tym orżnąłeś prawie wszystkich, z którymi grałeś. W grze ze mną również jakoś dziwnie posypały Ci się karty i część z nich wsadziłeś na górę decku, a część na dół. Może i to był przypadek, ale czytając wypowiedzi innych przestaję wierzyć w przypadki w grach z Tobą. Zapowiadam więc z góry, że jeśli się spotkamy na kolejnym turnieju, nawet w swissie, będę chciał, żeby przy naszym stoliku był sędzia, który będzie cały czas patrzył Ci na ręce i sędziował aktywnie.

Tyle w temacie. Do zobaczenia za rok.
« Ostatnia zmiana: 2010-03-25, 13:34 by gaijin »

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #37 dnia: 2010-03-25, 11:16 »
Aferki sie zdarzaja

Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #38 dnia: 2010-03-25, 11:35 »
Żeby nie było:

Nie mam nic do Breakera osobiście, wprost przeciwnie. Sprawa polega na czym innym - kotej to turniej o najwyższej randze w naszym kraju, przynajmniej do czasu kiedy (jeśli kiedykolwiek) uda się tu zorganizować mistrzostwa Europy albo nawet Worldsy. Inaczej się traktuje zasady (= łagodniej) na turnieju lokalnym, a inaczej na tak ważnym evencie. Jak dla mnie za niezgodność decku z listą powinno się tu lecieć niezależnie od tego czy ktoś zapomniał, czy się pomylił, czy ma chorą babcię. Gdyby to na mnie trafiło, przyjąłbym spokojnie dyskwalifikację do wiadomości, a jeśli bym potem się wkurwiał, to wyłącznie na siebie.

Sędziowie podjęli taką a nie inną decyzję - ok, ich niezaprzeczalne prawo. Co nie zmienia faktu, że mi się ona nie podoba.
+5 do lansu (by Sephirion)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2010-03-25, 11:37 »
lol ktos fotografowal moje zamiatanie, ch...FFG... to zdjecie bedzie warte fortune za kilka lat...  ;D jak juz stane sie znanym celebrytem(ą?!)...  ;D

to ja tez dopisze kilka podziekowan
- po pierwsze dla ekipy z wawy, naprawde chlopaki super z Was banda i chetnie sie z Wami znowu napije i zagram
- dla mojej ekipy ciapongowej dzieki ktorej nie umarlem w nocy... z nudow
- dla wszystkich znajomych glownie z poludnia z ktorymi prowadzilem owocne gadki na koteiu
- dla moich poczatkowych przeciwnikow ktorzy nie mieli zadnych szans i az bylo mi momentami zal jak widzialem mine czecha grajacego lionem ktory nawet porzadnie nie zaatakowal bo nie mogl
- dla pinkola za mega zajebista gre w swissie gdzie zrabalem i nie wygralem, oraz obopolne nasze jeczenie ze ch...FFG... mnisi za slabi i nie mozemy nimi grac...
- dla mareckiego szatana- za 4 mega mocne gry, kazda do konca (no, moze poza ostatnia gdzie troche nie mial szans...)
- dla santosa za pierwszoturowa herbate w kazdej grze  ;D
- dla jacy za caloksztalt i za opieprzanie mnie ze spierdolilem i ze jestem ciulem  ;)
- dla sedziow za rozsadek i organizowanie tego calego balaganu, to nielatwa rzecz
Mirumoto Breaker