Autor Wątek: Różne różności z [EaW]  (Przeczytany 31693 razy)

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
Odp: Różne różności z [EaW]
« Odpowiedź #40 dnia: 2010-08-09, 23:39 »
ja od początku tej edycji rozpoczynam składanie breedera od 3 forewarningów - bardziej od tego eventu zaboleć może niespodziewany imperialny census - grunt to mieć szybkiego, dobrego drawa żeby kisić je na ręku - zamiast płakać klepek jaka to żałość cię spotkała musisz po prostu znależć 3 sloty w decku na forewarningi jeśli zamierzasz grać na małe postacie

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #41 dnia: 2010-08-10, 01:26 »
ja od początku tej edycji rozpoczynam składanie breedera od 3 forewarningów - bardziej od tego eventu zaboleć może niespodziewany imperialny census - grunt to mieć szybkiego, dobrego drawa żeby kisić je na ręku - zamiast płakać klepek jaka to żałość cię spotkała musisz po prostu znależć 3 sloty w decku na forewarningi jeśli zamierzasz grać na małe postacie
QFT
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2010-08-10, 09:06 »
UPDATE: Dodalem cztery nowe karty w swoim pierwszym poscie. Holding bedzie grany i region pewnie tez.

@ Watek:

Z tym, ze koles ktory wygral gencon nie gral forewarningow. A meta z tego co widzialem nic mu nie robila. Mial zajebistego skilla i zajebiscie zlozony dek. Dostal clawa  i censusa na twarz i w dalszym ciagu potrafil wygrac.

Z jednej strony lewki dostaja eventami z ktorych, zgadzam sie z Breakerem, w moim odczuciu o wiele gorszy jest celestial disfavor bo dziala caly czas, a CtFS moze wyjsc w pierwszej turze i nic nie robi. CtFS pozostawia ci zawsze mozliwosc wrzucenia sie , czego nie moze zrobic kiwniety Kasei.

A z drugiej strony dostaja najtanszego peddlera w grze co moim zdaniem jest o wiele bardziej frustrujace dla srodowiska.

A na koncu i tak okaze sie ze wygra Ronin (mam taka nadzieje) :)
« Ostatnia zmiana: 2010-08-10, 10:21 by horror »

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
« Odpowiedź #43 dnia: 2010-08-10, 10:09 »

Nie zgodze sie, odpowiedzia jest jeszcze szybszy/stabilniejszy blitzwpierdul, nie bede badziewiem decka zasmiecal.
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2010-08-10, 11:03 »
Walec, patrzę no rozkład i widzę, że krejn jest w dupie. Czy mógłbyś dla mnie nie zgadzając się również z tym twierdzeniem przeprowadzić rozumowanie prowadzące do wniosku, że nie jest Uśmiech ?
nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz jeżeli to zaczepka to słaba a by the way nie mam humoru ostatnio na takie zabawy
[/quote]
Jaka zaczepka, chłopaku :) Ja chciałem sobie tylko poprawić nastrój.

Co do tempa gry, to zdecydowanie się zgadzam z Walcem. Naprawdę gry nie są teraz wybitnie szybkie. Tak naprawdę nie ma opcji, żeby były szybsze niż były, bo były decki (legalne nie tylko w openie), które kończyły w drugiej turze, np. szczurowe oświecenie. Kupie szczura, zrobie szczura, pojade do bitwy, zagram akcje ktora stworzy Ci dwoch chlopkow 1/1, zbowuje szczura, zagram teren, pociagnę cały deck na rękę bo moja armia ma mniej F, zagram parę akcji, potem jeszcze dwoch chlopkow Ci stworze, którymi raczej nie uciekniesz z bitwy, wstane szczurem, jednego dosle do bitwy, no i wlasnie wygralem. Przetasowałeś decki i nie zagrałeś żadnej akcji? Sorry.

Podobnie było z lotsową duelówką krejnową, chociaż to nie było takie NPE, bo przeciwnik wystawiał holding, a potem dwa holdingi, a potem spokojnie sypał postać/postaci w swojej trzeciej turze, a na koniec mógł nawet kilka razy poprzekładać focus pool, zanim przegrał nie zagrywając żadnej akcji, ale tak jak napisał Walec, to była już jednak 4 tura, a nie druga.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #45 dnia: 2010-08-10, 11:07 »
Walec, patrzę no rozkład i widzę, że krejn jest w dupie. Czy mógłbyś dla mnie nie zgadzając się również z tym twierdzeniem przeprowadzić rozumowanie prowadzące do wniosku, że nie jest Uśmiech ?
nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz jeżeli to zaczepka to słaba a by the way nie mam humoru ostatnio na takie zabawy
Jaka zaczepka, chłopaku :) Ja chciałem sobie tylko poprawić nastrój.

Co do tempa gry, to zdecydowanie się zgadzam z Walcem. Naprawdę gry nie są teraz wybitnie szybkie. Tak naprawdę nie ma opcji, żeby były szybsze niż były, bo były decki (legalne nie tylko w openie), które kończyły w drugiej turze, np. szczurowe oświecenie. Kupie szczura, zrobie szczura, pojade do bitwy, zagram akcje ktora stworzy Ci dwoch chlopkow 1/1, zbowuje szczura, zagram teren, pociagnę cały deck na rękę bo moja armia ma mniej F, zagram parę akcji, potem jeszcze dwoch chlopkow Ci stworze, którymi raczej nie uciekniesz z bitwy, wstane szczurem, jednego dosle do bitwy, no i wlasnie wygralem. Przetasowałeś decki i nie zagrałeś żadnej akcji? Sorry.

Podobnie było z lotsową duelówką krejnową, chociaż to nie było takie NPE, bo przeciwnik wystawiał holding, a potem dwa holdingi, a potem spokojnie sypał postać/postaci w swojej trzeciej turze, a na koniec mógł nawet kilka razy poprzekładać focus pool, zanim przegrał nie zagrywając żadnej akcji, ale tak jak napisał Walec, to była już jednak 4 tura, a nie druga.
Jaroslawie i Sabo nie idzcie ta droga...
« Ostatnia zmiana: 2010-08-10, 20:14 by Bayushi Shinzo »

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 2010-08-10, 18:57 »
te 4 nowe karty to jakis wypas totalny  ;D ;D

holding dla kensaiow, region dla kensaiow, akcja dla kensaiow... brakuje tylko krewetek dla kensaiow. jak ja to kurna zmieszcze niby...

a follower do mojego liona autoinclude z miejsca, po prostu pyszny jest
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #47 dnia: 2010-08-10, 23:17 »
Bonus na Gencon Party.

Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #48 dnia: 2010-08-10, 23:25 »
do cranowego favora wejdzie na pewno.
I can swim.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2010-08-11, 00:09 »
Watpie zeby sie zmiescilo...

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #50 dnia: 2010-08-11, 00:16 »
jeszcze kilka karciochów:
Fertile Plains
2g

Farm

After this card enters play: Choose Zero to two bowed gold-producing holdings. While this card remains in play, each of those holdings produces one additional gold when it bows to produce gold.

The Art of Ninjutsu
0gc
Kata Ninja
Limited: Put this card into play in your home. Discard any other Kata cards you control. While this card remains in play, your Ninja Personalities and Followers have Cavalry, and during Cavalry Maneuvers, their units may only be assigned to Battlefields with enemy units.
4fv

Night Watchers
3f 0c
0 4gc -
Ninja
Reaction: AFter another player's Battle action targets your Ninja Personality, if this card is in your hand: Attach it to the Personality. If he is no longer a legal target for the action, the action's cost are ignored and its effects do not happen.
"Be as the night, ever hidden, ever silent"

Sudden Rebuke
0gc
Political
Battle: Bow your performing Courtier at any location: Reduce a target enemy Personality's Foce to 0. If he is dishonorable, bow his controller's Stronghold.
1fv

Essence of Death
0gc
Ninja
Battle: Choose your performing Ninja Personality: Give a target enemy Personality -4F. If his Force is now 0, give your Ninja a Force bonus equal to the Personality's base Force.
2fv

The Law's Strength
0gc
Political
Battle: Choose your performing Courtier or Magistrate: Move a target Personality home. If the movement fails, destroy them
3fv

Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2010-08-11, 00:20 »
Fertile Plains można potestować... ciekawie jest to użyć na rich coffers'y lub belle  ;)

Szulc

• Phoenix Clan
  • blank Personality
  • *
  • ashes to ashes, dust to dust...
« Odpowiedź #52 dnia: 2010-08-11, 00:32 »
Scorpy dostały drugiego 'previusa'...

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2010-08-11, 00:37 »

The Art of Ninjutsu
0gc
Kata Ninja
Limited: Put this card into play in your home. Discard any other Kata cards you control. While this card remains in play, your Ninja Personalities and Followers have Cavalry, and during Cavalry Maneuvers, their units may only be assigned to Battlefields with enemy units.
4fv

Night Watchers
3f 0c
0 4gc -
Ninja
Reaction: AFter another player's Battle action targets your Ninja Personality, if this card is in your hand: Attach it to the Personality. If he is no longer a legal target for the action, the action's cost are ignored and its effects do not happen.
"Be as the night, ever hidden, ever silent"

Ostry dopal do ninj. Naprawde suto.

The Law's Strength
0gc
Political
Battle: Choose your performing Courtier or Magistrate: Move a target Personality home. If the movement fails, destroy them
3fv

Faje bo nawet ze zbowowanego i mozna siebie odsylac.

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #54 dnia: 2010-08-11, 00:59 »
holding jest fajny. taki winter solstice dla dwoch holdingow na zawsze.
I can swim.

Szulc

• Phoenix Clan
  • blank Personality
  • *
  • ashes to ashes, dust to dust...
« Odpowiedź #55 dnia: 2010-08-11, 01:04 »
holding jest fajny. taki winter solstice dla dwoch holdingow na zawsze.

Ale sam nic nie produkuje.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #56 dnia: 2010-08-11, 01:14 »
Jest do comba z tym holdingiem z dupy co robi 4g za bownicie holdingu :d
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2010-08-11, 09:10 »
kata IMO dziwna. fajnie ze mozna lapac kawalerie...ale szkoda ze prawie nic nie daje w ataku.
"to przydziel sie do obrony w piechocie...ja jade na kuniach"
"a dziekuje,nie przydzielam"
"eee?"

sudden rebuke jest naprawde mocne. zerowanie i zabranie 3-5kasy(z potencjalnym zabraniem jakiejs akcji) za target courtiera wydaje sie dobrym dealem
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2010-08-11, 09:38 »
kata IMO dziwna. fajnie ze mozna lapac kawalerie...ale szkoda ze prawie nic nie daje w ataku.
"to przydziel sie do obrony w piechocie...ja jade na kuniach"
"a dziekuje,nie przydzielam"
"eee?"
A moze inaczej: pocisne cie dwoma ninjami w jedna. Bronisz sie? Nie to zjade jak tak to pojade reszta ziutkow.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2010-08-11, 10:01 »
The Law's Strength
0gc
Political
3fv

czy to zabija z cowed by wisdom i blanketed forest?