Autor Wątek: Paneki's Disgrace  (Przeczytany 28123 razy)

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
Odp: Paneki's Disgrace
« Odpowiedź #80 dnia: 2010-12-15, 17:13 »
Hough! Zaraz sie doczekamy opowiadania o laseczce ktora nie moze opowiedziec o swoim problemie mezczyznie swojego zycia bo ten jest juz z inna tansza i bardziej dostepna...

DemonKM

• blank Personality
« Odpowiedź #81 dnia: 2010-12-15, 17:54 »
Dostawa będzie 20 grudnia. Jest opóźnienie ponieważ jest grudzień, wiadomo ilość wysyłek jest kilka razy większa niż normalnie. Ja nie jestem tutaj przedstawicielem firmy bard tylko fanem a pytanie dotycząca współpracy z dystrybutorem jak pisałem mają osobny temat w innym miejscu i jest od tego człowiek.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 2010-12-15, 17:57 »
Zanim rozpętacie krucjatę przeciwko Bard-owi, pasowało by się dowiedzieć kto tak naprawdę dał ciała. Traktowanie ciepłym moczem odbiorców we wschodniej Europie amerykańcom zdarza się dość często i nie wykluczone, że to nie jest wina Barda. Nie mam zamiaru nikogo bronić, ale mamy tu słowo jednej firmy przeciwko słowu drugiej.

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #83 dnia: 2010-12-15, 19:20 »
Traktowanie ciepłym moczem odbiorców we wschodniej Europie amerykańcom zdarza się dość często i nie wykluczone, że to nie jest wina Barda.

Ale dystrybutor jest chyba od tego zeby dbac o takie sprawy... a tu dosc ze amerykanie nas olewaja to bard tez ma nas w czterech literach.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 2010-12-15, 19:28 »
Zanim rozpętacie krucjatę przeciwko Bard-owi, pasowało by się dowiedzieć kto tak naprawdę dał ciała. Traktowanie ciepłym moczem odbiorców we wschodniej Europie amerykańcom zdarza się dość często i nie wykluczone, że to nie jest wina Barda. Nie mam zamiaru nikogo bronić, ale mamy tu słowo jednej firmy przeciwko słowu drugiej.

ale mimo to wypadaloby informowac/odpowiadac na zapytania klientow.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 2010-12-15, 19:45 »
No i wyjdę na adwokata diabła. Z tego co widziałem, parę razy został podany email na który można kierować pytania.

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 2010-12-15, 22:23 »
Z emaliami do barda skończyłem po tym, jak nikt nie był łaskaw na nie odpowiadać. A potem brzydko posądzono mnie o to, że ich nie wysyłałem (zjadałem, czy co?) Np. Rafał Żygadło nie był łaskaw odpowiedzieć na podanego maila (nie dziwi mnie to, to nie pierwszy mail który olał).

Nikt do tej pory także nie był łaskaw odpowiedzieć Humowi (z wrocławskiego Barda) na pytania, które za jego pośrednictwem zadałem - a to ktoś na urlopie był, a jak wrócił to pracował tylko do jakiejśtam godziny i zapomniał odpowiedzieć, etc. Albo Hum mnie wałuje, albo firma, ale biorąc pod uwagę, że kilka razy byłem nausznym świadkiem w jaki sposób 'centrala' zbywa jego naprawdę proste pytania, to mam raczej wrażenie, że to firma.

DemonKM - co do wątku przedstawiciela którym się nie jest... Cytując tylko kilka wiadomości z 15 dotychczas napisanych przez ciebie :

Witam!

Wszystko jak w temacie. Do 2 grudnia display nowego dodatku można zakupić 80zł taniej czyli za 450zł - klik

Boostery do 2 grudnia -> 9.90 - klik

Pozdrawiam
Łukasz Pach

Witam!

Chłopaki, chciałbym ogarnąć kilka faktów.
Bard jest przedstawicielem AEG.
Rafał Zygadło jest człowiekiem odpowiedzialnym za grę zorganizowaną, zawsze można się z nim kontaktować.
Zarówno Łukasz Łasocha - manager formy Bard
Adam Maciejasz jego zastępca
oraz Ja - Łukasz Pach kierownik sprzedaży internetowej Bard.pl
jesteśmy graczami L5R.
Uwierzcie mi, że nam tak samo jak wam zależy na tym aby towar przychodził na czas, promówki były wtedy kiedy powinny być a turnieje przyciągały nowych graczy.
Chcemy abyście byli zadowoleni z nas jako wyłącznego dystrybutora AEG. Zapewniam was, że zależy nam na was i nikt nikogo nie olewa a z naszej strony robimy wszystko aby spełnić wasze oczekiwania.
Oczywiście rozumiem, że gdy coś się opóźnia jesteście z tego powodu rozczarowani.
My też jesteśmy, ponieważ czekamy na to samo co i wy. Jak napisałem również jesteśmy graczami i wasze interesy są zarówno naszymi interesami, bo też tymi kartami chcemy grać.
Gram na Shadowlandach i jak tylko karta pojawi się w Polsce to muszę ja zdobyć :)

Proszę was tylko o odrobinę wiary, gdy coś nie wychodzi. N prawdę nie wynika to z naszej złej woli czy braku zainteresowania polskim środowiskiem L5R.
Jesteśmy tylko ludźmi i niestety nie na wszystko mamy wpływ.

Manager dzwoni dzisiaj do USA w tej sprawie.

Dostawa będzie 20 grudnia. Jest opóźnienie ponieważ jest grudzień, wiadomo ilość wysyłek jest kilka razy większa niż normalnie. Ja nie jestem tutaj przedstawicielem firmy bard tylko fanem a pytanie dotycząca współpracy z dystrybutorem jak pisałem mają osobny temat w innym miejscu i jest od tego człowiek.

... nie odnoszę wrażenia, że 'nie jestem tutaj przedstawicielem'. Wręcz przeciwnie.

« Ostatnia zmiana: 2010-12-15, 22:39 by Seppun Admin »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #87 dnia: 2010-12-16, 10:37 »
boshe co ty się tak spinasz? będzie jak będzie widać nie pracujesz w handlu i nie wiesz jakie opóźnienia są w tym okresie. 
Walec

DemonKM

• blank Personality
« Odpowiedź #88 dnia: 2010-12-16, 11:37 »
Bo nie jestem, jest nim Rafał, ja odpowiadam za sklep internetowy. Jestem graczem i też na tę kartę czekam. Jak coś wiedziałem to wam pisałem, po prostu jako kolegom którzy razem ze mną dzielą tę samą pasję,  którzy chcą wiedzieć co się dzieje. Nie wiem do kogo pisałeś, ja napisałem do Ciebie jasno przedstaw sprawę porozmawiajamy, jeśli jest coś co mozemy poprawić ok zrobimy to. Odpowiedziałeś:
 "Sorry, ale po napisaniu N maili, na które nie otrzymałem ŻADNEJ odpowiedzi, nie mam zamiaru po raz kolejny przez to przechodzić. Nie mam też zamiaru po raz Nty opisywać całej sprawy, ileż można. Jak wam zależy na kontakcie - to proszę to załatwić we własnym zakresie. "

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #89 dnia: 2010-12-16, 11:39 »
boshe co ty się tak spinasz? będzie jak będzie widać nie pracujesz w handlu i nie wiesz jakie opóźnienia są w tym okresie. 

Jasne, tylko że tu chodzi bardziej o to, że sytuacja jest skutkiem tego, że ktoś coś spi...lił wcześniej bo ja, Ty i inni powinni mieć tą kartę u siebie ponad miesiąc temu (jak np. mieli Niemcy).
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #90 dnia: 2010-12-16, 11:46 »
no ok powinniśmy miec i co z tego i tek 90% osób jeje grac nie bedzie to doczego jej potrzebują do napawania sięjeje zajebistością?
Walec

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #91 dnia: 2010-12-16, 11:51 »
no ok powinniśmy miec i co z tego i tek 90% osób jeje grac nie bedzie to doczego jej potrzebują do napawania sięjeje zajebistością?

Żeby ją chociażby sprzedać/wymienić póki się da. A tutaj z każdym dniem ta karta traci na wartości tak po prostu.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 2010-12-16, 17:03 »
Masz rację, Walec, telefony, maile i łącza internetowe są tak zapchane, że od tygodni nie daje się przekazać żadnej informacji, co się dzieje z przesyłką która miała być rozsyłana w październiku, a do części adresatów dotarła przed 1 grudnia.

Zaraz, zaraz...

Dla tumanów : chcę, aby mi ktoś wyjaśnił co się dzieje z Panekim, skąd takie opóźnienie w dostawie i która firma okłamuje swoich klientów. Chętnie też dowiem się, co z darmowymi boosterami, ten temat jest jakoś starannie omijany w tym wątku. DemonKM - JESTEŚ przedstawicielem Barda, sam się ustawiłeś w takiej pozycji (przejrzyj swoje posty, dokładniejsze wyjaśnienia w PM). I nadal nikt z firmy się ze mną nie próbował skontaktować, pomimo KOLEJNEGO maila, więc jak rozumiem macie to w dupie.

DemonKM

• blank Personality
« Odpowiedź #93 dnia: 2010-12-16, 17:52 »
Jakiego kolejnego maila i do kogo?

Rafał Zygadło

• blank Personality
« Odpowiedź #94 dnia: 2010-12-16, 18:29 »
Witam, podałem w tym temacie mój adres mailowy, lecz od tamtego czasu nie napłyną do mnie ANI JEDEN MAIL ani PW od Ciebie, ani od nikogo innego, w tej sprawie. Przepraszam cię, ale nie jestem w stanie śledzić każdego forum na bieżąco i szukać czy ktoś ma do mnie jakąś sprawę. Po to podaję maila.

Obecne info jakie posiadam podaje przybliżoną datę otrzymania przez nas przesyłki z AEG na przyszły poniedziałek.

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 2010-12-16, 19:06 »
Ciekawe, znowu mail do Rafała Żygadło nie dotarł. I to strasznie nie mieć czasu na czytanie forum tak barzo, że można się odpowiedzieć na zarzut o brak odpowiedzi, a nie można od razu odpowiedzieć na resztę pytań zawartych w tym samym wątku, ba, w tym samym poście.

Nadal sprawa nie została wyjaśniona, plączecie się w zeznaniach, jedna wersja to 15 (wcześniejsze posty), druga wersja to 20, trzecia wersja to to, że 20 to data przybliżona; nikt też nie zawraca sobie głowy wyjaśnieniem, dlaczego klienci zostali potraktowani w taki sposób. Czas mija, jabbas się ucieszy jak zostanie jedynym sklepem na forum, on gra fair.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 2010-12-16, 22:25 »

Nie zdajesz sobie sprawy, jak chętnie położyłbym na nim swoje brudne, śmierdzącę koniem dłonie.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Matsu Nimuro

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • T.L.O.W.
« Odpowiedź #97 dnia: 2010-12-17, 03:16 »
chciałem wtrącić swoich kilka groszy do dyskusji na temat tego jak bard traktuje swoich klientów jeszcze będąc do tego oficjalnym dystrybutorem L5R na Polskę...śmiech na sali... oczywiście wszystko piszę z perspektywy swojej osoby więc pewnie nie każdy zgodzi się co do mojej opini, mam wykupioną subskrypcje roczną IH, od Celestiala do EaW włącznie z każdego kolejnego dodatku( poza PotD) kupowałem przynajmniej boxa, nawet nie chcę przeliczać ile to pln-ów ale mniejsza w to... teraz moje ale w stosunku do BARDA JAKO OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA L5R NA POLSKĘ

- nie posiadam IG3 why? ponieważ bard wysłał do bydzi jakąś śmieszną ilość i niestety nie wszyscy z Heraldowców otrzymali IG3 [ jeszcze odnośnie gifta bo mi się przypomniało(jakbym przeinaczył jakieś fakty proszę mnie poprawić) z tego co pamiętam w niektórych miastach bard dawał IG3 za udział w turnieju gdzie było normalnie wpisowe, chwila zastanowienia... trzeba było zapłacić za coś co powinno się dostać za darmo? bez komentarza... wyprzedzając post panów z barda, zwalających winę na AEG-a, że pewnie to oni przywalili, albo, że za  mało IG3 do polski trafiło, no to ku*wa ja mam tego pilnować czy oficjalny dystrybutor...

- jak większość graczy w Polsce(jak nie wszyscy) nie posiadam jeszcze Paneki's Disgrace( o patrz w zasadzie to temat o nim, a już myślałem, że skargi i zażalenia na barda, wybaczcie sarkazm ale ewidentnie takie właśnie wrażenie odnoszę) o PD zbytnio więcej nie będe się rozpisywał, oprócz tego, że mam nadzieję iż otrzymam go w przyszłym roku, może nawet w styczniu(sarkazm)? w każdym razie póki nie przyjdą do Polski będzie można jeszcze podyskutować na ten temat

-
Chętnie też dowiem się, co z darmowymi boosterami, ten temat jest jakoś starannie omijany w tym wątku.
nie wiem jak inni użytkownicy forum, ale ja
odnoszę takie samo wrażenie, dlaczego nikt z barda nawet nie raczył wyjaśnienia jakiegoś napisać, wogóle otrzymamy te darmowe boostery? jak tak to kiedy? a jak nie to dlaczego?

Wogóle to jestem ciekaw jak wy się z tym AEG dogadujecie skoro jest taka rozpierducha. Zresztą co mnie to obchodzi, to jest wasze zadanie, żeby tak się dogdać aby wszystko grało, a narazie to nic nie gra z waszej strony. Dlatego też niech DemonKM powstrzyma się od tekstów:

Uwierzcie mi, że nam tak samo jak wam zależy na tym aby towar przychodził na czas, promówki były wtedy kiedy powinny być a turnieje przyciągały nowych graczy.
Chcemy abyście byli zadowoleni z nas jako wyłącznego dystrybutora AEG. Zapewniam was, że zależy nam na was i nikt nikogo nie olewa a z naszej strony robimy wszystko aby spełnić wasze oczekiwania.

bo to już jest robienie z ludzi idiotów a tego nikt nie lubi bo to jest po pierwsze nie wporządku a po drugie to brak szacunku dla klientów, a w dzisiejszym biznesie powinno się nie tylko szanować ale wręcz dbać o swoich klientów, chyba, że panowie z Barda mają inne zdanie na ten temat...

jeszcze ostatni sarkazm na koniec... ktoś z graczy czuje, że Bard o nas dba?

« Ostatnia zmiana: 2010-12-17, 03:27 by Matsu Nimuro »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #98 dnia: 2010-12-17, 07:38 »

jeszcze ostatni sarkazm na koniec... ktoś z graczy czuje, że Bard o nas dba?

TAK
mam dodatkowy rabat za to że jestem IA
mamy regularne turnieje na których całkiem sporo busterów jest
mogę kupować boxy po preferencyjnych warunkach

od Celestiala do EaW włącznie z każdego kolejnego dodatku( poza PotD) kupowałem przynajmniej boxa,
a gdzie je kupowałeś?
co do IG3 na początku były problemy ale się wszystko ugładziło bez wrzasku plucia jadem
ludzie dajcie sobie spokój (może nerwosol sobie kupcie) nie ma ci innem zmartwień? jest pre zajmijcie się czymś konstruktywnym bywali gorsi dystrybutorzy pozatym każdy wie jak się zajebiście z AEG współpracuje dajcie im czas

Walec

Matsu Nimuro

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • T.L.O.W.
« Odpowiedź #99 dnia: 2010-12-17, 15:20 »
TAK
mam dodatkowy rabat za to że jestem IA
mamy regularne turnieje na których całkiem sporo busterów jest
mogę kupować boxy po preferencyjnych warunkach

dobrze, że chociaż Ty jesteś zadowolony Walec, bo ja nie... i nie odczuwam zbytnio tych dodatkowych rabatów i preferencyjnych warunków kupowania, chyba, że jesteś jakimś wyjątkiem, albo hurtem bierzesz od Barda, a co do regularnych turniejów...
też mamy regularne turnieje na które przychodzi całkiem sporo osób, ale liczba boosterów zależy od ilości graczy i kwoty wpisowego, mam przez to rozumieć, że dostajecie na turnieje support w postaci boosterów? tak więc jeżeli chodzi o te regularne turnieje to nie uważam, żeby była to zasługa barda w Bydgoszczy jest to zasługa środowiska graczy

a gdzie je kupowałeś?
co do IG3 na początku były problemy ale się wszystko ugładziło bez wrzasku plucia jadem
ludzie dajcie sobie spokój (może nerwosol sobie kupcie) nie ma ci innem zmartwień? jest pre zajmijcie się czymś konstruktywnym bywali gorsi dystrybutorzy pozatym każdy wie jak się zajebiście z AEG współpracuje dajcie im czas

Walec gdybym nie brał boxów od Barda nie wypowiadałbym się w tym temacie to raz. Dwa co do IG3 to się "ugładzi" jak wszyscy je otrzymają a na razie to kolejna wtopa Barda.