Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: Matsu Nimuro w 2010-12-17, 03:16jeszcze ostatni sarkazm na koniec... ktoś z graczy czuje, że Bard o nas dba? TAKmam dodatkowy rabat za to że jestem IAmamy regularne turnieje na których całkiem sporo busterów jestmogę kupować boxy po preferencyjnych warunkach(...)
jeszcze ostatni sarkazm na koniec... ktoś z graczy czuje, że Bard o nas dba?
nie posiadam IG3 why? ponieważ bard wysłał do bydzi jakąś śmieszną ilość i niestety nie wszyscy z Heraldowców otrzymali IG3 [ jeszcze odnośnie gifta bo mi się przypomniało(jakbym przeinaczył jakieś fakty proszę mnie poprawić) z tego co pamiętam w niektórych miastach bard dawał IG3 za udział w turnieju gdzie było normalnie wpisowe, chwila zastanowienia... trzeba było zapłacić za coś co powinno się dostać za darmo? bez komentarza... wyprzedzając post panów z barda, zwalających winę na AEG-a, że pewnie to oni przywalili, albo, że za mało IG3 do polski trafiło, no to ku*wa ja mam tego pilnować czy oficjalny dystrybutor...
A nie np. tego, że deadline na zamówienie towaru jet 2 XII, a prawie 2 tygodnie po tej dacie pojawia się pierwsza wypowiedź, w której podany jest orientacyjny termin, czy tego, że przez N tygodni (N>4) wszyscy starannie unikają odpowiedzi na proste pytanie 'co z promką'. Wiem, że z AEG ciężko się czasem dogadać, nieraz psioczyłem na customer service AEG
Cytujnie posiadam IG3 why? ponieważ (...)AEG przysłał nam IG3 w zapakowanych boxach zaadresowanych do konkretnych stronghold storów, oraz pewną ilość "zapasową" dla nowych sklepów. Wszystkie IG3 zostały wtedy rozdzielone. (...)
nie posiadam IG3 why? ponieważ (...)
Co do zarzutu, że sklepy nic nie wiedzą... Sklep stacjonarny nie jest klubem, którego głównym zajęciem jest organizacja turniejów. Jeżeli przychodzą materiały na promocję/turniej/darmowe boostery, to wtedy sklep otrzymuje informację : zróbcie taki a taki turniej/taką a taką promocję.
Uwierzcie mi, nie każdy pracownik gra w legendę i interesuje się tym na bieżąco. Mają własne sprawy/zajęcia. Inna sprawa jest taka, że nawet ja dostałem info o tych darmowych boosterach w dniu w którym miały być rozdawane. Czasami AEG szybciej wrzuca info na swoją stronę niż informuje dystrybutorów.
Rozważam już w tym momencie wysyłanie codziennie maila do AEG "Czy macie jakąś nową promocję"?
Piszecie, że sklepy stacjonarne nie mają dla was informacji. Sklepy stacjonarne Barda są dosłownie tym: Sklepami. To biuro w Krakowie (nawet nie sklep Bard Kraków) zajmuje się sprawami dystrybucji.
Jeżeli chcecie jakieś informacje, po to jest mój mail: rafalzygadlo@bard.pl (Rafał Zygadło, nie żygadło...) Jeżeli będę znał problem (problemem może też być pytanie) mogę starać się go rozwiązać. Wysyłanie maili do Ł.Łasochy (bo z tego co widzę do niego poszedł pierwszy mail, i podejrzewam że kolejne też, skoro gdzieś były wysłane, a do mnie nie doszły) nie jest dobrym pomysłem, bo on ma inne rzeczy na głowie, jest głównym managerem tej firmy.
Odkąd jesteśmy dystrybutorem, AEG przyjął politykę, że wszystko wysyłają do nas, a my potem mamy to wysłać do subskrybentów Imperial Assembly. Wszystko by było fajnie, gdyby wysyłali to na czas.
"Firma która ustami swojego pracownika poucza...". Łukasz Pach jest graczem, graczem tak jak wy, też czeka na Panekiego i darmowy booster. Ma prawo irytować się waszymi wypowiedziami tak samo jak wy macie prawo irytować się obecną sytuacją.
CytujA nie np. tego, że deadline na zamówienie towaru jet 2 XII, a prawie 2 tygodnie po tej dacie pojawia się pierwsza wypowiedź, w której podany jest orientacyjny termin, czy tego, że przez N tygodni (N>4) wszyscy starannie unikają odpowiedzi na proste pytanie 'co z promką'. Wiem, że z AEG ciężko się czasem dogadać, nieraz psioczyłem na customer service AEG Z tego co się orientuję 2 XII był deadlinem składanie preorderów na boxy za niższą cenę. Wtedy musieliśmy złożyć zamówienie, nie znaczy to, że wtedy dostaniemy datę kiedy to u nas będzie (nie wspominając opóźnień takich jak przebywanie na cle).
Wszystko byłoby fajnie, gdyby a) ludzie nie musieli się sami domyślać, że taki Herald poszedł jednak do Barda (jak zwykle - zero informacji na ten temat, aż ktoś nie poszedł do Krakowa, nie spytał i nie napisał na forum). A także b) gdyby to faktycznie było rozsyłane przez Barda dalej. Ja świecę oczami przed np. gaijinem, który oficjalnie jest w Strongholdzie wrocławskim, ale rezyduje w Warszawie. Kopertę dla niego musiałem odebrać sam i na własny koszt do Warszawy wysłać. A potem się jeszcze okazało, że poczta nawaliła i Herald zniknął.
Panowie (i panie)Nie do końca rozumiem skąd pomysł by żądać czegokolwiek o Barda.to co ma miejsce można było załatwić w dość prosty sposób, który wyeliminował by przyszłe problemy.Firmą w której dokonałem zakupu gazetki "Imperial Assembly" jest Alderac.Firmą która zaoferowała rozesłanie karty promocyjnej dla wszystkich prenumeratorów jest Alderac.Firmą której płatności z użyciem kart płatniczych (obstawiam że wszyscy gracze w kraju dokonali zakupu płacąc kartą kredytową) stały się zagrożone w momencie kiedy karta typu "Paneki's Disgrace" nie dotarła w rozsądnym czasie (maksymalny okres w jakim docierają przesyłki z użyciem USPS jest znany) jest też Alderac.Obstawiam że przy zgłoszeniu reklamacji do wystawcy kart kredytowych przez 100 osób z Polski temat został by załatwiony ekspresowo (zapewne przez wysłanie kart za pomocą najszybszej drogi ... możliwe że bardzo drogiej) by na czas przedświąteczny Alderac mógł przyjmować płatności.A jeśli opóźnienie leży faktycznie po stronie firmy "trzeciej" to Alderac na pewno znalazł by sposób by taka sytuacja nie powtórzyła się.Nic tak nie boli firmy jak zablokowanie kasy. Więc jeśli firma "trzecia" czuje się odpowiedzialna za to co miało miejsce na pewno otrzymamy z jej strony przeprosiny (Alderac na pewno udostępni adresy mailowe powiązane z prenumeratą dla tak szczytnego celu jak przesłanie życzeń i przeprosin), jeśli nie i wina leży po stronie Alderac'a trzeba będzie przy najbliższej okazji zgłosić reklamację transakcji.
wyslalem mail'a to Rafała z pytaniem kiedy bedzie Paneki ale narazie cisza.Niesmialo zapytałem tez o Free Booster Day - zobaczymy.
Towar przyszedł, Alderac wysłał go za późno. Rafał ani wczoraj ani dzisiaj nie pracował, wiec dlatego nie odpisał na maile firmowe. Jak magazyn rozdzieli dzisiaj rzeczy na sklepy i przekaże towar, Rafał jutro napisze co i jak.