Autor Wątek: Najwieksze epic faile w historii polskiego L5R  (Przeczytany 939 razy)

Klepek

• temptation Personality
Najwieksze epic faile w historii polskiego L5R
« dnia: 2011-01-28, 00:02 »
Jak w temacie konkurs na największy epic fail ever;)

Poniżej moje propozycje. Zacznę od siebie, żeby nie było.

1. Miejsce akcji - Szczecin Winner's Choice 2009.
Dramatis personae - Klepek against Vasquez.
Druga gra top 4.
Klepek - Tsudoken z jakimś grubym followerem, na ręce retribution i pare innych shitów. Naprzeciwko jakiś krab (nie pamietam chyba kuon). Jest lipa nie ma sneaka, nie ma co zrobic z crabem, wiec Tsudoken bierze favor - moze cos przyjdzie, na co Vasquez wesolo zagrywa Enough Talk! Efekt kupa smiechu wokolo, a mina Klepka bezcenna;)

2.Ta historia na trwale wpisała sie w slogan krakowskiej sceny;)
Miejsce akcji - Kotei Wroclaw (chyba 2009 albo 2008)
Dramatis personae - Ertai against Klusek
Ktoras gra w topie
Ertai - Turong obladowany atachmentami jakas gruba pala i inne widly, Klusek w czarnej d.... Klusek zagrywa district governor  na co Ertai odpowiada : seppuku.
Oto text disctirct governora :
"Limited: Bow one of your target Courtier or Magistrate Personalities: Target a Personality. The target's controller may dishonor the Personality. If he chooses not to, he loses 1 Honor, you gain 1 Honor and your Personality straightens."
Turong juz byl zdyshonorwany , wiec Ertai zamiast stracic 1 honoru, to zsepukowal Turonga i zmniejszyl strate do 1;)
Dlatego przez SE przyjelo sie ze district governor jest najlepsza meta na Turonga.

3.Miejsce akcji - Kotei Wroclaw (chyba 2009 albo 2008)
Dramatis personae : Klusek against Raven
Final koteia
Klusek pierwszy wystawia Parowe (Panekiego - ktory imo. byl najwazniejszy w tym match-upie, choc byly inne glosy:P). U Ravena Parowa na dynastii, ale Raven nie ma jak zabic Parowy Kluska, bo Klusek ma odtapowany seat of power(przekierowywal akcje).
Wymieniaja sie honor lossem, gruba rzezba, w decydujacej turze bowuje seat of power zeby wstawic KLUCZOWA Geisha House;)
Raven zagrywa Hireda, czy jakis inny kill i zabija Parowe Kluska, wstawia swojego, gg:P

4. Miejsce akcji - Kotei Szczecin 2009
Dramatis personae : Klepek against Breaker
Przed grami w topie Klepek gra casualowa gre z Breakerem, ktory zagrywa mu sake. Klepek shiny shiny byly ratling zabiera sake z soba.
Zaczynaja sie topy. Breaker siada do swojej drugiej gry w topie, a w tymczasie Klepek zasiada do gry w dwuglowym oniachu, otwiera decka, a tu niespodzianka -  Sake w decku...Akcja idzie do sedziego, Breaker gra niepelnym deckiem- 39 kart, przeliczenie decku... Zgadza sie... Moral : zawsze licz karty i uwazaj na shiny shiny;)

Jak narazie tyle mi sie przypomnialo, jak macie jakies inne dobre historie dawajcie;)
« Ostatnia zmiana: 2011-01-28, 00:06 by Klepek »

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Najwieksze epic faile w historii polskiego L5R
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-01-28, 02:30 »
to ja jeszcze dodam do mojej historii cytat z mareckiego po grach: "a to dlatego Ci to sake w ogole nie dochodzilo... " :D

ja moge dodac zabawna historie z top16 gdzie gralem z santosem (fenol na honorze), gdzie poczatek kazdej z gier wygladal tak samo: on zaczyna 2 holdingi, ja postac za 4 z honorem i holding, jego druga herbata (unfortunate incident) i tak 3 gry z rzedu :p
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-01-28, 08:21 »
w grach z mantisem regularnie w 2-3 turze widze juz gidayu.

Praga 2010
gra z Mareckim. jak wjezdzal mial >40honoru, zjezdzal mi ostatnia prowincje...i w bitwie wystawial 5 krążek.
jak narazie to najwieksze molestowanie jakie przezylem w historii moich przygod w tej karciance.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-01-28, 10:47 »
nie byles pierwszy, ni ostatni :PP

dobra przyznam sie -

pewnego razu dostalem wpierdol od monkow pinkola.
tj 3cia tura i brak ataku (wtf-fajnie, fajnie->nic mu nie przyszlo gra do przodu)
a t4 dostalem claimingiem
(:

aj noł, fany :D

pnp
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-01-28, 13:01 »
Ja sobie przypominam cos o pojedynku Kuona z Shiba Tokeno (Jaca vs marecky, t4 gnom champion).
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

tysonek22

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-01-28, 13:43 »
historia kolegi z b-b , gra lwem , atak , sneak i po chwili zastanowienia pas , albo czekaj , przytaktyczę się , znowu chwila zastanowienia i tekst "o kur.. nie mam taktyków"

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-01-28, 13:46 »
Nie widziałem tego co prawda na własne oczy, ale mieliśmy w Bydgoszczy gracza, który raczej nie słynął z tempa gry. Najgorszym momentem w każdej partii było zawsze "Odpalam Walking The Way.... .... ..... hmm ..... ... (10 minut).... ... "

Za którymś razem dorzucił do pieca i wyjął... kolejne Walking The Way.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-01-28, 14:00 »
Hehe najlepsze co pamiętam to wezwanie na prowke z obrońcami Chena z RtG gdy na ręce miałem poza RtG 7 politycznych akcji... epic fail po całości ;)
Shoju na prezydenta! :)

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-01-28, 15:15 »
Kotei Poland 2009

Gra z Rafciem...

Mam -10 honoru z 2-3 typki dyshonorowane w tym Chena
exp z armorem(zdolność move home opposing personality, rehonor chen i zdejmuje petalty -2,-1)

Rafciu na 1 prowincji już ma 7 kart na ręce skręcona bomba dyshonorowa.
wystawia do obrony jedynie 3 gości.

1 akcja Rafcia stay Your blade... draw 3 kart i uśmiech na Twarzy
ja Pass (chciałem tylko rehonorować Chena)
2 akcja Rafcia stay Your blade kolejne 3 karty uśmiech total banan,
pewno zjedzie mnie na -40 honoru tyle kart na ręce.
Ja tak patrzę... hm... 1 typ-chen odsyła do domu dostaje +2 za rehonor
i o dziwo starcza na prowkę(jakby nie stanął-miałbym za mało siły)
i GG ;D

Mina Rafcia-bezcenna ;D
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-01-28, 17:57 »
Novex na Koteju 2009 przypomniał sobie po przegranej grze, że Settlinga zagrywa się także bez prezencji.

Reidlos po trwającej dłuższy czas wymianie ciosów w trakcie bitwy w końcu kiwnął sobie Chagatrona na Kuonie, żeby dojechać i wdeptać w ziemię Shigetoshiego. No to Shigetoshi wypruł sobie flaki i udusił nimi Kuona... DO tej pory Reidlos reaguje alergicznie na słowo "Shigetoshi".

Nie w grze turniejowej : gościu grający Shadsami ma 1 prowincję. Radośnie wystawia z niej Akumę.

Praga 2010
gra z Mareckim. jak wjezdzal mial >40honoru, zjezdzal mi ostatnia prowincje...i w bitwie wystawial 5 krążek.
jak narazie to najwieksze molestowanie jakie przezylem w historii moich przygod w tej karciance.

Marecki tak ma. Na bodajże pierwszym Szczecinie byłem świadkiem gry Mareckiego z kimś (nie pomnę z kim), który miał już tylko jedną prowincję. Przeciwnik, nie Marecki. Przechodzący obok Buraq raczył zjebać Mareckiego "Co ty robisz, masz 40 honoru, 4 ringi w stole, po grzyba mu jeszcze jedziesz w prowkę?" Marecki "A bo nie mogę się zdecydować"...

popkorn

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-01-28, 18:35 »
pamietam ma ktorym z kotei jak gralem dekiem na ninjutsu i trafiłem na przeciwnika tez na ninjach ze tak zamotalismy sie z reakcjami na face down ninjach ( obaj mielimy duzo postaci na stole) ze potem gralismy po prostu zliczajac czysty force zeby bylo szybciej  :D
url=[/url]

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-01-28, 20:52 »
ja w Lyonie zjezdzalem kolesiowi prowincje Kazukim, ktory mial na sobie dwie zbroje :)

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-01-28, 21:15 »
Ja na Koteiu we Wrocku tapnąłem Gracjanowi nietapowalnego Czagatrona. Dodam, że mieliśmy po 1 prowincji i 1 personalce, ja sie broniłem :)

A sytuacja, o której pisze Kempy nie była normalna. Bielsko, top4 Gnom championship, gra z Mareckim o finał. Kuon wyzywa tokena (2C!!!) na duel. Ja w focus pulu 2x bambusy (2 z 3 dwójek focusa w deku) a Marecki 3x Weight the cost. Moja mina - bezcenna a token dostaje traita Kuon Slayer :D
Squeek

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-01-29, 02:24 »
mój fail na ostatnim winners choice w szczecinie:

sneak, final w tego monka => on ma 7 Force z traita => Fail. Poker Face :|