Autor Wątek: [FL] Ikoma Tsukasa  (Przeczytany 1988 razy)

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
[FL] Ikoma Tsukasa
« dnia: 2011-05-18, 21:45 »
Ikoma Tsukasa

Lion Clan - Samurai -Scout
0/7/2

Battle: Target a card in a unit; the card must have no attachments unnles you control a terrain: Bow or straighten the card.

dual bugged
source: http://www.l5r.com/images/L5R-WoH-Rulebook-lores.pdf (page 27)

W instrukcji WoH na ostaniej stronie jest karta nowego lewka będacego twarzą themu pt. skauci na terenach
Oby tylko te tereny naprawdę coś robiły...

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [FL] Ikoma Tsukasa
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-05-18, 23:24 »
i ze ten typ ma byc analogiczny do np tego scouta crabowego?
bo jak narazie to wyglada podobnie jak porownanie commandera lwa i mantisa - slabo by nie rzec zalosnie.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-05-18, 23:30 »
Jaj nie urywa, ale myślę że mocne lwy wyjdą jutro na pre - ten jest takim commonem z FL :P

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-05-18, 23:39 »
Jaj nie urywa, ale myślę że mocne lwy wyjdą jutro na pre - ten jest takim commonem z FL :P

z drugiej strony- w DaK mielismy najlepsze postacie
bardziej- skoro mam miec scoutow to niech chociaz nie beda wykastrowana wersja craba.  teraz AEG zafundowalo mi commanderow; fajnie, super...potem zagralem z mantisem i deck zostal blyskawicznie rozebrany na czesci pierwsze.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-05-19, 00:01 »
Ale taktyków i paragonów nam nie zabiorą - zwłaszcza ci drudzy zdają się być pretendentem do głownego waya w EE

Ale nie przesądzajmy - dobrze wiadomo, że bez specjalnego domku way jest martwy - dlatego commanderzy w lwie byli martwi

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-05-19, 00:21 »
Fajny. Niezłe staty, zero wymagań i zawsze może coś tam wyprostować, jako szeregowy scout w nowym wayu powinien się sprawdzić.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-05-19, 08:18 »
Fajny. Niezłe staty, zero wymagań i zawsze może coś tam wyprostować, jako szeregowy scout w nowym wayu powinien się sprawdzić.

szeregowy scout nie powinien byc o 4 drozszy od domku. w tej samej cenie jest crab ktory strzela za 4 (w 95% przypadkow omijajac followera), a Crab ma 4 golda na domku.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-05-19, 08:37 »
akurat przy 7 koszcie w militarce to czy masz 3 czy 4 na domku nie robi prawie zadnej różnicy

a tak by the way moze lion nie bedzie miał 3 golda w EE bo narazie żadna postać na to nie wskasuje ( chyba w ostatnim dodatku nie bylo ani jednej 6 golda

pozatym ten gośc lionowy mi się podoba
jak crab stanie na gościa z 5 f powie pas a ty powiesz bow
bow to bardzo nie doceniana akcja
ta postac wydaje mi się bardzo wszechstronna daje naprawdę dużo mozliwości
Walec

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-05-19, 10:13 »
Zgadzam się z Walcem, bow wcale nie jet złą battle akcją, a możliwość prostowania swoich otwiera furtke do akcji wymagających bowa ze strony fata bez nadmiernego kombinowania. Gość jest spoko.

Rise above.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-05-19, 10:17 »
do tego pierwszego posta mogliście dodać info o Force/Chi... bo musiałem ściągać całe zasady, tylko po to by zobaczyć jakie ma staty.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )