Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Teraz nie mogą poweru obniżyć, bo karty grają również w tej edycji, skończyło by się to tym, że karty z nowych dodatków w ogóle by do decków nie wchodziły.
Tak, nowe Celestiale są dla mnie przykładem kart, które nie są przegięte i które obniżają power. Są narzędziami do budowy talii, przydatnymi, UNIWERSALNYMI (a nie pod jeden klan!) - i nie są tak popierniczone jak np. celestiale z PotD.
nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale Raven po Twoich wypowiedziach chociażby można odnieść wrażenie, że jak coś nie jest "typowo" do stricte dyshonoru to znaczy, że na dobrą sprawę mogło by to nie wychodzić do Skorpa.
Shosuro Aroru to bardzo mocny ninjas... przede wszystkim koleś który po tym jak dopakujesz go followerkami i zobaczy duelek to się nie poskłada od razu, pomijam już fakt, że przyjmie na siebie duelek od kogoś innego. Reakcja jest BARDZO mocna i prawdę powiedziawszy nie wiem jak jednak taki doświadoczny gracz jak Ty, może ją nazywać tylko "przeszkadzajką". Strzał to tylko dodatkowy smaczek, ale mimo wszystko to potencjalny kill.
Bayushi Higaonna, koleś bez rewelacji, ale nie oszukujmy się nie jest zły. Do decków na magistrach będzie wchodził.
Co do istnienia/nie istnienia skorpa to śmiem twierdzić, że skorp był grywalny dużo wcześniej (właśnie dzięki ninja), ale większość ludzi grająca tym klanem po prostu ma podobne jak Ty zdanie na ten temat i nawet nie myśleli, żeby nawet coś składać. Boom zaczął się jak jakiś koleś wygrał ninjami i wtedy zaczęła się fala ninja...
2. nie mam ochoty prowadzić z Tobą dalej tej dyskusji
[...]
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
troche pitolenie na ten RA5ja tam strzelam za 4 i zwykle wchodzi. jak strzelam z postaci a przeciwnik neguje reka- ok. to karta do przodu. a ze potem odda-> life. teraz z zabijaniem bywa roznie: steel on steel z taka regularnoscia nadziewal sie na Muscle ze go wywalilem; sa bambusy, sa przekierowania; ale mimo to battle-kill jest w cenie.magister-fakt, 3C jest klopotliwe. z drugiej strony- magistrer prawie na pewno bedzie wsparty holdingiem (bo to opcjonalne 3 kasy)- to juz 4+. lew-skrobie honor po 1-2. jakby scorp drapal po 1-2 z akcji bitewnych (postacie) tez by mu nie zaszkodzilo. pasywny dyshonor to cos czego wolalbym juz wiecej nie ogladac.