Autor Wątek: Wyszukiwarka kart  (Przeczytany 4791 razy)

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: Wyszukiwarka kart
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-07-11, 15:35 »
Dużo grafik nie działa, a przynajmniej mi, np. R'ki z CE. Ogółem rozwija się ta wyszukiwarka zacnie, choć mógłbyś jeszcze jakąś nudę estetyki dołożyć. Np. Napisać "Uncommon" zamiast "u", no i klany wszystkie napisać z wielkich liter.

Edit: Do tego jeszcze ważne by było aby jak karta się wyświetla, to aby ona została "w ramach okna..", chodzi mi o to że tych kart co są zawsze na dole strony nie da się już oglądać.
« Ostatnia zmiana: 2011-07-11, 15:37 by Epik »

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-07-11, 17:07 »
Wreszcie jakies uwagi... Dzieki Epik, wszystko o czym wspomnailes poprawione. Prosze o dalsze uwagi i wasze sugestie. Stworzmy cos dla graczy nie sklepu etc.

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-07-11, 17:24 »
Mam nadzieję że się nie naprzykrzam:
1) Takie rzeczy jak strategie/edycje też z dużych liter. :P
2) Jakaś mała instrukcja jak szukać np. postaci która ma 2 keywordy naraz by się przydała.
3) Z tym wyświetlaniem się kart to tak trochę średniawo niestety jest, moim zdaniem  dobrze by było zastosować takie coś jak jest na Playccg.com, tak jak się kiedyś otwierały na pre na l5r.com lub tak jak na facebooku się zdjęcia przegląda.., aby kart się otworzyły.
 ; )

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-07-11, 22:21 »
1,2 dorobie. Co do 3 punktu to jesli chodzi o Playccg.com jest cholernie nieczytelne i na obrtazek trzeba cliknac. Mysle ze duzo lepsze jest mouse over. Wszystkie wlasciwosci karty bede wyswietlal ale torche w innym miejscu i jeszcze nie wiem w jaki sposob.
klikniecie na link bedzie albo przenosilo do strony showcard albo do forum jeszcze nie wiem co bedzie lepsze. Z lewej striony jkazdej karty beda male ikonki: F => link do topicu na forum, lub zakladajacy temat na forum jesli takowy jeszcze nie istnieje.
C => Showcard, bedzie pokazywal obrazek karty i wszyskie dane wraz z ocena i krotkim komentarzem userow. Byc moze dodam jeszcze W => dodaj karte do twojej wish list i H => dodaj karte do listy tych ktorych chesz sie pozbyc. To juz taki podklad pod portal wymian miedzy graczami, D=> Showdecks gdzie karta wystepuje
Chyba lapiecie o co michodzi mniej wiecej.
I naprawde piszcie jak najwiecejto m byc aplikacja dla was

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-07-13, 15:55 »

http://imageshack.us/photo/my-images/812/wyszukiwarka.jpg/

Mi wyskoczył błąd w skrypcie. W wyszukiwarce zaznaczyłem tylko legality Emperor.
Druga uwaga karty wychodzą poza ramkę oraz gdy karta jest blisko krawędzi strony/ekranu wyjeżdża poza pole widzenia.

Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #25 dnia: 2011-07-13, 17:23 »
Poprawilem ten blad. Zastanawiam sie czy nie ograniczyc ilosc kart pasujacych do kryterium wyszukiwania. Przy ilosci 1000 kart IE potrzebuje kolo 3 minut a FF zglasza time-out. Mysle ze ograniczenie do 400 byloby ok i pozwalalo wyswietlic cala duza edycje np. CE.
A propo obrazku kart, wiem o problemie i postaram sie go rozwiazac...

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2011-07-16, 17:03 »
Wyszukiwarka po artystach mogłaby się przydać bardzo kolekcjonerom, do tego... od teraz trzeba się logować aby używać wyszukiwarki .. ?

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #27 dnia: 2011-07-16, 20:13 »
Po artystach i dokladniejszych statsach bedzie zaawansowana wersja co do logowania to tylko bedzie ono obowiazkowe do oceny karty na razie to tylko testuje.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #28 dnia: 2011-07-19, 16:37 »
OK dodalem linki do forum klanowego skorpa dla wszystkich kart ktore byly tam dyskutowane. Teraz po kliknieciu na link zostaniecie przeniesieni do tematu w ktorym dana karta byla dyskutowana.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #29 dnia: 2011-07-20, 13:48 »
Dodalem szukanie boxow, aktywne jesli wybierzecie jako typ Personality. Oraz do typow kart dodalem cala dynasty i fate. Teraz mozecie latwo poszukac na przyklad kart dyshonorujacych ale pochadzacych z fate deck lub dynasty deck.

To do list:

1. Displaying cards information after clicking
2. Show the most frequent queries as clickable
3. Clicking in forum on cards will move us to search engine
4. Adding one line description with rating for this card, displaying last rated cards, high rating etc
5. Adding login checkin to diable search engine for not TSC members.
6. Add sort Desc checkbox
7. Add keywords to enable better result set.
8. Dodac krotki help jak szukac
9. Poprawic wyswietlanie sie kart.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #30 dnia: 2011-07-21, 01:08 »
Tak a propo moglibscie zalozyc watek o szukajce na L5R jak wiecie jestem tam zbanowany, mam wprawdzie drugie konto ale jak z niego zaloze bedzie podejrzane....

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #31 dnia: 2011-07-21, 11:27 »
Showcard ready. Obok listy kart mamy w tym momencie mala ikonke ktora pokazuje szczegoly karty. Wyswietlane sa tylko te kolumny ktore maja wartosci.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #32 dnia: 2011-07-21, 11:42 »
Przebudowalem BBcode na forum. Teraz jak najedziecie myszka na nazwe karty pojawi sie obrazek a po kliknieciu na link zostaniecie przeniesieni do wyszukiwarki kart z wybrana karta.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #33 dnia: 2011-07-25, 03:41 »
No i stalo sie dodalem keyword Honor loss jako pierwszy w liscie tagow. Mozecie wreszcie znalesc wszystkie karty ktore powoduja honor loss. Przypominam ze do typu dodalem dynasty i fate tak ze mozecie latwo rozdzielic dynasty based honor loss or fate based etc.... Nom teraz juz chyba nikt nie zaprzeczy ze nasz engine jest the best. W ciagu kilku dni bede dodawal nastepne keywordsy i dam 6 takich pol w szukajce takze bedziecie mogli wysyukac na przyklad: Courtiera akcja open political powodujaca dishonor honor loss i bow :P jak zwykle prosze o wszelkie uwagi i informacje o bledach... a poza tym indzoj !

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #34 dnia: 2011-07-25, 11:54 »
szkoda tylko ze wyszukiwanie bez tego taga nie działa

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #35 dnia: 2011-07-25, 13:55 »
dzieki za info poprawione. Jeszcze nie uzywajcie 2 tagow bo nie dopisalem kodu na ich obsluge...

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #36 dnia: 2011-07-25, 13:59 »
nie działa też "Boxable"

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #37 dnia: 2011-07-25, 14:23 »
boxable dziala tylko wtedy jak wybierzesz typ personality. Tutaj mam tez problem bo przyjalem hardcoded wartosc 4. chyba bedzie lepiej jednak dac ludziom do wyboru, lub sprawdzac zawartosc pola klan. Co o tym myslicie?

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2011-07-25, 15:16 »
Moim zdaniem jeśli na prawdę chcesz rozwijać tę wyszukiwarkę to powinieneś zrobić tak, że jeśli użytkownik wybiera dany typ karty to pojawiają się dodatkowe opcje filtrowania.

Na przykład dla typu personality:
* Force
* Chi
* HR
* itd...

Dla typu holding:
* Gold production
* Gold cost
* itp...

Robienie checkboxa "Boxable" jest tylko bajerem, który da takie same wyniki jak dobrze zdefiniowane przez usera zapytanie. Ja bym szedł na twoim miejscu w rozwijanie możliwości zapytań a nie tego typu ułatwienia. Gracze legendy to w większości ogarnięci ludzie ;)
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #39 dnia: 2011-07-25, 16:47 »
Ok dwa tagi juz dzialaja. Opcje filtrowania dam w zaawansowanym enginie. O wiele wazniejsze jest znalezienie karty pod wzgledem funkcjonalnosci niz dokladne filtrowanie. dodatkow mozesz sobie posortowac wyniki po tym co chcesz i szybko znajdziesz szukany przedzial. Boxable to tylko skrot do czesto uzywanej opcji. Generalnie uzywam ta wyszukiwarke dosc dlugo i nie brakowalo mi zadnej dodatkowej opcji so far. Dosc fajnie to dziala teraz wybierzcie dishonoring i honor loss i macie wszystkie karty ktore to daja. Najs. Nastepne keywordy are coming... Kwestia ile keywordow wystarczy do komfortowego korzystania z szukajki.
Nie zgodze sie z toba ze implementacja keywordow to ulatwianie. W sumie nie ma szukajki L5R ktora dala by ci wszystkie karty dishonorujace w obecnym formacie a to kluczowa informacja. U mnie jest to proste szukasz opcji dishonorujacych dynasty based dwa kliki i masz liste do wyboru. Wedlug mnie to nowa jakosc i zajebiscie przydaten dla gracza.