Autor Wątek: [SC] Scorpion  (Przeczytany 11313 razy)

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
Odp: [SC] Scorpion
« Odpowiedź #40 dnia: 2011-07-28, 15:59 »
juz zaciskam wydajac na hisoke is spolke odpowiednio 1, 1 i 2 golda, gdy inne klany niepolityczne z natury maja naturalny dostep do tanszych postaci to jest wedlug ciebie rownowaga?

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #41 dnia: 2011-07-28, 16:09 »
ja w fenolu gram scorpy odpowiednio za 8 i 7 golda i jakoś sobie radzę gdzie mam gorszy gold bo zaczynam muszę płacic za spele żeby móc dyshonorować
Walec

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #42 dnia: 2011-07-28, 16:32 »
juz zaciskam wydajac na hisoke is spolke odpowiednio 1, 1 i 2 golda, gdy inne klany niepolityczne z natury maja naturalny dostep do tanszych postaci to jest wedlug ciebie rownowaga?

Masz na mysli 'niepolitycznego' Zurawia czy moze boxy co nic nie robia i ida na smierc w taliach militarnych? Ja obecnie skladam Lwa gdzie mam jedna postac za 6 a reszta nie schodzi ponizej 7 (czyli odpowiednik 8 w klanach z 4 startowa zlota) i nie placze.

EDIT: I kolejna rzecz, ktorej nie bierzesz pod uwage: Taki Zuraw zapewne bedzie chcial kupowac swoje postacie z honorem, w przeciwienstwie do Skorpa, co automatycznie podnosi im efektywny koszt.
« Ostatnia zmiana: 2011-07-28, 16:38 by Manit0u »
Time is precious. Waste it wisely.

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #43 dnia: 2011-07-28, 16:45 »
w feniksie honor/dyshonor na inkwizycji w obu opcjach maksymalnie 1-2 box'y wystawiam typy z honorem i jeszcze podpinam spele. w opcji na dyshonor gram jeszcze postacie z po za klanu (skorpy i żurawie) które też podnoszą koszty. więc nie pierniczcie, że się nie da i że trzeba grać boksy.

ps. może nie jestem jakimś super graczem, ale jakoś sobie radzę. potrafię nawiązać walkę z graczami na wysokim poziomie a moje talie w lokalnym środowisku radzą sobie dosyć dobrze (z uwagi na obecność dyshonoru i kilku honorówek talie militarne są zazwyczaj zmetowane)

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #44 dnia: 2011-07-28, 22:59 »
[...]mam gorszy gold bo zaczynam[...]

walcze, weź się ogarnij z laski swojej. 2 złota w drugiej turze kontra dodatkowa tura: dodatkowa tura wins.

on topic: co wy się podniecacie? te karty są pod nową edycję, jak ją nam pokażą to się będziemy zastanawiać.

twierdza b. spoko;
magistraty: co z tego, że drodzy - jest holding co na magów daje 3, damy radę;
ninja: even if bowed brzmi jak nieźle, ta edycja będzie bołowała w cholerę (imho);
paragoni + courtierzy zaczynają wygdlądać spoko, tylko do nich nie ma (na razie) holdingu dającego 3
akcje wyglądają na przesadę drobną czas pokaże.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2011-07-29, 20:57 »
[...]mam gorszy gold bo zaczynam[...]

walcze, weź się ogarnij z laski swojej. 2 złota w drugiej turze kontra dodatkowa tura: dodatkowa tura wins.

on topic: co wy się podniecacie? te karty są pod nową edycję, jak ją nam pokażą to się będziemy zastanawiać.

twierdza b. spoko;
magistraty: co z tego, że drodzy - jest holding co na magów daje 3, damy radę;
ninja: even if bowed brzmi jak nieźle, ta edycja będzie bołowała w cholerę (imho);
paragoni + courtierzy zaczynają wygdlądać spoko, tylko do nich nie ma (na razie) holdingu dającego 3
akcje wyglądają na przesadę drobną czas pokaże.

walec nie pisal ze zaczynanie jest zle tylko o wystawianiu postaci statystycznie bez bambusa. tez nieco liznolem inkwizycji, postacie sa po 7-8 o supporcie pozaklanowym nie wspominajac. do tego masz w talii spelle (duzo stabilniejsza wersja)
holding dajacy 3 jest, to taka farma za 3 ;)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.