Autor Wątek: [SC] Remote Village  (Przeczytany 4659 razy)

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [SC] Remote Village
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-07-27, 22:07 »
I oto przybył zbawiciel lionów... a imię jego Remote Village.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-07-27, 23:01 »
ale to oznacza ze jednak nie bedzie 4g na domkach i trzeba bedzie grac tym. zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-07-27, 23:48 »
Co wy wszyscy z tym goldem na domkach? Jest jak jest i to się raczej nie zmieni, ostatnie edycje nie były zbyt rewolucyjne (poza tym to chory pomysł, żeby lion czy kuc miały 4 na domkach).
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-07-28, 09:06 »
Holding zapowiedziany już w Heraldzie. Ciekawe czy to Farm w praktyce coś da.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-07-28, 09:09 »
ewidentnie pod lewka, w sumie dobrze, przestaną jojczeć - a co do domków w EE, na lwie zostanie 3 ;)

Co ciekawe ostatnio wywalałem z deku jakieś holdingi robiące 3 złota bo stwierdziłem, że już za dużo tego mam a przydałyby się takie które coś robią jeszcze :D
Shoju na prezydenta! :)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-07-28, 09:12 »
Ciekawe czy to Farm w praktyce coś da.

Jedno slowo: Ashigaru.
Time is precious. Waste it wisely.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-07-28, 09:23 »
Ciekawe czy to Farm w praktyce coś da.

Jedno slowo: Ashigaru.

Może w openie. W CE na ten przykład nie było żadnego mechanizmu wspierającego keyword ashigaru. No może oprócz Daku no Oni. ^_-
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-07-28, 09:31 »
No jest Ashigaru Elite pod farmy, i bedzie w EE. Byc moze pojawia sie jeszcze jakies karty tego typu.

Mi sie to nawet podoba bo klimatyczne jest. Pompujesz ashigaru ze swoich farm a potem karzesz im sie mscic na przeciwniku :)

P. S.
Co mam zrobic, zeby zamiast Jezyk, uśmiech itp. widziec po prostu dwukropki i nawiasy? Szal mnie ogarnia...

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-07-28, 12:14 »
wreszcie! bo schemat golda zaczynal sie zmieniac w katastrofe.

Co wy wszyscy z tym goldem na domkach? Jest jak jest i to się raczej nie zmieni, ostatnie edycje nie były zbyt rewolucyjne (poza tym to chory pomysł, żeby lion czy kuc miały 4 na domkach).

jakby np zuraw dostawal postacie z proaktywna akcja za 8-9 tez bys jojczyl na hajsik z domku.
ostatnio lew dostawal postacie za 7 i z dobra akcja za 8. wystawianie ich staje sie problematyczne przy 3 kasy na domku (szczegolnie ze udupia to opcje wystawiania "bogatych" holdingow za 6) i braku holdingow produkujacych 3. teraz nisza sie zapelnia- z tym ze praktycznie z automatu mam juz 6 holdingow w dynastii

Co ciekawe ostatnio wywalałem z deku jakieś holdingi robiące 3 złota bo stwierdziłem, że już za dużo tego mam a przydałyby się takie które coś robią jeszcze :D
holdingami gry nie wygram, najpierw musze moc wystawiac jakos normalnie graglesow

Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-07-28, 12:34 »
jakby np zuraw dostawal postacie z proaktywna akcja za 8-9 tez bys jojczyl na hajsik z domku.
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=9138
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=7532
O tych postaciach mówisz? Nie jęczę na złoto - kupuje mi się tych gości bardzo wygodnie.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-07-28, 13:14 »
W chwili obecnej postacie za 7gc sa lepsze od tych za 6gc ze wzgledu na cene. Moze to zabrzmi glupio ale skladajac niektore decki przy wybieraniu postaci decyduje w duzej mierze, ktora postac jest drozsza(czytaj te za 6gc zadko wchodza chyba, ze sa super). Kiedys bylo tak, ze postac za powyzej 7 gc musiala byc super imba zeby weszla do decku, a teraz jest tak z postaciami za 6gc.
Wszystko oczywiscie wroci do normy w EE i typy za 7gc a tymbardziej 8 gc beda dla liona za drogie, wiec imo holding jak znalazl:)
Inna sprawa ze trzymanie holdingow za 3 gc jest troche niebezpieczne;p

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-07-28, 13:19 »
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=9138
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=7532
O tych postaciach mówisz? Nie jęczę na złoto - kupuje mi się tych gości bardzo wygodnie.
Stary grasz ambasada ktora zaczyna wiec nie o tym mowa.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-07-28, 13:22 »
postac za 8 to dla ciebie stronghold i dowolny holding lub tez 3 dowolne holdingi-chyba ze to ambasada gdzie problemy z hajsem sa marginalne.
lew ma glownie postacie za 7 /swarmowy lew dostal ostro w czolo w ramach mety i zadnego supportu od bardzo dawna; i dobrze :) /. Jak mi nie podejdzie barley/copper mine to wystawia sie koszmarnie.
na poczatku CE ceny postaci byly srednio o 1 tansze- bylo to ostro zgiete. potem "poprawiono system" podrazajac postacie ale nie wplywajac za bardzo na mechanike pieniezna-bo ulepszenia na holdinagach za 4 i 6 to dla lwa zadna rewelacja. przez co schemat golda w taliach lwa stawal sie coraz to gorszy. tylko herosi jeszcze sie jakos bronili poprzez sanzo.
i nie przecze- to raczej jest holding "pod jeden klan". choc znowu- dostajesz takie 2 na poczatku i dramat jak znalazl.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-07-28, 15:08 »
ja gram 3x dockside i nie narzekam na cene 3gc, to że tylko 2 dockside po muliganie  dojdą jest strasznie rzadkie, a zwłaszcza po drugi ale oczywiście ja gram naked swarmem  i dynastia przewija się bardzo szybko więc nie załuje sobie drugiej akcji BK w pierwszej turze. To samo tyczy se chłopaków z dużymi atachami gdzie praktycznie wychodzi jeden chłop na turę. Najbardziej ten cały schemat gc boli honorówki, czerpiąc z własnego doświadczenia.

Holding całkiem spoko.

Rise above.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-07-28, 15:27 »
Bedzie pasowal do mojego planowanego schematu na 9 farmach dla Lwa w EE :)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2011-07-28, 15:31 »

Weź mnie nie obrażaj.

A wracając do tematu.
Jak ja grałem herosami to posiadanie dwóch klanówek (co teraz się zdarza również magistrom i monkom) bardzo poprawiało golda, chociaż nadal trzeba było strasznie wydziwiać z kupowaniem jak barley nie podszedł. I myślę, że ta farma za bardzo by się nie przydała, co innego na paragonach, taktykach czy innych non-hero postaciach.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #17 dnia: 2011-07-28, 16:01 »
Masz jeszcze kawalerie i clan estaty;P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #18 dnia: 2011-07-28, 16:07 »
Weź mnie nie obrażaj.
Jezeli to stwierdzenie w jakis sposob Ci ubliza to przepraszam.
Skoro zamiesciles link do dwoch postaci Crane'a wyszedlem z zalozenia ze grasz najsilniejsza twierdza jaka ten klan posiada. Jezeli tak nie jest to faktycznie mozesz byc nie spelna rozumu za co tez chcialbym serdecznie przeprosic.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2011-07-28, 16:19 »
Nie jestem w stanie stwierdzić która twierdza kranów jest najlepsza - obie są wyczepiste, ale nigdy nie złożyłbym deck na takim śmieciu jak ambasada.

Racja zapomniałem o clan estatach.