Autor Wątek: Turniej: Winner's Choice Tournament - Bielsko-Biała  (Przeczytany 13562 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: Turniej: Winner's Choice Tournament - Bielsko-Biała
« Odpowiedź #40 dnia: 2011-08-22, 08:09 »
poszukalbym w FL  ;D
tam doszly naprawde syte karty pod dueling (choc z parti ktore ogladalem Hamstrung czynil cuda)
ciekawiej bylo w finale- gdzie szczescie w postaci kali ma niemal od poczatku pokarane bylo mega dennym podejsciem golda. za to dragon zalapal sie na 2 tury pod rzad bez postaci.
nie chce się tłumaczyć ale dostałem 3 x patroling 3x hamstrung ,2-3 duel of haiku, steel, sword for hire, abdjukacja, lub 2 już nie pamiętam:) marcin tęz bardzo mądrze grał i ciężko było coś robić (z z moim goldem to chyba do 4 turyciągnełem poza startowymi na pedlesze i spider cultystach bez żadnego foresta tzn. w 4 chyba kupiłem jeden:))
pozatym dek mnie przez cały turniej tak oszukiwał ( w grze z frotkiem zabiły mnie własne eventy w grze z arturem nie miałem holdingu w pierwszej turze itp) miełem chyab 2 dobre gry z santosem kalima w drugiej i 2x raido i z arturem w top 8 doszło dużo golda i nie straciłem szybko prowincji wiec jak wyplułem 5 oniaczy było już z górki
ogólnie dziękuję wszystkim za gry szkoda ze było tylko 26 osób
gdzie kraków gdzie północ polski

« Ostatnia zmiana: 2011-08-22, 09:18 by Walec »
Walec

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2011-08-22, 09:08 »
Dzięki za na prawdę przyjemny turniej. Mam nadzieję, że nie ostatni na którym będzie 25+ osób. Gratulacje dla Tsu - zwłaszcza nietypowego wyboru :)
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2011-08-22, 10:24 »
Walec-nie miales kasy wiec nie atakowales. dragon dobieral optymalna reke. potem wygladalo ze moze cos podzialasz-2 tury bez postaci a ty juz miales jakis przyzwoity hajsik i 2 OAS na lapie i opcje na KaliMe.
oszukONI deck cie oszukal? ;)
a co do frekwencji->nie za duza. sadze ze przyczyn bylo kilka. choc sadzilem ze ktos z krk lub wrocka jednak sie pojawi.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #43 dnia: 2011-08-22, 10:39 »
Walec-nie miales kasy wiec nie atakowales. dragon dobieral optymalna reke. potem wygladalo ze moze cos podzialasz-2 tury bez postaci a ty juz miales jakis przyzwoity hajsik i 2 OAS na lapie i opcje na KaliMe.
oszukONI deck cie oszukal? ;)
a co do frekwencji->nie za duza. sadze ze przyczyn bylo kilka. choc sadzilem ze ktos z krk lub wrocka jednak sie pojawi.
zgadza się że budował rękę ale w 3 turze dostałęm abdjukację z hamstrungiem a w 4 sword for hire a hamstrungiem a za duzo budowania reki wtedy marci jeszcze nie miał:P a OAS średnio działa na dragona
Walec

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2011-08-22, 10:59 »
Wakacyjny termin turnieju niesie ze sobą ryzyko nikłej frekwencji.

Tsu

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2011-08-22, 11:49 »
OAS średnio działa na dragona

imo to wlasnie ta karta jest najlepsza metą na lsc atm. przez caly turniej dostalem moze jednym eventem, ktorego zanegowalem ze strategi, na OAS nie ma specjalnie odpowiedzi, a co do tych Twoich 2 ktore zgrales to 1 zanegowal w sumie 6 honoru( po OAS zagralem jeszcze drugiego patrolinga i 2x duel of haiku zeby dark lord nage przyblowowac co i tak sie nie udalo:P) a drugim juz nie pamietam? 4 za odmowienie impromptu?

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 2011-08-22, 11:51 »
gratulacje dla Tsu. szkoad ze nie moglem wziac udzialu w tym wydarzeniu. wiadomo juz co Tsu wybral?

offtop mode on:
czy w tym roku planujecie Winnera w Szczecinie?

offtop mode off

aplikacja zlozona, plany poczynione, czy dostaniemy to nie wiem. pewnie niedlugo sie dowiem.

co do frekwencji to tylu ilu jest ludzi tyle pewnie jest przyczyn. ja jestem na urlopie do 28 wiec nijak mi ten termin nie pasowal. fajnie by bylo w przyszlosci zrobic kalendarz imprez L5R w Polsce i z pewnym wyprzedzeniem planowac i informowac o planach graczy.

ze swej strony powiem ze jesli WC bedzie w Szczecinie to tylko i wylacznie 15 pazdziernika.  

a co do turnieju to najwieksze gratulacje dla Tsu  naleza mu sie za to, ze udalo mu sie wycisnac cos jeszcze z tej starej ogranej ramoty jaka jest LSD.

UZT Banzai!!!

Pnp :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2011-08-22, 11:57 »

imo to wlasnie ta karta jest najlepsza metą na lsc atm. przez caly turniej dostalem moze jednym eventem, ktorego zanegowalem ze strategi, na OAS nie ma specjalnie odpowiedzi, a co do tych Twoich 2 ktore zgrales to 1 zanegowal w sumie 6 honoru( po OAS zagralem jeszcze drugiego patrolinga i 2x duel of haiku zeby dark lord nage przyblowowac co i tak sie nie udalo:P) a drugim juz nie pamietam? 4 za odmowienie impromptu?

udalo ci sie jeszcze wcisnac negowanie eventu? u mnie w ramach fanaberii pojawil sie impromptu weapon w 2 kopiach a i tak trzeba bylo przycinac i dopychac butem :(.
potestuje sobie wersje honorowa, jak zbiore karty to potestuje krecenie kolkiem w druga strone.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Tsu

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 2011-08-22, 12:06 »

udalo ci sie jeszcze wcisnac negowanie eventu?

nom 2x forging destiny

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #49 dnia: 2011-08-22, 12:32 »

tak ale marcinie jest gainy sa rozrzucone mocno pomiedzy różnymi faza mi to ciężko jakos przyblokować honorówkę ( duele i akcje limited duele i akcje open, domek end phase, w battle tych gainów tez troche może być 

pozatym partolinga już wtedy nie graleś bo zostawiłeś sobie 2 na ostatnią turę:)
Walec

Tsu

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2011-08-22, 12:45 »

tak ale marcinie jest gainy sa rozrzucone mocno pomiedzy różnymi faza mi to ciężko jakos przyblokować honorówkę ( duele i akcje limited duele i akcje open, domek end phase, w battle tych gainów tez troche może być 

pozatym partolinga już wtedy nie graleś bo zostawiłeś sobie 2 na ostatnią turę:)

a to wychodzi na to ze po OAS na patrolinga byly tylko 2 duel of haiku:) generalnie chodzilo mi o to ze jesli zagrasz OAS na jakis moj honor gain, to automatycznei blokujesz mi honor z potencjalnych kart w tej fazie przez co musze sie mocno zastanowic czy cokolwiek jeszcze robic w tej fazie czy po prostu spasowac przez co masz latwiejszy wjazd

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #51 dnia: 2011-08-22, 19:03 »
To nad czym bielska ekipa musi popracować to raportowanie. Podawanie oficjalnych pełnych wyników/wyborów to też część turnieju.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Tsu

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2011-08-22, 19:09 »
tu biore wine na siebie, poniewaz dopiero dzis podalem Romkowi swoj nr IA potrzebny do wyslania wynikow do AEG

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2011-08-22, 19:30 »
tu biore wine na siebie, poniewaz dopiero dzis podalem Romkowi swoj nr IA potrzebny do wyslania wynikow do AEG

a do czego jest potrzebny numer IA przy raportowaniu, tak z ciekawosci spytam?

Kaczor

• blank Personality
  • Spider Clan
« Odpowiedź #54 dnia: 2011-08-23, 13:03 »
Gnom's Championships - Winner's Choice Wyniki

Standingi przed top 8

1. Artur Szymała "Spider"             
2. Jacek Jachymowski "Crab"     
3. Marcin Karwowski "Dragon"     
4. Przemek "Walec" Kowalczyk "Unaligned"
5. Przemek "Kempy" Kowalczyk "Unaligned"
6. Łukasz Kowalczyk "Phoenix"
7. Adam Kowalczyk "Phoenix"
8. Jacek Jezioro "Spider"
9. Roman Sadownik "Scorpion"
10. Marcin Janoszek "Scorpion"
11. Mateusz Merski "Spider"
12. Łukasz Gałuszka :Crane"
13. Bartosz Knapik "Phoenix"
14. Bartłomiej Kozak "Unicorn"
15. Zalewski Mikołaj "Crane"
16. Tomasz Gala "Unicorn"
17. Michał Gabor "Scrab"
18. Mikołaj Bandoła "Scorpion"
19. Łukasz Gładysz "Lion"
20. Tomek Staszkiewicz "Spider"
21. Kazimierz Bik "Spider"
22. Przemek Jaromin "Unicorn"
23. Dawid Warmuz "Spider"
24. Michał Michałowski "Crab"
25. Jarek Borzler "Phoenix"
26. Maciek Dawidziuk "Phoenix"
27. Mateusz Gamoń "Crane"

Rozkład gier w Top8

Artur Szymała (win) vs Jacek Jezioro

Przemek "Walec" Kowalczyk (win" vs Przemek "Kempy" Kowalczyk

Marcin Karwowski (win) vs Łukasz Kowalczyk

Adam Kowalczyk (win) vs acek JAchymowski

Top 4

Artur Szymała vs Przemek "Walec" Kowalczyk (win)

Marcin Karwowski (win) vs Adam Kowalczyk

Finał

Przemek "Walec" Kowalczyk vs Mrcin Karwowski (win)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2011-08-23, 13:41 »
a bylo tak blisko zeby bylo 2 braci w finale:)

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 2011-08-23, 14:05 »
a bylo tak blisko zeby bylo 2 braci w finale:)

A było, było. Oszukał nas tylko Marcin trzema hamstrungami w 3 duelach w grze ze mną. W mojej 5 turze miał ponad 40 honoru :( .

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2011-08-23, 15:05 »
4 Kowalczyków w top 8, więcej was mama nie miała ?

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2011-08-23, 19:28 »
4 Kowalczyków w top 8, więcej was mama nie miała ?

sugerujesz ze w topach byla ustawka? ;)

Lego

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Phoenix Clan Shugenja
« Odpowiedź #59 dnia: 2011-08-23, 22:25 »
Tak się poustawiali, że w końcu żaden z Kowalczyków nie wygrał ; )

Świetny turniej był! Oby na następnym było nas jeszcze więcej : )
Internet is full. Go home.