Autor Wątek: [Bydgoszcz]02.10[Niedziela] Pegaz Turniej Release Second City  (Przeczytany 6797 razy)

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [Bydgoszcz]02.10[Niedziela] Pegaz Turniej Release Second City
« Odpowiedź #40 dnia: 2011-09-22, 14:44 »
Moment, moment.
A jakieś tam promeczki, bajereczki ?

Od siebie muszę zaś dodać, że mnie aż tak spóźnienie nie boli, bo na żaden turniej mnie życie nie goni.
Jest jednak faktem, że aktualna sytuacja jest fatalnie fatalna.

Ze swej strony dokładam w każdej korespondencji z AEG kilka ciepłych słów o dystrybutorze, ale mam wrażenie, że im to wisi.

@Hanson - kurcze, tyle czasu ? Zaczynam nie kupować tej historii. Przecież to nie pierwszy tego rodzaju transport. Czemu nagle UC robi większe problemy, niż zwykle ? Ścieżka powinna być już wydeptana.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2011-09-22, 14:53 »
@Hanson - kurcze, tyle czasu ? Zaczynam nie kupować tej historii. Przecież to nie pierwszy tego rodzaju transport. Czemu nagle UC robi większe problemy, niż zwykle ? Ścieżka powinna być już wydeptana.
Naczelnik zaczał grać w legendę i wybebesza boxy z najlepszych rarów :P

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2011-09-22, 15:15 »
@Chmielu - wszystko mozna kupic, dla rozchodzi sie o miejsce do grania i turnieje... gdyby nie to, juz dawno bym mial swojego box'a... a zgodzisz sie, ze turnieje robi Jabbas, a nie Bard (przynajmniej u nas)... ja po prostu jestem za poszukaniem alternatywnych zrodel dostawy - zyjemy w wolnym swiecie, wiec wszystko jest mozliwe

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #43 dnia: 2011-09-22, 15:29 »
Moment, moment.
A jakieś tam promeczki, bajereczki ?

Od siebie muszę zaś dodać, że mnie aż tak spóźnienie nie boli, bo na żaden turniej mnie życie nie goni.
Jest jednak faktem, że aktualna sytuacja jest fatalnie fatalna.

Ze swej strony dokładam w każdej korespondencji z AEG kilka ciepłych słów o dystrybutorze, ale mam wrażenie, że im to wisi.

wierzcie mi ze jak UC chce się do czegoś przypierniczyćto sa bardzo uparci i trudni do przekonania nie wiemy jak duzo przesyłka była czy nie potrzebowali jakiś dodatkowym dokumentów które np. Aeg nie dostarczył nie wiemy w czym byl problem.
Ja juz w tym roku miałem zabawy z nadgorliwym celnikiem cląc kontener Rodzynki w pracy ( prawie ze udowadnianie że kura to nie osioł ale czemu bo nie pisze ze kura to nie osioł itd) zwalnianie trwało prawie 2 tygodnie a postojowe cykało
Walec

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2011-09-22, 16:37 »
Nie wiem czy Bard dołożył wszelkich starań, ale zgodzę się z Walcem, że UC żyje własnym życiem, przy złym układzie planet (bo żadnego innego logicznego argumentu nie widzę) potrafią trzymać przesyłki bardzo długo. No i nie chce mi się wierzyć, że Bard dostał te karty wcześniej i trzyma je w tajemnicy przed nami żeby nam na złość zrobić. Całkiem prawdopodobne, że i AEG nie jest bez winy, zdarzały im się przecież pomyłki i obsuwy z wysyłaniem kart, ot chociażby do Bydzi support nie dotarł na MP-ki.

Klepcze informacja do Ciebie, boxy zamawiamy z Barda :P

N0RMAN

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2011-09-22, 23:14 »
IMHO wina lezy w 100% po stronie BARD'a - nawet jesli klopoty stwarza Urzad Celny to i tak mozna sie postarac i jakos procedury przyspieszyc ( u mnie w pracy jak paczka wychodzi do nas ze stanow to w dniu nadania w stanach kontaktuje sie z nami FEDEX ze za 2 dni spodziewaja sie paczki na cle i prosza o dostarczenie wszystkich dokumentow. Gora 3 dni po nadaniu paczka jest juz u nas ) a juz napewno lepiej by wygladalo gdyby ktos z Barda oficjalnie pofatygowal sie na forum i zlozyl wyjasnienia.
Niema co bojkotowac BARD'a - to jest dystrybutor - nie najlepszy ale jakis musi byc. Jezeli nam sie nie podoba to skladajmy skargi do AEG - niech pogrożą mu palcem ale AEG to typowo amerykanska firma ktora opiera sie na konkretnych mechanizmach i strukturach , jest dystrybutor, sa sklepy - innej drogi niema. I niema tez co ukrywac ze kupowanie boxow z pominieciem dystrybutora oslabia jego pozycje i checi do wspolpracy.
Z drugiej strony BARD jaki jest kazdy widzi - znam mnustwo innych przykladow na ich nielogicznosc, niekonsekwencje, i "ociężałość.... biznesową".
BARD daje ciala raz za razem ale przez wzglad na sklepy ktore daja nam miejsce do grania, organizuja turnieje i wciagaja mlodziez w to srodowisko - dajmy szanse BARD'owi sie poprawic.

Zdravim
N0RMAN