Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Domek dla dworzan wyglada baaardzo fajnie juz teraz, shugasowy nie do konca mnie przekonuje - z prostowaniem shugasow nie powinno byc problemu, moje watpliwosci budzi jedynie wyganianie przeciwnika z prowek (bo przeciez strzelac do nich nie bedziemy, aby nikt nie zginal), domek duelowy ciekawy - ciekawe czy przedrukuje duele open/limited i w tej chwili uwazam, ze moze fajnie dzialac przy wsparciu artystow, wyglada na bardzo eleastyczny w dzialaniu - honor, dyshonor, militarka - czas pokaze, jak bedzie chodzil
Co fajnego jest w scoutowym domku poza tym ze daje recona?
Sam fakt, że kilka osób próbuje usilnie wytłumaczyć, w jakich sytuacjach domek będzie fajny, wskazuje, raczej na jego słabość niż siłę. Jakbym grał błękitnymi scoutami, wolał bym domek, który fajny jest zawsze, a nie w przypadku kiedy przeciwnik ma tyle i tyle prowincji, a ja mam tyle i jeszcze odpowiednie postacie z odpowiednimi attachmentami, ale oczywiście mogę się mylić
Cytat: mirumo w 2011-10-13, 11:00Sam fakt, że kilka osób próbuje usilnie wytłumaczyć, w jakich sytuacjach domek będzie fajny, wskazuje, raczej na jego słabość niż siłę. Jakbym grał błękitnymi scoutami, wolał bym domek, który fajny jest zawsze, a nie w przypadku kiedy przeciwnik ma tyle i tyle prowincji, a ja mam tyle i jeszcze odpowiednie postacie z odpowiednimi attachmentami, ale oczywiście mogę się mylić Jak dla mnie ten domek po prostu wymaga myślenia. Nie jest to zdolność typu "bownij cośtam, wygraj grę" albo "kill kill kill". I już wolę coś takiego niż kolejny tam range attack. Cały czas patrze też na niego z perspektywy EE - w CE cranowi harcerze mieli być honorowym switchem, który nie działał aż płakać się chciało. ;-)