Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
I pozwala wymienić kartę z ręki na tą z puli. Generalnie polecam (jakoś zawsze dostaję Steel on Steel ).
ability to, four times per duel, focus from your hand or from the top of your deck
Zaloze sie tez, ze bedzie ostra dyskusja na temat tej karty na forum, bo wg EE rules:Cytat: rulesability to, four times per duel, focus from your hand or from the top of your deckZasady wspominaja o limicie 4 focusow z reki/gory fate, nie mowia nic o kartach na stole. Jak sie uprzec to mozesz sie klocic, ze moze ci to dac dodatkowy focus (w trakcie pojedynku zamiast focusowac z reki uzywam zapasowej broni, nie zrzucilem karty z reki ani gory talii wiec limit mam nienaruszony). To wszystko oczywiscie oprocz wytlumaczenia Walca. Wszystko rozbija sie i tak o powrot do oldschoola, kiedy to najlepszym sposobem na walke z talia na duele bylo wyprucie jej z kart, co zawsze gracza taka talia grajacego doprowadzalo do bialej goraczki.
The rules for the duelist keyword are also changing. Now a duelist will win ties against non-duelist personalities and, once per duel, before focus effects resolve, may discard one of their focused cards and focus a different card instead.
Portek nie zrywa. Denerwuje duelowe talie ale poza tym nie jest jakis zgiety.
Cytat: Manit0u w 2011-12-07, 12:31Portek nie zrywa. Denerwuje duelowe talie ale poza tym nie jest jakis zgiety.No i dodatkowo powoduje, że duelowe talie nie denerwują mnie, czyli w zasadzie win-win . Możliwe jednakże, że to moja zupełnie prywatna pojedynkowa obsesja, do podzielania której zresztą nikogo nie zachęcam.