Autor Wątek: [EE] L5R previews page  (Przeczytany 77631 razy)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: [EE] L5R previews page
« Odpowiedź #480 dnia: 2011-12-13, 01:43 »
impromptu dawalo za duzo honoru, to jest zbalansowane = za suabe.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #481 dnia: 2011-12-13, 02:15 »
Impromptu powinno po prostu zabierac 4 za odmowe i dawac 4 za wygrana. Wtedy byloby dobre.
Time is precious. Waste it wisely.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #482 dnia: 2011-12-13, 09:37 »
Impromptu powinno po prostu zabierac 4 za odmowe i dawac 4 za wygrana. Wtedy byloby dobre.

a loda jeszcze nie powinni robic?

impromtu w polaczeniu z zasadami duela bylo paskudne. odmowie-4 i prawdopodobny peacfull/itp.
przyjecie to strata chlopka i prawdopodobnie z 5-6(ambasada) honoru.
niestety teraz wyeliminowali FE i dali slabsze duele. w smoku deck na pojedynkach wyglada na srednia klase (i jako honor jest duzo, duzo wolniejszy od lwa), a justicar od pojedynkow ma wieeeelka wade- dziala tylko na samurajow. w dobie courtierow i shugasow czesto to samo ZUO.

ale wydaje mi sie ze potencjal w/w decku bedzie powoli rosl.
« Ostatnia zmiana: 2011-12-13, 09:43 by quas »
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #483 dnia: 2011-12-13, 10:22 »
Chodzilo mi o to, zeby za odmowe zabieral 4 honoru ale nie dyshonorowal. Bylo by fair moim zdaniem.
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #484 dnia: 2011-12-13, 10:43 »
w smoku deck na pojedynkach wyglada na srednia klase (i jako honor jest duzo, duzo wolniejszy od lwa), a justicar od pojedynkow ma wieeeelka wade- dziala tylko na samurajow. w dobie courtierow i shugasow czesto to samo ZUO.
jeszcze nie grałem przeciwko lionowi ale w czy on ma być szybszy? ph podobne ty masz postac strać 2 on wymienimy się po oczku ty masz z możliwy gain na domku on też ( chociaz dragonowy jest lepszy)
dragon ma lepszy gold i kurtierów i mozliwy lepszy dociąg
lion ma lepsze możliwości pojechania

moze mi ktoś przyblizyć na czym to lepiej wychodzi?

Walec

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #485 dnia: 2011-12-13, 12:27 »
http://www.l5r.com/images/ThePoweroftheWord.jpg

Kolejna zgięta karta do courtierów
Druga zdolność fajnie się combi z Scandalous Rumors - koleś wybiera dyshonor a potem z power of word i tak go odsyłasz :P

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #486 dnia: 2011-12-13, 12:29 »
Ostatnio gralem z Kluskiem on na dragonowych duelach ja na kitsu on skonczyl na 20 jak zrobilem 40. Jak gral shugasami dragonowymi to zblizyl sie do 30 po troche bardziej wyrownanej grze.
A teraz co ma Lion :
Laske co daje lionowi honor ,  Tobie obniza i robi kolosalna roznice.
Visitation - ktore robi kolejna roznice.
Lew zaczyna, wiec jest o ture do przodu.
Dostaje wiecej w dynastii, bo srednio 4 za chlopa i 1 z Kitsu Kagako, wiec czesto gesto dostaje 5 honoru w dynastii.
Do tego latwiej chodza remnanty ( bo pozniej latwo zabic sobie chlopa z remnantami i zagrac je jeszcze raz), wiec juz w samej fazie dynastii dostac mozesz 6.
Lion moze zaatakowac zeby zrobic honor. Jedzie shugasem z ancestorem, Twoja akcja targetujesz w jakikolwiek sposob shugasa/ancestora to ancestral protection, ginie ancestor w domu 1 honoru, a shugas z ancestorem jada do domu 2 honoru.
A jak jest jeszcze skipping i np desperate mediation na rece to kolejne 2 honoru.
A jak zabronisz i zagrasz wall of honor to i tak shugas zagra seeking the way i w najlepszym wypadku jestes na 0. Nie mowiac ze jak nie zabronisz to seeking i 2 dla liona.
Co jeszcze jak bedziesz chcial zdyshonorowac typa i zabic to sa unimpeachable i wspomniane protekcje.
Do tego lion w bitwie spokojnie robi od 4 do 10 honoru.
Domki dragonowe nie daja ZADNEGO honoru w starciu z lionem. Domek do shugasow nie daje nic bo lion i tak Cie atakuje i robi tak jak napisalem wyzej. Domek do duelistow nie daje nic bo lion sie po prostu bowuje.
« Ostatnia zmiana: 2011-12-13, 12:33 by Klepek »

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #487 dnia: 2011-12-13, 12:36 »
O fajna karciocha :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #488 dnia: 2011-12-13, 13:22 »
Laske co daje lionowi honor ,  Tobie obniza i robi kolosalna roznice.
a dragon ma postać która zbija honor o 2 a jak ci ta szugaskę dyshonoruje to już tylk oz bijasz i się rehonorujesz pozatym dragon może grać sword for hire
Visitation - ktore robi kolejna roznice.
tak jak retoryki w dragonie

Lew zaczyna, wiec jest o ture do przodu.
zgadza się ale dragon ma bambusy z dociągiem

Dostaje wiecej w dynastii, bo srednio 4 za chlopa i 1 z Kitsu Kagako, wiec czesto gesto dostaje 5 honoru w dynastii.
to samo jest z dragonem Kitsuki Horume plus postać
Do tego latwiej chodza remnanty ( bo pozniej latwo zabic sobie chlopa z remnantami i zagrac je jeszcze raz), wiec juz w samej fazie dynastii dostac mozesz 6.
remenaty chodza tak samo dobrze w obu dekach

Lion moze zaatakowac zeby zrobic honor. Jedzie shugasem z ancestorem, Twoja akcja targetujesz w jakikolwiek sposob shugasa/ancestora to ancestral protection, ginie ancestor w domu 1 honoru, a shugas z ancestorem jada do domu 2 honoru.
natomiast dragon gra na governorach albo chcesz jechać albo dajesz 2 honoru
A jak jest jeszcze skipping i np desperate mediation na rece to kolejne 2 honoru.
a le to tylko jak się ktoś broni
A jak zabronisz i zagrasz wall of honor to i tak shugas zagra seeking the way i w najlepszym wypadku jestes na 0. Nie mowiac ze jak nie zabronisz to seeking i 2 dla liona.
podstawa w dragonie jest niszczenie attachy wiec seekeing zedło bywaja w bitwach
Co jeszcze jak bedziesz chcial zdyshonorowac typa i zabic to sa unimpeachable i wspomniane protekcje.
Do tego lion w bitwie spokojnie robi od 4 do 10 honoru.
jeżeli ktoś stanie jak nie to już jest dużo gorzej
Domek do duelistow nie daje nic bo lion sie po prostu bowuje.
Kitsuki Horume daje 2 honoru co turę plus haiku plus chalange

nie wiem jak klusek grał ale ja tu widze praktycznie to samo zalezy jak komu siądzie
pozatym ja nie widze jak sobie lion poradzi z inkwizycją która jest przejebanie szybka 5 tura koniec to standard a jeszcze przeciwko honorówkom ma winds of dismisal
Walec

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #489 dnia: 2011-12-13, 13:33 »
hehe prawie współczuje klanom, które nie mają courtierów, prawie... :D
Shoju na prezydenta! :)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #490 dnia: 2011-12-13, 13:39 »
Co do inkwyzycji sie zgodze, bedzie CIEZko, ale cala reszta raczej nie.
Wiec laska co zbija 2 honoru, walec prosze Cie i kto sobie pozwoli na ta strate? Jesli w jakis sposob zdyshonorujesz mi shugasa w limitedzie to on sie po prostu potnie.
Retoryki sa imba nie przecze.
Remnanty chodza lepiej w lionie, bo latwiej sobie zabic ancestora niz Tobie typa.
Lol governorach? Walec z calym szacunkiem dla Ciebie ale Ty cos piles? bowuje typow jak sie patrzy do governorow, bownie sie kazdy bring more governor more, ja potrzebuje jednego typa do ataku nic wiecej, a mam ich tyle zwykle na stole ze smieje sie w twarz governorom, ja jade na Ciebie 0f shugasem i nikim innym.
Jak sie nie bronisz to lykasz 2 honoru, tak to masz zawsze szanse ze nie doszlo mi ancestral protection. Jak nie bronisz to robie co ture 2 honoru w ataku. I wystarczy mi zagrac raz seeking pamietaj ze seeking atachuje w bitwie, nigdy w openie. Ja robie warunki tez kolo 5-6 tury, wiec jeden atak wystarcza. Jak gralem z kluskiem zrobilem jeden atak i byl koniec gry. Wiecej mi nie trzeba zagrac raz moze 2 seekinga i jest koniec gry, bo albo jeden albo drugi gracz juz skonczyl. I co Ci da to niszczenie atachy jak ja go podlaczam w bitwie.
Horume tak daje rade.
Inkwizycji sie boje winds of dismisal moze byc srogie, ale dragonowe shugenje i duelisci jak narazie mnie nie przekonuja.
Jak dla mnie najgorzej bedzie z inkwizycja i scorpowymi paragonami. Bedzie sie pewnie wygrywac raz na 5 gier.Choc czas pokaze.
« Ostatnia zmiana: 2011-12-13, 13:47 by Klepek »

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #491 dnia: 2011-12-13, 13:46 »
Nie chcę brać udziału w tej dyskusji ale mała poprawka Kitsuki Horume nie jest uniqiem :P

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #492 dnia: 2011-12-13, 13:47 »
Tak juz to zmienilem;P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #493 dnia: 2011-12-13, 13:51 »
Inkwizycji sie boje winds of dismisal moze byc srogie.
Name, swiatynki, seppuku, Ancestral Protection i to ze zaczynasz mowi ze wygrales ten matchup w wiekszosci przypadkow.
Chyba ze jakies uber srogie podejscie dostanie a ty zadnego ancestora tylko gold flood i wystawisz wszystkie holdingi z decku.

BTW - Klusek wraca do gry?

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #494 dnia: 2011-12-13, 13:56 »
@Walec- fakt, courtierzy daja kopa...dzieki temu deck ma jakikolwiek potencjal. tyle ze focus wtedy leci na leb na szyje. wychodzilo mi tak 50% "4" i reszta "2/3".
domek shugasowy-zawsze moze trafic sie chlop co pojedzie ; domek duelowy daje honor tylko przy horume. w kazdym innym wypadku to bow.
potem jest juz podobnie->potencjalny honor z gov.courtow vs. shrine to hotei /uczciwie przyznam ze slanderer juz sie nie zmiescil-bo to tylko meta na inny  honor bo nie bardzo mi to dzialalo w starciach z militarkami/. retoryka vs.openowy gain.
fakt: sa partie kiedy dragon sobie radzi lepiej (ot chocby courtierzy craba/thunder mantis)

@Klepek: w bitwie spella podepniesz tylko jak jestes opposed. jak poleci 0F goly shugas to albo zaliczy bow z reakcji albo mgr sie usmiechnie i nawet oprowadzi po wszystkich prowincjach.

inkwizycja to inna para kaloszy.tutaj wszystkie honorowki maja rownie pod gorke.

co do karcioszki-> dla mnie to courtierzy dostali najlepsze zabawki na poczatku edycji.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #495 dnia: 2011-12-13, 14:03 »
No Panicz Kluskoslaw wraca, gra juz z nami w EE:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #496 dnia: 2011-12-13, 14:21 »

Name, swiatynki, seppuku, Ancestral Protection i to ze zaczynasz mowi ze wygrales ten matchup w wiekszosci przypadkow.
[/quote]
eee od kiedy to na kolata mozna się ciąć:) albo z niego odhonorować
pozatym uwielbiam dyshonorowac ansestorów fajnie wtedy działa ansestral protection
Walec

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #497 dnia: 2011-12-13, 14:25 »
Dyskusja ciekawa, nie powiem, ale tak btw to nie radzę ładować remnantów na Ancestora - postać stworzona wylatuje z gry przy destrukcji razem ze swoimi attachami... przynajmniej tak było do tej pory.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #498 dnia: 2011-12-13, 15:10 »
postać stworzona wylatuje z gry przy destrukcji razem ze swoimi attachami... przynajmniej tak było do tej pory

można prosić o jakiś link do zasad lub klaryfikacji tego? Z góry dzięki.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #499 dnia: 2011-12-13, 15:30 »
Też mi się to wydaje jakąś ekstrapolacją reguły, którą skądinąd znam, ale chyba nie tak to działa.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador