Chikan Gatsu forum
Aktualności:
Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Strona główna
Forum
Pomoc
TinyPortal
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
»
Forum
»
Chikan Gatsu
»
Trading Grounds
»
HEROES OF THE ROKUGAN
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Autor
Wątek: HEROES OF THE ROKUGAN (Przeczytany 1728 razy)
N0RMAN
Scorpion Clan
inexperienced Personality
HEROES OF THE ROKUGAN
«
dnia:
2011-12-02, 19:25 »
Siemanko
Aby uzbierac kaske na karty pozbywam sie innych swoich karcianek i jedna osoba z ktora sie wlasnie traduje zaoferowala mi ciekawego deala.
Moge dostac kompletny zestaw HEROES OF THE ROKUGAN - pudelko, segregator, opowiadania, certyfikat, koszulki, karty - wszystko w stanie idealnym kolekcjonerskim.
Pytanie ile to jest teraz warte i czy warto brac ? ( mam za to dac kolesiowi praktycznie polowe kolekcji Game OF Thrones CCG )
Z pierwszego pytania przechodze w drugie - czy ktos bylby zainteresowany odkupieniem tego ? Ja mialem za dluga przerwe w grze - 3 edycje bez L5R tak ze w kolekcjonowanie sie juz nie bawie - z checia sprzedam jesli dojdzie do wymiany a ta w duzej mierze zalezy od tego czy bedzie ktos zainteresowany ?
Zdravim
N0RMAN
Seppun Chikan
Imperial
experienced Personality
Odp: HEROES OF THE ROKUGAN
«
Odpowiedź #1 dnia:
2011-12-02, 23:27 »
HoR to właściwie 100% kolekcjonerskie. Nie podejmuję się wyceny... ale parę kart bym chętnie przygarnął... Może zrzuta
?
N0RMAN
Scorpion Clan
«
Odpowiedź #2 dnia:
2011-12-03, 00:37 »
Nieglupi pomysl - wart rozwazenia choc przypuszczam ze wiekszosc osob bedzie zainteresowana tymi samymi - co bardziej wartosciowymi kartami z seta
Ale prosze pisac kto jakimi kartami jest zainteresowany,
Seppun Chikan
Imperial
experienced Personality
«
Odpowiedź #3 dnia:
2011-12-03, 01:00 »
"Wartościowe"to względne słowo. Ja chętnie przygarnę Matsu Hitomi ... A co do reszty to nawet nie wiem co tam jeszcze było
AkodoJacek
Personality
«
Odpowiedź #4 dnia:
2011-12-03, 10:09 »
Sety kolekcjonerskie (Heroes of Rokugan, Thoousend Years of Darkness ... ) są limitowane bardziej niż dodatki / edycje
Jeśli kupować by zarobić wyprzedając na pojedyncze karty to tylko w wypadku gdy ma się klientów na cały set - pojedynczo te karty mają wartość porównywalną z setem
Co jakiś czas pojawiają się te sety do kupienia i w stanach zazwyczaj jest to cena wydania (około 100$) ewentualnie czasami wyższa ... jedyny problem to że pojawiają bardzo rzadko (Heroes of Rokugan jeśli dobrze pamiętam miało wydanie na poziomie 1000 egzemplarzy - i większość kolekcjonerów ma ten set więc na wolnym rynku krąży może z 50-100 egzemplarzy + większość sklepików ma w ofercie pojedyncze karty co wskazuje że 1/3 do 1/2 wszystkich setów mogła zostać rozkompletowana )
Jeśli masz zamiar wycenić set to na play ccg najdroższe karty mają ceny na poziomie 10$ (a to jeden z droższych sklepów a cały set kart w ich cenach za 150$ więc komplet to 100-200$ bo + album, certyfikat i pudełko)
Dodatkowo
Karty z tego seta są raczej kolekcjonerskie bo do grania w legacy to raczej niewiele z nich (nie mówię że żadna bo już wielokrotnie okazywało się że przy zbliżaniu się do 10tyś wzorów kart coś nabierało wartości dla decku) .
N0RMAN
Scorpion Clan
«
Odpowiedź #5 dnia:
2011-12-06, 12:59 »
No to sie jakos z gosciem dogadalem i HoR juz do mnie leci. Jak doleci to pewnie wiekszosc kart wzbogaci moja oferte singli jakby ktos byl zainteresowany. Wkrotce update.
Drukuj
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Chikan Gatsu forum
»
Forum
»
Chikan Gatsu
»