Autor Wątek: The Shadow's Embrace  (Przeczytany 88867 razy)

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: The Shadow's Embrace
« Odpowiedź #80 dnia: 2012-05-28, 19:01 »
Te same karty oglądamy, ale ja widzę nie tylko mocne karty(które pewnie byłyby normalnie erkami) ale też tarty takie sobie(np shieldman). Postacie są fajne, ale też przedstawiają różny power level i tyle. To nadal nie jest FL .(chyba , ze uważasz , ze taki blank dla scoutów to jest niszczyciel światów jakiś). Ponadto te karty są mocno pod konkretny klan(bo kto np jeszcze bardzo będzie potrzebował tego spella czy akcji dla courtierów?). nadal uważam , ze to są dobre karty, ale nie maja napisane autoincluded w każdym decku.

Naprawdę?
Postacie Cranowe z FL-a:
http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=515,#hashid=5385926b1a000145bb5a88c543e8ed95,#cardcount=0
http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=1679,#hashid=5385926b1a000145bb5a88c543e8ed95,#cardcount=1
http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=2082,#hashid=5385926b1a000145bb5a88c543e8ed95,#cardcount=2
http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=2142,#hashid=5385926b1a000145bb5a88c543e8ed95,#cardcount=3

A teraz oglądnij postacie z TSE (nie widzę sensu ich linkować jeszcze raz).

Jeśli preview oglądamy to samo, to może lepiej sprawdź swojego FL-a bo może przysłali ci jakąś wersje premium.

Fate trudniej ocenić, bo wbrew temu co piszesz, nie jest przypisany do konkretnego klanu, z kart, które pokazali dzisiaj będą inne klany korzystać i vice versa, część kart które pokażą w następnych preview prawdopodobnie i Crane użyje, ergo będzie można coś konkretnego powiedzieć jak pokażą cały fate. Podajesz przykład shieldmenów ja podam przykład Wind of the Moon.
« Ostatnia zmiana: 2012-05-28, 19:03 by mirumo »

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 2012-05-28, 20:11 »
Spell może w krejnie wejdzie na Kae Hammer.

a po kiego grzyba? ona sie ma favorkiem ratowac; poza tym to jest nadal honorowka courtierowa.
za to w cronich to zupelnie inna historia
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 2012-05-29, 00:32 »

that's my boy !

pnp
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #83 dnia: 2012-05-29, 22:07 »

a po kiego grzyba? ona sie ma favorkiem ratowac; poza tym to jest nadal honorowka courtierowa.
za to w cronich to zupelnie inna historia

Im więcej negacji tym lepiej, zresztą nie zawsze masz tokena i nie zawsze chcesz go spalić :)

Pnp Marecky Stajla ;)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 2012-05-30, 00:43 »
a masz w KO asahiny?
jak tam nie masz tokena to albo deck strajkuje albo pora pocwiczyc nad deckiem.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 2012-05-30, 01:19 »
a masz w KO asahiny?
A to nie jest ich domyślna twierdza?
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 2012-05-30, 09:14 »
a masz w KO asahiny?
A to nie jest ich domyślna twierdza?

dedykowana jest SA.fakt,sa szybkie ale bitewnie niesprawne. a po wyjsciu ON to runnery sa jeszcze bardziej zerojedynkowe.
moj skrot myslowy:
tylko sobie licze ze build z kwiaciarka kae i jej malym zwierzaczkiem to raczej bardziej pasuje do courtierow,czyli nadal honorowka.
a tam nie ma problemow z tokenami.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #87 dnia: 2012-05-30, 16:21 »
Thank you for your posts and feedback on the product.
As it has been pointed out on several occasions, releasing the set the way we chose to release it is not a decision we took lightly.

Expect a post and an announcement on the set in the coming days to address the requests for clarification that have been formulated.

Nicolas Bongiu
    L5R Brand Manager

tak btw... Brand Manager to jest główny boss teraz?
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 2012-05-30, 19:27 »
Czy ktoś wie ile dokładnie kart będzie zawierał ten set w full wersji tej za $200? Tutaj jest napisane "159 cards", a tutaj "The Strategy Set: it contains a playset of all the non Clan specific cards in the expansion (so 268 cards total!)". Czyli sam tylko strategy set będzie zawierał 268 kart + sety klanowe + promo. Po prostu staram się porównać to cenowo ze zwykłym dodatkiem.

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 2012-05-30, 19:37 »
159 to liczba różnych kart w dodatku - factory set będzie zawierał full set, czyli 3 kopie każdej karty non-unique i po 1 unique - razem będzie około 400 kart
płacz dla lionów (strategie po 4 sztuki) i dla innych ewentualności jeśli wyjdą dla nich choćby postacie (ronin, oni naga) - tu nie będzie już clan packów - bulisz 140$ albo nie masz

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: 2012-05-30, 20:52 »
No mi właśnie chodziło ile fizycznych sztuk kart będzie zawierał ten zestaw.

Najbardziej to mnie wnerwia, że wydymani będą sprzedawcy i nowi gracze. Tym pierwszym nie będzie się chciało supportować gry nie przynoszącej dochodów,a co za tym idzie b. zmaleje lub zaniknie przypływ nowych graczy (bo ci o grze dowiadują się głównie przez sklepy i różne eventy przez nich organizowane). Jak nie będzie z kim grać ani się wymieniać (tym dodatkiem to w ogóle nie bedzie sie jak wymieniać) to i reszta powoli sobie odpuści bo co to za frajda grać ciągle z tymi samymi (kilkoma) ludźmi. Podobna sytuacja miała miejsce kilka lat temu w Wa-wie.

Ciekawy jestem dlaczego taki sam fixetowy dodatek jak War of Honor mógł być sprzedawany przez sklepy, a TSE nie? Wg mnie jest to najlepszy dowód, że to po prostu zwykły, chamski skok na kasę. Te wszystkie tłumaczenia o storyline i powrocie do starego rozkładu wydawania dodatków są zwykłym PR-owym kitem dla uspokojenia sprzedawców i części graczy, którym taki model dystrybucji się nie podoba. Nie można było zrezygnować z ostatniego dodatku w typie co to by był za jakiś rok? Czy stała by się wielka tragedia gdyby w typie był o jeden dodatek mniej? Ewentualnie można było zrobić 4 następne dodatki o 25% większe i wszystko by się wyrównało. Przecież ten dodatek dla nas nie będzie kosztował $200. Przy tak dużej przesyłce koszt będzie pewnie ok $50 plus cło i VAT bo przecież AEG nie będzie się bawił w wysyłanie giftów czy deklarowanie niższej wartości przesyłki. Będziemy mieli szczęście jak koszt zamknie się w $350. Nie mówcie też, że mogę sobie wsiąść za $140 bo jak gram 2 klanami to samego, pojedynczego, dodatkowego clan pack'a nie dostanę bo AEG nie sprzedaje (o postaciach unaligned nawet nie wspominam). Tak, te $10 to tylko kiepski żart. Dlaczego? Bo to jest obliczone właśnie na sprzedaż full setów po $200. Reszta opcji jest tylko dla zamydlenia oczu. Dymanie klienta na całego. No rzesz w morde jeża...

Wiem, że większość tego co napisałem było już pewnie podnoszone wcześniej ale po prostu wkurza mnie, że chwilę po tym jak zdecydowałem się wrócić do L5R aeg zafundował mi takie śmierdzące jajko-niespodziankę. I nie pytajcie mnie czy napisałem to do AEG-a bo niestety moja znajomość angielskiego nie jest na takim poziomie.

Pozdrawiam..mimo, że w nieco kiepskim nastroju.

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 2012-05-30, 21:17 »
jest sposób na ukojenie nerwów - umówić się że walimy AEG-a w dupala i gramy na terenie Rzeczypospolitej proxami z tego dodatku aż do końca edycji

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #92 dnia: 2012-05-30, 22:15 »
Sluszna idea, popieram, ew na koteiach musza obowiazywac ladne proxy (nie do rozroznienia) zeby sie zagraniczni nie skumali:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 2012-05-31, 00:43 »
Sluszna idea, popieram, ew na koteiach musza obowiazywac ladne proxy (nie do rozroznienia) zeby sie zagraniczni nie skumali:P

powie sie ze kotei to polski oboz smierci i nikt nie przyjedzie
juz teraz o euro mowia ze mozna nie wrocic o wlasnych silach z polski i ukrainy :D

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 2012-05-31, 00:54 »
Odniosę się tylko do tego , że jak grasz 2 klanami to nie możesz dokupić clan packa. Cytując za stroną AEG:
if you play more than one Clan, it only costs you $10 to complement your Strategy set with another Clan.

To chyba tyle co chciałem powiedzieć.

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 2012-05-31, 01:14 »
Nicolas Bongiu just send me a message saying that you cannot bought any clans pack without paying for the strategy pack.

That means the cheapest option is 140 $, not 10$.
Tutaj.
Czyli żeby dokupić clan pack-i trzeba zacząć od strategy pack-a (z jednym clan pack-iem) i dorzucic $10 za dodatkowy. Jeśli jest możliwość to jeszcze $10 za wszystkie unaligned (shadowlandy też mnie interesują bo gram m.in. spiderem i forgotten temple). Wątpię jednak czy jest coś takiego jak Unaligned Clan Pack (jakkolwiek to brzmi) więc i tak wychodzi, że trzeba wydać $200 na całość. Jak by się nie odwrócił do du.a z tyłu.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 2012-05-31, 20:39 »
pomysł z proxami nie wydaje sie być najlepszy bo 1 kotei moze i przejdzie ale z kolejnymi moze być problem jak ktoś zgłosi AEG że na polskich koteiach gra sie proxami

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #97 dnia: 2012-05-31, 23:42 »
Na kotejach może nie przejść, ale dopóki będę legendził, dopóty we Wrocku proxy będą działały.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 2012-06-01, 10:39 »
proxy lokalne- a kogo to obchodzi?
kotei-nie. to inna ranga imprezy...i zwykle na jeden turniej mozna przetestowany patent skompletowac

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 2012-06-01, 13:12 »
AEG trochę spucił z tonu:
Clan Packs -  We will make these available for purchase without the Strategy set a couple of weeks after release of the product. Due to initial print run we must process orders for full sets first, however.

Tiaaa, jasne.

Centralized Order Points -  We are trying to work out centralized order points for some countries. This is a work in progress and will be centered around our distribution or event partners when we can set it up. (So you can order directly from AEG or request delivery through one of the order points to pay with cash). We will update this post with additional information in this regard when applicable.

Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało w praktyce. Mam wrażenie, że AEG po prostu założy kilka większych magazynów na świecie tylko po to żeby obniżyć zamawiającym koszty przesyłki więc SS-y nadal będą dymane. Oj, czarno widzę przyszłość tej karcianki. Obym się mylił.

Cały post tutaj.