Autor Wątek: The Shadow's Embrace  (Przeczytany 88946 razy)

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: The Shadow's Embrace
« Odpowiedź #20 dnia: 2012-05-25, 12:13 »
Istnieje jednak podejrzenie graniczące z szaleństwem, że nie będzie tam takich obrzydliwych stapli jak Game of Dice, Creating Order, czy BK/BH exp.

No właśnie.
Jeśli stapli wspomnianego przez Ciebie formatu nie będzie, to skąd taka cena?
A jeśli jednak jakimś cudem będą, to żegnajcie nowi gracze...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2012-05-25, 12:22 »
O sweetasnie za 3dni nowe krejny zobacze :D :D .

My z Walcem bedizemy brali to cos za 200$, w tej chwili mamy Craba wolnego jak ktos chce sie dopiac.

Gali, a ile setów tego planujecie zakupić? My chyba weźmiemy jeden za $200 i 2 za $140. To już się spora kasa robi...

faktory set daje juz 3 kopie kazdej non uniq karty w tym dodatku.
gorzej jak wloza takie uniq jak GoD/CO co to kazdy chce je miec.  wyjdzie w praniu na ile beda opcje na dzielenie sie setem (jezeli beda fajnie pomyslane to przy niezlym dobraniu mozna 200 baksow podzielic na 2-4 osoby co juz jest calkiem znosna cena)

Dla mnie to taka proba:"jak przyjete bedzie LCG przez srodowisko". jak nie bedzie buntu to pewnie przeskocza w taka bajke.

Istnieje jednak podejrzenie graniczące z szaleństwem, że nie będzie tam takich obrzydliwych stapli jak Game of Dice, Creating Order, czy BK/BH exp.

No właśnie.
Jeśli stapli wspomnianego przez Ciebie formatu nie będzie, to skąd taka cena?
A jeśli jednak jakimś cudem będą, to żegnajcie nowi gracze...

de facto to LCG. za 140$ masz wszystkie karty z wlasnego klanu + komplet (3szt lub 1szt uniq)erek/c/u.
za 200 $ masz komplet wszystkich kart (wszystkie klany) + promka.

de facto w lokalnym srod nie trzeba kupowac 4 boxow zeby miec komplet erek (mniej wiecej tak wychodzilo to w eow).  mam nadzieje ze bedzie to dodatek z glowa-wtedy beda realne opcje dzielenia kosztow.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2012-05-25, 12:35 »
de facto to LCG. za 140$ masz wszystkie karty z wlasnego klanu + komplet (3szt lub 1szt uniq)erek/c/u.
za 200 $ masz komplet wszystkich kart (wszystkie klany) + promka.

Pewnie, pewnie. Ja to wszystko rozumiem i sam tez zanabedę co trzeba. Ale Warszawa, jako środowisko, które wystartowało niedawno, jest dobrym miernikiem nastrojów nowych graczy i grając z nimi wiem, co mówią na takie rzeczy i jak reagują widząc moich Parajimbosów, którzy w znacznej mierze opierają się na FL. Po prostu przeraża ich trochę koncepcja takich dodatków, a popularności nie dokłada fakt, że trzeba to sobie ściągnąć bezpośrednio od producenta. W takim stanie, w jakim jest środowisko warszawskie, najbardziej potrzebne są dodatki, które można nabyć przez lokalne sklepy, które przy tej okazji mogą związać ze sobą graczy i zrobić eventy.
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #23 dnia: 2012-05-25, 12:46 »
Też podejrzewam,  że przez zbieg okoliczności, ten dodatek będzie jak stress-test formatu LCG.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 2012-05-25, 12:49 »
to są właśnie 2 sprawy..

1. LCg?

2. direct to..

druga opcja oprócz tego, że rucha sklepy to jeszcze
rucha młodych, bo który ma kredytówkę itd...
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #25 dnia: 2012-05-25, 12:54 »
rucha?
koszt wszystkich postaci + inne pierdoły to koszt 10$...
resztę myślę że można jakoś podzielić wśród znajomych
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #26 dnia: 2012-05-25, 13:05 »
zbieram te sety od Heroes of Rokugan...
Jesli masz nadzieję, ze bedzie to share to clan set
to zejdź na ziemię...

btw... rucha sklepy... bo puszczenie tego seta bokiem powoduje, że kolejny
produkt dla sklepów to październik przy dobrych wiatrach... ;]

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2012-05-25, 13:18 »
Powiedzcie mi - dla ludzi, którzy standardowo biorą box - ok, super opcja, dla innych, którzy na box sie składali (bo ich nie stać) - bezsens: albo wszystko albo nic, bo nie ma opcji dokupić booster, by nawet głupiego commona sobie dokompletować.
Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, bo inaczej:
1. Idea preleasów umiera - wszyscy maja to samo, wszyscy mają max sytów, poza tym nieopłacalne jest przyjść grać innym niż twój klan (dodatkowo: sorry, ale ja lew bez holdingów klanowych i remote village, nie dam rady)
2. Koku może wyrzucić do kosza - po cholere skoro i tak każdy ma wszystko?
3. Jestem lwem i gram na EVD - kto mi powie gdzie dostanę 4 kopię strategi? mam kupić znów zestaw za 140$ czy wiecznie żebrać po znajomych by pożyczyli?
4. Turnieje - zawsze był ten redraft i jakoś to też motywowało, ze jak się zepnie to coś tak się miłego trafi na poczatkowych miejscach + ewentalnie promka 3 razy na ruski rok jako miły dodatek do turnieju, który i tak każdy dostawał.

IMO mam nadzieję że to jednorazowa akcja, bo nie widze przyszłości tej karcianki jeśli założeniem jest, że mogą w nią grac tylko ludzie mogący sobie pozwolić na wydatek ok. 500zł co 3 miesiące...

Gurney

• Unicorn Clan
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2012-05-25, 13:23 »
przy aktualnym kursie dolara + przesylka bardziej 600PLN niz 500PLN - ogolnie zgadzam sie z Krisem, cos takiego jest za drogie na LCG - LCG nie powinno byc drozsze niz 50USD na 2-3 miechy

Fajnie, ze bedzie nowy dodatek, tylko szkoda, ze za taka cene i ze z pominieciem sklepow
« Ostatnia zmiana: 2012-05-25, 13:31 by Gurney »

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2012-05-25, 14:16 »
Porównując do potrzeby kupienia 3x box żeby mieć komplet... rewelka.
Ale gdzie tu miejsce na wymiany? Co będzie na turniejach? Redraw Boosterków EE? Z tego kto coś potrzebował to ma.
Chyba tylko jakieś ekstra promki na turnieje.
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2012-05-25, 14:34 »
ja bym nie panikowal. nigdzie nie widzialem oswiadczenia ze nie bedzie dystrybucji przez sklepy , albo ze nie bedzie mozna zagrac jakichs eventow. pozyjemy ,zobaczymy, czarnowidztwo niewskazane.

jeden taki dodatek nie zespsuje niczego, 4 sety zawsze wychodza w roku, ten jest po prostu szybciej niz inne, nastepny dopiero we wrzesniu/pazdzierniku. do tej pory i tak kupowalo sie 3-4 pudla,  na 3-4 graczy i sie wymienialo co kto potrzebowal.

zeby ocenic ile pudel trzeba tego dodatku zakupic, najpierw musza pokazac karty.

jabbas nie siej fermentu.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #31 dnia: 2012-05-25, 14:46 »
jest napisane gzdie będzie sprzedawane: w sklepie AEG i na Genconie ;D

oburzam się, bo mamy jako Bydzia duże dośw. ze ścianą jaką jest FL dla nowych
i jednak trochę osób się przez nią nie przebiło...']

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2012-05-25, 14:48 »
jop.zgadza sie

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2012-05-25, 14:53 »
przy aktualnym kursie dolara + przesylka bardziej 600PLN niz 500PLN - ogolnie zgadzam sie z Krisem, cos takiego jest za drogie na LCG - LCG nie powinno byc drozsze niz 50USD na 2-3 miechy

Fajnie, ze bedzie nowy dodatek, tylko szkoda, ze za taka cene i ze z pominieciem sklepow

bo to raczej cos pomiedzy.
i znowu-zobaczy sie jak zaczna pokazywac karty. jezeli nie bedzie "karty do kazdego decku niezaleznie od waya" to za 140$+np 2x10$ masz full dodatek dla 3 osob+jeszcze troche smiecia. ok 60$ na 3 miechy.

natomiast jezeli wydadza to na modle FL to kaplica->GoD,CO,BK,BH itp sa niewymienialne (i na sztuki tak drogie ze lepiej kupic boxa)

Porównując do potrzeby kupienia 3x box żeby mieć komplet... rewelka.
Ale gdzie tu miejsce na wymiany? Co będzie na turniejach? Redraw Boosterków EE? Z tego kto coś potrzebował to ma.
Chyba tylko jakieś ekstra promki na turnieje.
tak naprawde praktycznie z dniem wyjscia dodatku masz juz wszystko co potrzeba -> albo kupujesz na sztuki albo wysycasz z "miejscowych boxow"
redraft dla mnie to karta do klasera ktora byc moze ktos potem odkupi.

@Kris:
EVD jest domkiem wylamujacym system. w dodatkach masz karty pakowane po 3 (DaK/FL itp). a ze tutaj potrzebujesz 4?

@Horror:
+1.

oburzam się, bo mamy jako Bydzia duże dośw. ze ścianą jaką jest FL dla nowych
i jednak trochę osób się przez nią nie przebiło...']

skoro to taki problem to robcie ashigaru dla nowych z opcja wygrania/drafta kart z FL. z 2-3 turniejow wejsciowkami zwrocisz sobie koszt FL.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2012-05-25, 15:00 »
I oczywiście taki redraft FL to zaspokoi zapotrzebowanie każdego na GoD CO i inne "musiszmiecwdeku" ? Pamiętam , że w Bydgoszczy była próba czegoś takiego, ale zwyczajnie nie było tylu chętnych. U mnie w Toruniu to tez jest dodatek zaporowy. Nie dość ,że mamy środowisko jeszcze młodsze niż Bydgoszcz, to dodatkowo bardzo początkujące. Dla takich ludzi nadchodzacy dodatek to jakaś masakra jest i tyle. A obawiam się, że powerlevelem nie będzie odbiegał od FL.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #35 dnia: 2012-05-25, 15:06 »
poza tym LCGi mają 3 rozmiary 10-12$ - 60 kart... 25 $ 110 kart i 40$ - 220 kart

gdzie tu te 200$?-)

ideą LCG jest, że masz produkt na raty- gracze WHI kupują raz na miecha pakiet za 30-50zł i jest zajebiście
co miesiac - abonament jak za WoWa... a

Gurney

• Unicorn Clan
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2012-05-25, 15:14 »
tylko ze mowiac prosto i brutalnie tow. Gendo AEG ma gdzies takie srodowiska jak nasze, bo na nich nie zarabia wystarczajaco, wszyscy inni kupia i beda zadowoleni - teraz pozostaje czekac tylko na to jakie karty tam beda - jesli bedzie to normalny dodatek a nie kolejne FL to damy rade, a jak nie to powiekszy sie roznica miedzy graczamy, co smuci

Oddzielna kwestia jest, ze dodatek wyglada tak jakby mial pominac sklepy, co tez nie jest dobre

A co do LCG - jest jak Jabbas mowi... dla mnie to raczej FL edycja summer 2012 - chcesz grac to plac!

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2012-05-25, 15:23 »
Ja wiem , że ma gdzieś. Ale mogło by mieć gdzieś troszkę później;/ Tak czy inaczej pewnie zamówimy, tylko mi isę musi portfel z gumy zrobić:P

Karcharot

• boxable Personality
« Odpowiedź #38 dnia: 2012-05-25, 15:34 »
jak bedzie kolejny FL, to ja po prostu sprzedam swoje karty (ktorych na szczescie jeszcze mam mało) i będę grał jedynie proxami rekreacyjnie przy piwku :)

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #39 dnia: 2012-05-25, 16:21 »
Jest jeden podstawowy minus takiego podejścia do dodatku. Najzwyczajniej w świecie ciężko się tym podzielić. Przy ostatnim dodatku braliśmy dwa boksy na 4 osoby i o ile erek wszystkich nie mamy, to commonów i uncommonów starcza dla każdego. Ile to razy głupi common jest grywalny w kilku taliach i teraz co, jedna osoba to jeden set bo inaczej połowy kart Ci brakuje? trochę słabo
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique