Autor Wątek: Bydgoszcz level 10 - kiedy ?  (Przeczytany 7997 razy)

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Bydgoszcz level 10 - kiedy ?
« dnia: 2012-08-28, 23:37 »
Panowie, chciałbym tutaj otwartą dyskusję założyć - kiedy robimy level 10 ? Do rozgryzienia są 2 rare sety z SoD i jeden booster box SoD, plus promocyjne small farmy. Padła propozycja ze strony Horrora, żeby zrobić to w niedzielę 9.12, zaraz po levelu 15-tym, jako swego rodzaju second chance. Nie mówię, koncepcja jest zacna. Nie jestem jednak pewien, biorąc pod uwagę aktualny stan napięć na linii Bydgoszcz vs. Chikan Gatsu, czy w ogóle odwiedzi nas ktoś poza Szczecinem, niezależnie od tego, czy do wygrania byłby samochód, czy cokolwiek. Być może zatem zrobić go jakoś wcześniej, jako event bardziej lokalny, z nastawieniem na Toruń, ewentualnie Szczecin. Horrorze, inni przedstawiciele krain niebydgoskich, bydgoszczanie - zapraszam do dyskusji.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Bydgoszcz level 10 - kiedy ?
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-08-28, 23:49 »
patrzac na dostepne terminy jakie przychodza mi do glowy, zeby te turnieje zimowe zanadto sie nie zazebialy i biorac pod uwage obowiazki wzgledem rodziny to osmielam sie zasugerowac nastepujace terminy:

3-4 listopada
9-10 grudnia
29-30 grudnia

nie wiem czy nie jestem w bledzie ale latwiej bedzie chyba ogarnac ludziom z poludnia przejazdzke do bydzi (chociaz ze szczecina do bydzi jest podobna odleglosc co z gliwic do bydzi - cos mi sie tak zdaje) i na przyklad zrobic turniej dwudniowy czyli level 15 w sobote i level 10 w niedziele.taki copper samurai na przyklad.

ale jesli turnieje beda rozbite na dwa rozne terminy to akurat dla mnie nie bedzie w tym tragedii.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-08-29, 03:53 »
Chmielu, nie wiem do jakich napięć Bydgoszcz-Czikan pijesz. Jeżeli już to Jabbas-Sejmitar, ale może o czymś nie wiem...

Co do mnie, dojazd mam paskudny niezależnie od terminu (chyba nawet gorszy niż do Szczecina). Czy będę miał czas pewnie będę wiedział tak na miesiąc przed podanym terminem  - ułożenie grafiku w pracy. Jeden odpada w weekendy, ma zobowiązania które zmuszają się go do pojawienia się i bycia rześkim o 5-6 rano w każdą niedzielę. Pozostali jak się zmobilizują i pozwolą im obowiązki rodzinne/służbowe/żony ...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-08-29, 08:57 »
Z perspektywy dalekiego południa...Jeśli miałbym się do was wybrać to możliwość zagrania 2 fajnych turniejów na pewno zadziała by zachęcająco.  Z czasem w weekendy u mnie ostatnio ciężko, ale akurat ten zaproponowany mi pasuje :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-08-29, 09:35 »
Nie jestem jednak pewien, biorąc pod uwagę aktualny stan napięć na linii Bydgoszcz vs. Chikan Gatsu, czy w ogóle odwiedzi nas ktoś poza Szczecinem...

Właśnie ze względu na te "napięte" stosunki przyjedziemy tłumnie wyjaśnić resztę tychże "napięć" ;)
Myślę Chmielu, że nadal masz problem z rozróżnień iem pewnych kwestii, ale trudno....
Niezależnie od tego reszta Chikana (przynajmniej stoliczna cześć) chętnie zawita do Bydgoszczy na fajny turniej.

patrzac na dostepne terminy jakie przychodza mi do glowy, zeby te turnieje zimowe zanadto sie nie zazebialy i biorac pod uwage obowiazki wzgledem
Nie wiem czy nie jestem w bledzie ale latwiej bedzie chyba ogarnac ludziom z poludnia przejazdzke do bydzi (chociaz ze szczecina do bydzi jest podobna odleglosc co z gliwic do bydzi - cos mi sie tak zdaje) i na przyklad zrobic turniej dwudniowy czyli level 15 w sobote i level 10 w niedziele.taki copper samurai na przyklad.

A już ta propozycja Horrora urzekła mnie bezgranicznie. Absolutnie jestem za takim rozwiązaniem.
Mam nadzieję, że grupa 4-5 osób wybierze się od nas w kierunku na "znienawidzoną" Bydgoszcz. ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-08-29, 09:56 »
Abstrahując od wszelkich realnych i wyimaginowanych "napięć", które na dalekim południu (konkretnie w Jaworznie) mało nas obchodzą.

Osobiście wszelkimi dostępnymi kończynami popieram opcję eventową zaproponowaną przez Horrora. 2 dniowe upadlanie się i pociskanie kartonów z kumulacją 2ch turniejów byłoby zacne niezależnie od terminu (byle z odpowiednim wyprzedzeniem podany, trzeba się w końcu odpowiednio wcześnie od roboty wymigać ;) )

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-08-29, 12:04 »
Ja tez sadze, ze dwudniowy event bylby fajniejszy... i prosze Chmielu, ja na prawde znam znaczenia slowa ironia, ale nie wyjezdzaj z tym tak regularnie, bo to sie juz nudne robi... rozumiem, ze MY torunianie mozemy miec jakies waty do WAS - tyfusow... ale to taka lokalna wojenka i nie wyrbowalismy do nie ludzi z innych miast

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-08-29, 13:48 »
Dziękuję za dotychczasowy input.

Kto jeszcze ma ochotę mi wypomnieć te napięcia ? :)

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-08-29, 13:59 »
A co miałeś okres? :P
Shoju na prezydenta! :)

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-08-29, 22:15 »
W związku z przeniesieniem Gliwickiego storyline'a na 1 grudzień, Bydgoszcz chętnie się przeniesie gdzieś na listopad.

Jak myślicie :

3-4 listopada (obawiam się w tym czasie wyjazdów związanych ze Świętem Zmarłych) ?
10-11 listopada ?
17-18 listopada ?

Myślę sobie, że którakolwiek z dwucyfrowych dat będzie ok.
Tymczasem spróbujemy zdziałać miejscówkę, bo miejscówka może mieć swoje zdanie w zakresie kalendarium.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-08-29, 22:34 »
za siebie mowiac - srodkowa podoba mi sie najbardziej. ale generalnie kazda jest co najmniej akceptowalna. chcialem zwrocic uwage na to ze legalizacja SoD nastepuje 5listopada wiec mozna sie pokusic o granie z tym dodatkiem nawet w pierwszym z wymienionych turniejow.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-08-29, 22:58 »
mi sie najbardziej podoba 3-4. XI, bo ja sie nigdzie o tej porze roku nie wybieram, a reszta ludzi jak sie magicznie rozjezdza, wiec mialbym czas... oczywiscie, rozumiem, ze moge byc odosobniony, wiec na inny termin tez sie zgodze

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-08-30, 09:12 »
termin zawsze bedzie komus bardziej pasowal a komus zdecydowanie mniej.
z mojej strony- co najmniej miesieczne wyprzedzenie i zapewne sie pojawie.

koncepcja 2 dniowego eventu jest bardziej niz zacna. i latwiej sie zmobilizowac gdy do przejechania jest spora odleglosc (i wtedy zwykle i tak trzeba kminic nocleg).

i od razu- jezeli bedzie to 2 dniowa impreza to dobrze byloby tez pomyslec o przyjezdnych i dac namiary na jakas rozsadna norke.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-08-30, 11:54 »
Z norą w Bydgoszczy jest zawsze skaranie boskie niestety, bo albo pięć gwiazdek i masaż jajek o poranku za miliony dolarów, albo licujące ze statusem dziury-po-prostu-dziury bed&breakfast za tysiące dolarów, albo ziemianka z pędrakami, za w miarę rozsądną kasę.

Tak czy owak - koncepcja dwóch dni jest coraz bardziej pewna.
Dostałem również solidne potwierdzenie od Daniela Briscoe, że skupienie w jeden weekend levelu 10 i 15 to bardzo dobra koncepcja.
Krótko mówiąc - bierzemy się do szukania sali.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-08-30, 12:05 »
W ubiegłym roku nocowaliśmy razem z Horrorami i krakowiakami w 'Hoteliku Orbi'. Totalna masakra, ale tanio. No i właściciel ptrzykulał sie po północy aby nas wpuścić.

Ponieważ było jeszcze ciepło to było OK a i impreska na zewnątrz się skleiła. Nie wiem jak by to wyglądało w zimie.
Squeek

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-08-30, 13:58 »
Możemy śmiało zatem powiedzieć, że przydałaby się miejscówka z "salą konferencyjną" na wieczorek ;)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2012-08-30, 15:23 »
przy przyzwoitym planie samej imprezy zakladam ze norka ma chronic przed pogoda i hipotermia (termin wrozy raczej chodniejsza aure).
no i najlepiej aby lozko bylo pojedyncze bez wiekszej liczby autochtonicznych malutkich lokatorow ;)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2012-08-30, 16:24 »
Plan będzie prosty. W zeszłym roku nauczyliśmy się, że nadmiar kombinacji, to zła droga :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2012-08-30, 19:21 »
2 dniowa impreza to powrot do karotkowego dopingu :P

i tak, podobno istota geniuszu jest prostota