Autor Wątek: [SoD] Determined Challenge (Strategy)  (Przeczytany 2773 razy)

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
[SoD] Determined Challenge (Strategy)
« dnia: 2012-10-06, 23:38 »
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [SoD] Determined Challenge (Strategy)
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-10-07, 00:00 »
harpuny bez dodatkowej akcji sa dla mnie tricky, zwlaszcza jak jeszcze cel sobie do tego wstaje.
zwykle atakujac dazysz do efektu zgola odmiennego-jak najszybciej przejsc do stadium "unopposed" by przeciwnik mial jak najmniej czasu na niecne sztuczki.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-10-07, 00:04 »
Nadal dociąga cel, skądkolwiek (nie tylko w domu), do bieżącej bitwy. Może się nadać do wyciągania jakiś wkurzaczy, lub przeciągania wagonów z bitwy właściwej.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-10-07, 00:13 »
moze sie nadac to prawda.
ale pozostaje kwestia zamiast czego mialoby sie to zmiescic?
bo w klaserze mam juz calkiem duzo fajnych kart ktore z w/w powodu raczej juz w decku sie nie zmieszcza.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

burning_librarian

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-10-07, 00:18 »
Ta karta może znaleźć miejsce w nowym domku Mantisow, wciągasz do bitwy w limitedzie kluczową postać przeciwnika żeby wyłączyć ją z tej bitwy właściwej, lub całkowicie z gry :P

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-10-07, 01:20 »
Zawsze jest też opcja wysłać na samobójczą misję małego pypka, który na bitwę obok wyciągnie największego koksa, w czasie gdy reszta ekipy spokojnie pali i gwałci prowkę...

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-10-07, 16:41 »
Ta karta może znaleźć miejsce w nowym domku Mantisow, wciągasz do bitwy w limitedzie kluczową postać przeciwnika żeby wyłączyć ją z tej bitwy właściwej, lub całkowicie z gry :P

a po co?
wygrywasz ten wjazd i kluczowa postac przez 2 tury jest na kolankach. to co wyjdzie do tej obrony kulturalnie wysylasz na cmentarz.
ciagle negacje/kill sa lepsze, mnie ryzykowne ze przeciwnik zrobi ci jakis glupi dowcip.