Autor Wątek: Kiedy wolimy Honor & Treachery GST w Wawie? 5 czy 12 stycznia?  (Przeczytany 5147 razy)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
Honor & Treachery GST musi być rozegrany do 12 stycznia włącznie. Dla przypomnienia: będzie można grać jednym z dwóch decków zamieszczonych w secie (Skorpion lub Feniks). Zwycięzca turnieju będzie mógł się wypowiedzieć w dwóch następujących kwestiach, a jego wybór zostanie wysłany do AEG:

* określić swój klan - postać z tego klanu znalazła Journal of Shiba Mitsushen,
* określić, czy ów Journal został zwrócony Feniksom (honor), czy też trafił do Skorpiona (treachery :P ).

Boxy do Graala już idą, ale bezpośrednio przed świętami terminy na storyline'owe turnieje są kiepskie. Stąd pytanie jak w temacie - 5-ty czy 12-ty?

"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Matsushiro

• temptation Personality
Odp: Kiedy wolimy Honor & Treachery GST w Wawie? 5 czy 12 stycznia?
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-12-10, 15:20 »
Jaki koszt by był, jeżeli około 50 pln, to należny się zastanowić jak zorganizować turniej z TSE.
Bo dwa turnieje po 50 pln w warszawie w ciągu jednego miesiąca mogą spowodować sporą absencję graczy  :)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-12-10, 15:27 »
Jaki koszt by był, jeżeli około 50 pln, to należny się zastanowić jak zorganizować turniej z TSE.
Bo dwa turnieje po 50 pln w warszawie w ciągu jednego miesiąca mogą spowodować sporą absencję graczy  :)
Nie znam sklepowej ceny H&T, ale mam spore wątpliwości, czy styczniowy TSE dojdzie w ogóle do skutku. Na dzień obecny mamy 8-9 chętnych, a potrzeba minimum 15, żeby miało to sens ekonomiczny. Na brak eventów cierpieć jednak nie będziemy - w razie braku TSE tydzień dwa po H&T zaczniemy turniej drużyn (z niskim wpisowym) ;)
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-12-10, 15:37 »
Ja tam jestem za 5 tym stycznia.

Auro

• Crab Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-12-10, 17:27 »
Ja odpadam niestety :/ (chyba że jakiś cud się stanie) cena H&T oscylowac będzie w granicach 100 fakt można na dwóch go zakupić, ale wciąż zostaje kwestia terminów w robocie których raczej nie przeskocze :/
A tak orientacyjnie poza kosztami podstawki jakieś dodatkowe wpisowe czy cos w tym stylu? I czy gra się czystym deckiem czy można go modyfikować?

Pozdrawiam.
wyobraźnia to jedyne ograniczenie...

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-12-10, 17:44 »
Ja poczekam na całą listę kart, na razie zdecydowanie wolałbym TSE.
Nawet jeśli turniej miałby mnie kosztować 80 zł.
W razie czego zróbmy odpowiednie głosowanie w tej sprawie.
Zobaczymy jaka jest wola ludu ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-12-10, 17:48 »
Ale czy nasz Stronghold przewiduje napływ świeżej krwi do Legendy?
H&T to świetna okazja do nauki gry i dołączenia do sceny, powinno to być tak promowane.

Ja bym to widział tak, że przed Świętami Graal się stara sprzedać jak najwięcej H&T, zapraszając jednocześnie świeżaków na turniej w styczniu. Tam przyjdzie parę osób znających Legendę aby sędziować/uczyć i wszyscy wychodzą zadowoleni.

Bo tak to nawet grając Feniksami nie chcę kupować tej talii i w takim turnieju nie wezmę udziału.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-12-10, 23:49 »
No to ładnie, a w wątku o TSE wciąż się nie zgłosiłeś :P Dlatego mamy tak mało osób - mam nadzieję, że razem z Tobą przyjdzie też elendil, Zawisza, Magda, Henit... i tak dalej, i tak dalej :P

H&T według mnie trzeba rozegrać, co storyline, to storyline. Wątpię, żeby wpisowe przekroczyło 50 zł, poza ceną zakupu seta nie przewidujemy żadnych innych opłat.

Ale czy nasz Stronghold przewiduje napływ świeżej krwi do Legendy?
Trudno wyczuć, co przewiduje nasz stronghold, bo muszę z niekłamanym smutkiem stwierdzić, że ostatnio zaskoczyliśmy go tematem H&T :P
W każdym razie, "środowisko" oczami paru lokalnych animatorów owszem, przewiduje ;)

Ja bym to widział tak, że przed Świętami Graal się stara sprzedać jak najwięcej H&T, zapraszając jednocześnie świeżaków na turniej w styczniu. Tam przyjdzie parę osób znających Legendę aby sędziować/uczyć i wszyscy wychodzą zadowoleni.
Ja też tak bym to widział. Szara rzeczywistość jednak prawdopodobnie będzie taka, że Graal ściągnie H&T wyłącznie na turniej, plus może jedno, dwa do sklepu. Co bynajmniej nie oznacza, że nie napłynie nowa krew do Legendy. Promocja - czyt. przyprowadzanie nowych - spoczywa głównie na naszych barkach, bo nie widzę w tej chwili w Wawie sklepu, z całym szacunkiem, który byłby w stanie robić to własnymi ręcami (nie mówię, że to źle, czy dobrze, po prostu karcianka ma taki charakter, chyba, że mówimy o Pegazie czy Padisie). Sklep może nam w tym jednak wydatnie pomóc lub nie, zaleznie od jego ogarnięcia i nastawienia do produktu i środowiska.
« Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:54 by Zapasnik »

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-12-11, 11:02 »
No to ładnie, a w wątku o TSE wciąż się nie zgłosiłeś :P Dlatego mamy tak mało osób - mam nadzieję, że razem z Tobą przyjdzie też elendil, Zawisza, Magda, Henit... i tak dalej, i tak dalej :P

Przyjmuję reprymendę, stosowny wpis zamiesiłem. Podpytam też resztę bandy ;)

Trudno wyczuć, co przewiduje nasz stronghold, bo muszę z niekłamanym smutkiem stwierdzić, że ostatnio zaskoczyliśmy go tematem H&T

Zapaśnik, a czy jest wreszcie ktoś odpowiedzialny za L5R w Graalu ?

Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-12-11, 11:13 »
Trudno wyczuć, co przewiduje nasz stronghold, bo muszę z niekłamanym smutkiem stwierdzić, że ostatnio zaskoczyliśmy go tematem H&T

Zapaśnik, a czy jest wreszcie ktoś odpowiedzialny za L5R w Graalu ?

Teoretycznie tak - jest to Gerard. Problem w tym, że gość sam nie gra (jak np. wcześniej Highlander) i nie jest na bieżąco. Choć z tym problemu nie ma, bo info dostaje od nas, ale zdarza się też, że uzgodnione z nim sprawy potrafią się sypnąć (na szczęście nie terminy, ale już np. ilosć boosterów na turniej, tak jak wtedy, kiedy kupiliśmy je od Ciebie za stówę, czy np. załatwiany wcześniej Lucid) - bo jeśli nie ma go w sklepie, mało kto poza nim ogarnia, że istnieje w ogóle coś takiego jak L5R.
« Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 14:14 by Zapasnik »

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-12-15, 17:31 »
Znana jest już cena H&T w Graalu - na turniej 5 stycznia 100 zł za set (2 decki). Poza turniejem - 125 zł. Wychodzi na łebka 50 (mam nadzieję, że wszyscy nie wybiorą wyłącznie jednego z dwóch klanów ;) ).

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-12-15, 17:41 »
Jeśli dobrze rozumiem ogólny opis, to na tym turnieju nie trzeba grać przygotowanym deckiem - można go zmodyfikować o karty znajdujące się w obu taliach.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-12-18, 16:24 »
Czy ustalenia dotyczące daty są już ostateczne? Warto by zrobić wcześniejsze zapisy na klany, żeby można było ściągnąć odpowiednią ilość zestawów...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-12-18, 17:40 »
Zestawów ma być wg Graala 7 i albo już są, albo właśnie lecą :) Frekwencja z wstępnych ustaleń to jakieś 7-9 osób. Wedle wszelkich statystycznych prawideł 7 setów powinno więc wystarczyć :)

Większy problem jest taki, że jeśli chętni na karty z jednego klanu będą wyraźnie przeważać, część z nich będzie zmuszona kupić po całym secie, kosztującym 100 zł, karty z drugiego decka jednocześnie przeznaczając dla potomności lub oprawienia w ramki. Dlatego sugeruję, żeby każdy wcześniej określił opcję preferowaną (Skorpion, Feniks, bez znaczenia - u mnie bez znaczenia).

Termin to 5 stycznia. Ostatni z możliwych oprócz 12-go, kiedy to chcemy rozegrać redraft TSE.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-12-18, 22:31 »
Czyli:
ja - Skorpion
Zapaśnik - Feniks (dla równowagi ;D)
...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-12-22, 15:46 »
H&T przeniesiony na 12 stycznia. Zestawy już są.

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-12-22, 16:05 »
Jeśli dobrze rozumiem ogólny opis, to na tym turnieju nie trzeba grać przygotowanym deckiem - można go zmodyfikować o karty znajdujące się w obu taliach.
Only the cards contained in Honor & Treachery are legal for this GST. No other cards may be used.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #17 dnia: 2012-12-22, 16:12 »
Only the cards contained in Honor & Treachery are legal for this GST. No other cards may be used.

Miałem na myśli to, że można swobodnie dysponować kartami z obu decków i np. przełozyć karty z talii skorpiona do feniksa i na odwrót.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2012-12-22, 16:25 »
Miałem na myśli to, że można swobodnie dysponować kartami z obu decków i np. przełozyć karty z talii skorpiona do feniksa i na odwrót.
Aa, tak to spoko.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #19 dnia: 2013-01-09, 11:22 »
Czy turniej jest ?
Ile chętnych ?
Jaka cena ?
Czy mogę grać skorpem ?
o której godzinie jest turniej ?