Autor Wątek: Szczecin kotei 2013 12-14 kwietnia  (Przeczytany 35754 razy)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
Odp: Szczecin kotei 2013 12-14 kwietnia
« Odpowiedź #160 dnia: 2013-04-15, 10:27 »
Rewelacja, impreza dokładnie taka jakiej oczekiwałem.
Sama gra oczywiście ma znaczenie, ale ale to Wy tworzycie tą atmosferę i to dzięki niej ten event był zajebisty.
Prawdopodobnie może być tak, że jakiś tam udział w tym sukcesie mają organizatorzy  ;D  (graty Panowie)

Jeszcze raz dzięki wszystkim za tak udaną imprezę....

..."deszcze niespokojne" w okolicach północy bija wszystko na głowę  :P
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 2013-04-15, 14:01 »
REWELACJA!
nawet ujowa pogoda w sobote nie była w stanie tego popsuc.

1)Horrorze! naprawdę wielki szacun za ogarniecie eventu (65osob robi wrazenie). jeżeli w obecnej sytuacji robiles to sam to jesteś wielki!
BTW- wybierasz się do Szczyrku? jeżeli tak to już wtedy odbierzesz ode mnie nagrodę za akcje "przygarnij Ciapka o 5 rano"  ;D
2) podziekuje tez moim oponentom z main eventu: Arturowi D., Loq, ? (UPS nie pamiętam kogo wtedy zjedli moi Pampalini), Gali, Ćwirek, Matsushiro, Szkrabik.
gralo się przednio, wygrałem to co było można, reszta to bardzo slabe paringi w których mam praktycznie zerowe opcje lub tez zajebiste podejście gdzie ja wysypywalem z prowincji 1 harcerza z 2F a przeciwnik jednego Oniacza.
4:3 wlasnym pomysłem lwiej scoutowej kontrolki. drugi po Klepku w klanie. wstydu nie ma a przy bardziej szczęśliwym parowaniu moglo być lepiej.
być może jakbym deck cwiczyl dluzej niż 2tyg to mogloby być lepiej.
3) 3-glowy.
Chmielu- dla mnie chyba najciekawsza gra (ciut lepsza od tej ze Szkrabikiem). po pierwszych 3 turach gdzie odparowala mi armia a ty miałeś 2 postacie i stukales mi prowke = chciało mi się plakac.
policzyłem moje "popsute akcje"-> 2xprecyzja, 2xIron Will (na EC nie dam się nabrać :P), guidance, chugo, negacja odjazdu. zupełnie nie wiem jak mi się udało-> pewnie nieco pomogly utrudnienia w wystawianiu panienek  :P
Dragon ze zwycięskiego Oniacza-> chyba największy łomot jaki spuscilem na tym Koteiu. Miałem bardzo dobre podejście i skakanie po glowie.
ToP (Yrq?)-> z mojego punktu widzenia gra ciekawa. ja miałem srednie podejście a to co dostawałem w zasadzie ustawialo ci pierwsze tury....cale szczescie ze była ocja i zatrzymałem cie  na 39honoru (ryzyko-miałeś 1 karte której nie znalem i pozostawala kwestia czy masz tam honor gaina) . stara zasada mowi ze controlki maja slabo ze swarmem. było na styku.
Ninje- germanski oprawca. wtopa. choć nieco niefartowna. jako ze pozostale gry tez wtopiliśmy to moglem z czystym sumieniem zakonczyc rzeźbienie w gownie i uczciwie się poddac.

4) Gratki dla Artura Sz. za wygrana. rownie wielkie gratulacje dla Artura D. za zrobienie Topa na pożyczonym decku (a oświeceniem nie gra się łatwo).

5) podziekuje tez mojej wyjazdowej ekipie. było zacnie. nawet ciapong okazal się OK.
choć mało zabawne było zabarykadowanie się w domku  ::)

w zasadzie był tylko jeden zgrzyt z mojej strony- jadlo na jakie natrafiłem.
mój mielony w sobote był na granicy kpiny a zenady. zamówione w niedziele łazanki były kilkukrotnie mrozone i odsmażane na starym tłuszczu.

na zakończenie wypada powiedzieć tylko jedno
UTZ
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #162 dnia: 2013-04-15, 14:46 »
Impreza jak zawsze udana.
Wielka Dziekowa dla Horrora, Buraka, Cyca , studia streamingowego, mysle ze dla kazego z nich nalezy sie nagroda za ogarniecie wszystkiego:P
Osobiscie bym kiedys zebral zbiorke na nagrode dla najlepszego sedziego w Polsce - Pozdro Burak.
Dzieki tez tym z ktorymi bylo mi dane grac,pic i dobrze sie bawic, przepraszam tych, ktorzy zostali oswieceni w 3 turze;)
Dzieki rowniez tym, ktorzy trzymali za mnie kciuki, cos jednak musi byc w mojim decku, ze znalazlo sie pare osob, ktorzy dopingowali moje swiatelko;P Sorry chlopaki nie udalo sie;)
Zla kalkulacja ryzyka i to ze intuicja mnie opuscila w kluczowych momentach i nareczka top-y, a byla realna szansa zrobic dobry wynik lionskim oswieceniem.
Troche dziwnie wyszlo ze zostalem  top lionem, mimo ze  bylem dopiero 18;P Trzeba pocwiczyc do Szczyrku:p
Gratki dla topow.
Pozdro and pocwicz and do zoba w Szczyrku

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Intruz

• Lion Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: 2013-04-15, 15:30 »
Pierwszy turniej ever i od razu KOTEI:D

Imprezka przeszla moje (nasze) najsmielsze oczekiwania. Po naogladaniu sie jak i co to sie dzieje w klimatach magicowych mialem pewne obawy. Ale okazalo sie ze w l5ra graja wyluzowani ogarnieci i mega pozytywni ludzie :D Wynik 3-4 nie do konca mnie zadowala ale czego mozna sie spodziewac. W pierwszej rundzie intruzowi jakos cholernie szkoda bylo rzucic heart of darkness (nie wiem co ja sobie pomyslalem O_o)w obronie prowincji i smierdzacy thick marsh nie powstrzymal nalezycie konika tym samym rzutem na tasme unix shugenja cavalery zniszczyl mi wszystkie prowincje samemu stojac na jednej i bez kart na reku. Jednak najbardziej boli przegranie rzutem kosta 3 do 7 w raczej wygranym pojedynku z dragonem chociaz oczywiscie wszystko bylo mozliwe - nauczka dla mnie - grac troszke szybciej :D

Dzieki wszystkim za pozyczenie kart (Sejmitar, Hitomi crew, Horror), za stosy commonow i uncommonow wciskane nam calymi kartonami :D  i oczywiscie za nauke (3 gry z Vasquezem bezcenne, opierdziel od Kempego z usmiechem na twarzy bo zle gram jurojina :P i tym podobne sztuczki) i oczywiscie za ogolnie dobra zabawe. Cholernie duzo sie nauczylismy wiec przepasc umiejetnosci minimalnie sie zmniejszyla :D Jak na rozpoczeciu zaczely sie okrzyki banzai pierwsze co pomyslalem to (o qr.. pewnie trzeba bylo sie nauczyc na pamiec jakiejs koteiowej regulki albo piesni a ja nic o tym nie wiem !! O_o ) wyraz twarzy Pawla i Myszola sugerowal to samo :D Fajnie tez wiedziec ze trait z wide valley dziala na caly obszar gry i nie ogranicza sie tylko do danego battlefielda i ze po border keepie wszystkei karty face upuja sie na raz wiec mozemy miec kilka celestiali w grze jednoczesnie :D

Oczywiscie na zakonczenie prezent pod tytulem " za przyjazn Gdansko-Szczecinska" odebral mi mowe (a gadam zawsze jak najety) SZACUN PANOWIE I WIELKIE DZIEKI !!  :D

Niestety Szczyrk odpada bo bede wtedy świadkowal mojemu najlepszemu kumplowi ale jesli bedzie opcja poodwiedzamy wasze miasta w pogoni za jakimis draftami i innymi turniejami :D

pozdro !!

darturo

• inexperienced Personality
  • "None shall escape the Khan!"
« Odpowiedź #164 dnia: 2013-04-15, 15:55 »
Dzięki wszystkim za turniej :)
Wymieniając ludzi z osobna na pewno kogoś pominę, ale trzeba podziękować: Horrorowi za jak zwykle najlepszą organizację, Burakowi za sędziowanie (za jego zdziwienie na twarzy, jak Niemiec argumentował zdolność spider ninjy i otrzymane od Niego zjebki za różne moje zachowanie w topach :P no i lekcję w Netrunnera), ekipie Poznańskiej i tego, że dorobiła się w końcu auta, podziękowania należą się też nieobecnemu Mareckiemu, który zbudował super deck :) i oczywiście wszystkim obecnym za jak zwykle niezapomnianą atmosferę powodującą, że nasze już trochę znudzone sobą Poznańskie "gęby" odzyskały minimalny zapał do tej karcianki :)

Pozdro i poćwiczcie więcej swoje decki, bo przyjedzie taki bez ćwiczenia i przypadkiem jeszcze z Wami wygra :P

Do zobaczenia pewnie na ME. 
"You cannot stop me. Nothing can." - Moto Chagatai

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #165 dnia: 2013-04-15, 17:10 »
To akurat powinienes podziekowac Santosowi bo to w duzej mierze kopia jego decku z zeszlego sezonu.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

darturo

• "None shall escape the Khan!"
« Odpowiedź #166 dnia: 2013-04-15, 17:22 »
To akurat powinienes podziekowac Santosowi bo to w duzej mierze kopia jego decku z zeszlego sezonu.

W takim razie dziękuje Santosowi :)
"You cannot stop me. Nothing can." - Moto Chagatai

Shinjo_Nitsu

• Unicorn Clan
  • boxable Personality
  • *
  • Samurai
« Odpowiedź #167 dnia: 2013-04-15, 17:45 »
Ja także chciałem się podłączyć do podziękowań za zorganizowanie tak zacnego turnieju. Nie spodziewałem się, wrzucając moje dupsko do pociągu z Gdańska, że spędzę tak fajnie ten weekend. Też miałem sporo obaw co do ekipy grającej, jednak już na drunkenie moje obawy prysły.
Szkoda, że przekombinowałem swój deck i skończyło się to dla mnie marnie  :P, ale za to wszyscy, z którymi grałem starali mi się pomagać i zwracać uwagę kilka istotnych szczegółów odnośnie działania samych kart jak i przyjętej taktyki. A i czasem mi się udało kogoś zaskoczyć, więc nie było tak źle :). Zderzyłem się przynajmniej z naprawdę solidnymi deckami i pomny o moje błędy mam nadzieję, że przyszłym roku odegram się Wam z nawiązką  ;D
Dzieki Sejmitar za pożyczkę kart, z którymi nie popisała się poczta polska i Wam szczeciniaki na prezencik. Oraz wszystkim tym wrzucaczom kart na nasz stolik. Dziękuje także wszystkich tym, którzy w 3-głowym Oni razem z Horrorem zechcieli poświęcić trochę czasu by przeanalizować czy Harsh Taskmaster + Wide Valley zadziała, jeśli mnie wywalą z bitwy.
Pozdrawiam
"I do not know what my destiny is, but I know I will meet it with steel in my hand and no regrets in my heart." - Shinjo Tselu

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 2013-04-15, 19:41 »
Dzięki za fajny Kotei i gratulacje dla zwycięzcy.

Mam nadzieję, że za rok uda mi się w końcu osiągnąć w Szczecinie jakiś sensowny wynik na koteiu bo niestety akcja co rocznego uaktywniania się przed 1 Koteiem zwykle kończy się tym, że dostaję oklep  ;D

Do zobaczenia w Szczyrku :)
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #169 dnia: 2013-04-15, 20:29 »
Ja dziękuję wszystkim jak co roku za miłą atmosferę :)

Fajnie było wszystkich zobaczyć kolejny raz i jeżeli do czegoś można się przyczepić to tylko do tego, że już koniec :)

Gratulacje dla Artura za zwycięstwo oraz oczywiście dla Horrora i reszty ekipy czuwającej nad koteiem.
Gratki również dla JNQ, który dzielnie walczył o Honor naszej Jaworznickiej grupy...

Jak się okazało z Jarem najlepiej z wszystkich rzeźbimy w gównie i dobre wyniki (1 i 2 miejsce) możemy osiągnąć tylko tam gdzie nie ma erek i promek czyli Bushi. W tym miejscu podziękowania za wprowadzenie formatu dzięki któremu mogliśmy sobie poprawić humory po średnio udanym main event'cie.

Dzięki jeszcze raz i mam nadzieję powtóreczka już za rok.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Xargos

• blank Personality
« Odpowiedź #170 dnia: 2013-04-15, 23:22 »
Po pierwsze chciałem podziękować Horrorowi za świetny Kotei. Wszystko było tak jak powinno być, miła atmosfera, sędziowie pilnujący czasu rund i zasad oraz wyborna zabawa. Po drugie chciałem podziękować za rozgrywki, które miałem przyjemność przeprowadzić.

Cieszę się, że zdecydowana większość z nich toczyła się w świetnej atmosferze i nie było żadnych spięć :) co jak na turniej tej klasy jest nie lada wyzwaniem (wystarczy przejść się popatrzeć na turniej WFB lub MTG).

Mam nadzieję, że za miesiąc zobaczymy się w podobnym składzie w Szczyrku !

agg

• Phoenix Clan
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: 2013-04-15, 23:50 »
Po raz kolejny rewelacyjny event!

W tym roku nie tylko bawiłam się w paparazzi (stad też zdjęć z soboty nie będzie za wiele ;) ), wspomnienia będą niezapomniane! I to nie tylko z gier, ale przede wszystkim z tego, co działo się przed, pomiędzy, po i w trakcie :)
na dlugo zapadną w pamieć "DESZCZE NIESPOKOJNE" w środku nocy  ;D

Chciałam bardzo podziękować na zaszczytny tytuł "Miss Kotei Szczecin A.D. 2013" :D

Jak tylko ogarnę foty, wrzucę linka z dostępem do nich!

Ps. Horror masz rękę do busterów, które mi dajesz - drugie papiery się trafiły ;)

"She is beautiful, impulsive, brilliant. Do not make mistakes around her. In fact, try nothing around her at all." - Bayushi Nitoshi

JNQ

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 2013-04-16, 00:43 »
Kolejny Genialny Event zorganizowany przez Horror'a - Dzięki Serdeczne za kawał dobrej roboty i ograrnięcie imprezy na niemałą liczbę 65 osób !

Horror po raz kolejny podniósł poprzeczkę imprez, przez organizację profesjonalnego livestream'u (MStudio nie tylko zadbało o stronę techniczną, ale również otwarte było na wszelkie sugestie graczy, by oglądjącym zapewnić jak najlepszy komfort wizualny jak i informacji), oraz kolejny super gift w postaci pamiątkowego otwieracza do butelek, który na pewno kazdemu się przyda ;)

Z mojej strony chciałbym podziękowac Wszystkim, z Kim miałem przyjemność zagrać, jak również Tym którzy tak zacnie dopingowali mnie w niebywałem osiągnięciu jakie odniosłem. Szczerze, to jadąc do Szczecina moim marzeniem było osiągnąć TOP Scorp'a, a co dopiero wychodzić do TOP'ów z pierwszego miejsca w swissie i dojść AŻ do TOP4 !

Bardzo Dużym wyzwaniem jest grać na tak zacnym turnieju, gdzie żadna z potyczek nie należy do łatwych (szczególnie grająć LOdD'em z paringami TFT/UNI-BM/TFT/MN-KL/UNI-Blitz/MN-KL/PX) - do Każdej z tych gier mógłbym przytoczyć niejedną epicką opowieść, jak wygrywanie jednym oczkiem FORCE'a z Hordą ONI ;), lub zgranie 4 Astonishing'ow w jednej turze ;)

Pdwojne spotkanie z kurczakami w TOP16 i TOP8, oba zakończone wynikiem 2-1, również pokazują że łątwo nie było (Tutaj wielkie gratulacje dla Artura za sam skill gracza, iz dopiero ja powstrzymałem jego rajd oświeceniem w TOP8 -  zapewne niejeden z Nas miałby problem cokolwiek ugrać, a co dopiero dojść, aż tak wysoko deckiem, który dostał do ręki parę dni wczesniej).

Wielkie gratualcje dla Xargos'a - za wygranie tej imprezy i podziękowania za wszystkie 3 partie, które miałem okazję z Tobą Arturze zagrać (1 spotkalismy sie juz w swissie, gdzie akurat ja wygrałem i mieliśmy szanse na "rewanż" w TOP'ach ;)).

Mam nadzieję, iż w równie zancym gronie spotkamy sie już za niedługo w Szczyrku :)

@ mirumo: mój deck prawie cały znasz ;) - a zapewne TOP'y chciałyby się powstrzymac z publikacjią, ponieważ jeszcze jeden Kotei przed Nami ;)

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 2013-04-16, 00:50 »
lub zgranie 4 Astonishing'ow w jednej turze ;)

A idź w diabły. Paplałeś o moich dziewczynach takie pierdoły na dworze, że jednorożne NKWD nie nadążało z eksterminacją tych okrytych fałszywymi oskarżeniami.

Congrats!
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: 2013-04-16, 06:58 »
@ mirumo: mój deck prawie cały znasz ;) - a zapewne TOP'y chciałyby się powstrzymac z publikacjią, ponieważ jeszcze jeden Kotei przed Nami ;)

Najbardziej interesuje mnie henshini Santosa :P

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #175 dnia: 2013-04-16, 07:31 »
Hej

dzieki za te wszystkie cieple slowa. Zawsze staramy sie zrobic taki event, podczas ktorego bedziecie sie dobrze bawic, a i moze da sie cos ugrac. Kazde slowa pochwaly daja nam checi i kopa do robienia takiego turnieju w przyszlosci. Ten turniej nie odbylby sie bez was i szczerze mowiac gdyby nie wy to na pewno nie chcialoby nam sie tego robic.

Specjalne slowa podziekowania dla braci B. ktorzy zawsze mi pomagaja i wspieraja w organizowaniu. Gdyby nie Burciu to tego turnieju by nie bylo wogole . Tylko on jest w stanie ogarnac aktywne sedziowanie, znajomosc zasad i dzieki swojej wrodzonej zerowej empatii jest w stanie trzymac sie czasu zeby nic sie nie pojebalo. Wiec dopieszcajcie i chwalcie Burcia bo poki Burciu poty jest kotei w Szczecinie :)

Na koniec zycze sobie zeby w przyszlym roku byla lepsza pogoda w sobote i zeby bylo ognicho bo to chyba jedyna rzecz ktora nie wyszla.

pozdro i pocwiczcie i do zoba niedlugo mam nadzieje

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #176 dnia: 2013-04-16, 12:14 »
Dzieki Horrciu za super imprezę chociaż brakowało mi imprezowania z tobą do rana :)
dzieki wszystkim za gry, i tak jestem bardzo zadowolony z tego jak mi się udało praktycznie nie ogranym dekiem powalczyć i widzę dla ninja kontroli jakaś szanse w kotei sezonie

Gratki dla Artura
a dla Santa specjalnie utwór http://youtu.be/sMkL-IH-SlY :D

Deszcze niespokojne :)
« Ostatnia zmiana: 2013-04-16, 12:24 by Walec »
Walec

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #177 dnia: 2013-04-16, 12:57 »
Gratsy dla Zwycięsców i dla Organizatorów. Jak zwykle super atmosfera i świetni ludzie.

Czy ktoś mógłby wkleić ostateczną klasyfikacje ?

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #178 dnia: 2013-04-16, 13:06 »
Dzieki Horrciu za super imprezę chociaż brakowało mi imprezowania z tobą do rana :)

jeszcze nadrobimy nie raz :)

Ganbitsu

• experienced Personality
« Odpowiedź #179 dnia: 2013-04-16, 13:23 »
Wielkie gratulacje i podziękowania dla Horrora za zorganizowanie tak udanego eventu.

Gratulacje dla zwycięzcy (to już 3-ci kotei z rzędu?) ale także dla całego topa, w szczególności JNQ za pokazanie, że można daleko zajść dyshonorem i nie ugotować sobie mózgu :)

Podziękowania dla chóru batalistycznego pod wezwaniem "Deszczy Niespokojnych".

Do zobaczenia w październiku (mam nadzieję) i zapraszamy już niedługo do Szczyrku.