Autor Wątek: [Warszawa] 16 marca - Graal Blue City, EE constructed  (Przeczytany 1941 razy)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
Godzina rozpoczęcia: 11:00
Format: EE constructed TA legal
System: pure swiss
Liczba rund: zaokrąglony w górę logarytm liczby graczy przy podstawie 2
Limit miejsc: N/A
Czas na partię: 45'+5'
Rated: tak
Wpisowe: ok. 14-21 zł
Nagrody: prawdopodobnie booster TA bądź półtora tegoż na główkę do puli, w zależności od preferencji grających.

Wiem, że późno ogłaszam, ale temat turnieju narodził się półtorej godziny temu na cotygodniowym Legendowym spotkaniu w Graalu. Zatem chętnych zapraszamy, a na następną sobotę ustawimy prawdopodobnie inny format (booster draft, ashigaru lub placek).
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [Warszawa] 16 marca - Graal Blue City, EE constructed
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-03-14, 00:59 »
A, zapomniałem dziś z Markiem kwestii poruszyć, czy w ogóle dałoby radę zrobić drafta ze starszych dodatków po taniości. Zawsze eRka by wpadła, a sklep pozbyłby się boosterków, których nikt o zdrowych zmysłach po tej cenie nie kupi.

Tylko wpisowe powinno odzwierciedlać realny popyt na karty z tamtych dodatków. Tak właściwie booster EoW jest teraz warty 1/6 boostera Gempukku ;)

Ale jak wczśniej pisałem: za 50zł bym zagrał drafta z 6 boosterów z całego Arka, z jakimś jeszcze boosterem Gempukku na dwie osoby do redraftu byłbym naprawdę kontent.

Edit: Zapomniałem się określić co do obecności ;) Powinienem być.
« Ostatnia zmiana: 2013-03-14, 14:31 by Yrq »
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-03-14, 08:37 »
Ponieważ ogłoszenie pojawia się dosyć późno to mnie nie będzie.
Musze siedzieć w pracy do 16:00.

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-03-14, 08:56 »
A, zapomniałem dziś z Markiem kwestii poruszyć, czy w ogóle dałoby radę zrobić drafta ze starszych dodatków po taniości. Zawsze eRka by wpadła, a sklep pozbyłby się boosterków, których nikt o zdrowych zmysłach po tej cenie nie kupi.

Tylko wpisowe powinno odzwierciedlać realny popyt na karty z tamtych dodatków. Tak właściwie booster EoW jest teraz warty 1/6 boostera Gempukku ;)
Podpisuję się ręcami i nogami. Głównie dlatego, że mam pomysł na kolejny deck i parę erek zawsze się przyda. Jednak trzeba też jasno powiedzieć, że z tą kalkulacją 1/6 ceny EEG za EoW (no, 1/5, i w starych dodatkach zawsze jakieś UC się znajdą, których ktoś jeszcze może jakimś dziwnym trafem nie mieć) nie sposób nie przyznać Ci racji.
Ale jak wczśniej pisałem: za 50zł bym zagrał drafta z 6 boosterów z całego Arka, z jakimś jeszcze boosterem Gempukku na dwie osoby do redraftu byłbym naprawdę kontent.
50 zł za taki draft wydaje się rozsądne. Trzeba ruszyć temat w sobotę. Tylko, czy jest w sklepie tyle boosterów ze wszystkich dodatków...
« Ostatnia zmiana: 2013-03-14, 09:01 by Zapasnik »
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-03-14, 11:23 »
Postaram się przybyć.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-03-14, 14:25 »
Też postaram się przybyć...
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-03-16, 20:05 »
Tym razem było tylko 8 uczestników, ale turniej był całkiem przyjemny. Zakończył się nieoczekiwanym zwycięstwem Spiderowych paragonów, którym wypada pogratulować pokonania silnych decktypów. Oto raport i rating.