Autor Wątek: [Warszawa] 4 maja - Graal Blue City, EE Bushi  (Przeczytany 5021 razy)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
[Warszawa] 4 maja - Graal Blue City, EE Bushi
« dnia: 2013-04-24, 23:25 »
Godzina rozpoczęcia: 10:30
Format: EE bushi TA legal
System: pure swiss
Liczba rund: zaokrąglony w górę logarytm liczby graczy przy podstawie 2
Limit miejsc: N/A
Czas na partię: 45'+5'
Rated: tak
Wpisowe: ok. 7-10 zł
Nagrody: jakiś stary booster (SoD lub wcześniejszy) na główkę + rarki z Box of Greed.

Pierwszy warszawski turniej w formacie bushi, czyli w decku legalne są tylko commony, uncommony, fixedy ze starterów i wszystkie karty z Honor & Treachery. Oto dokładne zasady i spis legalnych kart przedrukowanych jako fixedy z TSE (które, poza tymi wyjątkami, jest nielegalne).
Format Bushi, poza "przyjaznością" w stosunku do początkujących graczy, świetnie uczy deckbuildingu i rozgrywki, a dodatkowo obniża powerlevel, bo deck nie pęka już od kill akcji i Fate'a nie da się przemielić w 3 tury :) Zapraszamy, i liczymy na sporą frekwencję - przy 12 i więcej osobach przypadnie nam po 1.5 erki z Box of Greed na głowę. Postaramy się oczywiście o godne miejsce dla potyczek zwiększonej liczby samurajów ;)
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
Odp: [Warszawa] 4 maja - Graal Blue City, EE Bushi
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-04-30, 23:48 »
Powinienem być  ;D
Mantis Clan ? KamiKadze ? Samurai ? Naga ? Fudo ? Exp MarcOs

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-05-02, 19:39 »
Martwi mnie mała ilość zgłoszeń, mam nadzieje, że na turnieju będzie nas spora grupa.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-05-03, 00:34 »
Martwi mnie mała ilość zgłoszeń, mam nadzieje, że na turnieju będzie nas spora grupa.
Mnie martwi to, co się znów wydarzyło w Graalu, a dokładniej skutki tego dla nas. Miałem dziś dostać maila z aktualnościami na temat wpisowego i Lucida, "dziś" się pomału kończy, a maila, oczywiście, ani śladu. "Nowi opiekunowie produktu" byli bardzo pomocni, ale tyleż już tradycyjnie co totalnie niewtajemniczeni w sprawy, proponowali nam zamiast Lucida kawiarnię ("ale 20% zniżki na kawę").
Udało mi się ustalić, że boostery SoD i starsze są w sklepie, podobnie jak Box of Greed, dlatego po prostu proponuję przybyć na turniej gromadnie jak gdyby nigdy nic, na pewno nie odejdziemy z kwitkiem.
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-05-03, 10:48 »
Pytanie jak to będzie z lokacją na turniej i ile wpisowe

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-05-03, 11:57 »
Pytanie jak to będzie z lokacją na turniej i ile wpisowe

Pozwól, że posłużę się cytatem:

Wpisowe: ok. 7-10 zł

Mamy nadzieję zagrać w Lucidzie. Zobaczymy jednak jak będzie z frekwencją.
Hitomi Monroouke

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-05-03, 12:00 »
"Około" nie jest definitywną odpowiedzią wydaje mi się. Zakładam więc że będzie to dycha. Co do lokalizacji to wczoraj jak wychodziłem z BC nie było jeszcze nic ustalone więc zobaczymy

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-05-03, 12:13 »
"Około" nie jest definitywną odpowiedzią wydaje mi się. Zakładam więc że będzie to dycha. Co do lokalizacji to wczoraj jak wychodziłem z BC nie było jeszcze nic ustalone więc zobaczymy

Jak mniemam około jest uzależnione od frekwencji.
Z lokalizacją jest niestety problem. Byłeś to wiesz jak jest.
Wyglądało na to, że wszystko idzie w dobrą stronę, a tu... dups i od nowa.
Hitomi Monroouke

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-05-03, 12:42 »
Jutro się dowiemy czy chłopaki z Graala załatwili co mieli załatwić. Nie byłoby problemu gdyby nie turniej Magica w tym samym czasie

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-05-03, 12:44 »
To dobre założenie, biorąc pod uwagę kolejne totalne rozmontowanie Graala w temacie środowiska i L5R. Ich pracownik odpowiedzialny za Legendę i turnieje, z którym "dopinałem" sobotni turniej, już nie jest ich pracownikiem, o czym oczywiście nie omieszkał mi nader sprytnie zmilczeć. Nikt nie potrafił mi wczoraj powiedzieć, za ile dokładnie i gdzie gramy, nikt nie wiedział o sobotnim turnieju, w ogóle dziw, że ktoś tam był.
Niemniej jednak warto jutro przyjść i zagrać, miejsce się znajdzie, boostery i BoG też.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-05-03, 12:51 »
To dobre założenie, biorąc pod uwagę kolejne totalne rozmontowanie Graala w temacie środowiska i L5R. Ich pracownik odpowiedzialny za Legendę i turnieje, z którym "dopinałem" sobotni turniej, już nie jest ich pracownikiem, o czym oczywiście nie omieszkał mi nader sprytnie zmilczeć. Nikt nie potrafił mi wczoraj powiedzieć, za ile dokładnie i gdzie gramy, nikt nie wiedział o sobotnim turnieju, w ogóle dziw, że ktoś tam był.
Niemniej jednak warto jutro przyjść i zagrać, miejsce się znajdzie, boostery i BoG też.

Dla mnie oczywista staje się potrzeba kolejngo spotkania z szefostwem.
Ustalenia co i jak, na jakich zasadach będziemy pracować, co z turniejami, co z promami.
Ale to historia na inne opowiadanie. A co do turnieju, to ciekaw jestem ilu nas jutro będzie.
Hitomi Monroouke

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-05-03, 13:01 »
Graal BC leci już w takie kulki że się odechciewa normalnie. Tylko alternatywy brak jakiejkolwiek.

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-05-03, 14:52 »
Ustalenia co i jak, na jakich zasadach będziemy pracować, co z turniejami, co z promami.
Spotkanie do spotkania podobne, mam wrażenie, że odbijamy się od niewidzialnej ściany. Przychodzi ktoś ogarnięty, chwilę później wylatuje albo sam odchodzi, i zostajemy z ludźmi niezorientowanymi w temacie i mylącymi target MtG i nasz.
Jak powiedział jednak Ryoga, póki co nie ma alternatywy.
Postaram się być jutro wcześniej (ok. 10) i ogarnąć turniej, żeby, na przekór niebu i ziemi przebiegł normalnie.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-05-03, 16:03 »
Spotkanie do spotkania podobne, mam wrażenie, że odbijamy się od niewidzialnej ściany. Przychodzi ktoś ogarnięty, chwilę później wylatuje albo sam odchodzi, i zostajemy z ludźmi niezorientowanymi w temacie i mylącymi target MtG i nasz.
Jak powiedział jednak Ryoga, póki co nie ma alternatywy.
Postaram się być jutro wcześniej (ok. 10) i ogarnąć turniej, żeby, na przekór niebu i ziemi przebiegł normalnie.

Coś robić musimy, jak założymy ręce to się rozleci.. a tego nie chcemy.
Hitomi Monroouke

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-05-03, 17:55 »
U mnie jutro marne szanse na obecność z racji długiego weekendu i obowiązków rodzinnych, ale oczywiście od środy już jestem normalnie. Panowie, mamy już doświadczenie w zmaganiach z Graalem, więc dopóki nie ma alternatywy to nie odpuszczajmy ;D Punkt jest dobry - dzięki temu trochę ludzi się dowiedziało o grze i są nowe twarze. Po prostu musimy sobie załaożyć, że sami dbamy o sprawy organizacyjne, a Graal jest dla nas "platformą współdziałania" ;D
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-05-03, 19:40 »
Po prostu musimy sobie załaożyć, że sami dbamy o sprawy organizacyjne, a Graal jest dla nas "platformą współdziałania" ;D
"Współistnienia" bardziej by pasowało :P

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-05-04, 21:29 »
No i po turnieju, przyszło 8 osób, do rozdraftowania było m.in. 16 erek (w tym 8 z Box of Greed). Gratulacje dla zwycięzcy, oto wyniki w przystępnej formie.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-05-04, 21:36 »
4 dragony? polowa skladu. niezle. na jakich monkach gral zwyciezca

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #18 dnia: 2013-05-04, 21:47 »
Fire monki z duża ilością niszczenia attachy oraz dość sporą ilością ranga + followerzy wspierani przez Tachikaze oraz Bay Dojo z tego co zdążyłem zauważyć to byli Clearing Crew oraz Destrier oraz dodatkowo Interferencje. Ladnie chodzili może ze 4 tury przetrwałem  ;D
Mantis Clan ? KamiKadze ? Samurai ? Naga ? Fudo ? Exp MarcOs

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2013-05-04, 21:55 »
W partii między top1 i 3 gracze uderzyli w time i przyjęli, że rozstrzygnięcie będzie przez samą bitwę, w której stało na oko po 8-10 personek u każdej ze stron ;)