Autor Wątek: EC 2013 Warsaw (announcement)  (Przeczytany 41785 razy)

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: EC 2013 Warsaw (announcement)
« Odpowiedź #60 dnia: 2013-08-27, 22:51 »
mam prosbe do przyjaciol z wawy zeby pomogli i podpowiedzieli co mozna wpisac w zakladke o warszawie - jakie lokalne turystyczne atrakcje polecacie.

Starówka, Zamek Królewski, Łazienki, Wilanów itp standardowe miejsca mogą być? ;D ;D
Weekend to czas intensywnego zycia klubowego w nocy, ale nie podejrzewam, żeby zbyt wielu uczestników miało na to czas...

czy jest jakas stricte warszawska wyszukiwarka hotelo/hosteli?

Może to pomoże:
http://www.hrs.com/pl/europa/polska/warszawa/#list
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #61 dnia: 2013-08-28, 08:27 »
Tak szczerze mówiąc to jedyną atrakcja w warszawie w tym czasie, będzie EC  :P
Mieszkam w wawie ponad 10 lat i cały czas szukam ciekawej atrakcji turystycznej. Na razie nie znalazłem :)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #62 dnia: 2013-08-28, 10:05 »
Mi sie zajebiscie podobalo Centrum Nauki Kopernika. Trzeba tylko miec szczescie z kolejka i miec w .... czasu. Najlepsze miejsce w Wawie jak dla mnie;P
Muzeum Powstania tez w pytke.
Z atrakcji standardowych to mi sie tylko Łazienki podobaly;P
Dobra jest tez Praga, bo jest niezly klimat i do tego lekka adrenalina, zeby kosa nie dostac ale ja lubie takie miejsca;p
Ja mam zajawke na opuszczone miejsca wiec spasil mi tez stary port barek rzecznych nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu, gdzie 2 typki sobie mieszkaja w starych zdezelowanych lodkach, a wokol syf i klimat jak w opuszczonej stoczni w Gdyni;P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #63 dnia: 2013-08-28, 10:24 »
Mi sie zajebiscie podobalo Centrum Nauki Kopernika. Trzeba tylko miec szczescie z kolejka i miec w .... czasu. Najlepsze miejsce w Wawie jak dla mnie;P
Muzeum Powstania tez w pytke.
Z atrakcji standardowych to mi sie tylko Łazienki podobaly;P
Dobra jest tez Praga, bo jest niezly klimat i do tego lekka adrenalina, zeby kosa nie dostac ale ja lubie takie miejsca;p
Ja mam zajawke na opuszczone miejsca wiec spasil mi tez stary port barek rzecznych nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu, gdzie 2 typki sobie mieszkaja w starych zdezelowanych lodkach, a wokol syf i klimat jak w opuszczonej stoczni w Gdyni;P

No potwierdzam muzeum jest w pytkę, ale polecanie tego miejsca germańskim oprawcom, może być przez nich nie zbyt mile widziane :P Ale rzeczywiście jest to miejsce godne polecenia.
Łazienki to zwykły park z kaczkami. Choć pomnik Szopena jest fajnie zobaczyć.
Jeśli chodzi o pragę, nie te czeską, to mniej więcej raz w miesiącu mam kosę w brzuchu, ale jest to raczej nie miejsce to zwiedzania. Tylko żeby nieźle się zniszczyć :)

Dla zagraniczniaków to chyba najlepsze będzie wycieczka od nowego światu przez krakowskie przedmieście do kolumny Zygmunta wraz z zwiedzaniem starego i nowego miasta. Do tego wizyta w Kompani piwnej, gdzie można zjeść schabowego za 20 pln. Da się to spokojnie zrealizować w piątek od godziny 18:00 do 24:00, a nocą wygląda ładniej bo nie widać syfu :D
Jeśli chodzi o drugi dzień, to na muzeum powstania warszawskiego spokojnie starczy 6/7g, w między czasie można odwiedzić Chłopskie jadło i zjeść domowe pierogi albo na pl. Konstytucji jest spora pirogarnia.
Trzeciego dnia bym wybrał się do łazienek, zobaczyć pomniek Szopena i pałac na wodzie poczym autobusem pojechał do zamku królewskiego i wracając poszedł do przekąski i zakąski na dwie literatki i chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym.

horror

• Moderator
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 2013-08-28, 11:04 »
dobra. postaram sie zlozyc z tego jakas strone dot. atrakcji. prage sobie moze daruje :)

a czy sa w okolicach miejsca gdzie odbywa sie turniej jakies inne hotele/hostele, ktore mozna zaproponowac przyjezdzajacym?

czy klub paradoks (mysle o czwartku i jakims evencie) znajduje sie w jakies odleglej czesci warszawy?

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #65 dnia: 2013-08-28, 11:52 »
dobra. postaram sie zlozyc z tego jakas strone dot. atrakcji. prage sobie moze daruje :)

a czy sa w okolicach miejsca gdzie odbywa sie turniej jakies inne hotele/hostele, ktore mozna zaproponowac przyjezdzajacym?

czy klub paradoks (mysle o czwartku i jakims evencie) znajduje sie w jakies odleglej czesci warszawy?

No jest:
Campanile Varsovie Hotel Warszawa
Premiere Classe Varsovie Hotel Warszawa
Mercure Grand Hotel Warszawa
Holiday Inn
Hotel InterContinental Warszawa
Hotel Sobieski
Chmielna St Warszawa B & B
Tu masz listę wszystkich hoteli w śródmieściu wraz z mapką :
http://szukaj.warszawa-centrum-hotel.pl/Place/Srodmiescie_1.htm?mapstate=expanded

Paradox pomieści na moje oko około 40 osób max. Pifko od 7pln-13pln.
Trzeba dojechac tramwajem 4 lub 5 przystanków. Około 10 min jazdy. Od novotelu oczywiście.
Knajpa jest 50m od przystanku, po drodze tramwaju jest macdonald dla głodomorów i kebabiki, ale tych ostatnich nie polecam nie polecam. :)

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #66 dnia: 2013-09-16, 10:29 »
Poproszę o podpowiedź co należy zrobić by pozyskać na EC ten event pack (przede wszystkim chodzi o te promki z summer pack). Nie mam doświadczenia w L5Rowych imprezach.

Na stronie AEG jest preorder do 22.09 - czy to jedyny sposób i muszę się tam rejestrować (a jeśli tak to czy można płacić np przy odbiorze? nie mam karty kredytowej i z powodu L5R wyrabiać nie zamierzam).

Czy są jakieś inne sposoby, np dostaje się to w cenie wpisowego na turniej?

pozdrawiam

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 2013-09-16, 10:57 »
Ja zaś mam inne pytanie?
Czy na miejscu będą jacyś traveling peddlers, którzy będą opychać fajne maty?
Czy jacyś super rysownicy się wybierają?

Jakbyście mi na przykład powiedzieli, że tak, owszem, będą.
I będzie to Noah Bradley, sprzedający i podpisujący arty strongholdów na matach, to prawdopodobnie będę miał za chwilę mokre bokserki.

No ale pewnie nie powiecie :)
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 2013-09-18, 14:19 »
Szukamy z Rashidem chętnego ( najlepiej z południa - KRK? :D ) do dzielenia pokoju 3 osobowego (którego cena na dzień sprawdzania wynosiła 180 zł i była taka sama jak cena pokoju 2 osobowego) na EC. Noclegi pt->sob i sob->nd.
Jak coś piszcie pmkę :)
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #69 dnia: 2013-09-18, 14:52 »
koziu tak z doświadczenia mówie że lepiej być z rana w piątek juz na miejscu wiem ze to koszt dodatkowy ale potem czesto gra sie cały dzień w kwalifikacjach ( np 2 w noc) i zazwyczaj juz koncowki wygrywają osoby mniej zajechane
Walec

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 2013-09-18, 16:47 »
Wstępnie planowaliśmy być ok 4-6 rano w Warszawie, choć to prawda, że po podróży...
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 2013-09-18, 18:22 »
ja celuje (licze na wesołą gromadkę) w alkociaponga w czwt :)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #72 dnia: 2013-09-20, 00:17 »
Prośba: czy jakaś dobra dusza mogłaby zamówić na moją rzecz EC event kit?

Bez karty kredytowej sam nie jestem w stanie, AEG zaś odpisał mi że może będą w sprzedaży na miejscu, ale pewności co do tego nie ma. Nie chciałbym ryzykować że jednak nie będą, stąd powyższa prośba, jakośtam postaram się odwdzięczyć, kasę na kit też mogę szybko przelać.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #73 dnia: 2013-09-20, 00:32 »
Też przyłączam się do prośby. Na EC mnie nie będzie (siła wyższa). Byłbym niezmiernie wdzięczny. Taki zakup zwiększyłby szanse na to, że będę Wam truł przez całą następna edycję. :D
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 2013-09-20, 00:51 »
Dobra, chłopaki, ja swój pack właśnie zamówiłem, na inne nie mam luźnej kasy na założenie (bo to taka magiczna karta kredytowa bez kredytu). Możecie spróbować mi przelać kasę, jeśli dojdzie jutro to albo przed wyjazdem albo już w Bydzi wam wyklikam.
Mam konto w mBanku, jak ten sam bank to przyjdzie zaraz, wtedy zamawiam jeszcze z Wawy, z innych powinno przyjść w ciągu dnia, wtedy przez weekend w Bydzi do jakiegoś internetu pewnie się dorwę, w najgorszym wypadku poniedziałek rano (deadline jest do 9 naszego czasu). Rozważcie może opcję przelewu przyspieszonego, żeby nie okazało się, że kasa dojdzie w przyszłym tygodniu.

91 1140 2004 0000 3702 4370 6614
Jarosław Wójcicki

adres na priv jak potrzebny do przelewu.

35$ przeliczyło mi na 114,22 zł, więc tyle możecie przelewać.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #75 dnia: 2013-09-21, 12:19 »
Dzięki za pomoc Yrq.

Trochę poniewczasie z AEGa napisali mi jeszcze, że jakaś ograniczona ilość Event kitów będzie do kupienia na miejscu na miejscu. Więc kto nie załapie się teraz będzie mógł je nabyć w czasie imprezy (ale ma być tylko "limited quantity" ile by to nie było).

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 2013-09-23, 00:28 »
Jeszcze się dokładnie zgadamy, ale jak już osoby, którym kupowałem paczki, będą wiedziały czy, jak, gdzie i komu mam tę paczkę w ich imieniu przekazać, poproszę o kontakt.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #77 dnia: 2013-09-29, 19:03 »
Właśnie robiłem rezerwację noclegu w Novotelu i okazało się, że mają nową promocję 3 za 2 (33% zniżki) :)
Squeek

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 2013-09-29, 19:57 »
To ile wychodzi nocka teraz?

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 2013-09-29, 20:08 »
To ile wychodzi nocka teraz?
170zl za pokoj.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.