Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
podsumowując wczorajsze gry muszę powiedzieć, że zadziwia mnie stabilność kensaiowego decku. często można wyjść z kiepskiej sytuacji początkowej rozbudowując ekonomię. kontrola nad fate'em, którą daje in stillness, też jest nie do przecenienia, i obawiam się, że będzie to pierwsza karta, która doczeka się erraty.
wczoraj po raz pierwszy (a gier zagrałem już kilkanaście) wystawiłem Shikeia (jest kapitalny)
jestem ciekaw, jak to wygląda u innych dragonów. a tego gościa za 9 co nic nie umie to już wywalę z decku, bo śmiech.
Aha, wciąż nie wiem po kiego grzyba składać duelówkę na sensei. Jak bez tego Kensai lepiej działa (jest bardziej zabójczy).
Cytat: Hitomi Monroouke w 2014-01-17, 16:02Aha, wciąż nie wiem po kiego grzyba składać duelówkę na sensei. Jak bez tego Kensai lepiej działa (jest bardziej zabójczy).Bo jest zabawniejsza?
Ja od siebie dodam, że próbowałem wczoraj zagrać z Przemkiem "normalnie" i budować ekonomie i taktyka ta kompletnie się nie sprawdza, bo Przemek jak zaczynal jechac prowke przede mna to juz nie mialem jak odzyskac inicjatywy.
Male chlopki do 4-5 f sa pomijalne, bo dosc latwo mozna sobie z nimi poradzic.
Im szybszy pojazd tym mniejsze prawdopodobienstwo dwoch krow na stole, wiec rezygnuje z glupiej taktyki na ekonomie;) t3 pojazd for the win, przynajmniej z kensajami:P
Ta a co do liczenia forca wczoraj Mirumo majac 1 prowke do moich 4 zabil mi :
(choć grałem Crabem na Todori Sensei a nie Dragon Kensai)
Imo moze na turnieje zaczne brac iphone z aplikacjami liczacymi forca, ilosc wydanego w danej fazie zlota, a do tego aplikacje liczaca wysokosc potencjalnego rang-a , ktora bedzie przeliczac ile z moich postaci moze zabic przeciwnik laczac strzaly i je podbijajac.
Cytat: Hitomi Monroouke w 2014-01-17, 16:23(choć grałem Crabem na Todori Sensei a nie Dragon Kensai)Honor czy dyshonor?
Przyszły tydzień projekt :Lion defensywny honor/switch.
Ale ja pytałem czym Ty grałeś Czy złożyłeś honorówkę na Todori Senseiu czy dyshonor
Cytat: Klepek w 2014-01-17, 16:31Przyszły tydzień projekt :Lion defensywny honor/switch.Kurcze zazdroszczę, ja nie mam czasu "obskoczyć" swoich projektów a mam ich w głowie mnóstwo.Na samego Kensai mam co najmniej cztery pomysły, na razie staram się jeździć w tym tempie i mieć mnóstwo zabawy.
Cytat: Paku w 2014-01-17, 16:33Ale ja pytałem czym Ty grałeś Czy złożyłeś honorówkę na Todori Senseiu czy dyshonor Żadne tam fanaberie czysty i uczciwy wjazd z gwiazdą decku w postaci The Bestial Ones (wymiata)
Cytat: Hitomi Monroouke w 2014-01-17, 16:37Żadne tam fanaberie czysty i uczciwy wjazd z gwiazdą decku w postaci The Bestial Ones (wymiata)Bestiale są bardzo fajni jak masz co zrzucać z ręki, to fakt, grałem ich w dyshonorze na senseiu wraz z frontier farmerami i dessicated
Żadne tam fanaberie czysty i uczciwy wjazd z gwiazdą decku w postaci The Bestial Ones (wymiata)
To jak złożyłeś uczciwy wjazd to po co go sobie psujesz senseiem? Przecież jak go wyrzucisz talia będzie po prostu lepsza xD
Hitomi znam Twoj bol;)
Moze nastepne siodlo;)?
Zabijanie na stole nie jest zle z Hachimanem i typami wstajacymi folowerow:P Jakby nie to ze Szkrabik gra Crabami to tez bym pewnie zlozyl miliarke na senseju.
Jasne, że nie jest, sam tak gram, alepo co mi do tego sensei jak followerzy robią to sami z siebie?
... i na papierze wygląda to znakomicie, ale nie mam pojęcia jak w praktyce
Nie wiem czy lepszy, nie grałem. Na pewno zupełnie inny. Gra na Todori sensei mi się podoba i jak na razie wygrywam.
Cytat: Hitomi Monroouke w 2014-01-17, 16:54Nie wiem czy lepszy, nie grałem. Na pewno zupełnie inny. Gra na Todori sensei mi się podoba i jak na razie wygrywam. Jak to jest, że jak tylko wspomniałem w jakimś wątku o samej możliwości grania senseiem w krabie, to zostałem obśmiany, a jak hitomi składa na nim deck i wygrywa, to nikt się nie śmieje?