Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
a uniwersalnie- wygeneruj wiecej F i miej na typa wyebane
Setowanie force to bonus do force, zawsze tak było
Cytat: Paku w 2014-04-01, 14:20Setowanie force to bonus do force, zawsze tak było Jak setuje się na niższy, to jest kara.
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Cytuja uniwersalnie- wygeneruj wiecej F i miej na typa wyebane jasne genialny pomysł, typek setuje forca jakiemuś głąbowi, głąb odpala Thoughtless Sacrifice i pozamiatane na zasadzie tobie do piachu 12-16 golda a jemu 4... I niby to dwukartowe kombo no ale jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie zadziałało Dalej quasu nie wiem czy ja coś brałem czy ty, ale zawsze mi się wydawało, że setowanie forca to nie jest force bonus (poprawcie bo może się mylę) i jako taki nie może być zanegowany więc nie wiem o czym mowa (chyba że jest f bonusem to wtedy spoko) Kuźwa na tym forum co chwilę trzeba dupochrona stosować, głupie zasady ma ta gra
Ja spodziewam się coś w tym stylu :1. errata na senseju i ograniczenie do crane clan samurai ( ucieczka )/ crane clan scout ( dojazd )2. errata na pałacu +1H jak kontrolujesz crane clan Courtiera. +1G jak kontrolujesz crane clan samurai3. Ujirou dopala tylko siebie.Ale pewnie po tym łikendzie będzie jakieś info co dalej i dopiero będzie jojczenie
Errata Ujirou jest bez sensu. Ujirou nazywał się (i dla mnie zawsze będzie nazywał się) Gempachi i żył sobie drzwiej spokojnie przez całą edycję, nie wadząc nikomu. Tak, na początku edycji był bardzo spoko, ale potem się w zasadzie nie pojawiał (to były czasy SE o ile dobrze pamiętam). Ta karta nie jest wcale imba, jak ktoś przez nią nie może złożyć wygrywającego decku, to myślę, że to jego problem, a nie tego, że Gempachi jest spaczony.
Errata na twierdzy, o której piszesz, zmieniałaby cokolwiek chyba tylko przy pierwszym zakupie.
Co do senseja, to się nie wypowiadam. Faktycznie jest mocny, ale czy jest zgięty? Nie wiem. Ty mbardziej nie wiem, jak by go można zmienić.
PS Czy dobrze rozumiem, że ogólnie Forgotten Legacy jest nielegalne w IvE?
Zacznę od Chorda, wybacz stary, rozumiem, że podejście do problemu od strony banowania jest niezbyt poważne.Niemniej jednak dokładnie to samo można powiedzieć/napisać o Twoich popisach literackich w tym wątku.Nie wiem co chcesz udowodnić, ale prawda jest taka, że Crane jest mocny i to mocny z wielu stron jednocześnie.Zakrzywianie rzeczywistości jakie uprawiasz nic tu nie zmieni. Choć faktem jest, że walka banami wydaje mi się bezsensowna.
Cytat: gaijin w 2014-04-02, 12:14PS Czy dobrze rozumiem, że ogólnie Forgotten Legacy jest nielegalne w IvE?Yup - Forgotten Legacy jest nielegalne.Legalne są tylko karty z FL z bugiem Eternity.
Cytat: LeWho w 2014-04-02, 12:32Cytat: gaijin w 2014-04-02, 12:14PS Czy dobrze rozumiem, że ogólnie Forgotten Legacy jest nielegalne w IvE?Yup - Forgotten Legacy jest nielegalne.Legalne są tylko karty z FL z bugiem Eternity.No ale rozumiem, że np. Border Keep jest legalny w MRP, a nie tak jak tam był druknięty? (czyli z dodatkową zdolnością)
Cytat: gaijin w 2014-04-02, 13:34Cytat: LeWho w 2014-04-02, 12:32Cytat: gaijin w 2014-04-02, 12:14PS Czy dobrze rozumiem, że ogólnie Forgotten Legacy jest nielegalne w IvE?Yup - Forgotten Legacy jest nielegalne.Legalne są tylko karty z FL z bugiem Eternity.No ale rozumiem, że np. Border Keep jest legalny w MRP, a nie tak jak tam był druknięty? (czyli z dodatkową zdolnością)Z tego co mi wiadomo, jak się pojawia MRP, to wszystkie karty o tytule tego MRP działają jak ostatnia wersja, niezależnie od tego, co jest na karcie. Oracleofthevoid ma MRP jako teksty.