Autor Wątek: GNOMICON 2014  (Przeczytany 3504 razy)

JNQ

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
GNOMICON 2014
« dnia: 2014-04-08, 20:13 »
Właśnie na FB pojawiła się rozpiska GNOMICONU

To co Nas dotyczy:

L5R Gnomicon Challange
Data: 24.05.2014
Godzina: 10:30 zapisy
11:00 rozpoczęcie turnieju
Format: Ivory Edition
System rozgrywki: swiss + top4/top8
Wpisowe: 20 PLN
Nagrody:
puchar dla zwycięzcy, unikalna koszulka, boostery z najnowszych dodatków
dla pozostałych graczy również boostery z najnowszych dodatków
wśród graczy zostaną rozlosowane najnowsze karty promo (min. Oracle of the Void)

L5R Drunken Master
Data: 25.05.2014
Godzina: 21:00
Format: Ivory Edition + alkohol competitions
System rozgrywki: swiss
Wpisowe: 10 PLN
Nagrody:
0,5l szlachetnego trunku, wódki
boostery dla najlepszych graczy
Zasady:
- Każdy z graczy w czasie rundy ma obowiązek wypić podczas każdej rundy 0,5l piwa lub 2 kieliszki wódki.
- rozgrywamy minimum 4 rundy
zwycięzcą zostaje osoba z największą ilością punktów, trzymająca się na nogach.
alkohol na potrzeby rozgrywek należy zakupić na barze
Turniej odbędzie się w barze, tak więc jest całkowity zakaz wnoszenia własnego alkoholu
Głównym celem turnieju jest integracja, dobra zabawa oraz wtłoczenie w siebie dużej ilości alkoholu!

L5R Hangover Games
Data: 25.05.2014
Godzina: 10:30 zapisy
Format: Ivory Edition
System rozgrywki: swiss
Wpisowe: 10 PLN
Nagrody:
boostery z najnowszych dodatków
karty promo

Wygląda jak Kotei, ale Kotei'em nie jest, bo to nie ta data...

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: GNOMICON 2014
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-04-08, 20:29 »
Podoba mi się też to że Hangover Games są PRZED Drunken Master. ;)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-04-08, 20:50 »
Rodzina Morta zajmowała się destylacją wina z zeszłorocznych winogron. Trunki takie są bardzo mocne i poszukiwane przez wróżbitów, ponieważ oczywiście pozwalają im widzieć przyszłość. Jedyny problem w tym, że cierpi się kaca na dzień przed i trzeba wiele wypić, żeby się go pozbyć.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

JNQ

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-04-08, 21:27 »
Długo się zastanawiałem, czy się "odezwać", ale co mi tam.
Nasuwają mi się dwie myśli:

1. Może BB postanowiło zorganizować event "konkurencyjny" do Kotei, gdzie frekwencja ograniczy się tylko do lokalnej playgrupy i zabłąkanych dusz. w którym będą mięli szansę się wykazać i opanować TOP'y? Po raz kolejny pojawia się sytuacja, w której organizatorzy stwierdzają że nie widzą sensu poinformować samemu zainteresowanych graczy o imprezie, która w sumie bez nich się nie odbędzie. Gdyby nie Ganbitsu (no i Kempy  ;)) w większości przypadków nie wiedzielibyśmy że Tam się cokolwiek dzieje. Wprost można rzec fakt wiadomy, że BB nie należy do playgrupy jeżdżącej, a frekwencję turniejową na własnym podwórku w conajmniej 50% stanowią przyjezdni (5 z 10 to miejscowi, czasami jeszcze mniej), a zobaczyć te cudowne gęby gdzieś dalej <poza Kotei'ami> niż w Gnomie to już rarytas. Szkoda.
Edit:
Po raz kolejny brakuje Orgom synchro (Kotei'e obciążają budżet i taka dodatkowa wyprawa jest zupełnie z d...), brakuje komunikacji, brakuje chęci. Jak dobrze że nie urodziłem się jako papier toaletowy, bo wiem kto miałby mnie między pośladkami...

2. Poprzednie 2 Kotei'e zorganizowane w Szczyrku połączone były z Gnomicon'em, co zapewniało moc innych atrakcji. Możliwość podpatrzenia bitewniaków, pogrania w planszówy dla odstresowania, ujrzenie stada zombi mtg'owców, całkiem niezłe zaplecze cateringowe w postaci wypasionego ognicha, wspólnego żarcia na całkiem niezłym poziomie kuchni i ratującej niejednemu życie jajecznicy z rana. Skoro teraz Kotei <który został w tym roku zgłoszony również w Szczyrku> będzie odrebną imprezą... To czego możemy się tam spodziewać? Ja sam, szczerze, zacząłem się bać...

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-04-08, 21:39 »
Z tego co kojarzę, aplikacja koteiowa wymagała podania dwóch dat. Jedna z nich pokrywała się z Gnomiconem, druga była na odczep się. AEG wybrał tą drugą.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Ganbitsu

• experienced Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2014-04-08, 21:47 »
Z tego co kojarzę, aplikacja koteiowa wymagała podanie dwóch dat. Jedna z nich pokrywała się z Gnomiconem, druga była na odczep psię. AEG wybrał tą drugą.

Dokładnie tak było, w terminie Gnomiconu jest jakiś inny Europejski Kotei (Irlandia?) i AEG wybrał alternatywną datę dla Szczyrku. Przypuszczam, że turniej L5R na Gnomiconie jest "żeby był" i tyle.

agg

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2014-04-08, 21:54 »
Szczerze powiedziawszy dziwi mnie taka decyzja Orgów. W prawdzie w zeszłym roku był mój first time w Szczyrku, ale sam zamysł Kotejca i Gnomiconu połączonego w jednym terminem to był super pomysł. Więcej ludzi, więcej się działo, można było pozwiedzać inne sale, tłum, gwar. Dla mnie czad!
Realnie patrząc to kwiecień Szczecin, czerwiec Szczyrk. To nie są małe wydatki, niejednego pociśnie po kieszeni. A tu jeszcze maj Gnomicon. No ciekawe jaka będzie frekwencja L5R-owców (nie mylić z LPR-owcami :P - sorry, nie mogłam się powstrzymać :P)

cóż pozostanie Wam więcej przestrzeni w Gnieździe, więc w przerwach, zamiast oglądać figurki, odstresowywać się na planszówach albo raczyć się tym i owym będziecie mogli bawić się w podchody albo nasłuchiwać echa z drugiego końca hotelu :P

"She is beautiful, impulsive, brilliant. Do not make mistakes around her. In fact, try nothing around her at all." - Bayushi Nitoshi

Jarob

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2014-04-08, 23:51 »
Szczerze mówiąc, chociaż jestem z Bielska to się nie wybieram. Jeden wyjazd do Szczyrku jeszcze przeżyję bez problemu. Ale dwa to już jest przesada.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2014-04-09, 00:34 »
Podoba mi się też to że Hangover Games są PRZED Drunken Master. ;)

i to jest piekne nastawienie.

dublin jest w weekend ze szczecinskim koteiem.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2014-04-09, 11:20 »
może sie wybiore, ale na zasadzie 1 dniowego turnieju.

choc priorytetowo idzie Krk liga i jak sie uda to 3.maja debiut Mgły
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Xargos

• blank Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2014-04-18, 16:44 »
Oczywiście wkradł się błąd, Hangover Games odbędą się w niedzielę, a Drunken Master w sobotę wieczorem. Co do daty Kotei'a: nawet nie wiecie jak nas wiadomość, że nie odbędzie się podczas GNOMICONU zdenerwowała, jednakże nie mieliśmy na to wypływu. Za brak ogłoszenia na tym forum bardzo przepraszam, ale w ostatnich tygodniach mamy straszny młyn i musiało mi to uciec.
   Turnieje te nie są żadnym mini Kotei'em ani jakimś kontr turniejem. Parę osób prosiłby by coś się działo, to coś robimy.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 2014-04-18, 23:24 »
Zdarza się, widocznie AEGowcom nie pasował termin. Po to się podaje kilka, a nie jeden, też kiedyś wrocławski musiałem przesuwać bo mi "oczywistej" daty nie przyklepali :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Bolek

• Crab Clan
  • blank Personality
  • *
  • Ksiądz Bolesław
    • Sklep Hobbystyczny "Gnom
« Odpowiedź #12 dnia: 2014-05-19, 14:12 »
Chcę tylko przypomnieć, że wejście na sam Gnomicon jest całkowicie darmowe, nie ma konieczności wykupowania pokoju czy też posiłków. Tak więc koszt to tylko 20 lub 10 złotych :)
Ponadto, bardzo by nas cieszyła obecność graczy chociaż podczas jednego z turniejów. Zapowiedzianych mamy już gości ze Szczecinka i dobrze byłoby ich poznać ;)

P.S. Kupię 1-3 Famous Bazaar i 2x The Turtle's Shell
Najlepszy klub i sklep w Polsce: www.gnom-sklep.pl

Ganbitsu

• experienced Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2014-05-23, 18:16 »
To ktoś się wybiera jutro?