Autor Wątek: Shosuro Sadao  (Przeczytany 5753 razy)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
Odp: Shosuro Sadao
« Odpowiedź #20 dnia: 2014-04-30, 13:30 »
Obecnie mechanika duelowa nie powoduje zrzucania przeciwnikowi ręki. Mechanika duelowa nie daje gwarancji tego, że zdołasz zagrać focus effect.

Obecnie mechanika Chi Death nie powoduje masowego umierania postaci przeciwnika (w jakiejkolwiek fazie).
Mechanika Chi Death nie daje gwarancji tego, że zdołasz zagrozić przeciwnikowi na tyle aby nie był w stanie Ci nic zrobić.
Oczywiście i tu masz słuszność, obie mechaniki mogą ulec zmianie i rozwalić kompletnie grę. Na razie jednak nie widzę tej możliwości.
Dlatego też bicie na alarm i to w formie faktu dokonanego uważam za... chybione przedwczesne działanie.  :)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2014-04-30, 14:10 »
Sejmitarze- jezeli beda sie pojawiac karty lamiacy czas i przestrzen to tez sobie ponarzekam (mimo ze teraz sam mam deck na lobotomii).

Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 2014-04-30, 14:19 »
Pomyliłeś efekty KART z efektami MECHANIKI. Mechanika Chi Death jak najbardziej stół zabija, bo karty wspierające Chi Death z założenia muszą zabierać Chi. Czyli - zabijać. Rzucenie N dueli w jednego gościa nie spowoduje tego, że gościu umrze, chyba że taki będzie efekt któregoś duelu. Rzucenie N Chi minusów w jednego gościa zabije go, niezależnie od tego jakie będą dodatkowe efekty tychże minusów (wyjątek : założenie minimalnego chi).

W Emperorze dwie słabe (patrząc na samą kartę) karty z jednego dodatku spowodowały przeskoczenie ChiDeath z "fundecku z komba na 3 karty" do "Leniwe AEG w końcu to zerratowało". Goście z DT nie byli nawet na tyle przewidujący, by minusy do chi schodziły na koniec tury - wszystko leci na tokenach.

Quasu - taki  Frozen nie było kartą łamiącą czas i przestrzeń. Złamał czas i przestrzeń dlatego, że były już inne karty, które frozen uruchomił.

Dla tych którzy nie zajarzyli (jak quasu) - nie, nie uważam, że teraz Chi Kill jest jakimkolwiek problemem. Ale ta karta pokazuje, że będzie, bo DT nie uczy się na błędach i znowu usiłuje wydać rzeczy dla fanów Chi Killa... Więc teraz to tylko kwiestia czasu. Możliwe, że debilne karty wydadzą już w tym dodatku. I mogę się założyć, że AEG będzie w Ivory-1 erratowało karty właśnie ze względu na ChiKilla.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2014-04-30, 14:47 »
Aby doszło do sytuacji, w której należy bać się duelu, najpierw musiało by pojawić się całe wsparcie dotyczące kółeczka samonapędzających się focus efectów. JEŻELI coś takiego by się pojawiło, pojawienie się lub nie jakiegoś nowego duelu byłoby nieistotne, ponieważ JUŻ TERAZ są nieodmawialne limitedowe duele, które mogą ten mechanizm wprawić w ruch.
Nie ma obaw. Demonstrating Technique nie może zacząć łańcuszka focus effectów, a Tsuke jest unikalny i... dość ryzykowny. Do naprawdę strasznych duelowych kombosów musieliby wydać inny limitedowy nieodmawialny duel.

A odnośnie całej dyskusji, Sejmitar ma naturalnie rację. TD pokazało, że będą wydawać kart pod Chi Death. Karty te będą się zbierać i zbierać w klaserach, aż wybuchną najpaskudniejszą pk controlką jaką zna świat - mnie to osobiście strasznie nie wadzi, bo nawet lubię pograć z czymś tak niekontaktowym i zwyczajnie skurwysyńskim, ale rozumiem tych dla których L5R bez Chi-Death'a to lepsze L5R.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2014-04-30, 16:01 »
I mogę się założyć, że AEG będzie w Ivory-1 erratowało karty właśnie ze względu na ChiKilla.
1l bronka vs 2,5l Coli?

Pomyliłeś efekty KART z efektami MECHANIKI. Mechanika Chi Death jak najbardziej stół zabija, bo karty wspierające Chi Death z założenia muszą zabierać Chi. Czyli - zabijać. Rzucenie N dueli w jednego gościa nie spowoduje tego, że gościu umrze, chyba że taki będzie efekt któregoś duelu. Rzucenie N Chi minusów w jednego gościa zabije go, niezależnie od tego jakie będą dodatkowe efekty tychże minusów (wyjątek : założenie minimalnego chi).
a co za roznica?
dla gracza istotne jest czy postac zyje czy tez nie. natomiast to czy stukna mi go w bitwie z powodu 0C czy tez RA/melee nie ma znaczenia.
RA tez sa zle...bo z mechaniki maja mordowac. w powietrze nie strzelasz, SP nie obnizaja. co wiecej teraz mozna je sumowac, sa dopalki i cale jedno negowanie.

za to kontrolka nie moze polegac na zbijaniu powtarzalnym kilku postaci w kazdym limitedzie. tutaj sie w pelni zgadzam.

Quasu - taki  Frozen nie było kartą łamiącą czas i przestrzeń. Złamał czas i przestrzeń dlatego, że były już inne karty, które frozen uruchomił.
teraz juz jest odpowiednik frozena...jednak sprytnie ma zabezpieczenie przed wyzerowaniem C.
dodalbym ze fozen trafil tez na bardzo podatny grunt- wtedy swoje apogeum przechodzily zerki. i nagle sie okazalo ze z topowym deckiem masz autowina....do tego na buildzie z ktorym ludzie sie nie ograli.
jak kierowca jest ogarniety to recepta na zgarniecie wygranej na turnieju.

problem bylby bez owczesnej erraty- celestial wyprowadzal mocny deck w kosmos.

ps.roznice zajarzylem, nie jarze natomiast zali nad nierozlanym mlekiem.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #25 dnia: 2014-05-01, 01:15 »
a co za roznica?
dla gracza istotne jest czy postac zyje czy tez nie. natomiast to czy stukna mi go w bitwie z powodu 0C czy tez RA/melee nie ma znaczenia.
RA tez sa zle...bo z mechaniki maja mordowac. w powietrze nie strzelasz, SP nie obnizaja. co wiecej teraz mozna je sumowac, sa dopalki i cale jedno negowanie.
Ma znaczenie i to duże ;) Po pierwsze, grając większością militarek nie patrzysz na chi, a na force tak (który chroni przed rangedami w ten czy inny sposób). Po drugie followerzy, którzy są bardzo często grani są sami w sobie metą na rangedy. Czyli, metą na ranged attacki jest najzwyczajniej w świecie część Twojej talii (duży f, albo followerzy), aby ochronić się przed chi deathem musisz napchać metę, specjalnie na to, gdy ktoś do Ciebie strzela jesteś w stanie jakoś na to zareagować, chronić swoje postaci poprzez robienie na nich większego F czy dawanie im attachy, co i tak jest częścią Twojej talii, jak ktoś zaczyna dawać Ci minusy do chi, to nie za wiele możesz zrobić.
Aby chi death nie był NPE (battlowy, bo limited to prawie zawsze i tak będzie), musieli by powydawać więcej kart w stylu marshal your strength, które dają bonusa do chi przy okazji (większość osób nie gra tej karty dla bonusa do chi przecież ;) )
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2014-05-01, 02:42 »
PÓŹNIEJ KIEDYŚ (i chyba o tym mówisz) nastąpiło przewijanie fate. Wówczas problemem nie był duel (nadal trzymało się ze dwa dwa - Victory or Death i coś jeszcze), tylko duelista któy mógł zagrać focus efect. Albo od razu trzy. A focus efekty przekopywały się przez twoją talię, dawały honor i jeszcze ułatwiały obronę prowincji a dodatkowo recyklowały twoje Fate. To co się działo po stronie przeciwnika kompletnie cię nie interesowało, mógł mieć choćby i 1000-kartowy deck - było to bez znaczenia, bo twoja talia nie operowała na discardowaniu talii przeciwnika, tylko jak najszybszym przewinięciu własnej. Bawiłem się tym deckiem bez w wersji bez uberrarowych dueli (takich jak VoD) i bez uberduelowych postaci (Kakita), wrzuciłem tylko i wyłącznie lasencje. Działało cholernie dobrze - właśnie przez focus efecty zagrywane przez duelistów.

Czyli - to nie "straszny duel" był problemem, tylko mechanika duelistów umożliwiająca gwarantowane granie focus efectów w połączeniu z chorymi tymże focus efectami.

Taa, ale to było refusable Impromptu Duel, chyba że mówisz o promce Emerald, która pojawiła się trochę później. Poza tym był Benkei, który sam z siebie wyzywał na duel, no i oczywiście wspomniana Saori, która była podstawą decku. Cała reszta, czyli karty jak The Fortunes Smile, Enmity, Tomodachi, No Victory (sprzed erraty), Mysteries of Kawaru, Tsukuri, Tsuma Dojo, Well-Laid Plans (sprzed erraty), Weigh the Cost, Ronin Swordsman, Excellence, Misdirection, Shattered Focus czy wreszcie Obi of Silence (sprzed erraty), w połączeniu z tym, że dueliści fokusowali pierwsi, powodowały, że a) przeciwnik nie mógł wygrać duelu, b) zawsze się miało duel na ręce c) przewijało się cały deck, ale miało się go znowu do dociągania d) zdobywało się chore ilości honoru podczas duelowania i wygrywało na honor z 4 prowincjami, ewentualnie, jeśli już doszło do bitwy, to kartami takimi jak First and Anal Strike ;), Flash of Steel, a vs inne duelówki Cool Heads Prevail też zdobywało się masę honoru, a wykorzystując stronghold (Steel Gardens), reakcje na różnych kartach (Doji Reju, Kakita Tsuken) deck się zniszczenie i pożogę.

Myślę, że obecnie jesteśmy tysiące lat świetlnych od tego stanu (także dla CD), ale rozumiem Twoje obawy sejmi. Niemniej jednak nie stresowałbym się na razie - jest masa innych problemów, którymi można się stresować - rosnące ceny piwa, kryzys na Ukrainie itp.  ;)

A co do krejnowej duelówki, eh, kiedy powrócą te czasy ;D

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #27 dnia: 2014-05-01, 10:33 »
Ma znaczenie i to duże ;) Po pierwsze, grając większością militarek nie patrzysz na chi, a na force tak (który chroni przed rangedami w ten czy inny sposób).

Wybacz Paku, ale argument o nie patrzeniu na Chi... jakoś (co by nie napisać, że wcale) mnie nie przekonuje.
Jak spotykałeś duelistę to też byłeś bity za swoje niepatrzenie na Chi, ginąłeś radośnie i tyle (razem z tymi wszystkimi followerami itd.).
Gdybyś obecnie miał 3 nieunikalne duele na śmierć, też były krzyk, że zabija to grę. Dokładnie tak samo jak przy Chi Death i to pomimo mety.

Tak jednak nie jest, po pierwsze nie ma takowych dueli (ale mogą być, więc może zacząć się martwić).
A po drugie jeśli w ogóle jakieś są to bitewne, a w bitwie, wiadomo, zwyczaje utarte, to już insza, inszość.
Dokładnie tak samo jest z obecnym, raczkujących Chi Deathem, dzieje się w bitwie, potrzebuje zagrania kilku akcji na jedną postać.
Aby działał bez zarzutu musisz tam pojechać i stać patrząc jak Ciebie wyrzynają. A coś mi mówi, że masz inne plany jadąc do bitwy.
Hitomi Monroouke

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #28 dnia: 2014-05-01, 11:03 »
Jak już pisałem wyżej, aby chi death nie był NPE musiałoby wyjsć więcej kart w stylu martial your strength, albo każda negacja śmierci musiałaby negować minusy do chi do końca tury,wtedy faktycznie chi death byłby sposobem zabijania jak każdy inny
Oczywiście cały czas mówimy o battlowej wersji, bo jak dla mnie talia, która ma możliwość czyszczenia Ci stołu w limitedach i openach jest NPE z samej definicji. Na szczęście w tej chwili takie coś jest niemożliwe ;)
Masz rację Hitomi, argument o wysokim Chi jest nie do końca trafny, ale był on tylko dlatego, że ktoś wrzucił argument o rangedach ;)
Na duele, rangedy, fear + okurę, jakiekolwiek inne sposoby zabijania, można zmetować się negacją śmierci, która w każdej edycji gdzieś tam się przewija, także w pewnym momencie wrzuca się ją do talii i tyle, w momencie gdy po drugiej stronie jest chi death, to wymaga to wrzucania osobnych konkretnych kart, działających tylko na to. Chi death jest NPE właśnie ze względu na fakt, że jest to nie negowalne zabijanie, to jest największa bolączka.
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2014-05-01, 11:04 »
Gdybyś obecnie miał 3 nieunikalne duele na śmierć, też były krzyk, że zabija to grę. Dokładnie tak samo jak przy Chi Death i to pomimo mety.

Tak jednak nie jest, po pierwsze nie ma takowych dueli (ale mogą być, więc może zacząć się martwić).
Lepiej się martw Hitomi, po razem z The Eternal Chase są już właśnie 3 nieunikalne duele na śmierć. Brak im, co prawda uniwersalności i FV Steel on Steel'a (o takich potworach, jak First and Final Strike czy Imperoal Adjudication nie wspominając) ^^ Duele to nie taki problem, bo czy wybrałeś sobie gościa z 3Chi i cieniasa z 1Chi zwykle ginąłeś tak samo (z perspektywy decku, który sam z duelami nie ma nic wspólnego), ale przeciw C-D taki gość zginie 3 razy szybciej. To robi różnicę.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #30 dnia: 2014-05-01, 11:40 »
Lepiej się martw Hitomi, po razem z The Eternal Chase są już właśnie 3 nieunikalne duele na śmierć.

Pozostawię martwienie się innym, Wam wychodzi to tak znakomicie, że nie mam szans dorównać tej ekspresji* ;)
(* nie wiem dlaczego, ale jak czytam Sejmiego to odnoszę wrażenie, że pisząc o Chi Death biega w panice po pokoju  :P)

Oczywiście cały czas mówimy o battlowej wersji, bo jak dla mnie talia, która ma możliwość czyszczenia Ci stołu w limitedach i openach jest NPE z samej definicji. Na szczęście w tej chwili takie coś jest niemożliwe ;)

O Chi Death - limted kill nie rozmawiam, bo to kretynizm i tyle.
Choć kretynizm nie dlatego, że sam jest, ale dlatego, że kombuje się z innymi sposobami zabijania.
I w pewnym momencie zaczynasz czyścić stół cokolwiek się u przeciwnika nie pojawi. To jest NPE, bezsprzecznie.

Chi death jest NPE właśnie ze względu na fakt, że jest to nie negowalne zabijanie, to jest największa bolączka.

Wiesz nie problem wydać negację śmierci poprzez Chi, z tym, że raczej nikt nią nie będzie grał.
Nie będzie ona jednak potrzebna jeśli mechanika trucia pozostanie na tym poziomie co teraz.
Powtarzam śmierć postaci w bitwie, po trafieniu w nią trzema akcjami mnie nie przeraża, jakkolwiek bym nie był na to przygotowany.
W bitwie ja też mam swoje cacyki i może się okazać, że truciciel nie zdąży wykonać swoich brudnych sztuczek.
A jak zdąży to jak na razie może mi zabić jedną postać, w najlepszym wydaniu dwóch... sorry to nie jest wizja przy której więdną mi nogi...

. . . . . . . . . . . . .
Jak wspomniałem wiem i rozumiem strachy Sejmiego. Niemniej jednak zachowują daleko posunięty optymizm.
W tej edycji już kilka razy zaskoczyli mnie pozytywnie, choć oczywistym jest, że nie obyło się też bez wpadek.
Jednak co by o DT nie pisać, to wymyślone prze nich w IvE sposoby zabijania wydają się być przemyślane.
Hitomi Monroouke

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #31 dnia: 2014-05-01, 11:45 »
Chi death jest NPE właśnie ze względu na fakt, że jest to nie negowalne zabijanie, to jest największa bolączka.

Wiesz nie problem wydać negację śmierci poprzez Chi, z tym, że raczej nikt nią nie będzie grał.
Nie będzie ona jednak potrzebna jeśli mechanika trucia pozostanie na tym poziomie co teraz.
Powtarzam śmierć postaci w bitwie, po trafieniu w nią trzema akcjami mnie nie przeraża, jakkolwiek bym nie był na to przygotowany.
W bitwie ja też mam swoje cacyki i może się okazać, że truciciel nie zdąży wykonać swoich brudnych sztuczek.
A jak zdąży to jak na razie może mi zabić jedną postać, w najlepszym wydaniu dwóch... sorry to nie jest wizja przy której więdną mi nogi...
Dlatego zamiast wydawać pod to negację, wystarczyłoby, aby każda obecna miała dopisek, że oprócz negowania śmierci neguje tez minusy do chi ;)

Jak pozostanie na tym poziomie co teraz, to faktycznie nie będzie problem, miejmy tylko nadzieję, że tak zostanie. Ja się na obecny poziom tego nie uskarżam ;) (chociaż boli mnie to wyjątkowo mocno => patrz chi krabów)
Twoja stara, to Fosuta!

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #32 dnia: 2014-05-01, 11:55 »
Jak pozostanie na tym poziomie co teraz, to faktycznie nie będzie problem, miejmy tylko nadzieję, że tak zostanie.

Toć przecież ja właśnie o tym piszę. Shosuro Sadao nie jest panem śmierci, zwiastunem nieuchronnej zagłady.
Jest trybikiem pozwalającym ruszyć mechanikę zabijania poprzez trucie. Ale nie winduje tejże na niebotyczne sfery NPE.
Jak na razie to jedna z metod walki z rywalami i jeśli takową pozostanie to bardzo fajnie. Bo 'ninja tricks' to również klimat L5R.
Hitomi Monroouke

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2014-05-01, 11:58 »
Pozostawię martwienie się innym, Wam wychodzi to tak znakomicie, że nie mam szans dorównać tej ekspresji* ;)
(* nie wiem dlaczego, ale jak czytam Sejmiego to odnoszę wrażenie, że pisząc o Chi Death biega w panice po pokoju  :P) (...)

Wiesz, Emperor tak mi dał w kość, że jego ostatnie pół roku właściwie z kartami nie miałem do czynienia. Z dużym trudem przekonałem się, by popróbować Ivory, i w momencie w którym myśl o L5R nie odrzuca mnie i mogę zebrać decka i pojść na wyjazdowe granie, goście serwują mi powtórkę z Emperora (chodzi o myślenie DT - "nic się nie stanie"). Po pokoju może nie, ale jak miałem ślicznie porozkładane karty do sortowania kolekcji to je wyje...ciłem do jednego pudła bo mi się odechciało.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #34 dnia: 2014-05-01, 12:04 »
(* nie wiem dlaczego, ale jak czytam Sejmiego to odnoszę wrażenie, że pisząc o Chi Death biega w panice po pokoju  :P) (...)

Wiesz, Emperor tak mi dał w kość, że jego ostatnie pół roku właściwie z kartami nie miałem do czynienia. Z dużym trudem przekonałem się, by popróbować Ivory, i w momencie w którym myśl o L5R nie odrzuca mnie i mogę zebrać decka i pojść na wyjazdowe granie, goście serwują mi powtórkę z Emperora (chodzi o myślenie DT - "nic się nie stanie"). Po pokoju może nie, ale jak miałem ślicznie porozkładane karty do sortowania kolekcji to je wyje...ciłem do jednego pudła bo mi się odechciało.

Sejmi, jak od początku pisałem rozumiem Twoje lęki.
Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że karciankę można popsuć na milion sposobów.
Chi Death to tylko jeden z nich, dlatego pisałem o pierwszej z brzegu możliwości przegięcia duelingu.
Generalnie wszystkim można grę rozpieprzyć, AEG to potrafi, to wiemy. Ale nie uprzedzajmy faktów.
Dajmy się im wykazać. Tak jak duelista nie oznacza powrotu do mrocznych czasów, tak i Sadao nie powoduje załamania równowagi.
Oczywiście jeśli pójdą w przewidywanym przez Ciebie kierunku to słabo, ale na razie tak nie jest. I powyższy Shosuro tego nie zmienia.

... wyjmuj kary z powrotem, bo w IvE gra się bardzo fajnie (nawet jeśli się nie wygrywa)  8)
Hitomi Monroouke

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #35 dnia: 2014-05-01, 20:18 »
Jak pozostanie na tym poziomie co teraz, to faktycznie nie będzie problem, miejmy tylko nadzieję, że tak zostanie.

Toć przecież ja właśnie o tym piszę. Shosuro Sadao nie jest panem śmierci, zwiastunem nieuchronnej zagłady.
Jest trybikiem pozwalającym ruszyć mechanikę zabijania poprzez trucie. Ale nie winduje tejże na niebotyczne sfery NPE.
Jak na razie to jedna z metod walki z rywalami i jeśli takową pozostanie to bardzo fajnie. Bo 'ninja tricks' to również klimat L5R.
Ale nikt nie twierdzi, że on jest panem śmierci. My tylko twierdzimy, że chi death jest NPE ;) To, że dyskusja toczy się w tym wątku, to dlatego, że tak wyszło :D
Twoja stara, to Fosuta!

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #36 dnia: 2014-05-02, 10:21 »
1) Eee, najwyżej wszyscy zamiast plątać się po jakichś bezdennych portach zaczną chodzić do herbaciarni. ;)

2) Dla a mnie nadal o wiele gorszy NPE to faceless. Resztę przeboleję, ale takiego ścierwa nie.

3) Nie wiem czy zauważyliście, ale podział na formaty Strict, Limited i Extended to idealne narzędzie do manipulacji power levelem. Jeśli pojawi się jakiś nieprzemyślany do końca NPE w wyniku nałożenia się na siebie kart z różnymi kleksami to pójdzie w eter info dla TO, że będą mogli grać turnieje w takim a nie innym formacie.

4) Sejmitar nie denerwuj się. IvE w Lwie jest fajne, niby jeden domek a można składać te fikuśne militarki na różne sposoby. A teraz pojawia się jeszcze okno na jakieś czarodziejki czy inne takie.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2014-05-02, 11:21 »
Kempy czy ja gdzieś skomentowałem negatywnie Lwa? NIE
Ten zjeb (Shosuro Sadao) spowodował, że ochota do grania JAKIMKOLWIEK deckiem  i klanem mi mocno odparowała. Jeszcze się edycja nie zaczęła, a DT zaczyna od błędów, od których się odżegnało w Emperorze. Ja już raz przejeżdżałem drogę z ekscytacji "woow, nowa edycja, taka fajna" do "ja pier... oddaję karty za darmo, przecież nie da się w go grać:" Nie zamierzam przeżywać tego rozczarowania po raz kolejny w grze, z ktorą jestem związany od fafnastu lat - wolę wysiąść wcześniej i zachować te resztki miłych wspomnień których nie zabił Emperor. A niestety, już w pierwszym dodatku widać, że DT na błędach się w ogóle nie uczy. I zamierza wspierać coś, co według mnie jest najgorszą wersją NPE jakie istnieje.

Co do Lwich militarek, też nie przesadzaj. Te różne sposoby i tak sprowadzają się do zmiany góra 15 kart fate i może 10 dynastii. Reszta to standard... Nie liczę domowych wynalazków typu "zrobię Lwią militarkę na duelach ze spelli", które działają jak się z ciocią (nie tą Klepka) gra.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #38 dnia: 2014-05-02, 12:10 »
1) Eee, najwyżej wszyscy zamiast plątać się po jakichś bezdennych portach zaczną chodzić do herbaciarni. ;)
Herbaciarnia za dużo nie zmienia, biorąc pod uwagę, że to wszystko to i tak tokeny, to po prostu zginiesz na początku kolejnej tury ;P
Twoja stara, to Fosuta!

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #39 dnia: 2014-05-02, 13:50 »
Szukam cytatu Reesa o NPE CD w EE. Może mnie ktoś nakierować?
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe