Autor Wątek: 2014/2015 Liga L5r Jaworzno/Kraków  (Przeczytany 4655 razy)

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
2014/2015 Liga L5r Jaworzno/Kraków
« dnia: 2014-08-06, 08:47 »
Wrzesień zbliża się wielkimi krokami, więc poniżej w imieniu Vasqueza i swoim przedstawiam wstępne zasady nowej zjednoczonej ligi na sezon 2014-2015:

1. czas trwania: IX.2014-VI.2015
2. częstotliwość: raz w miesiącu na zmianę Kraków/Jaworzno - inaugurujemy w Krakowie, zakończenie ligi w Jaworznie - turnieje robimy w pierwszą sobotę każdego miesiąca z tolerancją na koteje/mpki/eurosy/storylajny
3. punktacja: liczba punktów dla zwycięzcy równa liczbie graczy, każde kolejne miejsce punkt mniej
4. pula nagród, składki: wstęp na każdy turniej 15zł  z czego po boosterze do draftu na turniej, reszta do ligi - rozdanie nagród za ligę na ostatnim turnieju
5. planowane zakończenie na turnieju w czerwcu 2015

dodatkowe ustalenia:
1. proszę krakowskich heraldowiczów o przerzucenie heraldów do Mgły - będziemy tam brać promki i bustery na krakowskie turnieje
2. po weekendzie w Muszynie mam wstępną deklarację że ekipa z Nowego Sącza będzie się starać pojawiać na lidze

proszę zainteresowanych o opinie i sugestie

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: 2014/2015 Liga L5r Jaworzno/Kraków
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-08-06, 08:54 »
+za stały termin, latwiej negocjowac z W.I.F.E. luzniejsza sobote ;)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-09-07, 13:06 »
Po wczorajszym rozpoczęciu ligi pojawiły się dwie sprawy:

1) Padła propozycja aby zachęcić LNP zarówno z Krakowa jak i Jaworzna do udziału w lidze poprzez dopuszczenie graczy którzy nie brali udziału w poprzedniej edycji do grania na proksach - ja jestem na tak ale ograniczyłbym to terminowo np. do premiery IVE2

2) Kwestia terminu rozegrania krakowskiego turnieju w listopadzie - 1 listopada święto, a 15 listopada  jest storyline we Mgle - robienie ligi tydzień przez storyline'm moim zdaniem nie ma sensu ze względu na to iż większość obecnych na turnieju zadeklarowała że pojawiła by się tylko na jednym (czytaj storyline) - moja propozycja to zrobić turniej 25.10.2014 i traktować go jako listopadowy

proszę zainteresowanych o opinie

klasyfikacja: http://ccg.webd.pl/index.php?topic=8034.0

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-09-07, 16:15 »
Ode mnie z grupy krakowskiej paradoksalnie ludzie ( 3 sztuki ) byli lekko zbulwersowani faktem grania na proksach nawet podczas czwartkowych grań i chyba wolą jednak przegrywać, ale na kolorowych kartach. : )

Tym niemniej przekażę tę informację i zobaczę, jakie będzie przyjęcie. ( ale sądząc po komentarzach, to podtrzymają moje powyższe zdanie )
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-09-07, 17:04 »
Jak grasz cala edycje jednym deckiem to granie bez proxow jest ok.Niech chlopaki wezma pod uwage,ze proxy nie sa takie zle bo mozesz przetestowac czesc kart przed ich zakupem/wymiana. Nieraz sie zdarza, ze zalatwiasz turbo r-ke i za tydzien wyrzucasz z decku,bo nie pasuje. Inna sprawa,ze im dluzej grasz tym bardziej granie jednym deckiem sie nudzi. Mi sie zdarza wymieniac decki raz na tydzien i nasz spolkowy keeper kart nie nadarzalby wyciagac kart z klasera;) na turniejach bez proxow- ok,ale czwartkowe grania z proxami tak to widze

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #5 dnia: 2014-09-07, 19:07 »
Ja to doskonale wiem, ale widzę, że nie są na razie przekonani. Ale sam pamiętam swoje początki przy SE i też było to wtedy nie do pomyślenia. Myślę, że jakoś sobie z tym "szokiem" poradzą.
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

burning_librarian

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2014-09-07, 19:09 »
rozumiem sposób myślenia twoich kolegów, Tafit, ale wiem także, że jest całkowicie błędny. Oni  pewnie patrzą na to przez pryzmat swoich porażek: mam taki gówniany deck, a on mnie jeszcze gnębi wkładając proxy, chociaż i bez nich miałby nade mną 10 lat świetlnych przewagi. ale o graniu na proxach trzeba myśleć tak, jak o tym klepek napisał. ale jak im to bardzo przeszkadza, to mogę jakiś deck bez proxów specjalnie dla nich wyszykować ;)

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #7 dnia: 2014-09-08, 09:58 »
Kwestia terminu rozegrania krakowskiego turnieju w listopadzie - 1 listopada święto, a 15 listopada  jest storyline we Mgle - robienie ligi tydzień przez storyline'm moim zdaniem nie ma sensu ze względu na to iż większość obecnych na turnieju zadeklarowała że pojawiła by się tylko na jednym (czytaj storyline) - moja propozycja to zrobić turniej 25.10.2014 i traktować go jako listopadowy

Innej opcji chyba nie ma :)

Padła propozycja aby zachęcić LNP zarówno z Krakowa jak i Jaworzna do udziału w lidze poprzez dopuszczenie graczy którzy nie brali udziału w poprzedniej edycji do grania na proksach - ja jestem na tak ale ograniczyłbym to terminowo np. do premiery IVE2

Nie podoba mi się pomysł. Co innego granie jak sobie testujemy decki itp. wtedy właśnie jest miejsce na sprawdzenie czy dana karta nam działa. Natomiast na turniejach nie.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2014-09-23, 11:28 »
ok ostatecznie krakowski "listopadowy" turniej odbędzie się 25.10.2014, na turniejach proxy dla LNP nie będą dopuszczone

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #9 dnia: 2015-02-10, 13:41 »
Proponuję zacząć zajmować się dwoma tematami:
1. Termin turnieju marcowego - żeby nie było tego samego co w lutym, czyli połowa nie może i wiadomo to na tydzień przed turniejem.
2. Termin turnieju kwietniowego - tu komplikacja związana ze świętami w pierwszy weekend i Koteiem Szczecińskim w 2gi.

Odnośnie 1 osobiście odpadam w pierwszy weekend. Niestety Oni no Job wtedy nieodwołalnie napada.
Co do 2 proponuję 2 turnieje w marcu. Któraś tam i ostatnia sobota. Akurat będzie już znane całe 20F.

Ponadto, jako że z końcem lutego znana będzie już cała zawartość 20F, a oprócz tego wiadomo że 20F na 100% będzie grane na Kotei, proponuję turnieje marcowe rozgrywać w Kolacie dopuszczając proxy z 20F. Pozwoli to zoptymalizować i przetestować talie przed bojem ostatecznym ;)

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2015-02-10, 14:09 »
wieczorem wrzucę ankietę co do terminu i formatu marcowego krakowskiego turnieju