Autor Wątek: NIE BĘDZIE Kotei'a we Wrocławiu!  (Przeczytany 3632 razy)

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
NIE BĘDZIE Kotei'a we Wrocławiu!
« dnia: 2015-01-08, 14:42 »
Z ostatniej chwili - poniżej.

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
Odp: Będzie Kotei we Wrocławiu!
« Odpowiedź #1 dnia: 2015-05-25, 00:10 »
Greetings Grzegorz,

In your emails in April of this year, you stated that you would not be teaching the game of L5R to new players and, in fact, would be intentionally guiding them elsewhere. You have also made it clear that you are generally quite unhappy with the game and those who run it. Taking all of this into account, I do not believe that having a Tournament Organizer of that mindset would be good for the game in any geographic location. Accordingly, I am rescinding my offer, from earlier this year, for you to run a 2015 Fall Kotei Event.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: NIE BĘDZIE Kotei'a we Wrocławiu!
« Odpowiedź #2 dnia: 2015-05-25, 00:21 »
Mr Grumble chyba jednak przedobrzył w marudzeniu. Szkoda. Wrocław był dla mnie jeszcze w zasięgu, a Dziura (tm) już raczej nie.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2015-05-25, 00:28 »
AEG (w osobie Dana) bardzo źle znosi informacje o tym, że jakiemuś potencjalnemu TO nie podoba się istniejący  w L5R bałagan. W tym takie niuanse jak niekompletne kotej kity :)

Kotej we Wrocławiu się nie odbędzie. Być może odbędzie się absolutnie nieoficjalny event o roboczej nazwie "B.A.T.C., czyli F.t.A.", oczywiście bez Kotejowych nagród i storypicków... Ale to się jeszcze okaże po starannym rozkminieniu sprawy. Kładąc kawę na ławę - prize support od AEG (który jest IMO naprawdę dobrą inwestycją dla TO) zdejmował mi z głowy obowiązek kombinowania nagród rzeczowych. A bez nagród rzeczowych (boosterki, promeczki, folijki) frekwencja może trochę spaść :/ Chyba, że jest inaczej. Dlatego potrzebuję czasu na rozkminę.

Wszystkich tych, którzy robili sobie nadzieję na Wrocławski Kotej bardzo przepraszam za to ogromne rozczarowanie.

S.

Kempy : wcześniejszy mail, jaki otrzymałem od Dana, zawierał przypominałkę o tym, że jestem "na liście" orgów Fall Kotejów; był to mail w odpowiedzi na moje pytania o braki w Kotej kitach. Potem się do AEGa nie odzywałem w żaden sposób, ba nawet nie pisałem na ich forum, ich FBki - właściwie nawet mało co na Chikanie. A tu teraz taka ciekawostka. Wniosek : AEG nie umie czytać słowa pisanego, ALBO umie czytać w myślach - bo od czasu korespondencji moja opinia n.t. AEG wcale się nie poprawiła :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: Odp: NIE BĘDZIE Kotei'a we Wrocławiu!
« Odpowiedź #4 dnia: 2015-05-25, 00:32 »
AEG (w osobie Dana) bardzo źle znosi informacje o tym, że jakiemuś potencjalnemu TO nie podoba się istniejący  w L5R bałagan. W tym takie niuanse jak niekompletne kotej kity :)

you stated that you would not be teaching the game of L5R to new players and, in fact, would be intentionally guiding them elsewhere. You have also made it clear that you are generally quite unhappy with the game and those who run it

Eee?
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
Odp: Odp: NIE BĘDZIE Kotei'a we Wrocławiu!
« Odpowiedź #5 dnia: 2015-05-25, 00:47 »
"But man, tell me - or better, announce it on L5R page - how we, veteran players, could convince new players to join the game? Half of the cardpool does not work as written on the cards. Rules are changed on a whim, to suit whatever card interpretation is needed at the moment. Starters are filled with cards that are banned in starter's gametype. Veteran players are often confused about details of particualr card or ruling - new players have no chances to follow it. Example - at this very moment there are three my posts on L5R Rules forum asking about particular card interaction. They are hanging there since November 2014. Despite repeated attempts to interest Rules Team to answer those."
(...)
This is about how your company is treating us, fans and customers. Despite the fact that fans (and customers!) repeatedly tell you, what you are doing wrong - you are still doing it. You can expect fanbase shrinkage - you should see it now, in Kotei attendance numbers. Just look at data from years 2010+"

Taaak, wiem, gramatyka :/ Pisane było naprawdę bardzo szybko, prawie tak szybko jak wkurzona kobieta pisze SMSa...

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2015-05-25, 08:06 »
Rozumiem ze zabrali ci event z powodu krytyki pod swoim adresem.

ciekawe czy napisza cos od siebie.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2015-05-25, 11:13 »
To jest AEGowa myśl przewodnia. Jakakolwiek nieentuzjastyczna postawa jest niedopuszczalna. Polecam moderację ichniejszego forum - ten sam typ politbiurowego dygnitarza.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.